Your time use it kommer från Tyskland och de spelar riktigt bra hardcore. Varför inte intervjua dem tänkte jag och här är resultatet ... september-2019

 

Berätta lite historia om gruppen?

-Hi, jag är Markus, sångare från Your Time Use It från Aachen, Tyskland. Tack på förhand för intervjun. Vi uppskattar det verkligen!

Vårt band består av Rene och Roschan (gitarrer) David (trummor), Rene (bas) och Stefan (merch, sound, etc.).

Vi började 2014. De flesta av oss kännde redan varandra sedan länge och brukade spela i olika band tillsammans.

Vi släppte en demo 2016, en EP 2018 via Stay Cold Records, och arbetar för närvarande med ett album som vi kommer att spela in 2020.

Dessutom försöker vi spela så mycket som vårt arbete och familjeliv tillåter.

Jag antar att det är vår ökända historia i ett nötskal.


Berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan av?

-Vi är alla i mitten av trettistrecket. De flesta av oss har barn, alla har fruar eller flickvänner och vi har alla ett vanligt jobb, vilket, som för de flesta, tar för mycket tid för oss och våra familjer.

Vi ägnar mycket tid åt att prata och vi argumenterar eller dissar varandra ofta. Men till slut lyckas vi alltid reda ut saker och hitta kompromisser. Det är också det som gör detta band mycket speciellt för oss. Det är inte bara ett musikaliskt projekt. Vi är vänner, och jag är verkligen glad över att ha dessa killar i mitt liv.

Band hade vi alla några band innan Your Time Use It. Som jag nämnde tidigare spelade alla killarna redan i ett eller flera andra band.

Ingen av oss har några sidoprojekt ... eller inga som jag känner till ...

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels hardcore? Favoriter från förr?

-Mycket! Vi är barn av nittiotalet och påverkas mest av 90-talet och tidiga tusen skatepunk och hardcore-band. Satanic Surfers, Raised Fist, Snapcase, 59 Times The Pain, Shelter, Endstand ... bara för att nämna några.


Your time use it är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädd att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Vi är helt nöjda med namnet eftersom det har en verklig mening för oss.

Alla av oss har bara en begränsad tid på denna planet och för oss är det viktigt att sträva efter och skapa något positivt under den tidsperioden. Så det är din tid, använd den.

Att komma på det var dock en enorm kämpainsats. Det finns så många coola och meningsfulla namn men de flesta av dem var naturligtvis redan tagna. Vi hade dussintals lovande idéer som efter en kort Google-koll, gick direkt till papperskorgen.

Eftersom vi kontrollerade noggrant är vi ganska säkra på att vi är det enda bandet med det namnet. Om några killar vill namnge sitt band på samma sätt får de ett mycket argt e-postmeddelande;)

Det bästa bandnamnet? Jag vet inte. Jag gillar meningsfulla bandnamn som lämnar utrymme för tolkning som Comeback Kid eller The Ghost Inside.

Vad är det bästa med att spela live? Spelar ni några covers på scenen?

-Energin. Den råa kraften och spänningen. Ge hela ditt hjärtaoch dela detta ögonblick med dina vänner. Det är en av de bästa sakerna i livet.

Nej, inga covers någonsin.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-för att vara helt ärlig, vi spelar bara  på smutsiga punkklubbar, pubar, ungdomscentra eller små replokalermed väners band. De är alla bra eftersom någon DIY-kille ansträngde sig för att organisera en show för honom och hans kompisar och vi var glada nog att bli inbjudna att inta scenen. Det är vad det handlar om.


Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det finns många bra band i Tyskland just nu ... och många band i allmänhet. Vi spelar mest med andra hardcore eller hardcorepunkband. De flesta av dem är vänner eller blir vänner ganska t. Vi försöker hjälpa varandra och stödja små turnérande band så att vi får samma kärlek tillbaka.

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Energrisk, positiv, lekfull.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är definitivt mer än ett ord. För oss inkluderar det att du försöker bredda din horisont och bli den bästa versionen av dig själv som du kan vara. Det är ett sätt att hantera livet genom att ställa obekväma frågor. Till dig själv och din omgivning.

 

Vilken låt/album eller grupp var det som tog dig till punken?

-Jag började lyssna på punk med Green Day “Dookie”, men bandet som verkligen förde mig in där var Satanic Surfers med “Hero of our time”. Det är mitt favorit album alla tider!

