Ur-In-Stinkt är ett gäng tuffa killar. De spelar tuff musik. De kommer från Tyskland. De har varit snälla mot mig och svarade på en intervju från mig i september 2023.

 

Berätta lite om historien om Ur-In-Stinkt?

Dan: Vår allmänna idé var att grunda ett band för att kombinera oldschool blackmetal med grindcore och crust element. Så vi startade ett projekt som heter UR-IN-STINKT 2019. År 2020, medan COV19-krisen och den första lockdownen, skrev vi de flesta av våra låtar och texter. Vi tränade separat då. Konstigt nog hade vi en kreativ tid medan många andra band slutade samtidigt. Även vissa bandmedlemmars huvudband slutade. Så äntligen blev UR-IN-STINKT det nya huvudbandet för oss alla.

 

Berätta lite om varje medlem, ålder, arbete, tidigare band etc?

Dan – sång (tidigare band var SARKAST, EGOCENTRASH och DECAYIN CORPSE)

Blasn – trummor (andra/tidigare band var ALIEN FIGHTCLUB, UPPER CRUST, HELLHAAK och STAHLSCHWESTER)

Säbel – bas (andra/tidigare band är DOGS OF GOMORRAH, DEATH TRAP och STAND OR FALL)

Ben – gitarr (andra bandet är DOGS OF GOMORRAH, MODERN PRIMITIVES)

Dan: Vi är alla ungefär 40 år gamla. Våra jobb är allt från tatuerare till ingenjör av drömmar. Haha

 

Namnet Ur-In-Stinkt, var kom det ifrån och ni var inte rädda att något annat band skulle heta så?

Dan: "Ur-instinkt" är det tyska ordet för primär/primitiv instinkt. Detta är blackmetal sättet att läsa vårt bandnamn. Genom att flytta linjen kan du se två andra ord med en helt annan betydelse: "UrinStinkt". "Stinkt" betyder stinka på tyska. Så vårt bandnamn kan också läsas som "lukt av urin". Detta är punkens sätt att läsa vårt bandnamn. Jag är säker på att ingen annan vill namnge ett band på detta vis ;-)

 

Ni kommer från Tyskland, hur är det att bo där nuförtiden, rasister och politik överlag?

Benny: Kanske inte "övergripande", men överallt... Tyvärr blev scenen för rasister, fascister och andra idioter större och större, särskilt under COV19. Många bestämde sig för att rösta på fascister, bara för att de inte håller med de "klassiska" partierna. Det är samma som i så många länder i Europa, eller bättre att säga, i världen. Men det finns fortfarande människor som kämpar tillbaka och motstår alla attacker. Men det känns som om aggressionen har växt under de senaste åren...

 

När ni gör eea texter, vad handlar de om, när som helst politiska eller är politik inget att ha i musik?

Dan: De flesta texter är politiska eftersom det är i mitt sinne hela tiden. Bara några har andra ämnen som personliga problem, schizofreni eller bara metalpunk berusade saker. Huvudidén är att skriva låtar med ett riktigt budskap, men i tal av ett black- och deathmetalband. Så jag använder zombies, demoner och helveteseld mer som symboler till verkliga problem. För fan inne på jävla jorden, de sadistiska och hatfyllda demonerna har mänskliga ansikten och massorna konsumerar genom att gå  på gatorna som zombies med ruttna hjärnor.

 

Hur skulle ni beskriva eregen musik med tre ord för dem som inte har hört er? Är det Dreckmetal som ärer stil?

Dan: Vi lägger våra favoritgenrer grindcore, crustpunk, blackmetal och deathmetal i en köttkvarn och låter en gammal tysk full punk pissa på resultatet så får du ren jävla Dreckmetal!

 

Finns det några grupper ni har jämförts med?

Dan: Vi har alla lyssnat på deathmetal, blackmetal och crust punk sedan årtionden. Så du kan hitta många influenser i vårt ljud och låtskrivande förstås. ... men för mig är det svårt att jämföra UR-IN-STINKT med vissa andra band. Kanske tänka på en musikalisk blandning av DEVIATED INSTINCT, NIFELHEIM, RAWSIDE och OBITUARY .. eller inte. Hahaha

 

Ni har bara släppt kassetter med andra band. Varför splittar och varför kassetter och inte CD eller vinyl?

