Vice Squad har varit en av mina favoritgrupper i många år och nu svara Beki på mina frågor i slutet av augusti 2006. 

 

Medlemmarna I gruppen? Var har de spelat förut? 

 -Bandmedlemmarna är

Paul 'Lumpy' Rooney, Sologitarr.

Mike 'Mildred' Giaquinto Bas.

Tone 'Noisy' Piper, Trummor.

Beki Sång och gitarr.

Vi har spelat i en massa band.

                                                                                                                                                                           

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, intressen, familj och något hemskt om varje medlem?

 -Lumpy's intressen är låtskrivande, gitarrer och musikproduktion ,Mildred's är störa tjejer, äta, röka och dricka,Tones är att röka och dricka och slå på saker med trä och mina är gitarrer, skriva låtar och föra oväsen och dricka. 


Ligotage, vad hand med dem?

 -Jag är inte säker, Jag tror att Mo är i Brasilien, Linc jobbar med informationsteknologi och Steve bor i York. 

 

Du(Beki) gjorde en solokarriär också, är det något du vill fortsätta med?

 -Jag skulel vilja göra ett solo album med egna låtar men just nu är det för mycket med att skriva låtar till Vice Squads nya skiva


The new CD , hur låter den?

 -Den låter bättre än någonting vi har spelat in förut. Jag hade mycket mer att säga till om hur denna skulle låta så jag är riktigt nöjd med den. 


Varför ett amerikanskt bolag? Var inte de engelska intresserade?

 -Vi har aldrig haft ett inrikesrelease i USA så vi var nöjda att ett amerikansk bolag släppte skivan. Det gör inte så mycket nuförtiden eftersom de flesta människor köper sina CD på internet. Våra mesta fans finns i USA så det betyder en del för oss att släppa på ett amerikanskt bolag.


Punk lever på, vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

 -Det är ett sätt att leva.


Vad är skillnaden med att spela nuförtiden mot att du jämför med för 20-25 år sedan?

 -Det är mycket bättre nu, ju mer erfarenhet du har ju bättre är du. Publiken är mer inne i musiken nuförtiden.


Vilken låt är mest önskad när ni spelar?

 -Det brukade vara `Last Rockers' men nu skriker folk efter 'Westend Stars' och 'Voice of the People'. Även om skivan bara släpptes för 2 dagar sedan så skriker folk efter 'Defiant', det är trevligt.


Vilken är din egen favorit?

 -Just nu är det 'Britain Is Still Burning'.


Har ni spelat det nya materialet ute, hur mottogs det? 

-Vi har spelat låtarna från nya skivan I några månader nu och de har gått igenom stålbadet. Vi lade låtarna på vår hemsida (www.lastrockers.com, www.vicesquad.co.uk) så att en massa folk kunde höra låtarna innan skivan släpptes. 


När ni gör musik, vad är viktigast, en bra text, en bra melodi eller att ha en refräng som folk kommer ihåg?

 -Alla tre är viktiga! Jag hatar att sjunga dålig text så jag skriver bara meningsfulla texter men oftast är det ett riff och en vokalstämma som är viktiga. Det är lättare att få ram sin åsikt om du sjunger fram dina ord till en bra låt istället för en tråkig låt.  .


Politik och musik, går det ihop?

 -Livet är politiskt även om man inte gillar det så ifall du är en kämpande musiker tenderar man till att skriva politiska texter. Ifall du är en popstjärna så gör man inte det eftersom man är bekväm och självisk. Självklart finns det bra band som inte sjunger om politiska saker men punken har alltid haft en politisk sida så jag förstår inte hur man kan kalla sig punkare utan att stå för något. 


Bästa politiska bandet?

 -The Clash.


De olika stilarna I punken går inte alltid ihop, varför inte försöka få dem att jobba ihop som en enhet, skulle vi inte vara starkare då?

 -Självklart, men det finns alltid de som är bitchiga  divisionen som försöker att separera folk. Sammanhållning är bäst!


