VLADIMIRS
Brian från Vladmirs svarar på några frågor om horrorpunk, svensk musik och sina egna favoritskivor.

Snälla lite historia?
-Hej , Brian i The Vladimirs här. Vi bildades 1996. Vi har alla varit med i andra band förr i tiden. (Brian/Bad Samaritans & Squared Away), (Marquis/Thorns Of The Carrion), (Ash/Estuary & Thorns Of The Carrion), och (Doug/The Blame). Vi bestämde oss för att göra något mer roligt så vi bröt upp med våra gamla band och började att skriva om våra intressen(spöken, vampyrer, zombies, galenskap...roliga saker). Marquis Thomas hade skrivit några låtar och vi älskade dem så vi bestämde oss för att spela in dem. Det blev så att en massa andra folk gillade dem också och vi tänkte " det här kan bli stort". Vi har fortsatt sedan dess. Sättningen fram tills nu har varit . Marquis Thomas (sång/gitarr), Ash Thomas (trummor, Doug Nevels (bas), och jag Brian Day (gitarr/sång). Nyss lämnade Ash oss för att satsa på sitt andra band Estuary. Han har blivit ersatt med trummisen  Eric Tuffendsam.

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, familj, intressen, jobb och något hemskt om varje medlem?
-Well, Marquis är 23 (tror jag), Doug är 30, Ash är 27, och jag (Brian) är 33. Nykomlingen Eric är 22. Vi gillar allihop samma saker som musik(skiv och cd samlande), mat, öl, sex, film, aliens, hemliga sällskap, religion, historia, typiska saker. Marquis är mer inne på film än vi andra. Doug gillar tatueringar. Ash gillar metal. Jag samlar musik och gitarrer. eric gillar datorer och inspelningar.

Ni har självklart blivit jämförda med Misfits, kommentar?
-Det behöver inte vara en dålig sak men Misfits har haft väldigt lite med våra influenser att göra. Vi har alla varit inne på andra band mer än vi har varit inne på Misfits. Jag tror inte att vi har lyssnat på Misfits på många år. Vi har bara ungefär samma aspekter men jag tycker inte att vi låter så mycket som dem.

Vilka andra grupper har ni jämförts med?
-De  andra grupperna vi har jämförts med är Motörhead(för vår musik, inte sången) och Carnivore. Oh yeah, någon sade att vi påminde om Concrete Blonde. Men jag tycker det är långt ifrån.

Många skulle säga att ni spelade horrorpunk, vad gillar ni det uttrycket? Hur skulle ni beskriva er musik själva?
-Jag skulle vilja säga att vi startade på det sättet och att vi har några element av det kvar ännu. Men vi har utvecklat oss till att göra låtar som är mer metal nuförtiden. Och våra texter är inte bara om zombies och de sakerna. Vi har också gåt in i ett djup av mer mörkhet i den mänskliga hjärnan. Mer psykologiskt "horror punk för hjärnan". Lite som en  Twilight Zone-episod eller en gammal Alice Cooper låt. Men vi har har fortfarande den roliga "zobie" sången då och då. 

Hur många skivor har ni gjort, jag har bara  Night Gallery och The odds are against us, vilka andra skivor har ni gjort och hur får ja tag på dem?
-Vi har 5 CD ute nu: Vladimirs (debuten), So Fine Cocubine, Night Gallery, Hits And Near Misses, ochThe Odds Are Against Us. Den första CD:n är slut nu(men inte länge till) och de andra kan du skaffa genom Ebay, genom vår hemsida eller från  http://www.bloodandgutsrecords.com
 Vi har gjort en 7" och vi har varit med på MÅNGA tributer och samlingar. Blood and Guts är det bolaget vi senast har skrivit på för. De är skitbra och pålitliga. De har en bra samling med musik och musikrelaterade saker. När den här intervjun kommer ut så har de släppt den nya Vladimirs CD:n som heter   'Scars Of The Vladimirs' som är det bästa från de senaste 8 åren. det finns en outsläppt låt där också. Det finns andra ställen du kan hitta vår skiva också. när vi släpper vår nya CD "Serpent Girl" så kommer man att hitta den i sin lokala affär och genom stora distributörer.Och man kan alltid sända en check eller internationella pengar till:  8: Brian Day 1911 Acorn Drive Cincinnati, Ohio 45231 USA. Då skickar jag ut beställningen självf.