Dan: Vi bestämde oss för att släppa splittar mest. Det är det klassiska sättet för underjordisk musik. Det bästa sättet att komma i kontakt med band vi gillar och stöder. Också det bästa sättet att sprida musik runt om i världen fysiskt och att få en plats i någons skivsamling ... och inte ruttna på någons hårddisk eller smartphone bara. Hittills har våra releaser varit:

- Necrosound Anarchist Demo MCD-R

- Split 7"ep med AGATHOCLES (Varje band behöver en AGX split!)

- Split tape med NOMA (Mincecore från Grekland)

- Split tape med FROST PISSE ELEND (anarkistisk blackmetal från norra Tyskland)

 

Inte några planer på fysiska skivor/cd?

Dan: Visst har vi alltid många planer. Även för fysiska skivor. Vi behöver bara mer tid för att skriva låtar och producera dem.

 

Kan ni känna att ni har gjort en skiva om ni bara skulle släppa den digitalt?

Dan: Nej, vi behöver det fysiskt och DIY också. Vi måste hålla skivorna i våra händer, titta på konstverken, vika dem och klistra dem i fodral som vi gör själva. Först när hela processen är klar känns det som något vi har gjort på riktigt.

 

När ni lyssnar på musik, vilket är ditt favoritsätt att lyssna på musik, Spotify, vinyl, CD eller vad föredrar du?

Dan: Jag föredrar fortfarande att lyssna på CD-skivor men jag samlar kassetter och vinyler också. Jag använder aldrig Spotifiy eftersom det förstör den lilla musikbranschen. Undergroundband måste bara betala för att släppa sin musik men får aldrig tillbaka vad de förtjänar. Naturligtvis kan det hjälpa att hitta nya band precis som att lyssna på musik på youtube eller bandcamp. ... Men om du vill stödja undergroundmusiker så gör du det genom att köpa  skivor.

Benny: Det beror på.... när vi sitter tillsammans med vänner lyssnar vi ofta på musik via bandcamp eller YT. Men personligen föredrar jag att lyssna på vinyl eller kassett. Ensam, eller med andra "entusiaster", är helt klart det bästa sättet att lyssna bra och hög musik i timmar ... . Det finns nästan ingen konsert jag besöker utan att köpa kassetter och / eller vinyl.

 

Köper du mycket skivor själv?

Dan: Självklart. Vi är gamla och älskar att få musik på det klassiska sättet. När ett band kicks ass så köper vi skivan. Jag älskar bara att titta på konstverket och läsa texterna medan hjulet snurrar.

 

Finns det några bra skivaffärer kvar i din hemstad?

Dan: Det finns några skivaffärer kvar i området Hamburg, Bremen och Oldenburg som FISCHKOPP PLATTENSHOP, HOTSHOT RECORDS, TWS RECORDS och SCHEIBENKLEISTER där du kan få ditt varma vax !

 

Några bra band från din stad och i Tyskland överlag?

Dan: Lyckligtvis är undergroundscenen mycket aktiv i vårt områdemed allt  från crustpunk, grindcore till blackmetal och deathmetal. Här finns många bra och kraftfulla band. Jag är säker på att när jag startar en lista kommer jag att glömma många av dem (Förlåt!). Kolla in och stöd dessa band av vänner: CRACKMEIER, ENTRAILS MASSACRE, DISCONFECT, FROST PISSE ELEND, GVLA, IMPLORE, JIGSORE PUZZLE, MINENFELD, PROFIT AND MURDER, PREHISTORIC WARCULT, SANITYS DAWN, SPID ACID, SOUL GRINDER, TURTLE RAGE, XSPIG ...

 

Vad betyder punk för dig, är det bara en musikstil, ett ord eller är det en livsstil?

