Svenska White Limo har tagit sitt namne efter en Foo Figheters låt och de är ett band som inte låter som alla andra eller också gör de det. Skitsamma…bra är de i alla fall. Andreas svarar här på ett gäng frågor angående gruppen i alla fall och kolla in dem…med en gång…slutet av januari 2015

 

Berätta lite historia om gruppen?
-White Limo skapades 2012 ur en hunger och en drivkraft till att spela i ett av Sveriges bästa arenarockband. Det var sommaren 2012 som jag (Andreas) var ute efter medlemmar till ett nytt, fräscht och storslaget rockband, musik som jag kunde stå för och vara stolt ända in i själen till. Jag var ute efter medlemmar som hade samma passion och samma drivkraft som mig. Det började med att jag och Nisse hittade varandra och började jamma ihop. Sen hittade vi Oliver genom en musiksida och sedan föll Jesper in i ekvationen genom att jag hade spelat med honom förut och han var precis den kontroversiella trummis jag sökte efter. Vi repade ihop ett par gånger och White Limo föddes en sen sommarnatt i Augusti 2012.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, intressen, familj, tidigare band etc?

-Andreas är energi personifierad. Jesper är en galen trumslagare med hypersinne för musikaliska paralleller. Nisse drar av dundersköna licks, skriker lungorna ur sig och bara ler efteråt. Oliver snubblar lite på en kabel för att i nästa sekund rikta micken precis sådär rätt så att ljudet blir 5 gånger bättre.  Det ryktas om att vi har en ålder.

 

Jag tycker ni har ett sound som påminner mig om Weezer, Pixies etc, vad har ni hör för andra jämförelser?

-Den referensen du nämner har vi faktiskt aldrig haft i åtanke. Men däremot så har vi hört influenser från Foo Fighters, Biffy Clyro, Muse, Queens Of The Stoneage, Twin Atlantic och även Katy Perry haha.

 

Hur skulle ni själva beskriva er musik med tre ord?

-Färgsprakande, Storslagen, Energifylld

 

Namnet White Limo, hur kom ni på det...tycker ni att det beskriver er musik eller är det bara ett namn utan egentligen djupare mening?

-White Limo är en låt med Foo Fighters, ett band som vi alla gillar väldigt mycket, det är ett snyggt bandnamn, och sen så vill vi förmedla känslan av lyxig rock.

 

Att spela den här sortens musik i Sverige, hur funkar det?

-Det är väldigt blandat måste jag säga, vissa går igång på det som fan och andra tycker att vi är för mesiga och mjäkiga. Vi har hamnat någonstans mittemellan känns det som. Och vad jag tror  efter ganska mycket research är att vi är ganska ensamma om att spela den här sortens rock i Sverige. Och vi fyller ett tomrum i rocksverige, vi måste bara ut och synas och höras. Sen kommer folk att förstå hur bra vi är.

 

Har ni fått mycket intresse från andra länder?

-Vi har koncentrerat oss på Sverige. Men visst har vi fått både respons och kontakter utomlands som vi kommer börja satsa mer och mer på.  Det är ett givande och tagande hela tiden.  Vart ska man lägga krutet? Om man ska köra hela världen på en gång så blir det ett övermäktigt uppdrag. Men vi utforskar nya fronter hela tiden, bygger stadigt och står aldrig stilla.

 

Har ni spelat mycket utomlands eller är det bara i Sverige ni spelar?

-Vår dröm är ju så klart att turnera över hela världen men just nu så har vi bara spelat i Sverige. Men det kommer att komma, det lovar jag.

 

Vad drar ni för sorts publik?

-Det är faktiskt väldigt blandad publik, vilket är sjukt bra. När jag står på scenen och kollar ut över publiken kan jag se allt från den hårdaste hårdrockaren till poptjejen som står och diggar till White Limo och det gör mig väldigt glad, för det betyder att vi når de stora massorna.

 

Finns det någon sorts publik som ni saknar på era konserter?

-Ja! Alla som inte sett oss ännu, dom saknar vi.

 

Vilken är det största bandet ni har spelat ihop med? Agerar ni oftast huvudband eller hur är det?
-Det var nog faktiskt när vi spelade förband till Strängen, det var hysteriskt roligt. Nu den senare tiden har vi faktiskt varit huvudband. Men vi skulle gärna åka med ett riktigt stort band som förband.

