UV Rays är ett riktigt bra rock n roll punkband som är bländande. Just fore julen 2006 svarade de på en massa frågor från mig. Hoppas att ni gillar intervjun så mycket som jag gillade att göra den:

 

Historia?

-Vi startade 2003 med mig (What?), Shark och några vänner. Party Pat var på vår första spelning(I en källare) och han hade en läderjacka och ingen tröja under, så vi bestämde oss för att han skulle vara med på kompgitarr. Vi har gått igenom några basister och trummisar för att få vår nuvarande lineup. Alla i bandet har varit med i diverse underground punk och hardcoreband i 10 år eller något liknande(förutom Baby Lasagna). Vi har varit med i band som Warsquad, A Death Between Seasons, The End, Clit 45, From Hell, The Dents & många mer. Med UV Rays bestämde vi oss för att spela mer originallik punk än vad vi hade gjort med våra mer thrash och hardcoredominerande band vi spelat i.  I juni 2005 släppte vi vår första 7” “Rad Reputation” på Razorblade Music (ett bolag som en kompis hade). Den spelade in på en 4-track i vår replokal av Dan Lilker (Anthrax, SOD…). Juli 2006 släppte vi “Night Of The Living Dudes” CD på Garage-Pop Records (en annan vans bolag!). Vi hoppas att vi kommer att släppa den på LP i vår på Feral Kid Records (Buffalo, NY). Vi är vilda partydjur ocksåals!!!

 

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, familj, arbete, intressen or något hemskt om varje?

  • Ultra-What?: sång, 26, student; intressen inkluderar include altered mindstates/skivor;

  • Shark: gitarr, 29, skivaffärskille; intressen inkluderar surfboards/äta männsikor

  • Party Pat: gitarr, 26, hustler; har en snygg afro; kan kanske flyga?

  • Paultergeist: trummor, 29, screentryckare (www.htbkicksass.com); gillar att göra åtlöje av folk

  • Hasta Lasagna: bas, 19, student; ser bättre ut än många tjejer i scenen…

Allt med oss är dåligt – men det är den dumma världens fel…

 

Min recension av er skiva lyder som följer De kör en cover av Gang Green: Alcohol som är en klassisk låt. Jag trodde kanske det skulle vara lite mer hardcorestil över deras musik men här är det mer garagepunk som är grejen för UV Rays. Jävligt skränig punkrock och de har en jävla känsla för det de gör. Jag kan tänka mig att de lyssnat en hel del på Hellacopters och andra skandinaviska garageband tillsammans med Social Distortion, Dead Boys, Heartbreakers och den typen av band. UV Rays är ett av de bättre banden i genren jag hört på länge…det känns vitalt och fräscht trots att det är koncept som har funnit ett tag.(ÅTTA) 18/10-06 Vad gillar ni den?

-Vi uppskattar de snälla orden! Jag gillar egentligen inte Hellacopters eller den nuvarande garagescenen så mycket men det gör Shark. 70-tals punk är den som gjort oss…men jag tycker vi är som ett 80-tals crossoverband som försöker spela 77-punk  - och förhoppningsvis så gör vi någon annorlunda på vägen. Jag är glad att den känslan har kommit igenom den här inspelningen---det är viktigast.

 

Finns det några andra band som ni jämförs med?

-Inga speciella jämförelser egentligen  vi får en konstig mutation av referenser som Dead Boys mixat med  The Accused, Turbonegro mixat med Gang Green, Germs mixat med The Dictators, etc…

 

Bryr ni er om recensioner?

-Nja – men det är självklart kul om någon säger snälla saker om oss men en dålig recension får oss inte att börja gråta eller så….vi spelar för att vi måste – ifall någon inte gillar det så kan de lyssna på något dåligt band som spelar den musiken de gillar. Bra recensioner….är bra – uppmuntring gör att folk orkar fortsätta. 

 

 

Vilken är den konstigaste recension ni har fått?