Benny: Punk är det lilla anarkistiska monstret i min hjärna, vad jag är ganska glad över att ha det. Vem bryr sig om hur det ser ut ... . För mig är det definitivt inte bara en musikstil eller moeskit. Det är en attityd att leva.

 

Berätta lite om följande låt och vad de handlar om?

Sturm aus Asche, Necrosound Anarchist, Potatenstahl..

Dan: Sturm aus Asche - Det betyder "Storm of Ashes". Det är en sång om lögnen om oändlig ekonomisk expansion och vinst på allt…. där människor och natur bara har ett värde av pengar. Arbetare förstör sina liv hela dagen och natten bara för att dö i maskinen. Skogar och alla andra naturresurser förstörs och bränns ner på grund av klimatförändringarna och fabrikerna.

Säbel: Necrosound Anarchist - Det är en Hommage till oss själva... Det beskriver vår crossover från Punk / Grindcore och Blackmetal. Fuck rasism! Fuck kapitalism! Fuck Religion! Inga gudar, inga mästare, ingen ren sång ;-)

Dan: Potatenstahl - Du behöver bara några ord för att beskriva tyska nationalistiska idioter. "De är stolta över potatis av stål". Verkligen värdelös. Hahaha. Så den här låten handlar om nonsens av nationell stolthet. Också mot glorifiering av meningslösa gårdagstraditioner och den knäckta högerfantasin om kulturell överhöghet. Kanske kan man säga att det handlar om den propaganda som de politiska populisterna vrålar för att få röster nuförtiden (igen).

 

Säljer ni någon merch på dina spelningar, köper folk det? Vad säljer bäst?

Dan: Vi har två konstdesigners i bandet och vår trummis gör alla våra t-shirts DIY med screentryck. Så det är anledningen till att vi alltid har färsk merch på bordet ;-). Egentligen säljer vår "dreckmetal" vävda lapp bäst. Folk gillar att sätta det på sina västar eftersom det är kul men inte ett skämt. Det står för metalheads och punks united.

 

Vilken är din egen favoritlåt bland era egna låtar? Och vilken låt är folkets val?

Dan: "Giftmüll Thron". För mig visar den här låten kombinationen av vår blackmetal / grindcore / crust stil bäst. Det är alltid snabbspolning framåt men fortfarande med några catchiga riff. Texterna är också raka politiska om naturförstörelse och stapling av kärnavfall och giftigt avfall utan något ansvar för nästa generation. De flesta människor agerar som om de bara skiter i framtiden för sina egna barn. De lämnar dem bara tronen för farligt avfall (Giftmüll Thron)

 Benny: Åh, för mig är det väldigt svårt att bestämma. Ja, jag vet, det är jävligt lamt att säga detta, ändå är det sant: Jag älskar dem verkligen alla. Ok ok, bara för att släppa ett namn: "Parasite of the black hole" är en av låtarna, som jag absolut tycker om att spela live.

 

När ni gör låtar, är det en i gruppen som gör dem eller hur komponerar ni en låt?

Dan: Alla bandmedlemmar tar med sig sina idéer in i låtskrivandet. Även när den ursprungligen komponerades av en eller två av oss. Det är inte klart förrän alla håller med om det. Ändringar är alltid en del av vår process. .. Och de är välkomna.

 

Snälla rangordna dina fem favoritskivor?

Dan: Det är väldigt svårt att välja bara fem skivor. Kanske kan du fråga i morgon så får vi en annan lista. Även listans ordning beroende på stämningen. Napalm Death – Scum, Venom – Black Metal, Celtic Frost – Morbid Tales, Repulsion - Horrified Extreme Noise Terror – A Holocaust In Your Head

Benny (förutom att gå med på de första meningarna): Revenge – Attack, Blood, Revenge | ChaosZ – Ohne Gnade | Dissection – Storm of the Light's Bane | Atari Teenage Riot - 1995 | Kaaos/Terveet Kädet – So much fun

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin haft, med det här bandet eller något annat band du har varit med i?

