Undergound Alliance är en riktigt intressant grupp som spelar hardcore. De bor i Los Angeles och där trodde jag att det var bara soliga punkband;-) ... .september 2014

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Underground Alliance bildades i augusti 2007 i östra Los Angeles avr ... (28 år gammal vid tiden) Tony Voltage sångare. Efter att ha varit i punkrockscenen sedan 15 års ålder och sett så många amerikanska och europeiska punkband spela, Det var en dröm att en dag forma och fronta ett punkband och följa i fotspåren av så många band. För att ge tillbaka till scenen och hålla punkrockmusiken vid liv i Los Angeles. För att vi ska göra detta till vårt nuvarande ögonblick i punkrockhistorian.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen om alla?

-Alf Norris ledgitarr och i bandet sedan 2008, är 33 år och spelat i några lokala punkband .......... Skinner är trummis i bandet sedan början nästan, men han är den andre trummisen sedan 2007. Han arbetar på McDonalds och UA är hans första band. ... ........ Ricardo kom med i bandet nyligen och är i sena 20-talet, han spelar gitarr och har spelat i ett par lokala band innan, är lärare.......... .......... Miguel "Asmer" är basist och är ca 25 Han kom med i bandet 2009 och har också spelat i ett par lokala band innan .... De gamla och nuvarande gitarristerna har kommit upp med ljudet av bandet ......... jag är Tony Voltage. Just nu 35.. Är mitt första och enda band. Bildades runt augusti 2007, jag sjunger och skriver alla texter för bandet. Jag arbetar i Hollywood på ett hotell som servitör deltid ..

 

Namnet Underground Alliance hur kom namnet kom upp ??

-Tony kom med Underground Alliance. I tron att punkrock aldrig är avsedd för mainstream och att det ska alltid vara under jord .... för punkare, utstötta, och nyfikna människor att nätverka och bilda likasinnade samfund. Så Tony kom med Underground Alliance - i hopp om att vi kan hjälpa våra nuvarande underjordiska punkrock nätverk och gemenskapssträvan ... på sättet som första och andra vågen av punkband gjorde det.

 

Los Angeles ska vara solig punk eller?

-SOMMARTID .... Hatar det. Vi är inte stora fans av sommaren. Det har varit varmare och varmare än vanligt de senaste åren. Den globala uppvärmningen? Det är trevligt men att leva i en stad som inte blir så kall ... Jag antar att vi är bara bortskämda. Hatar för varmt och för kallt! - Men vi är inte soliga punkare hehehe ... bara punkare. Det suger att svettas när vi repar i husets vardagsrum eftersom det blir väldigt varmt!

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Att spela live är en ära. Vi älskar att spela varje vecka om vi kan. Vi spelar en hel del! En bra slam dance pit som när vi uppträder ger oss energi att ge järnet också! Jag hoppas att vi inspirerar fansen att bilda egna band också. Vi spelar för fansen!

 

Och var är bäst att spela?

-Det finns inga "riktiga" punkrock ställen i Los Angeles. Det finns massor av klubbar och barer där punkband kan spela, men de är inte de bästa .... och de betalar oss aldrig för att spela. De är affärs barer och klubbar som inte bryr sig om banden .... Men vi spelar ändå eftersom det är vad vi lever för. Det finns DIY ställen som dyker upp då och då, men de aldrig länge eftersom polisen stoppar dem. När det kommer till musik i LA ... så är det mest mainstream ......... som inte inkluderar punkrock .... Om du inte är ett band som Sham 69 eller ett turnerande band som UK Subs som har funnits i 35 år .... då naturligtvis kommer du att få betalt och en massa människor kommer..... men nyare band som vi som är knappt 10 år gamla .... Ingen bryr sig om oss. Så vi gör saker och ting som vi kan och försöker komma undan med oavsett om det ger pengar eller ej.  De illegala partyna eller lagerspelningarna är de bästa eftersom fler i olika åldrar kan komma och de är billiga .. och de är mer råa och bråkiga och detär ett bättre nätverk med de band som spelar tillsammans. Vi hjälper varandra.

 

Hur är det att spela punk i USA?

-Det är bra att vara ett punkband i USA, särskilt i Los Angeles. Vi väljer inte var vi föds, så vi måste göra det bästa av var vi bor. Som ett punkband i LA, har vi många alternativ och spelar varje vecka. Varje band ska känna stolthet över att representera sin egen stad ..... och inspirera punkare i den staden för att växa och växa ..... Så för oss är det en ära att vara ett östra Los Angeles punkbandet . Östra Los Angeles befolkas av i huvudsak mexikaner/mexikanska amerikaner/latinos ..... så för ett band att komma ut ur vårt område och att göra detta det kräver hårt arbete. De flesta banden dör efter ett år eller två ..... inte vi! Band i vår del av staden ignoreras mer för att vi är minoriteter ... så vi måste arbeta hårdare för att få uppmärksamhet. Som punkare är vi en minoritet och som latinos vi är en minoritet .... så vi är dubbelt körda! Men det är ok ..... det gör oss starkare!