-Maximum Rocknroll kallade oss fula!

 

How would you describe your music in three words?

-Otämjd jävla giftpunk 

 

Hur är det att leva i ert hemland just nu?

-Motverkande. Det dagliga livet är väl bra, antar jag. Vi är relativt fattiga men kan leva OK. Det finns många saker som håller på som vi hatar men vi kan inte göra något åt de sakerna egentligen. Jag hatar människor oftast och många amerikaner är som apatiska robotar. Är det som överallt annars? Att leva är en kamp överallt men vilka andra möjligheter finns. Vår stad är skitig- full av utsläpp och död: brott och domedag. Vår scen är liten – men den är dödande – bra band och galna dårar!!!

 

Vad tycker du om regeringen?

-Jag tanker inte så mycket bra om regeringen. Resten av världen måste veta att de flesta amerikaner hatar Bush. Han och hans administration är vedervärdiga och elaka människor. Men det är hårt jobb att få alla som vill bli av med honom att stå upp(eller att gå och rösta). Mer än någonting annat blir jag förnärmad och är rädd för regeringen. Regeringar världen över världen och deras företagsvänner förstör vår värld och ser framemot at förslava oss ännu mer. Livsvillkoren och de mänskliga rättigheterna måste komma före glupskheten. Jag skulle kunna fortsätta här ett tag……

 

Tycker du att musik och politik hör ihop?

-Inte nödvändigtvis. Jag tycker att den mesta musiken innehåller politik men musik är menad att täcka alla typer av människors(och icke-människor)känslor – inte bara några. Det finns behov av politisk musik likaväl som det finns behov av löjliga låtar, ledsamma låtar osv… Det finns ett behov av allt det här. 

 

Bästa politiska band?

-MC5!!! Conflict kommer tvåa

 

Finns det några bra band i ert hemland just nu?

-Självklart! Easy Action är skitbra – de har sångaren från Negative Approach! Municipal Waste & Annihilation Time är båda skitbra. Destrux är vilda. Det finns en massa band runt omkring…

 

Vad vet du om Sverige?

-Få se, lite grand, jag vet att ni njuter av era vackra nordiska skogar. Jag vet att ni är en välfärdsstat vilket verkar bra. Hur är det? Vi är en dålig-orättvis stat. Jag vet att Sverige ofta har varit neutralt i krig. Jag vet också att det finns en hel del bra svenska punk och hardcoregrupper!!!

 

Har du hört några bra svenska band?

-Tonvis!! Vi gillar: Bitch Boys, Anti Cimax, Rude Kids, Mob 47, Puke, Avskum, Headcleaners, Shitlickers, Totalitar, Black Uniforms….av de nya gillar vi Bruce Banner, DS-13…för ett tag sedan spelade vi en konsert ihop med Avskum i någons vardagsrum i vår hemstad. De var skitbra….bra show… 

 

Vad betyder punk för er , är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-det är båda. Det är vilka vi är och vad vi har …

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-SKIVOR:

Iggy & Stooges – Raw Power

Black Flag – Nervous Breakdown (första fyra åren)

Ramones – allt

The Kids – S/T

Roky Erickson & the Aliens: The Evil One

KONSERTER:

Här är vad jag kommer på nu…jag kommer nästan inte ihåg 90-talet…

2004: Stooges, New York Dolls, Dictators, Bo Diddley – NY, NY

2004: Weirdos & UV Rays – Rochester, NY

2005: Dead Boys, Flipper, Adrenalin OD, Peter & Test Tube Babies – CBGB, NY

2006: Radio Birdman & The Avengers – NY, NY

2000: Bad Brains – Buffalo, NY

LIVET:

Wow – jag vet inte…roligt, vänner, familj, knulla, mat

 

Första senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Första: Beach Boys – endless summer

Senaste: Black Market Baby återsläpp på Dr. Strange

Dyraste: Social Distortion: Another State of Mind 7” (~$50)

 

Mest pinsamma skivan du har hemma?

