Schweizisk hardcore är jag inte så ofta som jag hört. Unified Move är ett band som jag verkligen gillar och de kommer faktiskt från Schweiz. Nov-2017

 

Snälla berätta lite historia omgruppen?

- Historien om Unified Move startade sommaren 2012. Tre vänner ville göra lite Hardcoreshit. De lärde sig steg teg för steg konstverket att spela hardcore. Nu är 2017 nästan förbi och vi har några nya musiker och vår första EP. Nu är vi redo för vår första turné som kommer att äga rum vid slutet av Febrauri/början av mars 2018.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Sångare: Simon är 32 år gammal, har ett jobb som metallkonstruktionsplanerare. Han älskar sin lilla dotter, fru och sina två hundar. Hans intresse går till dotter, fru, hundar och musik. Har inte tid med mer.

Gitarr: Mario är 30 år gammal. Han gör en andra utbildning som elektriker. Han älskar fotboll, gitarrer och sin flickvän. Han har många tidigare band med sångaren Simon i genres som Punk och Germanpunk. Till hans hobbies räknasatt träffa alla sina vänner och ha mycket roligt. Resultatet är .... Njut av ditt liv. Det är sättet att leva.

Trummor: Kevin är 26 år gammal. Han arbetar som kvalitetschef. Jag tror att han älskar sina trummor mer än sin flickvän. Varför inte? Han spelar med mycket energi. Jag är stolt över att ha en så intresserad musiker i bandet. Hans största jobb i bandet är att hålla på med media som Facebook och Soundcloud !! Tack för detta.

Bassist: Alex är vår yngsta artist. Men jag tycker han är den mest begåvade av oss alla. Hans ålder är 19 år. Han är student. Vad studerar han ?? Jag vet inte 😉 Han älskar sin bas och gör sitt jobb bra. Talangfulla och intresserade människor är vad vi behöver i vårt projekt !!

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels hardcore på amerikanska etc? Favoriter från förr?

-Vår förgångna är fullt av stora och små idoler. Vi är influerade av stora band som Agnostic Front, Madball, No Turning Back, Terror och  många fler.

Och naturligtvis påverkas vi av vänner och lokala hjältar som Freezes Dyna, Vale Tudo och Insanity. En här är också frågan ... det finns så många lokala band och vi älskar dem.

 

Unified Move ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilken är den bästa bandnamnet du känner till?

-Ämnet bandnamn ... ?? Först "ja, vi är nöjda" Unified kommer från att vara som en grupp, en enhet, inte ensam. Det går allt bättre som ett lag. Och inget kan du göra utan rätt drag. Vi är inte rädda .. Varför? Om några vill ha det här namnet ... så är det så. Det är en fri värld.

Bästa bandnamn ... Jag tror att denna förstaplats går till Toten Hosen. Det här namnet är så dåligt men så kult. (förresten. Det här är ett av de bästa banden jag någonsin hört)

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Vi är varje gång vi spelar live i fullt  raseri. Adrenalinet flödar genom venerna. Folk ler och du känner svetten. Folk blir galna och efter showen kan du se de glada ansikten. Det är bäst! Och självklart den fria ölen;)

 

Och var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

-Det är en svår fråga. Du kan spela på en måndag på en liten klubb och folket snurrar runt. Och någon gång kan du spela på lördag på en ansedd klubb .... Och ingen kommer

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Schweiz just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Hardcorescenen är verkligen liten i Schweiz. Efter en kort tid känner du alla medlemmarna. Det är bra och dåligt. Vid varje konsert känner du någon och får nya vänner.

Många band. För det mesta försöker vi spela med våra vänner och lokala band. Men vi har stött på band från hela världen. Varje gång är det roligt att spela med band från grannländer. Och du kan få de viktiga kontakterna som kan hjälpa dig.

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Jag tycker att den är kraftfull, energisk och emotionell.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är definitivt en livsstil! Punk är bara en passion. Inget annat! Punk har påverkat mitt / vårt liv. Utan den kan jag inte leva mitt liv och jag vet inte vad jag skulle göra utan den.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och de sakerna?

-Det är tidens tecken. Jag är stolt över min cd- och vinylsamling. Men det är lättare att lyssna på musik från Spotify och annan skit. Du kan skapa spellistan du vill ha. Ladda ner är en del för sig själv. För oss är det inte ett problem. Vi är inte ett kommersiellt band.

 

Hur är det att bo i Schweiz just nu? Politiskt? Fascister? Tar folk fel på Schweiz och Sverige när du pratar med någon utanför Schweiz som de gör med oss?

-Personligen är jag en vän till Sverige. Jag reste i Sverige 2016. Det var en av de bästa resorna jag hittills har gjort.