 

Finns det några bra band annars i Sverige idag tycker ni? Andra favoritband i världen?
-Ja, definitivt. Just nu lyssnar jag ihjäl mig på Raised Fist nya platta, kan inte få nog av den. Sen måste jag slå ett slag för tjejerna i Sahara Hotnights och tjejerna i Thunder Mother för jag tycker dom är sjukt coola och gör sin grej väldigt bra. Jo jag diggar The Ark väldigt mycket även fast dom lagt ner, även In Flames står högt upp på listan. Världen över så lyssnas det på Muse, Foo Fighters, QOTSA, Biffy Clyro, Twin Atlantic, Coheed and Cambria, Kvelertak, Billy Talent, Imagine Dragons, listan kan göras huuur lång som helst.

 

Om ni kunde dra ihop fem band(levande och döda) att ha en stor konsert ihop med er, vilka fem skulle ni välja?
-Enkelt!:

Queen
Foo Fighters

The Doors
The Beatles

Biffy Clyro

Imagine Dragons

Det får bli 6 band plus oss. Oslagbar line-up.

 

 Vad tycker ni annars om att bo i Sverige? Politiskt etc? 
-Sverige är ett fantastiskt land. Det är ingen utopi. Orättvisor och misär ska alltid motarbetas. Om vi riktar förstoringsglasen inåt mot oss själva lite mera istället för att leta fel hos andra och letar likheter istället för olikheter så kan vi gå framåt i en mycket snabbare takt.

 

Era texter, vad handlar de om? Vem skriver dem?

-Andreas har skrivit i stort sett alla texter på det materialet som har släppts. Det handlar mycket om vikten att inte vara fängslad i sitt egna psyke, att leva och göra precis så som du vill göra. Oavsett påtryckningar och normer. Självklart finns det en stor del självgranskning och inspiration från verkliga livet. Misslyckanden, segrar och allt där emellan.

 

Skulle ni kunna skriva om vad som helst?

-Så länge alla kan stå för det vi gör.  Så sätter vi inga gränser.

 

Politik och musik hör det ihop?

-Om du som konstnär vill förmedla ett politiskt budskap. Då hör det ihop. Om du som betraktare tolkar in politik i konsten du konsumerar. Då hör det ihop.  Allt ligger i betraktarens ögon.

 

Bästa politiska artist?

-Enkelt.  Rage Against The Machine. Deras låtar är magiska resor i vackra ljudlandskap.

 

Tycker ni att det är viktigt att få ut musiken på riktig skiva också och inte bara digitalt? Vad tycker du om nedladdning, bra eller dåligt , vad är fördelarna respektive nackdelarna?

-Det är väldigt svårt att avväga det där.  Vad gäller fysiska kopior så handlar det helt enkelt om det är värt att investera i.  Finns det en vinning i det? Finns det ett behov? Ja då kör man på det.  Inte bara ekonomisk vinning utan även om det är rätt sak att göra för just dig. Alla investeringar både ekonomiska och själsliga måste ha ett mål, ett syfte. Sen kan det bli pannkaka av alltihop, men då lär man sig och går vidare.  Nedladdning är som kassettband och VHS. Det är helt fantastiskt att man kan hitta en obskyr djungeljazztrio från Istanbul som man aldrig skulle hittat utan internet. Sen om man väljer att konsumera lagligt eller inte, det får ligga hos varje människa att avgöra. Men nedladdning och streaming av musik är magiskt bra.

 

Inget skivbolag?

-Inte än.  Om någon med skivbolag och muskler vill vara med på vår oändliga resa så är det bara att höra av sig. Limousinen rullar alltid framåt.

 

Vilken är de fem skivor som ni måste ha med er i en turnebuss?

-The colour and the shape - Foo Fighters

Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume One: From Fear Through the Eyes of Madness - Coheed & Cambria

Reign in Blood -  Slayer

Opposites -  Biffy Clyro

Koloss -  Meshuggah

 

Vad är framtidsplanerna för bandet?

-Vi släpper singeln Horizon den 9 Feb och sedan våran EP Magic Formula den 23 Februari.  Sen är det bara att nå ut till människor och spela live för mer och mer människor.  Sätta upp mål för bandet, övervinna målen och sätta nya. Alltid uppåt alltid framåt i alla aspekter.

 

För dig själv?

-Vi är alla 100% fokuserade på bandet. Inget mindre duger för oss.

 

Visdomsord?

-Hur motigt det än är och känns så ge aldrig upp, tror du på vad du gör så kommer det att lossna förr eller senare. Fortsätt att kämpa, fortsätt att skriva musik, bli bättre, lär dig nya saker, och ha roligt.

 

Nåt att tillägga?

-Håll utkik. Har du möjlighet att se oss live, gör det! På scen lever vi ut fullständigt. Vi är ett liveband. Kom och var med på resan!