Wild Sheep är ett ungt och riktigt bra punk / hardcoreband från Italien. Många bra band har kommit från Italien och detta band är bland dessa tycker jag. Oktober-2019

 

Berätta lite historiea om gruppen?

-Projektet Wildsheep startade för 8 år sedan med ett annat namn ”The Quarrelsome” i en liten stad i provinsen Vicenza och bara med två medlemmar: trummis och gitarrist / sångare.

Senare anslöt sig en annan till formationen, och en bassist som förändrats många gånger.

 

Berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan?

-Vi började när vi alla gick i skolan, nu har vi börjat att arbeta och det verkar vara det verkliga det första hindret för oss. WildSheep är: Daniel Zanin (24, sångare och gitarrist, han är en jävel på att resa, han har ett unplugged solo-projekt), Alessandro Tomasicchio (22, sologitarrist, han älskar musikens energi och han är en ball-buster, han har ett ambient solo-projekt), Francesco Rodighiero (24, trummis, han älskar djur och pratar om samhället, han är en väldigt galen konstig kompis, han har många musikprojekt med andra musiker, alltid i Punk-scenen), Davide Vezzaro (24, bas, han spelar cello, han är säljande så förvänta dig allt från honom!).

Alla av oss har sina egna besvär, men vi försökter att inte blanda in våra problem i bandet.

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mest punk, lite hardcore? Favoriter från förr?

-Ja, alla medlemmar har olika influesner (punk, hardcore, post-rock ...) så vi försöker blanda allt för att möjligen skapa ett nytt sound.

 

Wild Sheep är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädda att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet som finns?

-Ja, vi är väldigt stolta över det, i början kom det upp som ett skämt. Vi tror att vi är de riktiga, och även om det finns ett annat band med samma namn,men jag tvivlar på att de är mer galna än oss.

Det bästa namnet på ett band ligger mellan Controcorrente hc och Antonello Venditti Band.

 

Vad är det bästa med att spela live? Vad är den största skillnaden om ni jämför när ni började spela?

-Det bästa är energin, atmosfären mellan oss och människorna. Vi utvecklades för mycket, mestadels tekniskt och ljudet är helt annorlunda än från början, djupare och mer exakt.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Hamburg är det bästa stället vi någonsin har spelat på, det värsta är Mestre.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Italien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det är faktiskt lite svårt att spela, många platser har stängts på grund av den senaste regeringens politiska åtgärder. Scenen är dock fortfarande mycket stark och solid. Vi spelar inte för pengar utan för att sprida vårt budskap och att stödja rörelser och aktivister som kämpar mot förtryck.

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Ventilerande, tankar, frihet.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Vi försöker vara punk i allt vi gör.

 

Vilken låt/album eller grupp var det som tog dig till punk/hardcore?

-Det är svårt att säga, det finns inte ett band som särskilt tog oss in i punk-hardcore men Nirvana är verkligen det band som förenade oss och ledde oss in i den underjordiska världen.

 

Vad ska en ung kille göra idag för att chockera sina föräldrar som vi gjorde när vi var små? De har redan sett allt?

-Det finns många saker som kan chocka dem som att vara homosexuell, kläder, tatueringar, piercingar, välja en annan diet (vegetarian eller vegan), föredrar mer passion än bara arbetet. Folket i Italien, främst i norr, är lite inkränkta.

 

Hur är det att bo i Italien just nu? Politiskt? Fascister?

-Vi bodde i ett land där människorna omkring oss i de flesta fall är automatiska, så det är nästan omöjligt att ha en riktig jämförelse med dem. Politiskt är Italien väldigt förvirrad, fullt av människor som tänker på politik bara dagarna före valet, eller människor som pratar med andras röst. Det finns så många fascister här, men uppenbarligen är de också dumma, så vi kan inte riktigt betrakta det som det största problemet vi har runt oss.

 

Finns det några bra band från Italien just nu? Är punkscenen/metallcenen/hardcorescenen stor? Hur är det i er hemstad?

-Ja det finns massor av band som spelar bra musik. Scenen är stor, men den är mestadels koncentrerad till de största städerna som Rom, Turin, Milan och Bolon. I vår hemstad är scenen inte stor som i andra städer men den är väldigt bra och väl förankrad.

 

Vad vet du om Sverige? Har ni varit här någon gång?

-Vi vet inte så mycket om Sverige, men vi skickar Daniel "resenären" för att upptäcka det.

 

Har ni hört några bra band från Sverige?

-Refused, No omega, Disavow, Abhinanda, Wolfbrigade och Satanic Surfers.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Aldrig på italienska?

-Våra texter är skrivna av Daniel, mest influerade av amerikansk och brittisk musik. Han började just skriva på italienska också.

 

Finns det något ämne som nialdrig kommer att skriva något om?

-Vi kommer aldrig skriva uttryckligen om fascismen, för vi ger inte utrymme för något som är för oss är som aska.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt? Är det viktigt att få fram sina åsikter i musik?