Dan: Det var en recension av vår senaste split tape. Goreminister (skål!) från KADAVERFICKER spelade in en recension på sin youtube-kanal. Han tog några öl medan han lyssnade på hela splitten och han var väldigt full i slutet. Sen insåg han att bandet var en split med FROST PISSE ELEND i slutet av recensionen. Mycket roliga saker. Totalt kaotiskt. Jag älskar det. Haha.

 

Om ni kunde välja fem band från det förflutna och nutida band och både döda och levande band för att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

Dan: DISRUPT, NASUM, IMPETIGO, CHAOS Z, HERESY

Benny: GG Allin, Vorkriegsjugend, The Exploited, Slayer, Doom

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

Dan: Jag är inte säker på om vi får trevligare personer, hahaha ... Men naturligtvis är det en bra ventil för att blåsa av ditt hat och din frustation på ett kreativt och konstruktivt sätt. Vi mår alltid bättre när vi tränar eller spelar gigs.

 

Ni sjunger mest på tyska, på engelska ibland, vilket språk är lättast att göra låtar på?

Dan: Endast de tidigaste två låtarna skrevs på engelska. De gjordes av vår trummis och basist innan jag gick med i bandet 2020. För mig är det mycket lättare att skriva texter på tyska eftersom jag gillar att använda figurativt språk och polysemidelar. Jag skriver också de flesta texterna i refränger för att få ett bättre flyt med musiken. Det är svårt för mig att få samma resultat med att skriva på engelska. .. Och förresten älskar alla bandmedlemmar tidigt 80-tals tysk punkrock. Så vi vill lägga lite av den andan i vår musik också.

 

Några bra svenska band du gillar?

Dan: Ja självklart. Några legendariska band fyller stora delar av våra skivsamlingar. Det finns så många fantastiska band. Jag är säker på att vi kommer att glömma att nämna några på listan: BATHORY, DISMEMBER, DISFEAR, DISKONTO, ENTOMBED, GRAVE, tidiga HYPOCRISY, MASSGRAV, MARTYRDÖD, MOB47, NASUM, NECRONY, NIFELHEIM, NIHILIST, REGURGITATE, SKITSYSTEM, TOTALITÄR, tidiga UNLEASHED, VICTIMS, WOLFBRIGADE...

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer? Vad föredrar du Telefonintervjuer, ansikte mot ansikte eller som den här via e-post?

Dan: Haha, nej. Anledningen till att vi behöver så mycket tid för att svara på frågorna är att vi tar det på allvar. Det bästa sättet för en intervju är alltid e-post. Vi har mer tid att tänka på svaren och samla tankarna hos alla bandmedlemmar i svaren.

 

Framtidsplaner för bandet?

Dan: Vi har fortfarande en liten lista med band som vi gillar att göra split tapes eller 7"eps och visst gillar vi att släppa ett fullängdsalbum på vinyl någon dag. Vi älskar alla att resa, besöka andra länder och träffa människor. Så vi ser alltid fram emot att spela fler spelningar i olika länder. självklart inklusive Sverige! Det skulle vara riktigt trevligt.

 

Framtidsplaner för dig själv?

Dan: Att bli full med vänner säkert :-D ... och resa världen runt så länge det är möjligt. Besöka arkeologiska ställen och platser av historia eller vacker natur. Precis innan alla gränser stängs igen och allt förstörs av mänsklighetens dumhet.

Benny: Jag gör inga planer för framtiden. Älska, dricka, resa, göra upplevelser :-)

 

Visdomsord?

Benny: Musik ist angewandte Magie – Musik är tillämpad magi

Dan: Behåll alltid lite tid att vara tyst och lyssna ... Lyssna på naturen, lyssna på kära personers berättelser och lyssna på musik.

 

Något mer att tillägga? Dan: Tack så mycket för ditt intresse för vårt band och för den trevliga intervjun. Du har stött undergroundscenen i så många år. Håll denna passion vid liv. Om någon av er vill ha oss för spelningar i Sverige. Låt oss veta! Uhrg!

Benny: Och ledsen att allt tog så lång tid, monstret i mitt huvud betedde sig inte.... ; -P