Walk proud är en riktigt bra punkgrupp som har varit igång i 30 år nu och de sparkar fortfarande röv. Här har de svarat på en massa frågor från mig ... ..august 2015

 

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-WP startade 1985 i Norwalk, CA. De ursprungliga medlemmarna var Carlos Ortega på bas, Lalo på sång, Lance Groepler på gitarr och Tony Adame på trummor. Detta var den line-up för de 2 första spelningarna. Sedan tog Jim Moore över på trummor och Matt Rowan tog över på gitarr. Denna nya line-up var oförändrad fram till 1991, där WP fick en extra gitarrist, Karl Izumi. Under 2012, Matt Rowan lämnade bandet och ersattes med Steve Wester på kompgitarr.

 

Snälla berätta lite om de nuvarande medlemmarna i gruppen, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har du varit i några andra band innan?

-Vi är alla runt 40-årsstrecket. Vi har alla barn utom Karl. Några av oss är farfäder. Carlos och Jim är ensamstående fäder och redo att möta en svenskt dam. Karl har en flickvän. Lalo och Steve är fäder och har varit både gifta i över 10 år men inte med varandra. Arbete, jävla arbete, vi är WP 24/4 !!! Vi gillar utomhusaktiviteter, havet, musik, coola bilar och att umgås med varandra och våra vänner. Något dåligt, väl några av oss kan vara skitstövlar, några av oss är konstiga och några av oss har varit i fängelse. Lalo har bara varit i WP. Carlos har spelat bas för MInd Driver och Everything Red. Jim har spelat trummor med JFA, Spider, Unorthodox, Imperial We och spelade gitarr för Everything Red. Karl spelade gitarr för Death Roster, Mind Driver, Everything Red och Spider. Steve spelade gitarr för Fifth Column, Pyric Victory, och Natural Disaster och spelade bas för Bent, Deathkamp och Spider.


Jag kan höra både Poison Idea och 77-punk och lite hardcore? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Vi växte upp med och lyssnar fortfarande mest på old school punkrock. Några av de band som vi lyssnat på och gick för att se var Bad Religion, Dead Kennedys, FEAR, Black Flag, Descendents, Adolescents, Wasted Youth, Poison Idea, Social Distortion, Channel 3, Circle Jerks, Minor Threat, DRI, Secret Hate, RKL, Ill Repute, 7 Seconds, TSOL och Aggression och mer.

 

Walk proud, är du nöjd med namnet? Hur kom det upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Ja, Vi gillar namnet Walk Proud. Vi hittade detta namn i en amerikansk film med samma namn, gå stolt. Bästa bandnamnet, vi gillar alla verkligen The Adolescents.

 

Vad är det bästa med att spela live? Ni har några år på nacken om man säger så, vad är den största skillnaden med att spela nuförtiden och när ni först började spela?

-Energi från mängden är det bästa med att spela live. Numera kan punkrock vara mer kommersiell och organiserad. Det finns dessa stora festivaler och evenemang som kostar en massa pengar. När du ska spela någonstans behöver du minst $ 100 $ om du vill kunna äta och dricka. När vi var unga punkare fanns lågrpisspelningar och vi snattade vår mat och dryck !!!

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Förr så var några av våra bästa spelningar på The Country Club i Reseda och Fenders Ballroom i Long Beach. Våra bästa spelningar nuförtiden har varit på Alex Bar i Long Beach och TJ Art n Rock Café i Tijuana, Mexiko. Den värsta showen var på i tatueringsbutik i East LA. Det var för många människor. Strax innan vi skulle spela, killen med PA System sa "Jag är på väg att studsa bort". Då hade vi inte ens spelat.


Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu?

 -Punkrock är nu mer populärt och accepterat i USA. När vi var unga, så gillade inte alla punkers. Det var svårt att hitta en klubb som tillät punkrock.

 

 Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

 -Aggressiv, Snabb Powerful!!!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punkrock innebär att leva hur du vill, säger skit till "reglerna", ha kul, bli galen, lyssna på och spela högljudd snabb musik och slamdansa. Punkrock är definitivt en livsstil. WP sedan 1985, Punk Rock for Life !!

 

Vad tycker du om nedladdning, mp3 och sånt?

-Vi är coola med det där eftersom det är det moderna sättet att få ut vår musik till WP fans men vinyl är bäst.


Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt?

-Vi bor i södra Kalifornien så livet för oss i USA är bra. Vi har verkligen inte riktigt kommit in i politiken. Allt vi vet är alla regeringar är korrupta och att krig är dåligt.

 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Ja, vi har alltid varit Bad Religion fans sedan starten. Brett från Bad Religion producerade vår "Rip" LP och "One more time" EP för oss. Det finns så många bra band i USA så vi inte bara kan välja några. Long Beach, i CA där de flesta av oss är bosatta, och Punk / hardcore scenen är populär här. Det finns många klubbar i staden som har punk / hardcore konserter varje vecka.

