När Frank från Voodoo Glow Skulls ringer upp mig berättar han att han är 15-20 minuter efter sitt schema och det kan jag förstå för denne man kan prata. Det är två år sedan den senaste CD:n och de har jobbat hela tiden på det nya albumet. Den här gången bestämde de sig för att ha lite mer tid för att jobba med albumet.- Ta det lite lugnt och relaxa och tänka över sångerna lite, säger Frank och fortsätter. Resultatet blev nya skivan Symbolic, och det är definitivt en Voddoo Glow Skulls skiva men det har varit en massa ändringar sedan förra skivan. Vi har försökt att göra denna skiva lite fräschare och det är mer hiphop och heavymetalinfluenser än tidigare men på samma gång är det samma VGS stil. Snabb, energisk punkskahybrid och jag tror det bara är en naturlig utveckling för bandet. den är annars väldigt lik de andra skivorna när man tänker på produktion och låtskrivande men det är på en högre nivå. 

För två år sedan var de ett sjumannaband och de hade tre personer i sin blåssektion, trumpet, saxofon och trombon. Trumpetaren bestämde sig för att sticka för några år sedan. Det här är den första skivan utan tre blåsare och de tycker det låter bättre för trombonen och Saxofonen låter mycket tuffare, anser Frank. De tycker det blir tuffare och tjockare ljud på detta vis. - Det är defintivt hårt när man åker runt världen med nästan dubbelt så mycket folk i bandet mot andra. Ja det kan vara svårt och jobbigt men vi har gjort det i 12 år men nu vet vi hur vi skall bete oss. 

VGS vare tt av de första banden som kom på idén att mixa punk och ska och jag undrar hur de kom på den idén. 1988 fanns inte många band som gjorde det och de enda som fanns var Fishbone och så Clash förstås. Men i USA på västkusten fanns det inga andra band som gjorde det. Mighty Mighty Bosstones fanns på östkusten. -Vi började att spela punkrock för att ingen annan scen accepterade oss. Det fanns inge stor skascen och punkscenen var större. Punkbanden var öppenhjärtade och detta kom av sig själv efter hand. Du hör skainfluenser i vår musik men det är mer de hårda sidorna. Vi kommer från en punkbakgrund. 

De har inte varit med i några andra grupper före VGS och de har inga grupper vid sidan av VGS. De växte upp tillsammans och Frank och hans tvåbröder finns med i gruppen och trummisen Jerry är som en fjärde broder. Han växte upp i samma område som bröderna, så han är en barndomsvän till dem. - Vi började med detta i ett garage och det är vårt första band. Jag är 33 år gammal och mina bröder är 27 och 29. jag är gift och har två barn. Några av de andra killarna i bandet är också gifta men de har inga barn. det är fantastiskt vad man växer upp. Min fru är en stark person och hon tror på det jag gör. Hon har varit som en hjälpande hand hela tiden och hon vet att detta är vad jag vill göra i resten av mitt liv. Så det är som en tyst överrenskommelse. När jag är hemma är jag som vilken pappa som helst och jag följer drömmen om hur jag vill ha det, Det är inte så mänga människor som får den chansen. Att ta detta från mej skulle vara mycket deprimerande men jag skulle nog kunna överleva utan musiken men den är min livsstil tillsammans med min familj. 

Just nu är Frank i Riverside, California på ett kontor. De skall ut på turné i två månader efter den här intervjun(i början av september 2000) De är ute på vägarna i 6-8 månader per år och den enda lediga tiden de har är på högtiderna. Men de skall lugna ner den biten en del. de skall fortfarande ut på turné men eftersom de är äldre nu och alla har familj så måste de de överväga allt. En bra spelning emd VGS är när de kommer till en klubb och ungarna verkligen är spända för att se gruppen. - Vi vill ha publiken precis framför oss och det är precis som med ett hardcore/punkband. Stagediving och ungar som sjunger med. Slampit och vi älskar energin från publiken. Ifall folk visar att de gillar oss så får den bra spelning tillbaks.

