Yuppicide är ett riktigt bra band som är riktigt snabb på att svara på intervjuer också ... .november 2014

 

Snälla berätta lite historia om bandet?

 -S: Joe (bas), Jesse (sång) och Steve (gitarr) har haft Yuppicide sedan 1988. Under åren har vi haft tur att jobba med några riktigt bra trummisar; och vi fortsätter den traditionen genom att ha nöjet att ha Jay på trummor sedan 2010, när vi började spela igen efter att vi hade slutat 1998.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla? Originalmedlemmarna? Band vid sidan av?

- S: Joe spelar bas, han är 48 och han äger ReadySet. Jesse sjunger och är också 48, han är en ny pappa och han gör frilans webb och grafisk design. Jay spelar trummor och han blev just 40, han spelar även i häftigt NY-bandet "Caught In A Trap’". Steve är 45 och spelar gitarr i bandet och är  designer på en ingenjörsfirma. Joe, Jay och Steve är alla verkligen inne på årgångs brittiska motorcyklar, men Jesse som är från England är den enda smart nog att hålla sig borta från dessa saker. Vi arbetar alla eftersom bandet inte försörjer oss, själva bandet kostar oss pengar !

 

Jag kan ju höra  Anti-Seen och DOA i er musik... hur är det? Vilka band har ni jämförts med ??

 -S: De är båda bra band. Vi i bandet har ett brett utbud av musik, men vi är alla överens om Clash, Ruts, Blitz, Dead Kennedys, Negative Approach, Cro Mags, Laughing Hyenas, etc. Jag älskar Motorhead, så en hel del av de kan höras i vår musik.

 

Yuppicide vart kom namnet kom ifrån ... Var det förslag på något annat namn?

 Vilket är det bästa bandnamnet någonsin?

 -S: Jag tror att Jesse såg det i en tidning på 80-talet, eller det kanske var skrivet på en vägg på den tiden? Jag tänker att det bästa bandnamnet som jag kommer att tänka på kan vara "The 4skins"? Bra band med ett stort namn, men kanske "Dead Kennedys" toppar det?

 Jesse: Jag såg det skrivet på en vägg på Lower East Side i en stadsdel som höll på att ändras. Vi tyckte - yes, det är smart och catchy. Du ser inte så många Yuppies nuförtiden, nu dess alla dessa hipster kids som plågar staden!

 

 Vad är det bästa med att spela live?

 -S: Att kunna spela HÖGT! Men, det är definitivt publikens reaktion: om de blir galna, då blir vi ännu bättre.

 J: Ja en bra publik reaktion är den bästa delen.

 

Och var är bäst att spela?

 -S: Jag gillar mindre klubbar med stora ljudsystem.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA? Är det en stor scen?

-S: Amerikaner är bortskämda, särskilt i New York-området, eftersom det finns så många bra band som spelar. En kvällkan det finnas 3 eller 4 bra som man kan se. Men som överallt, kan det vara svårt för människor att komma ut för att stödja de mindre, lokala banden.

 

 Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

 -S: Hög, snabb, uppriktig

 

 Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-S: Det fina med "punk" är att det är så öppet för tolkning. Alla kan definiera det och leva det för sig själva, som de finner lämpligt. Vid denna punkt i mitt liv, handlar det fortfarande om att ifrågasätta allt, och inte vara rädd för att vara anti etablissemanget.

 J: Jag tror att punk betyder en massa olika saker för olika människor, och en del av det kontrasterande! Jag tror att det DIY estetiska verkligen var befriande, och idén att vem som helst kunde starta ett band. Men modesidan blev pretentiösa snabbt och för mycket nihilism är en återvändsgränd

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

 -S: Eftersom vi inte litar på bandet för inkomster och vi har alla accepterat det faktum att vi aldrig kommer att bli rika på punkrock, jag har inget emot folk delar vår musik. Företagsmusikindustrin är  så uppblåst, korrupt pengamaskin och allt som kan göras för att förstöra det är OK för mig. Musik, speciellt punkrock, är tänkt att delas och njutas, inte vara någons kassako som de kan mjölka för allt de kan.

 J: Ja stora etiketter fungerar som de största bedragare, så på sätt och vis har MP3 planat ut saker. Jag tror att "betala vad du vill" är en bra strategi. Det kostar bandet pengar att släppa musik, det är rättvist att du betalar dem något för det. Eller köp en tröja eller gå på en spelning- stöd banden du gillar och inte vara en jävla mooch!

 

 Hur är det att bo USA? Politiskt?

 -S: Det är knepigt, men vi har en hel del frihet att göra och säga vad vi vill, men vårfrihet är ständigt under attack. De högerextrema religiösa fundamentalister gör en massa oväsen just nu- de skulle älska att föra landet tillbaka till 1846. Vissa förändringar driver landet framåt, vilket är trevligt att se, och det verkar som fler och fler människor blir upprörda över det grepp som företagen har på vår regering.