 

Vad vet du om Sverige?

-Vad vi vet om Sverige är att WP vill spela där.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-The Hives, Refused, Driller Killer, det finns så mycket bra musik från Sverige; än en gång kan vi inte bara plocka några.

 

Era texter, som skriver dem och vad som påverkar dig?

-Jim, Lalo och Steve har skrivit texter till WP. Vi har också några andra låtskrivare. WPs låtar påverkas av våra vardagliga livserfarenheter.


Finns det någon fråga som ni aldrig kommer att skriva om?

-Vi kommer inte att skriva några låtar om religion. Det är en fråga som vi inte kommer att beröra. Det är så kontroversiellt. Alla har rätt att tro vad de vill. Vänligen inte predika för oss och vi kommer inte att predika för dig.

Livet och politik, vi kommer skrika och skrika om det hela dagen lång.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Politik har haft ett stort inflytande i musik var så säker på det.

 

Bästa politiska band / artist?

-Final Conflikt.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja, Musik kan vara livsförändrande.

 

Har er ålder varit något bra för er när ni vill ha spelningar och så vidare (jag är 52 själv)?

-Ja, Det verkar som om nu är vi ungefär i samma ålder (eller äldre) som klubbägaren och klubbarna är mer respektfulla inför oss.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Ja, det är mycket viktigt att WP får ut skivor till våra fans.

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under erkarriär och vid någon spelning?

-När Walk proud gick ut på sin första hela landet turné, hade någon helt stansat ut hela främre vindrutan i vår lastbil. Vi hade inte några pengar att åtgärda det så vi körde nästan 2 dagar i heta öknen tillbaka hem så. Värsta roadtripen någonsin.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter?

-Det senaste har det varit mestadels äldre vuxna på våra spelningar med några moshgropar. Vi saknar verkligen ungarna och tonåringarna på våra spelningar. Förr i tiden, så brukade det vaara galet med oss. Så förhoppningsvis med denna nya LP, kan vi få fler unga fans igen.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under erkarriär och vid någon spelning?

-När Walk proud gick ut på sin första hela landet turné, hade någon helt stansat ut hela främre vindrutan i vår lastbil. Vi hade inte några pengar att åtgärda det så vi körde nästan 2 dagar i heta öknen tillbaka hem så. Värsta roadtripen någonsin.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter?

-Det senaste har det varit mestadels äldre vuxna på våra spelningar med några moshgropar. Vi saknar verkligen ungarna och tonåringarna på våra spelningar. Förr i tiden, så brukade det vaara galet med oss. Så förhoppningsvis med denna nya LP, kan vi få fler unga fans igen.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-*Minor Threat 1st 7”, Black Flag-Damaged, Bad Religion-Generator

**Black Flag på the Cuckoo’s Nest 1981-Henry Rollins 1st show.

**DEVO och The Damned på the Punk Rock Bowling Festival i Las Vegasett par år sedan.

*** Familj, vänner, kärlek, en plats att kalla "Hem" och riktigt bra Chili-cheese burgere. (Tyvärr veganer ...)

 

Är det tråkigt att intervjuas? Är det många intervjuer ??

-Nej, Det är aldrig tråkigt att intervjuas. WP gillar att få våra ord och musik ut i världen. Ja, vi har WP intervjuer med journalister över hela världen.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem väljer du?

-The Clash, The Ramones, Minor Threat, Black Flag med Ron Reyes och Circle Jerks.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-Ja, Definitivt, så är punk rockmusik stor upplevelse bort från livets verklighet. Fly från verkligheten !!!

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Vad tycker ni om den framväxande Straight Edge-hardcorescenen nuförtiden? Bra men vi är inte Straight Edge! Vi märktes ¨å när vi började. Vi är definitivt inte det nu.

 

Vilken fråga vill du ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Walk Proud, vad tror ni om den populära radiostationens musik  som de spelar i etern nuförtiden? Vi vill besöka varje radiostation i världen och slå varje programdirektör som en bitch sedan sparka dem i skrvet !!!! RADIO SUGER!

 

Framtidsplaner för bandet?
-WP Planerar att fortsätta att släppa ut mer Vinyl, fortsätta att spela spelningar och turné. WP: s mål är att göra det över till Europa.

För dig själv?
-Gör Musik; göra det bästa av mitt liv, oavsett vad jag gör.

Visdomsord?
-Var Dig själv och ingen annan! Alltid ... .WALK STOLT !!!!

Nåt att tillägga?
-Skrutt Magazine, tack för intervjun. Vi hoppas verkligen att alla har är ny LP, och vi hoppas kunna spela Sverige någon gång!