Den medelmåttige diggaren av VGS bär baggypants och en för stor t-shirt och de har troligen en skateboard i den ena handen och de kan ha en öl eller annan alternativ substans att dricka i andra. De har en stor kedjeplånbok också. De drar samma ungar som andra punkband gör, som gillar energisk musik. Åldrarna varierar mellan 12-22 år.  Frank tror att de är ett av de få banden som verkligen tar tid på sig att svara på brev från fansen.- Jag är alltid online och det är ju när vi pratar nu också. Vi svara på email och vi har en stor websida med mycket detaljer. Speciellt när vi spelar spelningar så tar vi oss tid att gå ut i publiken efteråt. Och även före en spelning så kan man se våra bandmedelmmar gå omrking och lyssna på banden som alla andra. Vi kommunicerar alltid med våra fans.

Websidan www.voodooglowskulls.com är designad av ett fan till gruppen som bor i chicago och han är webdesigner. En dag kontaktade han dem och sade at han skulle ge ut en inofficell websida om gruppen. På den tiden hade vi ingen sida och vi visste nästan inte ens vad en websida var. Killen visade bandet sidan och de sade bara vow.- Han hade all information på bandet, mer information än vad vi hade om bandet. Väldigt detaljerat, så vi kontaktade honom och frågade om han ville göra vår sida, vi gjorde den till vår officiella hemsida. Han reser med oss ibland och han är en del av vårt team. Sidan är verkligen ett bra sätt att hålla kontakten med våra fans. Han var ett fan som aldrig trodde att han skulle få träffa oss. Nu har han mött oss och han tjänar pengar på att göra hemsidan. Vi har en massa träffar varje dag, omkring 1000 ungefär. 

de gjorde en av sina skivor på spanska förutom at göra den på engelska. Man kan fråga sej varför. de gjorde en översättning rakt av och alla låtar kom med där. Epitaph tyckte det var coolt och de tyckte det var roligt att bli involverade i detta. Frank säger att han är väldigt stolt över att det var Epitaph som släppte detta. det är bra när ett bolag ger en chansen att vara lite kreativ. Det är en CD som faktiskt inte många vet om att den finns. - Många av ungarna vill höra låtarna på spanska , vi kan vara i Sverige, Danmark, Frankrike, överallt vill ungarna höra låtarna på spanska. t

VGS låg pån Dr Strange Records före de kom till Epitaph. En dag ringde Brett Gurewitz upp Frank och han sade att han hade hört Dr Strange Skivan och han berättade att det fanns många anställda på Epitaph som var fans till VGS och att de alltid kom för att se dem spela live. Tim från Rancid gillade bandet och hade berättar för Brett att vi fanns och han skulle lyssna på dem.Och det var delvis för att killarna från Rancid pratade sig varma för dem som de kom till Epitaph. Det var Blandingen av att Rancid och att många anställda gillade dem som fick dem att skriva på. Frank tycker att Epitpah är ett väldigt bra bolag - De gör allt på ett independent vis men de kan vara kommersiella om det behövs. Och för ett band som oss som alltid är upptagna är det viktigt att ha ett sådant bolag bakom sig. Att de finns över hela världen hjälper oss mycket.

Frank tycker att det finns många band på Epitaph som är talangfulla och han gillar  Rancid, NOFX, Pennywise aoch han tycker att de banden alltid kommer ut med bra skivor. Epitaph har signat en hel del nya grupper och skall han vara ärlig så har han inte hört de banden. De släpper ut mycket olika skivor i olika genres och det gillar Frank, för han gillar inte när det görs samma saker om och om igen. - Du vet Tom Waits och alla Fat Possum grejorna är saker de släpper ut. Du vet Merle Heggard, de har signat honom också. det skall bli intressant. Det visar att de verkligen är musikfans och att de kontrakterar banden för at de gillar dem. Inte bara för att de tror att de skall tjäna massor av pengar på dem.

Det finns många bra band i USA just nu anser Frank och han kan lyssna till kommersiella band också om det kniper. Deftones är ett va de banden han gillar bland dem. Family dog är ett band han gillar med medlemmar från gamla DFL.  Deras nya skiva är snart ute. Han gillar Swingin Utters och han tycker att det kommer mycket bra musik från nära håll i grannskapet. Hur är det då att bo i USA just nu?- Det här är där jag blivit uppväxt och uppfostrad och det är min livsstil. Det verkar som om det är så många saker som startar i USA: I Kalifornien har musiken där man blandar ska och punk nästan uppfunnits.Skateboard startade här och vi som bor i Kalifornien vet alltid vad som är på gång. Det är ett plus att bo här, jag njuter av det. det finns säkert en massa bra ställen men för oss är detta underbart att bo i.  

