Underklass UK skickade mig en massa skivor och alla lät mycket bra och väldigt punkig. Jag gillade dem så här är en intervju gjordes i oktober 2014.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Jo Här är sak från vår Facebook-sida, ursprungligen skriven av Ryan Cooper för About.com:

Saker som denna bildades på 80-talet, med Stuart Newman och Andy Price som skrev mycket av bandets debutalbum, De förbereder sig för att börja spela ut - sedan satte drogåtalanden Price i fängelse under några år. När han släpptes, var det i slutet av det hela.

Förutom att det var det inte. Inte för Newman ...

Några decennier senare hittades Stuart arbetande som ljudtekniker, som har producerat videos för streetpunk stöttepelarna som n Exploited och Cockney Rejects, samt skrivit för "Control!" Street Punk Fanzine. Och så hade 30 år efter de inledande snack om att starta ett band skett, Newman gick tillbaka in i studion för att sätta Gratuitous albumet till vila.

Det var inte där det slutade när Newman fann sig själv spela ihop med UK Subs i London.Efter det spelade Underclass UK in spåret "World Class Tears (of a nation)," och då de var ganska mycket som en ostoppbar ångvält. I relativa termer men ändå.
Under 2012 släppte de sitt andra album "Kill The Poor '.

Denna utgåva kom bara tre år efter "Gratuitous" och första albumet tog decennier, vi pratar om ett band som nu är blixtsnabbt!

Så historien åt sidan nu, vilkaaär Underclass UK?

De första utgåvorna är allvarlig street punk som visar upp sina rötter i 80-talsscenen. Jämförelser till band som Exploited eller Cockney Rejects är inte utan varning, eftersom det finns en inneboende råhet till vad de gör. Den är tydlig och ärlig.

En ny, men kort, line up hade Andy Brownsom  kom in på trummor, med Clem Pavey  på bas. Denna sättning spelade en show på BH2, London ihop med 999 före original trummisen, Quinn kom tillbaka in i fållan på grund av tidsbrist för Andys del. En förbandsspelning ihop mec Argy Bargypå deras första gig 2013 på södra London New Cross Inn spelades och det var med denna line up som "Live & Loud" spelades in. En kort serie av datum i och runt London var bokade inför sommaren.

Otroligt nog 20 år senare, Andy Price anslöt till bandet, även å Newman (och regelbundet, Pavey) på lång sikt tillfrisknande . Ironiskt nog slutade Quinn strax efter men inte innan inspelningen var klar för utsläpp av 2014 versionen .... Sista dagen, som support för Infa Riot och The Warriors blev tyvärr inte av.

Den senare delen av 2013 och första halvan av 2014 ägnades åt inspelningar och för att promota ett tredje studioalbum, Not in my Name, med ex The Duel, UK Subs och Vice Squad trummis, Pumpy ombord för nästa kapitel ....

Den ursprungliga artikeln finns här: http://punkmusic.about.com/od/reviews/fr/Underclass-Uk-Kill-The-Poor.htm

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om varje person?

-Vi kan säg att alla är i sena 40-talet, alla våra barn är vuxna, våra arbets liv är inte lika dystra, fruktlösa eller negativa som de var som när man var  tonåringar, och vi har alla examen från LIvets Universitet och allt sådan skit.

Tre fjärdedelar av bandet är på lång sikt återhämtande efter sprit eller drogproblem. Vi var alla jävligt illa ute. Och ibland fortfarande. Jag har varit nykter i nästan 8 år efter 25 års missbruk. Så vårt band är lite annorlunda från många andra. Det är inte en glorifierad drickaklubb. En del ser det som tråkigt. Det kommer att skrämma andra som gör att de måste möta sina egna demoner ...

 

Underclass UK. Ert namn som visar oss var ni står ... är det viktigt att ha ett bra namn? Vilket är det bästa bandnamnet du vet ??

-Tja, Kan namnet vara förrädiskt och jag vill inte att någon ska tro att vi alla fortfarande lever i ett rum och springer runt med banderoller hela dagen, långt därifrån, men jag var tvungen att komma med ett namn för det första albumet (vi namngav aldrig det ursprungliga projektet) och i stort sett allt jag kom med hade använts, bland annat The Underclass, så jag tog det och lade till ett UK.