 

Hur skulle du beskriva er music med tre ord?

-Originellt, punk, hardcore

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punkrock är en livsstil. Ett sätt att leva och ett tänkesätt. När du är en tonårigings punkhjärna och upplevelserna inte är fullt utvecklade så kan ibland punktonåringar vara vilda .. Använder droger .... ställa till jävelskap....vandalisera .... skada andra människor ... kämpa .... och tror att mohawks och ju fler band som du vet ..... eller vad du klär dig i göra dig till en punkare .... nu när jag (Tony) är äldre och har varit en punk på mitt eget sätt år efter år. .. jag inser att det är inte poängen ....... men det är roligt eftersom många vuxna punkare lever med det tänkesättet ..... så som tonåringar gör. Jag tror punkrock är hur du väljer att leva inom dina egna punkideal, din egen punkmoral, och din egna punkrock gemenskap. Till varje punk .... gör det på ditt sätt, så länge du är nöjd!

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-I 7 år av spelande har vi inte har tjänat mycket pengar (vi har investerat tusentals lol) ..... eller haft några skivbolag som erbjudit något kontrakt, så jag bryr mig inte ...... FRI MUSIK FÖR MÄNNISKOR ..... Vem bryr sig. Vi är alla utnyttjdes på mer än ett sätt ..... så då kan människor utnyttja de stora musik-och filmbolagen... Jag säger ja. Leve Piraterna! Vi kommer att få vut år punkmusik ut på ett eller annat sätt.

 

Hur är det att bo i USA nu?

-Leva i USA är en välsignelse, eftersom vi kunde varit i Syrien, Afrika eller i någon tredje världen nation som lider och dör av sjukdomar ..... Vi måste göra det bästa av det vi har och dra nytta av möjligheten att göra våra personliga liv bättre med hur vi väljer att leva.

 

Politiskt?

-Jag Känner inte att någon form av regering i USA kan  vara betrodd. Regeringen ligger och manipulerar våra sinnen ..... Systemet fungerar egentligen bara för medelklassen och rika människor. Politikerna är där för att tjäna dessa typer av människor och bli rika i processen.

Nyhetsmedier ljuger och förvränger fakta ...... Det enda sättet att slå tillbaka är genom att protestera vad vi tycker är fel och förkasta makthavare ..... Polisen också ... de tar makten i egna händer och mördar oskyldiga människor. Trigger happy pigs.

 

Finns det några bra band i USA?

-Det finns många bra band från vår punkrockera (som har hållit på de senaste 8 åren) Underground Alliance, Violent Affair, Agenda 21, Unstable Youth, Corrupted Youth, Abactive Ramex, Social Conflict, High Gain Fury, The Big Problem, Withdrawal Symptoms, Repeat Offenders, Angels of Mischief, Damaged, Rodents of Unusual Size....

 

Vad vet du om Sverige?

-Vi vet att den svenska hardcoren har varit stark sedan början av 80-talet! En av de bästa i världen!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Ja! Mob 47, Anti Cimex, Moderat Likvidation, Disarm, Avskunm, Totalitär, Driller Killer, Skit System .... En massa bra tidiga 80s-talsband och några tidiga 90-band också

 

Era texter, vem gör dem och vad som påverkar er?

-Jag ... Tony Voltage. Jag påverkas av aktuella händelser, punkrock liv ... rasism ..... polisbrutalitet ..... ha det bra med vänner .... fattigdom .... utnyttjande av kvinnor.

 

Gör ni några covers när ni spelar live, vilket (om ni gör)?

-Den enda vi någonsin gjorde var Historia Triste av spanska bandet Eskorbuto..som är på albumet ...... men vi vill hellre spela våra egna låtar än att göra andras låtar.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Ja Det går hand i hand. Du kan förmedla dina frustrationer genom musik ..... Musik hjälper inspirerar rörelser att protestera också.

 

Bästa politiska band/artist?

-Det är tufft. Conflict skulle vara en favorit ... De har alltid varit organiserade och aktiva i sin passion för det som de tror på. Organiserat spelningar... varit inblandade i protesterna ..... modig grupp!

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv. Jag menar folk som lyssnar på musik?

-Musik kan ändra en persons liv utan tvekan ..... punkrock förändrade våra liv .... om det inte hade varit så för oss unga punkare att vi blivit influerade av Exploited när vi var 15-16 .. ..vem vet vilken typ av människor vi skulle varit i dag ...