Punskcenen är på gång att bli vad den alltid varit, underground. Några band kommer att bli stora som Offspring, Blink 182 och det är coolt om det är vad de vill anser Frank. han tror att det alltid kommer att vara en undergroundscen i punkrocken. VGS säljer en massa skivor och Frank berättar att det handlar om ungefär 100.000. han tycker det är mycket för ett punkband och jag tror honom verkligen. de har inga höga förväntningar från någon och behöver inte sälja en massa skivor. De kan leva bra på detta. Frank vet inte mycket om Sverige men de har varit här några gånger och verkligen gillat det.-det är en bra marknad för oss och jag vet att vi spelade på Hultsfredsfestivalen mitt på dagen. Vi spelade inför 10000 och det var otroligt. Det var ett vackert land och vi mötte mycet trevliga människor. Många bra band kommer från Sverige och jag tror att Sverige är nästa ställe för bra musik att komma ifrån. Jag tycker att Millencollin är ett av de bästa banden. Jag tycker det talar för sig själv och det måste vara svårt för ett band som kommer från Sverige att bli så kända.Voice of A Generation, Hives, Refused är bra också liksom.  International Noise Conspiracy jag tycker att alla de banden är bra och de kommer att bli ännu bättre. Korrigera mig om jag har fel men är inte Hellacopters från Sverige också och det har gjort mycket intryck på många här. 

Frank köper mycket skivor och det senaste han köpte var Iron Maidens nya Brave New World. Han är ett Iron Maiden fan och han gillar verkligen att gå till affären och köpa musik. Han köper ingen punkrock eller ska eftersom han hör det hela tiden. han köper musik som han kan lyssna på sin fritid. Han gillar en massa 50-tal rootoriented rockmusik. Den dyraste skivan han någonsin har köpt är en box med Iron Maiden med outtakes och live låtar och med en Eddiemask. den kostade ungefär 1000 kronor.  Han skrämmer sina ungar med masken numera. Frank och de andra i bandet hjälps till med musiken men han skriver de flesta texterna och and hans gitarrbroder gör det mesta av gitarrsakerna. han gör också en del av texterna. Men alla i bandet är fullt kapabla att göra egen musik. Att ta sina egna saker till vår musik.- Vi grälar inte om vår musik , vi släpper ut musik som vi hoppas att folk skall gilla. det har funkat hittills och vi får hoppas att det fortsätter så..

Vid recensioner har de alltid blivit jämförda med  Mighty Mighty Bosstones och Frank blev sur i början men efter alla dessa år bryr han sig inte. de har turnerat med dem och det är två vitt skilda band. de är på ett storbolag och det är inte VGS. det är två olika världar. Frank tror inte att de kan återvända till sina ursprungliga rötter. - En gång kommersiell så är det nog alltid så. Du får simma eller sjunka. En recension är bara en persons åsikt men alltför många litar på denne persons åsikt. Det är viktigt att få bra recensioner. Till exempel om du nu får plattan och inte gillar det och då kommer alla personer som läser dina sidor göra som dig, inte köpa den. Folk tror på dina tankar. Vi måste säga att recensioner är viktiga i våra liv. 

Frank bryr sig väldigt mycket om recensioner och har faktiskt ändrat saker efter en dålig recension. Många människor har kritiserat hans sångstil under många år. De tycker han sjunger för fort och att man inte kan förstå vad han sjunger. Det är som han säger en persons åsikt och många älskar sättet han sjunger på. Frank tar detta under övervägande. Framtidsplanerna för bandet är att turnera och turnera och att åka till ställen de aldrig varit på. Och de skall åka tillbaks till ställen där de är stora. -Förhoppningsvis kommer vi att vara friska och vin får hoppas att folket kommer tillbaka till våra konserter år efter år. Och mina egna framtidsplaner är att fortsätta med mitt eget skivbolag El Pocho Loco. Vi har signat en massa vänband. Vi har ett kontor där vi gör allt som rör bolaget på och en hemsida. www.elpocholoco.com . Där har vi bland annat MP´3 s som folk kan lyssna på.

Frank vill tacka fansen för att de har läst denna intervjun och han vill att de skall gå till deras hemsida för att se var de är just nu och spelar.