 

Vad ska en ung kille göra idag för att chockera sina föräldrar som vi gjorde när vi var små? De har redan sett allt?

-Tatuera ansiktet och gör skit autotune-trapmusic ... eller kanske bärakostym, gå till kyrkan och studera ekonomi.

Jag har inga barn, men det senare skulle verkligen göra mig galen antar jag.

 

Hur är det att bo i Tyskland just nu? Politiskt? Fascister?

-Det är som nästan överallt i Europa, eller kanske till och med världen. Populister ger enkla svar på en komplicerad värld och pekar fingret mot mindre lyckliga människor så att vissa eländiga smalsinnade dickheads har någon att skylla på för deras skitiga liv. Fram till nu är det helt ok men det finns för mycket hat mot utlänningar. Vi har också människor som visar sin fascistiska inställning öppet. Dessa killar är dåliga, men det är den djupt rotade höger ”genomsnittliga människan” från mitten av vårt samhälle som skrämmer oss mest.

 

Finns det några bra band från Tyskland just nu? Är punkscenen/metallcenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Jag tycker att det finns många riktigt bra band. De senaste hardcore-släppen som först kommer ut ur min mun är No Shelter och den senaste Vlada Ina Single. Take Your Guilt, ett band från vår hemstad, de släppte just deras EP som verkligen kickar röv. Förutom de som jag verkligen väntar på är nya saker från Selfish Hate som just har spelat in sitt nya album. World Negation är också ett bra band som måste nämnas. Dessa killar har trevlig, rå energi ... Jag kunde fortsätta och fortsätta i all evighet ...

 

Vad vet ni om Sverige? Har ni varit här någon gång!

-Ni har en massa fina sjöar och skog. Jag var i Sverige när jag var femton och hade en fantastisk semester i ett ungdomsläger. Jag drack självdestillerad vodka med några svenska punkungar. Jag besökte också min fru ett par gånger när hon arbetade i Stockholm. Hon presenterade mig för kardemummabullar - de är fantastiska! Inget att klaga på i Sverige hittills!

 

Har ni hört några bra band från Sverige?

-Vissa av våra favoritband kommer från Sverige. Satanic Surfers, Raised Fist, Millencolin, 59Times the Pain, No Fun alls. Det finns verkligen några fantastiska band från ditt land.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Aldrig på tyska eller på något annat språk?

-Jag skriver texterna. Oftast skriver jag om saker som gör mig förbannad men jag skriver också om saker som motiverar eller inspirerar mig.

Vi har hittills inte haft några låtar på tyska, men jag kan också tänka mig att göra några låtar på vårt modersmål också. Jag föredrar på något sätt att skriva på engelska. Språket är långt smidigare än tyska.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Jag kan inte komma på något. Om jag känner för det skulle jag skriva om det.


Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt? Är det viktigt att få fram era åsikter i musik?

- Att framföra ett meddelande är mycket viktigt för oss. Vi har ett par politiska låtar.

Soulless machine eller Beautiful place till exempel. Naturligtvis är det svårt att hitta lösningar på specifika politiska frågor i en sång. Men att uttala sig eller inspirera en lyssnare att tänka på ett politiskt ämne är en enorm del av hardcore och punkmusik.

 

Bästa politiska band/artist?

-Kanske Rage Against the Machine eller Stray from the Path. jag vet inte. Det finns många band som har välskrivna texter. Good Riddance eller Propaghandi har också bra politiska texter.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Det gör jag verkligen! Att lyssna på punk- och hardcore-band hade en enorm inverkan på mitt liv. Hur jag tänker och närmar mig saker och problem påverkades av musiken jag lyssnade på. Förutom att det gav mig en scen och förebilder jag kunde identifiera mig med.

Rätt musik kan hjälpa dig genom svåra tider. Jag känner några människor som bokstavligen känner sig räddade av musik när de upptäckte hardcore när det handlade om narkotika- eller alkoholproblem och de hittade en väg ut genom att bli straight.

 

Din favoritomslag alltime? Vem gör er skivomslag? Och har ni några bra skivbutiker i er hemstad?

-Jag bryr mig inte så mycket om skivomslag. Jag gillar dock omslagen till Hot Water Music-albumen. Vårt Demo-omslag designades av vår kompis Stefan som jag nämnde tidigare. Omslaget till vår EP gjordes av Mario Turiaux, en begåvad konstnär från Aachen.

