White Light Overdose kör över mig med sin nya skiva och det är kul att höra nya svenska grupper som inte låter som alla andra. Här har de svarat på en del frågor från mig. Hoppas ni gillar det ni läser och framförallt bör ni kolla in gruppens musik. Februari-2018

 

Lite historia om gruppen?

-Bandet grundades sommaren 2015 av Mark Adolfsson. Vi började repa i en liten lokal i Oskarshamn, vi flyttade sedan vidare till vår hemby Högsby där vi nu har vår repa. Alla medlemmar har tidigare spelat i andra band som man har stött på och lärt känna under tidens gång, man skulle kunna säga att man plockat ihop ett gäng snubbar som man fastnat för och känt någon sorts gemenskap med. Vi klickar bra ihop.

 

Berätta lite om varje medlem, ålder, jobb, familj, band före och band bredvid??

-Mark som är gitarrist och 31 år gammal, jobbar som lackarare och har en dotter på 4 år. Johan spelar bas i bandet och är 30 år gammal, jobbar som It-konsult och har 2 söner på 8 och 6 år, han har också en kanin. Anders 29 år är vår trummis, han knegar som produktansvarig på ett företag och har 2 kids. Mathias 40 bast som bor ihop med sin sambo, spelar gitarr i bandet och jobbar som projektledare för ett företag. Jimmy är 36 år gammal och är vår gaphals i bandet. Han har en dotter och en son och arbetar som personlig assistent.

 

Jag kan höra mycket Dead Kennedys, Motörhead och Entombed, hör jag rätt?

-Absolut! Både Motörhead och Entombed är en inspirationskälla, lyssna bara på låten Lost and found. Får tillägga att Mark har en stor Motörhead tatuering över bröstet. Men absolut punken är ju grunden i våran musik.. Vi har ju våra gamla idoler från ungdomen, som vi fortfarande lyssnar på tex.. Social Distortion, Misfits, Ramones, The Hellacopters, Mercyful Fate osv. Jimmy vår sångare är ju en gammal hardcore räv, så han tillför väl en gnutta av den genren också. Mark lyssnar ju för övrigt ganska mycket på Black Metal.

 

White Light Overdose, är ni nöjda med namnet? Var det någon baktanke med namnet eller är det bara ett namn? Om inte det bästa bandnamnet hade varit upptaget, viket namn hade ni valt då? Jag menar vilket är det bästa bandnamnet?

-Ja vi är nöjda med bandnamnet, tycker det är skitbra. Ett av Mark's favorit punk album är White light, white heat white trash med Social Distortion.. Kanske är det något som gav oss en ide. Overdose var den sista biten, pricken över iet liksom. En del surpellar har stört sig på just "overdose" grejen.. Det tycker vi är bra.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Kicken!!

 

Var är bäst att spela, var är sämst? 

-Hittills har vi inte spelat på något dåligt ställe men vi gillar ju klubbstämningen.

 

Hur är det att spela denna sortens musik i Sverige idag??

Vi är ju ett ganska nystartat band och har inte hunnit vara ute på vägarna så mycket då vi spenderat mycket tid i studion. Men vi är medvetna om att den typ av musik vi spelar kanske inte har den bredaste publiken, men jag tror bara att det är smart att satsa på en mindre publik...

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord??

-Skitigt, tungt och snuskigt.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil? 

-Våga vara sig sjäv, våga vara annorlunda, inget jävla fejk... Vi är ju lite som vi är!

 

Hur ser ni på nedladdning, mp3 och liknande?

-Det är en ganska komplicerad fråga, det är ju så det är idag och det får man hantera på nått sätt. Vinyl verkar ju vara något som börjar bli poppis igen, vilket är jävligt kul.

 

Finns det några band I Sverige idag? I er hemstad?