Bästa namn? Åh det finns så många ... Men för den typ av punk jag växte upp med så finns  både Conflict och The Exploited som namnger en hel del vikt, image och tyngd.

 

Ni har det bra 77-soundet blandat med 80-talet punk tycker jag? Är det musik som påverkar mest?

-Personligen,  Och säkert för de två första utgåvorna som var i stort sett allt som tidig 80-brittisk Punk hade (Angelic Upstarts och Cockney Rejects möter Exploited och GBH) som jagades ner i en mörk gränd med några av de bättre i mitten av 80-talet amerikanska Glamrock band (Twisted Sister, WASP, LA Guns, Faster Pussycat).

Eftersom Clem och Andy har varit igång ett tag, det finns en mycket mörkare vibb som  pågår, och samtidigt som allt som vi gör kommer att låta arg som standard, det är att försöka att vara originell och hitta en egen nisch.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Att få det undanstökat, jag är inte en stor älskare av spelningar. För mycket hänga runt.

Hur är det att spela den här sortens musik i England?

-Hårt arbete. Som ett punkband. Antingen inte tillräckligt promotors eller för många att göra samma stad och natt! Och publiken är liten för nya akter. Jag kan inte tänka mig någonstans i centrala London som är gratis att komma in och som har regelbundna nya punkband på scen under helgen?

Jag antar att 12 Bar är närmast det ... Det är en märklig tid just nu. Att gå till en DIY Punk show i London är en helt annan upplevelse än att gå till en klubbsppelning med ett större namn band. ............ ..

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Tuff och smakfull.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det var en ideologi och livsstil som tonåring, som indoktrinerade mig och blev nästan som en religion! Jag slutade med fler regler än en polis har! Lol ... Tack och lov fick jag ut mitt huvud ut ur zonen innan det konsumerade mig. Jag antar att du komma någonstans innan du bestämmer att du inte vill leva där?! Och du växer upp och finner balans i livet ...

Numera är punk en existentiell flykt. Det är en iakttagelse, inte kritik.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Vi är ett  MP3 band- våra album är gratis att ladda ner och alla cd-skivor är bara för marknadsföra och recensioner!

Jag kan helt sympatisera med musiker som har haft sin inkomst av detta och det har skalat borts från dem. Som någon sa till mig, "våldtagen av industrin i årtionden och nu våldtagen av din jävel som ger bort musiken". Hårt. Men jag var tvungen att påpeka att när de musiker fick sina royaltykontroller och köpte bilar, hus, snabba kvinnor och massor av Charlie, så märkte jag inte någon av dem fällde en tår för mindre band, musiker och producenter som inte hade ett skivkontrakt och inte ens hade råd med en studio demo! De hade inte inrättat fonder för att garantera alla som hade ett band skulle kunna få sig registreras för eftervärlden. Så när allting vände och heminspelning blev av professionell kvalitet och distribution via internet gjorde skivbolagen sömnlösa, amatörband och producenter började mätta marknaden med sin produkt.

Naturligtvis är tanken att du själv spelar in och släpper över hela världen med vinst som går direkt till dig fantastiskt. Men så enkelt är det inte riktigt och sedan saker som Spotify och You Tube började erövra marknaden, började musiker att känna sig lurade ... .. Det stora problemet är att streaming betalar en spottstyver, men en miljon lyssnare ´har hört en låt på Radio 1 för £ 36 per minut, men bara en eller två när du lyssnar på en Spotify eller You Tube  - det är en falsk ekonomi. Spotify spelar oss faktiskt och betalar oss (inte mycket), Radio One inte - så åt helvete med det gamla sättet.

 Som sagt, jag håller med om att musik har devalverats genom att den ges bort gratis. Även U2 ger bort det nu! Trevligt att se att de har kopierat oss!

 

Hur är det att bo i England nu? Politiskt?

-Jävla skit. Två partier som i princip har samma politik för att blidka medel England, kämpar om det. Ger Stora Affärer en paus och försöker ta bort alla statliga tillgångar från folket och privatisera dem. Det är hemskt. Det finns några alternativ men mestadels ännu värre eller fullständiga idioter. Det finns ingen verklig politiskt parti för den arbetande människan längre.

Förra veckan var det största vecka i Storbritanniene politik under lång tid med den skotska folkomröstningen. Jag hade velat ha se David Cameron förklara för drottningen hur han förlorade en stor del av hennes trädgård!