Vi vet inte riktigt vem som kommer att göra omslaget till vårt album, men vi vill behålla den tecknade stilen vi har skapat.


Är det viktigt att få ut fysiskaskivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du skulle kunna välja vad som helst?

-Jag är lite obeslutsam när det gäller fysiska register. Naturligtvis är det trevligt att ha en kopia av din musik i dina händer och många är samlare. Men trenden går åt andra hållet när nästan alla konsumerar musik via streamingplattformar. För mig är det skit samma. Jag köper skivan för att stödja bandet men lyssnar alltid på det digitalt.

Vår nästa utgåva kommer att vara vinyl. Det är det mest eleganta sättet att släppa en skiva och de verkliga samlarna föredrar det ändå. Resten måste lyssna på våra saker på den streamingplattform som de väljer.

 

Berättaen rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Vi spelade med ett "större" tyskt hardcore-band. Under pausen i vår första låt utför vår gitarrist Roschan ett stilfullt drag. Han lyfter sin gitarr högt upp i luften för att slänga ner den i ett kraftigt slag med nästa ackord. Remmen går sönder, hans gitarr faller ner på golvet med en stor duns och han ser ganska rolig ut.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Vi har egentligen inte en egen publik för vi är fortfarande ett mycket litet band. Det är bara människor som går till små spelningar som stöder DIY-scenen. Med det sagt är det ingen vi saknar, men alla är välkomna ... utom fascister och liknande. De kan stanna hemma och krossa huvudet mot en vägg.

 

Vänligen ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Satanic Surfers-Hero of our Time

Raised Fist-Veil of Ignorance

Red Hot Chillipeppers-Californication

Hatebreed-Satisfaction is the death of desire

Rage Against the Machine-Evil Empire

 

Vilken Sick of it All spelning som helst. De kör alltid över stället de spelar på.

Questions på Cafe Bluff. En riktigt liten plats och ett positivt oldschool-hardcore-band från Brasilien. Jag blev bortblåst av deras energi och hade en fantastisk fest med i princip alla i arenan.

Die Toten Hosen i ett vardagsrum i Köln, det var episkt.

Ignite på Musik Bunker i Aachen. The Bunker är också en liten plats som var packad när Ignite spelade. Alla var som galna.

H2O på Groezrock 2016 (åtminstone så tror jag att det var 2016 ...) scenen var full av människor som sjöng med och stagedivade. Grymt bra!

 

Min familj

Mina vänner

Mina katter

Min hälsa

Resten är trevligt att ha men ingen nödvändighet.

 

Första, sista och dyraste skivan som du någonsin har köpt?

-Green Day-Dookie

Probation-Fucked by Life

Jag vet inte


Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Det är den andra intervjun vi gör och jag har det kul!

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin har fått, med det här bandet eller något annat band du har varit med i?

-Vi bryr oss inte så mycket om recensioner, även om de är obligatoriskt om du vill ha ett namn. Det är alltid trevligt att höra om någon gillar din musik ... och ibland obekvämt om de inte gör det. Men till slut spelar det ingen roll. Vi gör vad vi gillar och det är det.

En recension som vi fick var riktigt rolig. Killen sa bara att vi är ett band och vi spelar musik. Nåväl, det är åtminstone sanningen.

 

Vilka band jämför folk er med, är det tråkigt att folk jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Jag tycker att det är helt förståeligt. Jag tror att det alltid finns likheter mellan band. Det är oundvikligt. Förutom det är det ingen skam att ha en stil som är jämförbar med ett band du gillar. Vi har redan jämförts med Comeback Kid, Biohazard, 59 Time the Pain, Downset, Snapcase, Bane och senast med gamla Deez Nuts och Stick to Your Guns-grejer. Det är bra band som alla låter väldigt annorlunda tycker jag, så jag hoppas att vi har vår egen stil som är någonstans mitt i det hela.

 

Om du kan välja fem band från förr och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

-Jag skulle välja de band jag gillar och känner personligen. Just nu skulle det vara World Negation, Selfish Hate, Dead District, Honour Never Dies and Hometown Crew. Det skulle vara en Line Up som jag verkligen skulle gilla!

 

Är musik ett bra sätt att få frustration och bli en trevligare person utanför musiken ?