 J: Amerika är ett stort land som, och saker och ting förändras från stat till stat dramatiskt. Kristen fundamentalism är på uppgång , var så säker. Det största problemet är att företag köper representanter. Girighet är USA: s största fiende.

 

Finns det några bra band från USA nu ?? I din hemstad?

 -S: "Caught in a trap" är ett bra band som vi gillar mycket.

 J: Oblivionation är bra, Hoax är superintensiva, och våra vänner sband Ache är riktigt bra också. Det finns massor av band som poppar upp hela tiden, svårt att hålla reda på.

 

Vad vet du om Sverige? Har ni varit och här och spelat?

 -S: Jo, jag brukade ha en Saab bil så ... .Vi har inte varit där ännu, men vi vill gärna komma dit och spela,  det verkar som det har alltid varit stora underjordiska musikscenerscener där. Och vi såg“The Girl With Dragon Tattoo”.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-S: Many! Disfear, Wolfbrigade, At The Gates, Entombed, Anti Cimex, Anti Bofors..

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

 -S: Jesse och jag arbetar på dem; han har gjort mycket mer av dem nyligen som fungerar bra eftersom han har verkligen kommit in i ett stim som en stor textförfattare. Vi sjunger om en massa saker i våra liv: politik, krig, religion, chefer, misslyckade romanser ... Ibland bara skriver vi en god gammaldags arg punkrocksång om att vara arg!

 J: För mig, vissa låtar börjar som en vag idé med bara några rader nedtecknade. Andra gånger finns det något som verkligen stör mig och vad jag vill skriva är riktigt specifik. Om jag skriver om någon jag inte tycker om  brukar jag försöka att skriva som de - en teknik som jag fick från Jello Biafra.

 

 Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

 -S: Förmodligen ingen kärlekssång och ballader inom en snar framtid.

 J: Jag tror att det finns alltid en risk att bli kliché och jag gör mitt bästa för att vara uppriktig. Ibland, i efterhand, har jag vågat mig på pretentiösa områden, men jag tror att det är viktigt att undersöka saker och ting oavsett.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång? Och er mest oseriösa låt?

 S: De behöver inte alltid vara kopplade, men de kan vara bra ihop. En av våra mest politiska låtar hittills är nog "American Oblivion"; Det handlar om människor som handlar med  sin frihet för en falsk känsla av säkerhet. Vår mest oseriösa låt var nog "Have fun or Fuck Off" från vår första skiva; men vår senaste oseriös låt är "Not With You", bara en bra gammaldags snabb punkrock ripper.

 

Bästa politiska band / artist?

 -S: Den jag kommer tillbaka till gång på gång är "Dead Kennedys", men jag är också ett stort fan av tidiga Discharge.

 J: Crass var en stor sak för mig som en tonåring. Jag ser dem som lite gnälliag ibland, men jag respekterar fortfarande dem!

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar människor som lyssnar på musik?

-S: Vilken konst som helst kan förändra människors liv. Vi har faktiskt haft äran att människor som talar om för oss att vår musik räddade deras liv eller gjort deras liv bättre, så det kan hända. Jag vet musik förändrade mitt liv och fortfarande gör. Jag lärde mig tidigt att ifrågasätta och inte bara acceptera vad alla gjorde.

 

Är  allt det ni släppte mellan åren 88-98 på Anthology eller är det något som ni inte tog med där?

 -S: Vi lyckades faktiskt att på något sätt få allt tillsammans på skivan när vi gjorde Anthology- ganska häpnadsväckande.

 

Är det viktigt för er att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

 -S: Jag tycker att det är det-jag är gammal så jag vill ha något fysiskt att hålla i handen som en fysisk handling av allt ditt hårda arbete som är ganska häpnadsväckande. Men jag tycker att det är viktigare för fansen att nå ut dit , många människor fortfarande samlar objekt och fysiska saker, så de vill ha våra skivor, vilket vi är mycket ödmjuka inför. Vi försöker alltid att ta ut ett mycket rimligt pris för våra skivor och gigs- det här ska kosta så lite som möjligt så att människor kan komma till spelningarna och så att vi kan fortsätta spela .

 

 Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning? Jag kan tänka mig att det är vilt...

 -S: Jag är sXe och har alltid varit, men de andra är inte det, så det finns tillfällen då jag varit runt rökningen hasch eller gräs  och jag har slutat somhög. En gång skulle vi intervjuas för ett zine i Tyskland efter en spelning i ett litet rum utan fönster och det var en massa folk röker hasch där, så jag slutade att med att bli ganska "packad" bara genom att vara i det rummet. Jag kom på  mig själv att inte svara något vettigt på frågor, och jag kom på att jag inte längre kunde gå.