-Ja, det finns bra band i Sverige... bl.a Hellacopters, Backyard Babies, Entombed, Dark Funeral, Watain, Jesus Chrusler Supercar, Achilles, Black River Swamp mm.. Just i vår håla Högsby finns det inte så många band. Närmast är väll iså fall Oskarshamn.. Nämnde väl något band där ovanför...

 

Spelar ni något utanför Sverige? 

-Inte ännu, men vi vill väldigt gärna.

 

Andra bra band från utlandet?

-Misfits, Danzig, Led Zeppelin, AC/DC tidiga Black Sabbath, Ramones, Social Distortion, Mayhem .....

 

Era texter, vad influeras ni av?  Aldrig på svenska?

-Vår sångare har haft tuffa stunder i sitt liv, han hämtar mycket inspiration ifrån det , eller ifrån andra som haft det tufft. Tyvärr inget på svenska.

 

Finns det något ni aldrig kommer att skriva om?

-Något löjligt jävla trams..

 

Politik och musik, hör det alltid ihop??

.Nej.. Det det finns mycket bra horror punk som inte innehåller politik.

 

Tror du musik kan ändra någons liv, då menar jag texter etc?

-Det tror vi absolut!

 

Ert omslag är riktigt fräckt på er CD, vem har gjort det. Är det viktigt att ha ett omslag som man förstår vilken typ av musik man spelar? Vilken är ert favoritomslag alla tider?…

-Tack så mycket, vi är jävligt nöjda med det! Det är en polare som heter Kim Svensson som ligger bakom det, han kallar sig för RoyalCoffin. Han finns på instagram och webben, där kan man kolla en massa grejer han har gjort, han är duktig. Ja, vi ville ha ett färgstarkt omslag som får lite in your face feeling.. Tycker det passar oss bra som fan.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Vinyl eller CD eller både och?  Finns det någon bra skivaffär i er närhet kvar?

-Ja som sagt vinyl verkar ju faktiskt vara rätt hett igen, sen är ju streaming rätt poppis idag. Tror dem flesta har Spotify.

Nix.. finns inga skivbutiker kvar här nere.

 

Snälla berätta något riktigt roligt som hänt under er karriär på scen eller bakom scen etc?

-Ja det blev lite fest efter ett gig, blev ganska hårt.. Blev förvånad då jag vaknade upp dagen efter och såg himlen... Sen märkte jag att jag låg på ett biltak.. det var märkligt.

 

Hur ser er publik ut? Vad drar ni för folk? Saknar ni några typer av folk?

-Som sagt.. vi har tillbringat mycket tid i studion och har inte hunnit genomföra så jätte många gig... ett par stycken har vi hunnit med.

 

Snälla ranka fem favoritskivor, fem favoritkonserter?

Skivor: Social D - White light white heat white trash. Backyard Babies - Total 13, The Misfits - Static age, Danzig - Lucifuge, Mercyful fate - Melissa.

Kiss 96 med orginalmedlemmarna, Graveyard på Swedenrock, Motörhead ,Social distortion och King Diamond.

 

Är det tråkigt med intervjuer??

-Nej det är bättre än fotboll, vilket jävla trams...

 

Ifall ni kunde välja fem band från historien, döda och levande att ha en konsert ihop med ert band, vilka är drömbanden då?

-Motörhead, Social Distortion, Sabbath 71, Entombed, Ramones

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en snällare person? Är ni argare idag än ni var unga?

-Vi har ett band för att vi ska hålla oss lugna. Vi är ganska förbannade.

 

Vilken är den konstigaste frågan ni fått I en intervju?

-Detta är den andra intervju vi gör med detta band... Vi har inte stött på så jättekonstiga frågar ännu.

 

Framtidsplaner för bandet?

Leta spelningar, repa, förbereda nästa platta som ska skrivas och förmodligen spelas in i sommar.

 

För dig själv?

-Skriva låtar...

 

Visdomsord?

-Ligg aldrig med någon som har nålstick i armvecken.

 

Nåt att tillägga?

-Tjofadderittan Tvärflöjt! :)