-Ja för helvete! Musik hjälper mig att förvandla negativa känslor till något positivt. Det gör det på många sätt genom att skriva texter och skrika dem till världen, genom att lyssna på det högt hemma eller på en konsert och, viktigast av allt, på våra konserter där vi kan bli galna på scenen och släppa ut allt.

 

Vilken är den konstigaste frågan ni någonsin har fått i en intervju?

-Eftersom det här är bara vår andra intervju har det inte ställts så många konstiga frågor. Ledsen att jag inte kan säga en särskilt udda.


Vilken är frågan du vill ha men du aldrig får. Fråga den och svara på den?

-Hur tycker du om ditt kaffe? Svart.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Spela in en LP 2020. Spela konserter. Ha kul.

 

För dig själv?

-Körning och camping med en husbil från Seattle till Yellowstone National Park och tillbaka.

 

Visdomsord?

- Förvänta dig inte för mycket av människor. Det ger dem chans för misslyckande och kan lätt orsaka besvikelse hos dig och andra. Låt dem vara som de är och älska dem på det sättet. Lägg till en bra del av självacceptans till det och du är på ett bra sätt tycker jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Your time use it comes from Germany and they play really good hardcore. Why don´t an interview them I thought and here´s the result…September-2019

 

Please tell me a little bit history of the group?

-Hi, I am Markus, singer of Your Time Use It from Aachen, Germany. Thanks in advance for the interview. We really appreciate it!

Our band consist of Rene and Roschan (guitars) David (drums), Rene (bass) and Stefan (merch, sound, etc.).

We started out in 2014. Most of us already knew each other for quite a while and used to play in different bands together.

We released a demo in 2016, an EP in 2018 via Stay Cold Records, and are currently working on an album which we will record in 2020.

Besides that, we try to play as much as our work and family lives allow.

Well, I guess that's our infamous history in a nutshell.


Please tell me a little about every member in the group right now, age, family, work, interests and something bad about everyone? Earlier bands? Other bands on the side?

-We all are in our mid-thirties. Most of us have kids, all have wives or girlfriends and we all have a regular job, which, as for most people, takes up too much time but provides for us and our families.

We spend a lot of time talking and we often argue or piss each other off. But in the the end we always manage to straighten things out and find compromises. This is also what makes this band very special to us. It’s not merely a musical project. We are friends, and I am really happy to have these guys in my life.

Bandwise we all had a few bands before Your Time Use It. As I mentioned earlier all of the guys already played together in one or the other bands.

None of us has any side projects...or none that I know of...

 

I can hear much different influences but mostly hardcore? Favourites from the past?

-A lot! We are kids of the nineties and are mostly influenced by 90's and early millenial skatepunk and hardcore bands. Satanic Surfers, Raised Fist, Snapcase, 59 Times The Pain, Shelter, Endstand... just to name a few.


Your time use it are you satisfied with the name? How did it came up? You weren’t afraid that some other band would be named like this? Which is the best bandname you know?

-We are completely satisfied with the name because it has a true meaning to us.

All of us have only a limited amount of time on this planet and for us it is important to strife for and create something positive during that time span. So this is your time, use it.

Coming up with it was a huge pain in the bum though. There are so many cool and meaningful names but most of them are, of course, already taken. We had dozens of promising ideas which, after a short google research, went straight to the bin.

Because we checked carefully we are pretty sure that we are the only band with that name. If some guys want to name their band the same way they will receive a very angry email ;)

The best bandname? I can't tell. I like meaningful bandnames that leave room for interpretation such as Comeback Kid or The Ghost Inside.


What´s the best thing with playing live? Do you play any covers on stage?

-The energy. The raw power and excitement. Putting your heart out and sharing this moment with your friends. That's one of the best things in life.

Nope, no covers ever.


And where is best to play? And the worst place?

-To be quite honest, we only play dirty punk clubs, pubs, youth centres or tiny rehearsal rooms of befriended bands. They are all great because some DIY dude took the effort to organize a show for him and his buddies and we were happy enough to be invited to crush the stage. That's what it’s about.


How is to play this sort of music in Germany right now? Which types of bands do you have concerts together with?

-There are a lot of great bands in Germany at the moment...and a lot of bands in general. We mostly play with other hardcore or hardcore punk bands. Most of them are friends or become friends pretty fast. We try to help each other out and support small touring bands so we get the same love back.