-Vårt mål är mestadels socialt inte politiskt, det är en stor skillnad mellan dessa två saker.

 

Bästa politiska band/artist?

-Det är väldigt svårt att välja en för det finns för många. Men i den italiensk scenen finns det så bra band som Attrito, Congegno, CGB, Tear Me Down…

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någon, då jag menar människor som lyssnar på musik?

-Musik och konst i allmänhet är det mest kraftfulla vapnet vi har för att ändra allt vi vill, från de små sakerna till de största.

 

Din favoritomslag alltime? Vem gör era skivomslag? Och har ni några bra skivbutiker i er hemstad?

-Det finns massor av coola omslag och det är svårt att säga vilka vi föredrar, men i Hamburg köpte vi vinylen från ett band vi spelade med, Parasight, särskilt för omslaget som är ett verkligt konstverk. Våra omslag är delvis tillverkade av oss själva. Daniel har god manuell kompetens med grafikprogram och Francesco är bra på teckning. Vanligtvis försöker vi dock att involvera så många människor som möjligt i illustrationerna för att ge andra konstnärer synlighet. Ja, vi har fortfarande några skivbutiker i vår hemstad men de är alla på väg att stänga eftersom folk tyvärr föredrar det digitala formatet.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du skulle kunna välja vad som helst?

-För oss är det mycket viktigt att ha den fysiska kopian av albumet, även om det bara är en , för musiken måste kyssas av den visuella konsten. Vi föredrar alltid cd-skivor, mest för att det är bekvämt. Men vi gillar också kassetter och vinyl.

 

Berätta en rolig sak som har hänt under erkarriär och under någon spelning?

- Under en konsert i Modena sket vår gitarrist ner sig när han spelade!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Vår publik är bra. Vi är välkända i Veneto och vi är ganska välkända i norra Italien. På våra konserter saknas säkert fascister och bigots. Vi har spelat med mycket erkända band i den italienska punkvärlden som Attrito, Horror Vacui, Le Tormenta, Impact, CGB, Obscene Revenge och andra.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-The Shape of punk come med the Refused, Rebuild medVerse, Group sex med Circle jJerks, Riches to Rags med RKL , Song to scream at the sun med the Have Heart. För oss i livet är det viktigt med respekt för varandra, den stadiga forskningen om frihet, följ dina passioner,att alltid ha ett mål, nå lycka.

 

Första, sista och dyraste skivan som du någonsin har köpt?

-Den första skivan jag köpte var 80-85 med Bad Religion , den sista är Anti-Colonial med Armada och den dyraste var Sefl-titled med The Other. (Francesco)

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Intervjun är så lång men det är ett bra sätt att träffas och reflektera över många ämnen.

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin fått, med det här bandet eller något annat band ni har varit i?

-Recensionerna är intressanta och användbara för att göra sig kända, men du måste också vara öppen för kritik. Den mest märkliga recensionen var den om ep inspelad med en av min tidigare grupper där bland de olika sakerna som sades att det gjordes någon klibbig sarkasm. (Francesco)

 

Vilka band jämför folk er med, är det tråkigt att folk jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Lyckligtvis för oss har vi aldrig fått så mycket jämförelser med andra band eftersom vårt ljud är singulärt.

 

Om du kunde välja fem band från förr och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

-Vår största dröm är att spela med Foo Fighters, det skulle vara väldigt coolt att öppna en konsert för Circle Jerks, men om de fortfarande finns skulle vi vilja spela med Nirvana, Verse, Bad Brains, Minor Threat eller Fugazi.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Ja, det är ett bra sätt att få ut frustrationen och uttrycka sig, men det räcker inte alltid för att bli en bättre person. Det är nödvändigt att arbeta varje dag och ta hand om hur vi förhåller oss till andra för att växa personligen.

 

Vilken är den konstigaste frågan ni någonsin har fått i en intervju?

-Vi har aldrig fått alltför udda frågor men den vi svarar med med svårighet är den som rör födelsen av bandets namn eftersom det är en riktigt dum historia att berätta för någon.

 

Vilken är frågan du vill ha men du aldrig får. Fråga den och svara på den?

-Intervjun är så bra och vi tycker att frågorna är mycket kompletta och riktade.

 

Framtidsplaner för bandet?

-I början av november 2019 kommer Daniel att åka till Australien och hålla sig borta i minst ett år. Strax därefter åker Alessandro på en resa i ungefär ett halvt år. För tillfället vet vi inte säkert hur saker och ting kommer att utvecklas för bandet, men vi hoppas att återvända för att spela tillsammans i en inte alltför avlägsen framtid.

 

För dig själv?

-Daniel vill spara lite pengar för att resa runt i världen för att sprida vår och hans musik, Alessandro kommer att vara med en volontärgrupp för att få en ny upplevelse och kunna vara socialt användbar, Davide studerar för att komma in på vinterträdgården och Francesco tänker att åka utomlands för att han behöver ett landskifte.

 

Visdomsord?

-VÄGRA VAR EN DROPPE, VAR HAVET.

 

Något att tillägga?

-Tack för allt.