 

Finns det några bra band från England nu?

-Ja, naturligtvis, nya band bildas, slutar och blir något annat hela tiden. Några nya band som jag såg live ganska nyligen och var imponerad var The Ligaments, Death Owls och Shocks of Mighty. Left for Dead är lite äldre men förmodligen en av de stora osignade engelska punkband. Och naturligtvis de flesta av det gamla gardet är fortfarande igång i en eller annan form. ...

 

Vad vet du om Sverige?

  -Oh herregud ... Det är tid att visa min okunnighet. Ulrika Johnson, Ikea, köttbullar, Englands manager Sven något och ABBA! Min allmänna konsensus om Sverige och alla dina skandinaviska grannar är att det är ett renare, hälsosammare mindre kapitalistiskt samhälle än i Storbritannien eller USA? En bra plats att leva på och bilda familj. Om det inte var för det språket (och kanske vädret) skulle jag överväga att flytta dit!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Thomas Från The Pipeline på Liverpool Street, London, är en kompis till mig som har punk spelningar är svensk och han har regelbundet svenska nätter och tar över artister som SATOR och The Nomads. Jag visste några fler på den tiden då jag körde Control! Zine, men det var längesedan nu.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Mestadels jag, men Clem och Andy har gjorda några också, och kommer att göra mer är jag säker på.

Personligen är jag av den gamla devisen om "som har något att säga ..." Det är den enda chans i livet jag har där någon kan lyssna på vad jag har att säga, så jag har försökt att ventilera alla de saker i livet som gjort mig förbannad, i sånger. Tack och lov hade jag 25 års klyfta mellan att skriva och spela in det första albumet så jag hade tid att rätta till några av texterna, som jag skulle ha känt varit ett bedrägeri att sjunga vid 40! Men det mesta av min frustration kommer från personliga frågor eller politik (med litet p). Ingenting är bara svart och vitt. Livet är mycket djupare, ju äldre man blir. Jo det ska vara om du har vuxit och utvecklats som person. Du bör inte ha samma huvudutrymme när du är 40 som när man är 14!! Jag tror att det fortfarande finns en del människor som inte har vuxit sedan 80-talet och har fastnat och lever gårdagens liv. Det är vad vår sång, "Hold On" handlar om på senaste albumt.

 

Om ett barn vill chocka sina föräldrar numera genom att vara punk (för oss var det nog med spretigt hår och en badge) vad ska de göra om de vill chocka dem?

-Jag har aldrig riktigt spetsat mitt hår för att chocka mina föräldrar. Jag hade problem! Lol. Och precis som många andra tonårungar letade jag efter min identitet. Jag ville bara vara ifred egentligen så på något sätt trodde jag att genom att klä mig aggressivt skulle jag få vara ifred. Självklart hände det motsatta!!

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Endast i Punk verkar det som. Inget fel med politiken i musiken i sig, så länge det är en personlig åsikt eller ideologi och inte främjar politiska partier och dagordningar organisationer. Indoktrinera ungdom genom musik var något som hände med inslag av punk. Det är ett farligt spel. Ge människor fakta och låta dem tänka själva.

 

Bästa politiska band/artist?

-Vissa ártister blev välkända namn. Jag antar Crass var förmodligen den mest effektiva. Inte min favorit men. Jag tycker att predikande är tråkigt som fan nu. Jag behöver inte folk som säger hur det är, för det är bara deras åsikt! Jag tycker om musik som utmanar mig att tänka ur ett nytt perspektiv.

Jag tror att med punk, det kan vara så aggressivt musikaliskt, att när du lägger till känsliga politiska texter, blir det så hjärtligt för människor, att det kan irrationalisera deras synvinkel!

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv (jag menar folk som lyssnar på musik)?

-Ja. Det kan vara bra, och dåligt! Många människor där ute är skadade, och söker svar. De tycker att det finns i musiken. Ibland. Och religion. Men framför allt punkmusik. Men egentligen det borde inte finnas några svar i musik, bara frågor. Vem är den som ska berätta vad svaren är? Kom på det själv, acceptera inte blint vad någon säger till dig på en skivat ... Med förmånen av 30 år efarenhet, så tror jag att även i slutändan en hel del av oss som kom in i den andra vågen av punk och har verkligen fått ett positivt sätt från den,så  tror jag de skäl varför vi kom in i punken var fel. Lämmelbeteende vi blev alla samma! Gör samma saker. Kloner.