 J: Vi körde en gång till en spelning norrut och allt gick fel. Bilen var en klassisk cabriolet från 60-talet, men inte i gott skick. Vi kallades in till vägrenen och vår trummis påden  tiden som körde hade obetalda parkeringsböter, så de arresterade honom. Vi var tvungna att ta ut alla pengar vi kunde och förhandla för att få honom ut mot borgen. När vi fortsatte till  spelningen föll ljuddämparen av. Dåfick vi slut på bensin på en motorväg men vi hade ingen nödbelysning och 16 wheelers rusar förbi. Vi var tvungna att gå 3 miles för att få en lite besnin. Vi var så sent ute och betonade att vi körde för fort och och vi blev indragna till vägrenen igen . Vi berättade för henne vilken typ av dag vi hade haft och hon bad att få se vår utrustning för att bevisa att vi var ett band. Vi var tvungna att ge henne en skruvmejsel för att öppna bagageluckan (den bilen var en skrothög). Till slut lät hon oss åka utan böter! Vi kom till spelningen 3 timmar sent men publiken väntade fortfarande. Vi spelade det mest vansinniga set - vi hade en hel del ilska och frustration att släppa ut!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter?

-S: Numera är det främst människor i deras som är 30-40 som kan ha hört oss på 80-talet eller 90-talet och fortfarande kommer ut för att se band som de kände till från sin ungdom. Jag önskar att det fanns fler människor som kom  till våra spelningar, men vi vet att bli gammal suger: människor måste arbeta eller har barn att ta hand om- växa upp kan suga!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem mest viktiga saker i livet?

-S: Min "topp fem" ändras alltid, men just nu är mina topp 5 Punk band är: Naked Raygun, Effigies,  Negative Approach, Poison Idea och Vitamin X. Jag har haft turen att se så många bra band: Swiz, Lifes Blood, Underdog, DOA, Leatherface; etc. THE ONE Viktigaste i livet är alltid att vara "vänner och familj". Åh, och katter- JAG ÄLSKAR katter.

 J: Album. Det är svårt att välja 5 5!Minor Threat: Out of Step, Madness: Madness, The Specials: The Specials, The Clash: The Clash, Negative Approach.

Gigs: Madness, Minor Threat, Linton Kwesi Jonhson, Cro-Mags, Nick Cave

 Saker: vänner, familj, husdjur, Hälsa, PMA.

 

Många av de gamla goda killarna är döda, Ramones, Joe Strummer etc. Om ni hade en chans att sätta ihop en konsert tillsammans med fem band (levande och döda)tillsammans med Yuppicide, vilka fem skulle du ha valt?

-S: Jag skulle älska att spela en konsert med gamla vänner som "The Radicts", "Bad Trip", "Blitzspeer", "Devil Dogs" och "Radical Development".

 J: Det finns band som jag skulle vilja se, men när du har spelat med dem vill du egentligen inte se dem! Det  jag skulle ha älskat att se på:Tool som öppningsband för Henry Rollins på CBGBs (vi turnerade i Europa vid den tiden), David Bowie på 70-talet, X-Ray Spex, The Clash, Madness på Hope and Anchor.

 

Är det tråkigt med intervjuer?

-S: Inte om du går in i dem med tanken på att ha lite kul.

 

 Framtidsplaner för bandet?

 S: Vi är arbetar faktiskt med inspelning av en LP just nu och sedan komma tillbaka ut på turné ... .denna gång kanske vi kommer till Skandinavien ?!

 

 För dig själv?

-S: Få lite sömn, inte jobba så mycket, spela mer gitarr, umgås med mina katter mer, köra gamla motorcyklar mer ..

 J: Arbeta med att vara en bra pappa, hitta sätt att förenkla mitt liv, meditera mer, äta gott.

 

 Visdomsord?

 -S: “To thine self be true”

 J: "Förlåtelse är att ge upp hoppet om ett bättre förflutet"

 

 Nåt att tillägga?

 S: Tack för intresset för bandet; förhoppningsvis får vi se dig när vi spelar i Sverige

 J: Du kan stödja bandet genom att köpa lite skit: YuppicideMerch.com.

 Om du aldrig har hört talas om oss, kolla in Youtube för live videos, hitta oss på Facebook eller besök Yuppicide.net.

 

Something to add?

S:Thanks for the interest in the band; hopefully we’ll see you when we play Sweden

J: You can support the band by buying some shit: YuppicideMerch.com.

If you've never heard of us, check out Youtube for live videos, find us on Facebook or  visit Yuppicide.net.