-WASP: Animal (Fuck like a beast!)

 

Är MYSpace ett bra sätt att få ut sin musik?

-Myspace är OK för min del. En hel del folk kan höra oss där som vanligtvis inte skulle hört oss…gå till www.myspace.com/uvrays och ladda ner våra låtar gratis. Sedan kommer du att beställa vår 7:a och CD eftersom låtarna var så bra!!!

 

Ni gör Alcohol som cover, gör ni några mer?

-Massor!!! Nervous Breakdown (Black Flag), Stay With Me (Dictators), Sick On You (The Boys), You stupid asshole (Angry Samoans), Chatterbox (New York Dolls), Don’t Talk To Me (GG Allin), Fox On The Run (Sweet)…

 

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt? 

-Nej…

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, stall den och besvara den?

-      Q: Kan jag erbjuda dig lite gratis pizza & röka & öl

      A: Varför, ja, tack så mycket. Det skulle vara underbart. 

 

Finns det någon chans att se er i Sverige snart?

-Vi har inget inplanerat där men vi skulle verkligen älska att komma dit. Ifall någon kan hjälpa oss att komma till Sverige så skulle vi superpsykotiska för att komma dit. Den världen bestämmer…

 

Var är bäst att spela?

-Fester, Alla blir fulla och har roligt! Folk på klubbar är inte lika upphetsade eftersom de måste betala för ölen. Ifall publiken är fullare än oss så vet vi att det kommer att bli en bra spelning!

 

Hur är en bra spelning med er?

-Alla blir fulla och vill ha roligt!!! Ifall publiken är lika fulla som oss kommer det att bli en bra spelning. Ibland är det mer kvalitet på publiken än det är kvantitet. Det skall gå sönder saker och en osäkerhet skall finnas i luften. Energi och aggression från bandet och publiken krockar – kanske det kan vara några snygga tjejer som dansar. …

 

Varifrån kommer namnet, tråkig men intressant fråga?

-UV Rays är en ljusstråle från rymden – människor behöver dem för att överleva(värme etc…) på den här planeten, men om man ser till den globala uppvärmningen så kan det vara slutet för mänskligheten. Vi är ultravioletta strålar som skjuter ut den musiken som du behöver för att leva men för mycket kanske ger dig öroncancer. Och, vi är vilda partydjur. 

 

Vad skall vi göra med alla rasister?

-DE MÅSTE FÖRSTÖRAS!!! Världen har en populationskris så rasister skulle vara en grupp som folk inte tycker gör så mycket om de elimineras…eftersom de är skitstövlar…och dumma….dumhuvud. …

 

Bästa bandet I punkhistorien? Och i den finska punkhsitorien(denna fråga om fel men vi tar den ändå)?

-UV Rays! Ifall det inte är vi kanske Ramones, Eskorbuto ellerr GISM!!!

När vi snackar om finsk punk så gillar jag Rattus mest!   

 

Den viktiagste punklåten?

-OAVGJORT: Jag har alltid tyckt att man inte kan bli mycket punkigare än så här: I don’t care about you (Fear) or So what (Anti Nowhere League)

 

Framtidsplaner för bandet?

-Spela in mer och turnera överallt – USA turné den här sommaren och förhoppningsvis kan vi komma till Europa någon gång snart!!!

 

För dig själv?

-Samma som bandet! Men jag skall ta en miljöforskarexamen snart och  som jag hoppas at jag inte behöver använda för at bandet kommer emellan.!!!

 

Visdomsord?

-Lita inte på en enda jävel.

 

Nåt att tillägga?

-Tack kompis!!! Vi har T-shirts, stickers, badges, patches, mössor, cds, sjuor och förhoppningsvis snart LP´s. …

www.myspace.com/uvrays

UV Rays

640 South Avenue #2

Rochester, NY 14620

USA