Total Bloody Chaos är en riktigt bra grupp som spelar rå punk och jag gillar verkligen det. Här är en intervju med gruppen gjord i oktober 2014.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Från början var det 3 medlemmar från ett av våra gamla band, MEXICAN OVERDRIVE, som beslutade sig för att bilda ett annat band, Andy, Mick D och jag rekryterade tjänster av Graham och på vårt första reå i juni 2007 frågade Cardiff Jo, som var där för att ta några bilder, om hon göra några bakgrundssång. Hon bestämde sig för att gå och göra bo i den mörka domänen av Yorkshire med en av LOWLIFE UK puckelryggar så in kom Jodie på sång ihop med mig. Som det ser ut just nu har vi inte gjort något sedan i april 2014 då Graham, vår trummis, drabbades av en massiv hjärnblödning och fortfarande återhämtar sig.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

-Ok, Graham på trummor, han har just fyllt 50, han har barn och barnbarn, jobbar inte eftersom han återhämtar sig från hjärnblödning, han gillar att lura mig genom att gå till loppmarknader, stjäla vinyl och skicka mig bilderna, även han gillar att bläddra på människors kukar. Andy på gitarr, han är 49 och 3 fot 7, han har barn och han gör något, inte säker på vad om jag ska vara ärlig, föder upp miniatyr ponnies och samlar lego. Han är ganska intelligent för att vara så kort och är en  grammatik azist, alla skiljetecken, stavning etc. måste vara korrekt eller han mumsar han på dina vrister. En mycket bra musiker och en perfektionist, men du skulle inte tro att det om du någonsin såg honom spela efter att ha druckit en halv låda cider innan en spelning. Nick på bas, en jätte av en man på 7 fot 3, han är 51 och jobbar som en kock och hans ansikte liknar en stor vitlök och koriander naan bröd, detta är en ständig källa till sorg när en utekväll hungriga fulla människor försöker slita delar av ansiktet av honom för att doppa i deras curryrätter. Nick gillar att skrämma folk på mörka nätter genom att gå ut klädd i svart och låtsas vara månen, skrika väldigt högt på äldre och pundare. Han samlar också tegelstenar. Jodie  på sång, hon är inte riktigt en dvärg men fortfarande mycket kort vid 4 fot 1, hon är bara 15 men ser mycket äldre ut, hon fungerar som en stödarbetare för utsatta vuxna som är mycket ironiskt eftersom hon är en jävla galning själv och är mycket överraskande att hon inte har sektionerats förrän nu. Hon har inga barn och hennes fritidsintressen är att samla tånaglar och hemlösa människors skor. Jag sjunger , jag är 32 och jag arbetar på en ingenjörsfirma som gör kontorsmöbler för myndigheter och polis, jag gillar att samla smuts på min nacke och tidskrifter med dvärg porr.

 

Total bloody chaos... ett bra namn vem kom på det? (Det låter lite som det svenska bandet Totalt Jävla Mörker . Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Det var Sandie, Grahams fruga som föreslog TBC som det är på varje affisch som du ser, vi diskuterade vad det kan innebära, och kom alla på TOTAL BLOODY CHAOS. Det finns en hel del bra bandnamn där ute, SODS LAW , DECLARATION OF WAR , RAZORBLADE SMILE , SICK ON THE BUS  etc, för många att nämna för att vara rättvis.

 

 

Era influenser går långt tillbaka i tiden, har jag rätt? Jag kan höra Crass, Conflict? Har jag rätt

-Ja de gör de och ja du har rätt, band som Crass och Conflict spelade en stor roll i tonåren.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Möta nya vänner.

 

Och var är bäst att spela?

-Har inte spelat på en dålig plats ännu men jag tror att vi alla verkligen älskar att spela i Skottland.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i England? Är det svårt att få spelningar?

-Ganska lätt att få spelningar för att vara ärlig, det finns ganska bra nätverk i Storbritannien

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-I DITT ANSIKTE

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är en livsstil och jag har inget val, jag kan inte se mig själv leva som resten av fåren , vi har en världsomspännande gemenskap som inte går att slå !!!