 

Det verkar som om ni är riktigt intresserade av fotboll ... .något favoritlag?

-Jag tror att det är bara jag. Jag tappade fotbollen i mina tidiga tonår till mitten av 30-årsstrecket då jag återupptäckte kärleken när mina barn växte upp och skulle ta dem för att se vårt lokala (då Non-League) laget, Dagenham & Redbridge. En mycket billig eftermiddag av blod och åska fotboll med en familjevänlig inställning på läktareb. Jag har fortfarande ett årskort många år senare och i kväll har jag faktiskt precis kommit hem från från en sällsynt bortamatch på Portsmouth - där vi fick stryk med 3-0, så låt oss gå vidare från fotboll snälla ....

 

Kan du tänka dig att göra en hyllning låt till en speciell fotbollslag, djurens rättigheter eller något politiskt parti? Eller har ni redan gjort det?

-Vi gjorde en cover av Frankie Vallie / Slaughter & The Dogs låten, "Youré ready now" som en inofficiell låt för Daggers Wembley play off final för några år sedan. Bandet var inte igång på den tiden - det var bara jag och en trummis i bandet, så egentligen inte ett band men har blivit krediterade det som band.

Jag hoppas att vi aldrig kommer att stödja ett politiskt parti! Om inte en ärlig man visas någon gång!

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt?

-Sista veckan, när jag kör min motorcykel ner till en repetition efter jobbet. Jag hade läst om att värma upp rösten innan am ska  "sjunga" för att inte förstöra din hals. Så jag kör "brruuuuuugghhhh" typ skrik under mitt hjälm när jag stod vid trafikljusen. När jag tittade på min vänstra sida fanns det en massa människor på cyklar och de stirrade på mig, tänkte han gör motorcykelljud! Snacka om att känna sig dum!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter?

-Vi är supportbandet. Ett förband. Så vår publik kommer att se ut beroende på vilket band vi spelar med. Jag saknar inte idioterna. Det är trevligt nu när folk har vuxit upp och testosteronet har sjunkit, så det finns mycket mindre problem på spelningarna nu. Det är bra. Även människor som aldrig brukade gå ihop så mycket tolererar varandra nu.

 

Snälla ranka dina fem favoritband och viktigaste sakerna i livet?

-Erm, Mitt favoritband? Det är så svårt eftersom det förändras, men jag är aldrig långt borta från att lyssna på något av UK Subs, The Exploited, WASP, LA Guns eller The Specials. Konstig blandning, va? De viktigaste sakerna? För mig, Nykterhet (eannars kulle jag vara död!), Familj, integritet, ärlighet och humor. Jag kan leva utan ganska mycket annat.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan ni har fått??

-Nej, vi kopierar bara från den sista och anpassar den! Lol ... Denna fråga rankas ganska högt upp på den grafiken! J

 

Förstår du att recenseter alltid jämför band med andra band? Är det störande när du försöker något eget?

-Nej. Jag hade ju Control Zine i flera år och har recenserat hundratals om inte tusentals pskivor. En stor del av tiden har du inte mycket tid, så måste använda en analogi med ett annat band för att få poängen för läsaren. Om det är lat journalistik, eller ingen, men det är okej att jämföra med andra band. Naturligtvis som kan vara negativt eller positivt beroende på vem du är i förhållande till. Ett av våra album beskrevs som, "Det låter verkligen inte som något annat band" - och det tyckte jag var bra, men trummisen på den tiden sade: "Om de sa att vi lät som UK Subs, skulle UK Subs fans köpa det, men vi låter som ingen, så ingen kommer att köpa det! "Han hade en poäng!

 

Framtidsplaner för bandet?

-Några spelningar och några nya inspelningar och en till video. Vi gillar våra videos.

 

För dig själv?

-Alla som fortfarande läser (Hej mamma) är välkomna att ta en titt på vår Bandcamp-sida där vi har hela vårt sortiment och man kan ladda ner eller strömma gratis!

Tack till dig, Peter, för ditt intresse för bandet, och om någon har några frågor eller önskemål, slå oss en signal.

 

Visdomsord?

-Allt med måtta. Ingenting är för evigt. Och om du inte har något bra att säga, säg ingenting.

 

Nåt att tillägga?

-Jag är färdig... Tack Peter.