Vilken typ av människor kommer på era konserter
-Vi har en mix av punks, skins, goths, horrorpunks, rockers,och metalhuvuden. Det är väl för att vi har lika delar av alla influenser i vår musik. Det är för att vi alla gillar olika sorters musik. 

Finns det några bra band i ert hemland?
-Det finns massor av bra band där. Eftersom det finns en massa band som redan är kända där så nämner jag de mer okända  Nim Vid, Graveyard School, Eerie Ln., Blitzkid, Calabrese, Soulless, Guttervamps, Kill City, etc...

Vad är typiskt svenskt? Vad vet ni om Sverige ?
-Jag har en vän som har varit där flera gånger. han säger att det är underbart. Jag vet att en massa bra musik kommer därifrån också och att det är en massa bra konserter. 

Hra ni hört några svenska band?
-Ja, Yngwie Malmsteen är en av mina favoritgitarrister. Banden som jag gillar är Dream Evil, Entombed, Nocturnal Rites, The Haunted, Vintersorg, Casket Casey (de är också på  Blood And Guts Records), och inte att förglömma: Europe (jag gillar deras tidiga musik bäst). Skitbra musiker. Jag har hört att att spela ett instrument är mycket uppmuntrat i Sverige och att det finns finansiella möjligheter för att lära/studera musik.

Vilka recensioner har ni fått på senaste CD:n?
-Vi har fått en hel del bra från folk som förstår och uppskattar vår nya CD. Men även de som inte gillade den(bara en hittills) sade inte att den var dålig. Vår nästa CD "Serpent Girl" är mer tillbaks till vår gamla stil och det märks på vår låt på samlingsskivan This is Horrorpunk vol2 på Fiendforce Records. Det är mestadels bra recensioner vilket gör oss glada. Det verkar som om mer folk än vanligt gillar det mer teniskt spelande för en gångs skull. Ett avbrott från den vanliga 3 ackordspunken vi oftast gör.

Bryr ni er om recensioner?
-Ja, vi gillar att nå ut till folk Vi tillåter inte att en dålig recension förstör oss. Men det är lite som om någon säger att de inte gillar en teckning jag har gjort och du har lagt en massa tid(och pengar) för att få den riktigt rätt. I vilket fall så har vi mycket roligt när vi gör skivorna, vi älskar det. .

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?
-Well, en gång efter en spelning i New York så gav jag en unge med ett zine en kopia att recensera. Han sade att han gillade den men han jämförde oss med Murphy´s Law(det gamla NYHC bandet) jag tycker inte att vi låter så mycket som dem.
 


 

Ert namn Vladimirs, var kommer det ifrån?
-Marquis kom på det.  Det kommer från Count Vlad Tepe. WVi vill ha något mörkt, inte för allvarligt, som fångade känslan hos de gamla 50-tals greaserbanden.

Är det viktigt att ha ett bandnamn som sticker ut? Vilket är det bästa punkbandnamnet? 

-Jag tycker det är viktigt att ha ett namn som sticker ut, men det är svårt att komma på något sådant namn som inte redan är använt. Jag tycker att Jody Foster´s Army är ett riktigt bar punkbandnamn. Och ett riktigt bra band också..

Hur är en bra konsert med er, är det våldsam?
-En bra konsert är varsomhelst som vi får en bra publik och där alla har det bra och hänger på. Det är okej om det är lite rått men vi har inte sett något gå överstyr , inte så många gånger. Vi har sett våra fans bli rejält skadade i ett slagsmål för ingen orsak alls. Och då kanske inte folk vill komma på våra konserter för att de tror att de skall bli skadade. Det är inte bra.

 

När ni gör låtar, är det viktigt att sjunga om något viktigt eller är det OK att sjunga om kärlek (Jag vet att kärlek är viktigt men ni förstår vad jag menar)?
-Jag tycker det är bra att ha en kraftig, meningsfull text eftersom det betyder att den är viktig för dig. Men du måste få ha några löjliga låtar också. Humoristiska låtar är bra för att bryta en spänning mellan publik och band.  