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Jag hämtar udda album, men jag ser alltid till att köpa när det är möjligt.

 

Hur är det att bo i England nu? Politiskt? Hur är  det här med Skottland?

-Som överallt är det alltid skit medmakthavare, som det ser ut i gemenskapen de enda de vill är att stoppa och / eller kapa förmåner, skära ner ännu fler tjänster och säga att landet är pankt, men de har råd att betala 3 miljarder för att finansiera ännu ett krig utomlands. Jag ville verkligen Skottland att bli oberoende, men eftersom jag inte bor där är det bäst att inte kommentera.

 

Finns det några bra band från England nu?

-Det finns massor av bra band just nu, DECLARATION OF WAR , VITRIOLIC RESPONSE , MANIFEST , THE VILE , HUNG LIKE HANRATY , ...Jag kan fortsätta ...

 

Vad vet du om Sverige?

-Inte så mycket är jag rädd, även om jag tror att det finns en rätt bra scen där borta.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Jag älskar DISFEAR , SKITSYSTEM and IMPERIAL LEATHER, jag gillar också AVSKUM DRILLER KILLER och REGULATIONS

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar er?

-Jodie skriver lite och jag skriver lite , vad som påverkar oss är det oftast något som gör oss förbannade.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Jag tror inte det finns det.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Självklart Den gör så att vi har ett medium där vi kan uttrycka vår ilska / åsikter om skit som pågår, utan att det bara blir en annan musikgenre.

 

Bästa politiska band / artist?

-För Mig det måste vara CONFLICT, men jag tycker det är orättvist att be om bara en så ... DOOM / OI POLLOI/ Subhumans / ICONS OFFILTH / EXTREME NOISE TERROR ...

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Det förändrade mitt liv när jag var tonåring, så jag tror att det fortfarande kan.

 

Gör du några covers live?

-Vi gjorde NUCLEAR WASTE, OI POLLOI --- STATE VIOLENCE STATE CONTROL . DISCHARGE --- WORK TOGETHER , THE OPPRESSED som vi spelade in. 

Kan du tänka dig att göra en hyllning låt till en speciell fotbollslag, djurens rättigheter eller något politiskt parti?

-Nej

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Det finns massor av saker men vi spelade en spelning på Bilston protestläger i Skottland och jag blev ganska berusad före spelningen, under vårt set kom en hund upp på scenen och jag följde den som en hund skulle göra om en det vra en annan hund på scenen. Medan jag gjorde detta 6 tjejer framför scenen tog av sina toppar  och gjorde en mänsklig pyramid!

 

Hur ser din publik ut?

-Gamla och uttråkade oftast

 

Vilka människor saknar du på era konserter?

-Ingen

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritekonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Ännu en gång för hårt men just nu 1-- CONFLICT -- INCREASE THE PRESSURE 2-- DOOM -- CORRUPT FUCKING SYSTEM 3-- EXPLOITED -- FUCK THE SYSTEM 4 --SUBHUMANS - CRADLE TO THE GRAVE 5-- SPERMBIRDS -- SOMETHING TO PROVE SLEAFORD MODS-- MANCHESTER 2013 / THE METEORS - PRESTON 85/CONFLICT -- MANCHESTER 88? / DOOM -- WIGAN 89? /THE STIFFS -- ACCRINGTON 79 Lycka, hälsa, vänskap, musik och alkohol

 

Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan ni har fått ??

-Det kan vara : Vilken är den mest korkade frågan ni har fått ??

 

Förstår du att recensenter alltid jämför band med andra band? Är det störande när du försöker göra något eget?

-Att vara ärlig om någon jämför oss med andra band kan vara smickrande speciellt om det är ett band som du gillar.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Få Graham att må bra och turnera i Europa

 

För dig själv?

-Att njuta av varje minut

 

Visdomsord?

-Håll Det DIY

 

Nåt att tillägga?

-Uppgifterna om bandmedlemmarna i början av intervjun kan vara felaktiga. haha