How would you describe your music in three words?

-Energetic, positive, playful.


What does punk mean to you, is it only a word or is it a lifestyle?

-It’s definitely more than a word. For us it includes that you try to broaden your horizon and become the best version of yourself that you can be. Its a way of dealing with life by asking uncomfortable questions. To yourself and your surroundings.

 

Which song/album or group was it who took you into punk?

-I started to listen to punk with Green Day “Dookie”, but the band that really brought me into it where the Satanic Surfers with “Hero of our time”. That's my most favourite album ever!

 

What shall a young guy do today to shock their parents as the way we did when we were young? They have already seen everything      ?

-Tattoo their face and do crappy autotune trap music...or maybe wear a suite, go to church and study economics.

I don't have any children, but the latter would really freak me out I guess.

 

How is it to live in Germany right now? Politically? Fascists?

-It's like almost everywhere in Europe, or maybe even the world. Populists provide easy answers to a complicated world and point the finger at lesser fortuned people so that some miserable narrow minded dickheads have somebody to blame for their shitty lives. Up to now it’s quite ok but there is too much hate towards foreigners. We also have people who display their fascist attitude openly. Those guys are bad, but it’s the deep rooted rightwing “average joe” from the middle of our society that scares us the most.

 

Is there any good bands from Germany right now? Is the punkscene/metalscene/hardcorescene big? How is it in your hometown?

-I think there are many really good bands. The latest hardcore releases that let my mouth drop open where No Shelter and the latest Vlada Ina Single. Take Your Guilt, a band from our hometown, just released their EP which really kicks ass. Besides those I am really waiting for new stuff from Selfish Hate who just finished recording their new album. World Negation is also a great band that needs to be mentioned. Unfaded, those guys have nice, raw energy...I could go on and on...


What do you know about Sweden? Have you been here sometime?

-You have great lakes and woods! I have been to Sweden when I was fifteen and had a great vacation in a youth camp. I drank self-distilled vodka with some swedish punk kids. I also visited my wife a couple of times when she was working in Stockholm. She introduced me to kardemummabullar - they are awesome! Nothing to complain about Sweden so far!

 

Have you heard any good bands from Sweden?

-Some of our favourite bands come from Sweden. Satanic Surfers, Raised Fist, Millencolin, 59Times the Pain, No Fun at All. There are really some great bands hailing from your country.


Your lyrics, who does them and what influences you? Never in german or any other language?

-I write the lyrics. Mostly I write about stuff that pisses me of, but I also write about things that motivate or inspire me.

We have no songs in German so far, but I could imagine doing some songs in our mother tongue as well. I somehow prefer writing in English. The language is way smoother than German.

 

Is there any subject that you never will write anything about?

-I can't think of any. If I feel like it I would write about anything.


Politic and music, does it go hand in hand? Which is your most political song? Is it important to get out your opinions in music?

-To transport a message is very important to us. We have a couple of political songs.

Soulless machine or Beautiful place for example. Of course it is hard to come up with solutions to specific political issues in a song. But to state an opinion or inspire a listener to think about a political topic is a huge part of hardcore and punk music.

 

Best political band/artist?

-Maybe Rage Against the Machine or Stray from the Path. I don't know. There are a lot of bands that have well written lyrics. Good Riddance or Propaghandi have great political lyrics as well.

 

Do you think that music(lyrics and so on) can change anyones life, I mean people who listen to music?

-I sure do! Listening to punk and hardcore bands had a huge impact on my life. The way I think and approach things and problems were influenced by the music I listened to. Besides that it gave me a scene and role models I could identify with.

The right music can help you through hard times. I know some people who literally feel saved by music as they discovered hardcore when they where dealing with drug or alcohol issues and found a way out by becoming straight edge.

 

Your favorite recordcover alltime? Who does your recordcovers? And do you have any good recordstores in your hometown?

-I don't care too much about record covers. I like the covers of Hot Water Music albums though. Our Demo cover was designed by our buddy Stefan that I mentioned earlier. The cover of our EP was done by Mario Turiaux, a talented artist from Aachen.

We don't really know who will do the cover of our album, but we want to keep the cartoonish style we are establishing.


Is it important to get out physical records of your stuff? Why or why not? Vinyl, CD, cassette, what do you prefer if you could choose whatever ?