Bor du fortfarande i Bristol eller var har Vice Squad sin bas idag? 

 -Jag har bott i London I tjugo år nu och det har Lumpy och Mildred också och Tone är född I södra London so vi är baserade i London. 


Vad vet ni om Sverige?

 -Inte mycket men Lumpy har turnerat där med några olika band för några år sedan och säger att ölen är löjligt dyr. Han sade också att alla pratade en utmärkt engelska. Jag har hört att ni har högre standar och välfärd för djur på bondgårdar än vi har i England, det är intressant, eftersom som England ser sig självt som ett djurälskande land.


Har ni varit här och spelat?

 -Nej, det har jag inte men skulle vilja.


Har du hört några bra svenska band?

 -Ja, Clawfinger.


Många punkare har blivit äldre nu(men unga I hjärtat), är det patetiskt att se de gamla punkarna eller spelar åldern ingen roll? 

 -Jag ser hellre en gammal punkare än en äldre icke-punkare. Du rockar eller så gör du det inte, åldersfixering är bara en dålig sorts rasism, sexism osv….bara ännu ett sätt att kontrollera folk och sätta gränser för folk, alltså en jävla massa skitsnack.


Varför gjorde Vice Squad ett så långt uppehåll? Och varför började ni att spela igen? 

 -Jag slutade aldrig att spela, jag spelade bara under ett annat namn. Lumpy och jag har spelat i samma band i åratal nu. Folk fortsatte fråga mig om att jag skulle spela gamla Vice Squad låtar och de gamla skivorna återsläpptes hela tiden så jag kunde inte bortse från det gamla materialet. Jag gick med på att spela på Holidays in the sun bara för att se hur det gick. För att göra en lång historia kortare så spelade vi i Slovenien och jag blev kär i scenen en gång till och gick tillbaks upp på skeppet av dårar!


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

 -Detta är svårt eftersom man ändrar sig hela tiden och hur kan man bara ha fen favoritskivor? Men just nu säger jag  Complete Control-The Clash, Bomber-Motorhead, De-Control-Discharge, Manhands-So Unloved, Problem Child-AC/DC.

De fem viktigaste sakerna i livet tror jag är de nära och de kära, djurens rättigheter, musik, gitarrer och hälsa. In nödvändigtvis i den ordningen eftersom om man inte har hälsan så känns det andra meningslöst. 


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

 -Kommer inte ihåg, jag har inte köpt cd´s på åratal eftersom  a) jag är fattig och b) skivbolag och band ger mig ofta cds. Jag har aldrig köpt någon samlargrej men jag har vita etiketter på mina egna saker och andra band. 

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

 -Jag skäms inte för någon av dem, jag låtsas att skämmas för  ' Tijuana Trumpets' men vi använder fortfarande som ett intro för en Vice Squad spelning.


Hur ser publiken ut idag?

 -De är alla tjusiga! En mix av kvinnliga och manliga , unga och gamla, stubbade, långhåriga, rakade osv


Framtidsplaner för bandet?

 -En turne på västkusten av USA på hösten, en del europeiska festivaler och några engelska spelningar, kanske en turné till Brasilien så det är en massa på gång. Så skriver vi på en ny skiva. 


För dig själv?

 -Som jag sade förut skulle jag vilja göra ett soloalbum. Jag har skrivit några låtar till det men jag skriver just nu på nya Vice Squad låtar så det får vänta tills det är färdigt. Jag håller inte på med något annat än musik så mina planer går ihop med bandets planer.  .


Visdomsord?

 -'Den här går till elva' och 'Ha det bra hela tiden '


Nåt att tillägga?

-Ja! Vi hoppas att få spela i Sverige snart. 

 

Besök oss på:-

www.lastrockers.com

www.stutaylorpromotions.co.uk

www.myspace.com/vicesquad

www.supersociety.com/vicesquad

 

Man kan få tag på nya skivan "DEFIANT" från :-

www.sosrecords.us

www.interpunk.com