Sammy och grabbarna i Wild Youth är ungefär 16 år gamla men de låter som om de är uppfödda eller födda i punken och de ser ut som om de kommer från 1977. Titta och lyssna till deras skiva och ni kommer att älska detta.-.......september 2006

 

Historia?

-Vi bildades tidigt i år 2006 efter att mitt gamla band Warbux med Scott på gitarr ramlade ihop efter det att trummisen och basisten lämnade bandet. Jag kände Dan(bas) och Wellings(trummor) från deras andra band Nihilist och frågade dem om de kunde tänka sig att vara med och spela med mig om jag och Scott startade något nytt och där är vi idag. 


Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, jobb(skola), intressen och något hemskt om varje medlem? ,

-Scott, 16, två systrar, college, går ofta omkring naken
Dan Smith,16, tre bröder, college, när han dricker blir han väldigt våldsam
Dan Wellings,16, 1 bror, college, han är vegetarian
Sam, 16, 1 bror, college, när jag är trött är jag gnällig


Ni är unga(16 eller något!) hur känns det att punken var nästan 15 år redan när  ni föddes?

-Det berör inte mig så mycket att jag missade det för nu kommer vi att ta tillbaks 1977 med band som oss och Towers of London igen. 

 

Är dina föräldrar gamla punkrockare?

-Min farsa var en punkare för många år sedan och han uppfostrade mig att älska punk och rock n roll musik så jag bestämde mig för att spela en mix av dessa båda I låtarna jag skriver.  .


Vad tycker de om er musik idag?

-De älskar musiken som jag skriver och musiken som vi spelar men mycket av musiken som finns därute idag är tråkig skit och vi vill få tillbaks rocken


Är det ett problem att få spela ute när ni är så unga som ni är?

-Inte egentligen men vissa arenor har en licenslag som säger att inte någon 18 får vara i lokalen efter en speciell tid(dum regel) och vi har blivit utslängda från spelningar i Manchester när vi spelade där med Towers of London. Det är sjukt.


Ni älskar Backyard Babies säger ni, har ni hört några andra bra svenska band?

-Det finns en massa bra svenska band . Jag tycker att Sverige har en bra musikscen och jag hoppas att vi kommer att spela där en dag. Svenska band vi gillar är Backyard Babies, Hainoi Rocks, The Vains Of Jenna och en massa mer!

Vad vet ni om Sverige, vad är typiskt svenskt?

-Snö, Ikea och bastus

 

Vad är typiskt engelskt?

-Fish and chips, polismän med dumma hattar, London. 

 
Hur är det att vara ung i England idag?

-Det är inte jättebra för et är folk som skäller ut oss varje dag för att vi ser ut som vi gör, det finns inte någon riktigt scen för oss förutom ett fatal bra band men de gamla är snälla, vi gillar dem! 

 

Hur är det i England annars, finns det några bra band?

-Ja, det finns ett fatal band men inte så många, vi försöker att uppmuntra unga människor att plocka uppe n gitarr och göra något speciellt.

 

Ni ser väldigt punkiga ut, är det er livsstil eller hur är det?

-Yeah, jag tycker att bandits namn säger det mesta. Folk underskattar oss eftersom vi är ganska unga men det stoppar oss inte från att drick vodka och ha det roligt, vi är alla lite galna , både privat och på scen och jag tror vi skiljer oss lite från andra band. 

 

Eller är bara punk ett ord?

-Jag tror att det finns några riktiga punkare därute och jag tror det finns falska, för oss är punk ett sätt att leva och en attityd som gör att du kan stå ut med de andra. Men en del har ingen aning om vad punk är för något.

 

Vilken typ av folk kommer till er konserter, är den väldigt ung eller kommer det äldre också? 

-Vi attraherar en väldigt vid publik eftersom vi har en massa unga folk som kommer för att se oss och det är mest tjejer som gillar oss. . Men vi attraherar de äldre också eftersom de kan relatera till var de var när första omgången av punk kom. 


Inget skivkontrakt ännu?

-Inte ännu, vi har haft erbjudande men vi vill inte hoppa på första bästa erbjudande som en fet gammal skallig man ger oss, vi väntar lite och ser vad som händer så vi får det riktigt gjort. 


Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?

-Nej, egentligen inte, vi har inte gjort så många men vi är glada för allt som hjälper bandet.


 

Är MY Space ett bra sätt att komma ut i världen som band?

-Både ja och nej efter My Space är ganska enkelt att göra och att få folk att förstå att du existerar, men å andra sidan betyder det att varenda unge med gitarr I världen och som kan spela tre ackord har en sida på My Space and för att vara ärlig så finns det en hel del skit där och skivbolag kan inte filtrerar igenom alltihop.


Wild Youth, kommer från en Generation X-låt eller var kommer det ifrån?

-Yeah, det är en låt som jag har älskat och min pappa kollade på Generation X när han var liten och de kom upp på scen och spelade två låtar ,s logs och gick sedan av scenen, så han kallade sitt gamla band så och när jag tänkte på namn så var Wild Youth perfekt för oss.


Favoritband av de gamla punkbanden i England?

-Jag älskar alla de gamla banden som Sex Pistols, The Damned, U.K Subs, The Clash, The Jam, Generation X, Iggy and the Stooges, The New York Dolls, MC5, Blondie, the Buzzcocks, Cocksparrer, och en hel del andra band.


Vilken är den viktigaste punklåten som gjorts?

-Anarchy in the U.K eftersom den var så vild och att den talade om för folk attd e skulle göra något åt hur de blev behandlade och en låt som har haft så mycket inflytande måste vara en bra låt. 


Gör ni några gamla punklåtar som covers?

-Vi gör en cover av Pretty Vacant av Sex Pistols eftersom alla kan sjunga med I den och relatera til den och det är en bra partylåt att spela.


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Mina fem favoritskivor måste vara 1. Never mind the bollocks. 2. Bob Marley and The Wailers- exodus. 3. The Wildhearts - Earth Vs the Wildhearts. 4. Buckcherry – Time bomb. 5. Oasis – Definitely maybe.
Mina favoritkonserter är Aerosmith på Wembley med The Black Crowes, The Sex Pistols i London, Towers Of London på the Rock city, Buckcherry, och Pearl Jam.
De fem viktigaste sakerna måste vara, vänner.


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första skivan jag någonsin köpte var med ett skitpopband som hette Aqua, den senaste skivan jag köpte var den nya Motörhead och jag kan inte komma ihåg någon skiva och vad den kostade.


Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Jag skäms inte för någon av mina skivor, jag älskar dem alla.


Framtidsplaner för bandet?

-Mina framtidsplaner för bandet är att vi skall spela over hela världen.   .


Framtidsplaner för dig själv?

-Jag vet egentligen inte, jag vill bara spela I Wild Youth och det är det bästa för mig.


Visdomsord?

-Vet inte


Nåt att tillägga?

-Nope.


Tack

X Sammy wild X