Ian Glasper skriver i Terrorizer, har gjort många böcker om punk / HC / Thrash och han spelar bas i Warwound och han har varit med i många grupper genom åren. Jag har varit i kontakt med honom under de senaste 20 åren. Han gillar mest CD-skivor som jag och inte nedladdad musik och här har han svarat på många frågor från mig. Juni-2017

 

Jag förstår att gruppen grundades 1982 och upplöses 1984. Har jag rätt med dessa fakta?

-Ja, Warwound startade ursprungligen 1982, spelade in tre demos och spelade några lokala spelningar innan de splittrades 1984. Damian Thompson satte bandet ihop och var basisten då - bandet splittrade sig när han gick med i Varukers. En annan version av Warwound fortsatte i några månader men spelade aldrig in något annat.

 

Varför började gruppen igen 2015, hur kom du in i gruppen?

- Efter Varukers, så bildade Damian Sacrilege, och efter det har han försvunnit ganska mycket från scenen i över 20 år. Men han var involverad i Relaspe återsläpp av den första Sacrilege 12 "år 2015, som innehöll ett helt nytt spår från Sacrilege ... det här ökade hans önskan att spela punkmusik och att leva igen. Men tyvärr ville inte Tam från Sacrilege spela live, så Damian tänkte på att återbilda Warwound, så han kunde spela spelningar igen och då tänkte han på att spela några Varukers och Sacrilegelåtar som han skrev, liksom Warwound-låtar ... han ville inte spela bas själv, eftersom han har blivit mer van vid gitarren och han visste att jag var en anständig basist och ett stor fan av alla tre av hans band, så jag fick samtalet!

 

Era medlemmar har varit i så fina grupper som Decadence Within, Varukers, Fiend, Hellkrusher, Sacrilege .... Finns det några grupper mer som ni har varit i?

-Ja, Damian var med i Cadaverous Clan innan Warwound ... Rat var i Discharge i många år ... Stevie var med i Dogsflesh och spelar fortfarande i The Vile med Rat ... Jag var också med i Suicide Watch, Flux Of Pink Indians, Freebase, Thirty Six Strategies, Burnside, Stampin' Ground och Betrayed By Many!!

 

Spelar någon av er i något annat band än Warwound just nu?

-Rat finns fortfarande med i Varukers, och Rat och Stevie spelar också i The Vile. Jag och Damian är bara i Warwound nu.

 

Namnet Warwound var inte upptaget av något annat band ... ett jävligt bra namn är det inte det?

-Ja, det är ett bra namn för ett punkband - jag är förvånad att ingen annan hade använt det också!

 

Vem gör musiken i gruppen och vem gör texterna?

-Damian skrev alla de gamla låtarna, men på det nya materialet på den nya LP:n skrev jag hälften av musiken, och Stevie som är trummis skrev den andra hälften. Rat skrev de flesta texterna, även om jag skrev texten till tre av låtarna på den nya LP s...

Vi har alla samarbetat med arrangemangen

 

De nya låtarna, vad handlar de om?

-Den nya låtarna handlar i grunden om det moderna livet, och våra frustrationer på regering, polis, religion och samhälle i allmänhet. En stor källa till frustration för oss är högerkanten, som hela tiden piskar upp rädsla och paranoia bland befolkningen, som höjer ras och religiösa fördomar. Jag tycker inte att vi är öppet politiska - vår politik är mer personlig, men vi har en stark känsla av rätt och fel, och vi är väldigt mycket emot rasism, sexism, homofobi osv. Därför kallade vi vårt album "Burning the Blindfolds of Bigots "... det finns alldeles för mycket fördomar och diskriminering i världen idag.

 

Är musik punk / hc ett bra sätt att få ut politiska åsikter? Är det nödvändigt eller kan du spela punk / HC utan att vara politisk? Ge mig lite exempel om du vet några bra ickepolitiska?

-Jag tycker att det är omöjligt att existera som en människa utan att vara politisk nuförtiden. Du gör ditt livsval och de har en politisk lutning, oavsett om du gillar det eller inte. På samma sätt med musik är det omöjligt att säga eller göra något utan att göra någon form av politisk hållning, även om det är subtilt. De spelningar du spelar, de platser du går till, skivbolagen och skivorna du köper, fanzinesen och tidningarna du läser ... även  TV du tittar på ... det är svårt att skilja livet - och musik - från politiken. Jag kan inte komma på några punkband som är fullständigt apolitiska ... Jag skulle säga att GBH är ett bra band som inte är politiskt, men samtidigt som de inte är överdrivet politiska, så har de en egen syn på politiken .

 

Hur är det nu i England efter alla terroristaktioner, Brexit och så vidare? Är människor arga och frustrerade?

-Ja, folk är arga, det känns som att landet är uppdelat i två och är på väg mot allvarliga saker. Halva landet ville ha Brexit, halva ville inte ... hälften av landet skyller terrorattackerna på invandring, hälften av landet kan se igenom mediesmoggen ... Jag tror att det kommer att bli en lång het sommar!

 

Vilket är det bästa politiska bandet genom alla år?

-Crass!

 

Kan du lita på någon politiker?