Politik och musik, går det hand i hand?
-Säkert. Men inte så mycket i våra låtar. Vi lämnar det till andra band som är bättre på det än oss. Vi fokuserar på andra saker.Men jag tycker man skall möjlighet att säga vad man vill i en låt. .

Vilket är det bästa politiska bandet?
-Agnostic Front, C.O.C., alla gamla punk och hardcoreband.

Vilka bolag har släppt era album?
-De första tre släpptes av Reanimator Records. Nu släpper vi genom BLOOD AND GUTS RECORDS. Vi har jobbat med bolag som Spasthmatic, Dwell, och Valiant Death, och Fiendforce Records på andra samlingar och tributer genom åren. Vi har gjort låtar av King Diamond, Led Zeppelin, AC/DC, och Samhain för att nämna några.

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Wow !Det är tufft. Jag är en seriös musiksamlare och jag har tusentals CD-skivor, Lp-skivor, kassetter osv...Det är väldigt tufft att plocka några favoriter ur dessa kategorier. Några av mina favoritband måste vaa några av de äldre banden som startade allt.  UFO, Alice Cooper, Scorpions, Deep Purple, Rainbow. Men jag gillar för många för att plocka endast någon favorit. Jag gillar dem för olika orsaker. I livet, tror jag det är min familj, vänner och värderingar som är de viktigaste sakerna och jag tror att resten av bandet håller med mig.

Första senaste, dyraste och senaste skivan du har köpt?
-Okay, nu snackar vi. Jag kommer inte ihåg vilken som var först 'Ozzy Osbourne-Diary Of A Madman' eller 'Def Leppard-Pyromania' men det var någon av dessa två som var min första skiva. de två senaste jag köpte i helgen var 'Bronz-Taken By Storm' and 'Streetwalkers-Red Card/Vicious But Fair 2 on 1'. Den dyraste är ....kanske... 'Necros-Conquest For Death'LP ($30.00)eller 'Buffalo-Volcanic Rock/Only Want You For Your Body 2 on 1'($40.00). En del Budgie LP jag har har jag betalat ungefär 30 dollar för. Men jag har en del skivor i min samling som är dyrare än så. Jag har hittat de billigt för att folk har sålt dem utan att veta att de är ovanliga. Jag har en de väldigt ovanliga punk och metalskivor som jag köpt billigt eller som jag har köpt av banden nar jag sett dem live. 
 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-Jag tror inte att jag har något som jag tycker är pinsamt eftersom jag har det, så gillar jag det. Jag bryr mig inte om vad någon annan tycker. Men ifall någon skulle reta mig så skulle det säkert vara för någon gammal glammetal eller för Sade.

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Det är en livsstil. Och det handlar inte alltid om tuppkammar eller färgat hår. Det handlar om att göra din egen grej, hålla på dina värderingar när det inte är coolt att göra det. 

Det har varit en hel del terroristattacker runtom i världen det senaste, är ni rädda och vad skall vi göra åt det?
-Bra fråga, jag tycker det är fruktansvärt. Eftersom folk som gör detta är ynkryggar. Det är orättvist för de oskyldiga offren. Jag vet inte vad vi kan göra förutom att ta hand om varandra. Och kolla din rygg och killen/tjejen bredvid dig. Håll dina ögon öppna och hoppas att man kan stoppa dem innan det händer igen. 

Har ni gjort någon låt om det?
-Inte ännu. Jag vet inte om vi kommer att göra det. Jag vet inte om vi är kapabla till att skriva en bra låt om detta ämne. Kanske. 

Hur blir det med bandets framtid?
-Den nästa fullängdsCD.n  'Serpent Girl' är i det sisa i inspelning nu. Vi kommer att släppa den genom Blood and Guts Records. Och sedan åker vi ut på vägarna igen för att promota CD:n . 

Visdomsord?
-Alla där ute fortsätt att rocka.. Gå till www.bloodandgutsrecords.com
ocvh köp lite bra grejor. Behandla varandra med respekt. Och som alltid.......Stay Sick!!!!

Nåt att tillägga?
-Tack så mycket för att du gjorde denna intervju med oss och vi hoppas att ni hade någon behållning av den.  Cheers to Sweden !
 

http://www.thevladimirs.com