 

Har ni gjort något mer än We are..the underground alliance ?

-Vi har cirka 13 fler låtar som vi behöver att spela in .... Vårt andra album...... vi bara väntar på fp till inspelningspengar ...... men vi har kört de nyare låtarna det sistoa på våra spelningar .... vi gör mycket spelningar.

 

Är det viktigt att släppa era skivor som "riktiga" skivor ??

- (TONY) Jag tror inte på skivor längre. Jag är ledsen. De flesta nya tonåringar och människor äger inte en skivspelare. Skivor är bara för folk som väljer att vara skivsamlare ... men den vanliga människan köper inte cds eller gå online för att ta hem MP3-filer ...... det är coolt att släppa skivor, men det är bara en  kostnad som tillkommer för ett band för att få ut sin musik.... det är en fråga om val antar jag. Men jag tror inte på det. Många punkare på konserter är panka och och köper inte något. lol.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Vi Spelade i Lake Havasu, Nevada 2009. Vi körde upp i en bil. 5 killar och vår utrustning i en SUV tillsammans. Vi kom dit natten innan showen och hade en säker plats att sova på och festa på. Vår trummis hade trasslat runt med fel tjej ...... så vi sparkades ut ur huset och fick sova på en kyrkas parkeringsplats. Nästa dag på spelningen , eftersom den scenen var så liten, så visste pumkarna vad som hade hänt kvällen innan med vår trummis .... så de började kasta saker på oss medan vi spelade på scen. När vi gick av scenen .... de sade till oss att lämna så fort som möjligt ... ett gäng killar omringade oss ... och jagade vår trummis ner på gatan. Vi lyckades att packa all vår utrustning in i bilen ... men de slog vår gitarrist och han tappade och lämnade efter sig sin gitarr. Vi förlorade vår trummis .... och lyckades köra iväg ... Vi förlorade vår bastrumma när den föll av bilen eftersom vi inte satta fast den när vi rusade iväg. Vi blev jagade i 15 minuter på de mörka gatorna i en främmande stadsdel ..... lyckligtvis ringde oss en person så vi kunde möta upp med vår trummis på en bensinstation .... så vi plockar upp honom och kör tillbaka till Los Angeles. Jag vet inte än idag riktigt vad som hände ... men jag antar att vår trummis inte kunde hålla sin kuk i byxorna!

 

Hur ser er publik ut?

-Vår publik är punkrock ..... eller regelbundna r musikälskare ..... nitar, doc martens, skinnjackor, band tshirts ... jeans ... Vans..killar och tjejer .... osv. Åldersgrupp från tonåringar till 40 åringar.

 

Vilka människor saknar du på era konserter?

-Eftersom Los Angeles är så stort och det finns över 50 punkband runt de närliggande städerna ..... så är punkarna uppdelade och har så många alternativ att gå till och kan gå på vad de vill på en fredag ​​eller lördag natt ..... en massa punkare missar våra spelningar på grund av detta ..... det finns en hel del punkspelningar varje helg runt radie Los Angeles .... och om ett gammalt band somGBH spelar .... då tar bort mycket mer punkare ....!

 

Er musik är riktigt arg ibland, är det så tror du att människor som är i band får ut sin ilska i musiken och inte går ut och slåss på gatorna etc ??

-Vår musik låter arg för att vi förbannade. Vi tycker inte att världen är vacker, perfekt, och söta tuggummi ... Det finns en hel del incidenter som inträffar på gatorna som leder människor till att slåss ..... men vi vill inte uppmuntra det och vår musik uppmuntrar inte människor till att slåss med varandra och verkligen inte punkare.

 

Förstår du att recensenter alltid jämför band med andra band? Är det störande när du försöker göra något eget?

-Nej det är inte störande. Vi förstår att vårt sound kommer från de band som inspirerade oss att göra det vi gör, men vi gjorde original text och musik ..... och inte på något sätt försökte vi att kopiera något band i synnerhet. ... om vi får jämförelse med ett annat band är det som en komplimang !!

 

Framtidsplaner för bandet?

-Spela in ett andra album, Starta en turné i USA turnera i Europa ..... Spela på någon av de många Punk Rock festivaler som finns runt om i världen ..... och försöka att hålla bandet vid liv för en lång lång tid .... till att vara en globalt etablerad punkrockband!

 

För dig själv?

-För oss alla ..att hålla punken i gungning med Underground Alliance och göra så att det växer sig större och större!

 

Visdomsord?

-Punken är inte död. Punkrock dör bara när du slutar att vara en punkare och du inte längre har passion för det för det i ditt hjärta. Snälla hjälp oss att exponera Underground Alliance i ert vackra land