-Nej, men jag tror att vissa är mindre arga än andra. Jeremy Corbyn, till exempel, verkar ha mer medkänsla än Theresa May.

 

Du har skrivit många böcker om punk / HC genom tiden, gör du något sånt just nu?

-Ja, jag har skrivit fyra böcker om Storbritanniens punk och hardcore scener: Burning Britain... The Day The Country Died... Trapped In A Scene... Armed With Anger ... Jag jobbar nu på en Femte boken, som handlar om den brittiska thrashmetallscenen under de senaste 35 + åren, som kommer ut nästa april (2018) via Cherry Red Books och heter Contract in Blood. Den har över 80 brittiska thrash metalband, inklusive alla stora namn som Onslaught, Sabbat, Slammer, Xentrix, Acid Reign, English Dogs, Reanimator, Toranaga, Evile etc. etc.

 

Skriver du fortfarande i Terrorizer etc?

- Och ja, jag skriver fortfarande för Terrorizer. Jag har skrivit för dem sedan 1993, och har inte missat att bidra till ett enda magasin på 24 år. Jag skriver för Down For Life och Bass Guitar Magazines också.

 

Vad gör de andra medlemmarna, spelar de bara musik eller arbetar de något på sidan av musiken?

-Ingen av oss har råd att leva på musik, så vi har alla "riktiga" jobb också. Rat kör gaffeltruckar, Stevie är ljudingenjör och föreläsare, Damian gör flöjter och jag är säkerhetsrådgivare.

 

Kommer ni ut och spelar mycket nu när du släppt en ny skiva?

-Vi spelar så mycket som möjligt, men som sagt ovan har vi alla jobb för att få ett tak över huvudet, och vi har alla familjer, andra band och andra åtaganden. Men vi försöker spela ännu mer för tillfället för att marknadsföra den nya LP:n. Vi har just gjort en kort brittisk turné och en kort resa i Europa ... vi kommer tillbaka till Europa i september och förhoppningsvis tillbaka till USA i november och vi har olika "långa helger" här i Storbritannien Och Europa mellan nu och nästa vår ...

 

Är det viktigt att få ut skivor fysiskt och kan du känna så att du inte har släppt någonting om du bara gör det digitalt?

-Jag hatar digitala nedladdningar. Faktum är att jag inte hämtar någon musik alls, förutom recensioner för de tidningar jag skriver för. Om jag gillar något jag vill ha det på CD. Jag är inte en stor vinylsamlare. Jag spelar det mesta av min musik i bilen, eftersom jag kör en hel del på jobbet.

 

Vilka är de fem bästa skivorna just nu?

-fem riktigt bra nya skivor just nu måste vara det nya Tau Cross-albumet, det nya Bloodclot-albumet, det nya Life Of Agony-albumet, det nya Grand Collapse-albumet ... och det nya Warwound-albumet! Allvarligt! Jag är väldigt stolt över det!

 

Köper du fortfarande vinyl / cd?

-Köper bara CD-skivor.

 

Om du skulle kunna välja fem band från förr och nu, levande och döda band att ha en stor konsert tillsammans med Warwound, vilka fem hade du valt?

-Min ultimata spelning skulle vara Warwound-öppning för: Dead Kennedys med Jello Biafra sång. Rudimentary Peni. Första LP line-up med Cro-Mags. Voivod. The Ruts med Malcolm Owen och Paul Fox (RIP)

 

Finns det någon chans att se er snart i Sverige?

-Ja, vi hoppas, vi vill spela överallt så småningom. Vi har fått några erbjudanden från Finland, så kanske vi kan komma på tur i Skandinavien nästa år.

 

Har du några favorit bland svenska band?

-Jag älskar så många band från Sverige, men några är Anti Cimex, Mob 47, Refused, No Fun At All, Entombed, Unleashed, Disfear, Skit System, The Vicious, At The Gates...

 

När du gör ett skivomslag, är det väldigt viktigt att ha ett omslag som visar vilken typ av musik du spelar? Vilket är din favoritskiva av alla omslag i världen?

-Ja, jag tycker att det är viktigt att ha ett bra skivomlag som berättar för folk om musik och band, och vi satsar mycket på LP-omslaget - vi blev väldigt nära med Andy Lefton, som fick konsten att se till att det blev helt representativt för Warwound. När det gäller bästa LP omslaget någonsin ... wow, vilken svår fråga. Det finns så många att välja mellan, men jag skulle antagligen säga "Death Church" av Rudimentary Peni

 

Vilka är framtidsplanerna för bandet?

-Har bara att spela massor av spelningar, intressanta platser och få några coola nya vänner. Vi har också börjat skriva nya låtar för nästa skiva, så du kommer att höra mycket från Warwound i framtiden ...

 

För dig själv?

-Jag arbetar väldigt hårt på den här brittiska thrashmetalboken. Det tar nästan hela min fritid, men jag vill att den ska bli den allra bästa boken om ämnet som är möjligt.

 

Visdomsord?

-Tänka själv. Se igenom lögnerna. Behandla andra som du själv vill behandlas.

 

Något att lägga till kompis?

-Tack, Peter, du är en stjärna.