-I am kind of undecided when it comes to physical records. Of course it is nice to have a copy of your music in your hands and many people are collectors. But the trend is going the other direction with nearly everybody consuming music via streaming platforms. For me it’s the same. I buy the record to support the band but I always listen to it digitally.

Our next release will be vinyl. It’s the most stylish way of releasing a record and the true collectors prefer it anyway. The rest has to listen to our stuff on the streaming platform of their choice.


Please tell me a funny thing which have happened during your career and under some gig?

-We were supporting a “bigger” German hardcore band. During the break in our first song our guitarist Roschan executes a stylish dance move. He lifts his guitar high up in the air to slam it down in a mighty blow with the next chord. The strap fails, his guitar drops to the floor with a big clonk and he looks kinda funny.

 

How does your audience look like? Which people do you miss on your concerts? Which is the biggest band you ever have played together with?

-We don't really have an own audience because we are still a very small band. It’s just people that go to small shows supporting the DIY scene. With that being said there is nobody we miss, but everybody is welcome...except fascists and the like. They can stay at home and smash their heads against a wall.

 

Please rank your five favoriterecords, five favoriteconcerts and five most important things in life?

-Satanic Surfers-Hero of our Time

Raised Fist-Veil of Ignorance

Red Hot Chillipeppers-Californication

Hatebreed-Satisfaction is the death of desire

Rage Against the Machine-Evil Empire

 

Any Sick of it All show.They always wreck the place.

Questions at Cafe Bluff. A really small venue and a positive oldschool hardcore band from Brazil. I was blown away by their energy and had a great party with basically everyone in the venue.

Die Tote Hosen in a living room in Cologne, that was epic.

Ignite at the Musik Bunker in Aachen. The Bunker is also a small venue which was packed when Ignite played. Everybody went completely bonkers.

H2O at Groezrock in 2016 (at least I think it was 2016...) the stage was full of people singing along and stagediving. Awesome!

 

My family

My friends

My cats

My health

The rest is nice to have but no necessity.


First, last and most expensive record ever bought?

-Green Day-Dookie

Probation-Fucked by Life

I don't know


Is it boring with interviews? Is it much interviews?

-It’s the second interview I do and I am having a great time!


Do you care about reviews? Which is the most peculiar you ever had, with this band or any other band you have been to?

-We don't really care much about reviews although they are mandatory if you want to get your name out. It is always nice to hear if somebody likes your music...and sometimes uncomfortable if they don't. But in the end it doesn't matter. We do what we like and that's it.

One review we got was really funny. The guy basically only said that we are a band and we play music. Well, at least that's the truth.

 

Which bands do people compare you to, is it boring that people compare you to other bands or is it understandable?

-I thinks it is completely understandable. I think there are always similarities between bands. It is unavoidable. Besides that, there is no shame in having a style that is comparable to a band that you like. We already got compared to Comeback Kid, Biohazard, 59 Time the Pain, Downset, Snapcase, Bane and most recently to old Deez Nuts and Stick to Your Guns stuff. Those are grat bands that all sound very different to me, so I hope we have our own style that's somewhere in the middle of it all.


If you could choose five bands from the past and the history and nowadays and both dead and living bands to have a concert together with your band. Which five have you been chosen?

-I would choose the bands that I like and know personally. Right now it would be World Negation, Selfish Hate, Dead District, Honour Never Dies and Hometown Crew. That would be a Line Up that I would really dig!


Is music a good way to get out frustration and become a nicer person outside the music??

-Hell Yeah! Music helps me to transform negative emotions into something positive. It does so in many ways, by writing lyrics and shouting them at the world, by listening to it loud at home or at shows and, most importantly, at our concerts where we can go crazy on stage and let everything out.


Which is the most odd question you ever have got in an interview?

-As this is only my second interview there haven't been too many strange questions asked. Sorry I can't name a particularly odd one.


Which is the question you want to have but you never get. Please ask it and answer it?

-How do you like your coffee? Black.

 

Futureplans for the band?

-Record a LP in 2020. Play shows. Have fun.


For yourself?

-Driving and camping with an RV from Seattle to Yellowstone National Park and back.


Wisdomword?

-Don't expect too much from people. It sets them up for failure and can easily cause disappointment in you and others. Let them be as they are and love them that way. Add a good portion of self-acceptance to that and you're on a good way I think.

 

Thanks for the interview and showing interest in our music. We really appreciate it!