Livet i Schweiz är väldigt dyrt men säkert. Politiskt är det samma skit som alla andra länder. Vi ser den här rörelsen i högerriktning och är inte nöjda med den. Döva, dumma, blinda politiker gör ingenting för den lägsta och medelklassen. Riket styrs på ett sätt som är fel.

 

Finns det några bra band från Schweiz nu? Är punkscenen / hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Ja, vi har många punk och hardcore band i Schweiz. Vår hemstad Solothurn har också mycket.

 
Vad vet du om Sverige?

-Sverige är vackert. Så många stränder på östra sidan, så många söta städer i hjärtat av Sverige. Nöjda människor. Jag pratade med folket i åldern 18 till 98. Och alla var pratsamma. Jag tror att Sveriges folk är lyckligare än det schweiziska folket.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Självklart. Raised Fist är ett av mina favoritband. Och de har riktat mig från punk till hardcorepunk. På min första bil hade jag ett stor klistermärke med dem på min bakruta. Och det var för 10 år sedan.fan...jag börjar bli gammal... 😉 Och förstås No fun At All och Asta Kask!

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er Är det lättare att göra texter nu eller var det lättare att göra det när ni var yngre? Aldrig på något annat språk än engelska?

-Våra texter påverkas av den nuvarande världssituationen, vägen till det digitala livet, folkets missnöje, vänskap, förtroende/familj, normalt liv och några andra dagliga problem

Det var lättare att göra texter när jag var yngre, men med mer livserfarenhet är det fortfarande lätt att göra några texter. Jag hade mer tid för musiken. Nu är jag på en punkt där jag gör den musik jag alltid ville göra. Så jag kan bara koncentrera mig på detta.

Ja, vi har haft texter på språken schwesisk tyska och hög-tyska, men engelska kommer att överleva.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Kärlekssånger, enhörningar, vampyrer och några andra otroliga sagor

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Det är sant. Punk är en rörelse. Hmm jag tycker att det är låten Fight for you right or Our age…...

 

Bästa politiska band / artist?

-Anti-Flag eller No turning Back och det finns så många bra band som säger sanningen.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja självklart. Alla de som lyssnar på hardcorepunkmusik påverkas av texter från andra band. Och jag har själv lyssnat på text och de har ändrat min åsikt om några olika saker

 

Omslaget på er CD ser väldigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem har gjort ert? Och har ni några bra rekordbutiker i din hemstad?

-Förr var det viktigt att ha ett bra omlag. När du säljer skivan i en skivaffär. Då köper folket  cd-skivan med ögonen. Idag på Spotify måste du ha en perfekt skiva och sprida den på sociala medier.

Skivbutikerna är över.

Omslaget gjordes av en vän av oss som är en professionell fotograf.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad?

-Det är viktigt att man har en fysisk skiva, vi blir frågade efter varje spelning om vi har skivor att sälja. De flesta vill lyssna Spotify eller vinyl. Jag föredrar personligen Vinyl.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-I Zürich spelade vi framför en dansare. Han var väldigt nöjd. Men alla andra står längst bak och ger skit.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Det största bandet vi spelat tillsammans med är Madball, Raised Fist eller No Turning Back.

Vår publik ser vacker ut och är tatuerade.

 

Var god ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?
1. Madball-Empire 

2. No turning Back-Damage Done 

3. Raised Fist-Dedication 

4. Agnostic Front-Warriors 

5. Vale Tudo-Hardcore Heavyweights 

 

Första , senaste och dyraste skivan du köpt? 
-Första var “Kauf mich” med the Toten Hosen. 

Den senaste var Cruel Hand Decompose. 

Den dyraste var en samling med Rage against the machine 

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Detta är vår första intervju. Om det är tråkigt ? Jag tycker inte det. Det är en del av vår musik. Det är som en text. Du vill säga något. Och nu har du tid för det.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och nutid och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Rage Arms, Hendrix, No Turning Back, Siberian Meat Grinders, Fahnenflucht.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

-Kevin: Åh ja, definitivt. Om jag inte skulle spela trummor skulle jag slå alla andra runt mig, tror jag.

Efter en dålig dag är det viktigt för mig att komma bakom trummorna och tvätta min hjärna med trummor.

För oss alla är det viktigt att spela våra låtar efter en dålig dag.

 

Vilken är den mest udda frågan ni någonsin fått i en intervju?

-Det är vår första intervju!

 

Framtida planer för bandet?

-Vi tänker redan på nästa skiva, nästa musikvideo, massor av konserter och naturligtvis öl. Öl är viktigt!

 

För dig själv?

Simon: Jag jobbar på mitt nya hem, det här är en stor sak att få det gjort. Därefter kommer vi att se.

Märu: Hålla mig frisk och njuta av livet.

Kevin: Försök minska min arbetstid för att spendera mer tid bakom trumsetet!

Alex: Siktar på en framtid utan bekymmer och att göra vissa saker jag älskar att spendera tid med, bas och öl.

 

Visdomsord?

-Be true!