Tortured är en riktigt bra amerikansk punkgrupp som var så snäll och skickade mig sin skiva och en t-shirt och jag älskar verkligen den här gruppen. April -2108

 

Snälla berätta för mig lite historia om gruppen?

-Johnny Lawrie träffade först Sam Gearing på en "öppen mikrofon" i Berkeley, Kalifornien i januari 2012. Han spelade trummor med någon som ville spela med honom eftersom baren hade ett trumset. Naturligtvis ville Johnny köra ett par låtar med honom. Så kom han upp med sin akustiska gitarr, och vi spelade tre låtar tillsammans. Efter den öppna mikrofonen kom vi överens om att vi skulle repa hos honom och ha ett band tillsammans. Tyvärr var det väldigt svårt för oss att hitta en basist. Så den 9 maj 2012 spelade vi vår första konsert tillsammans i Oakland, CA på Stork Club som Johnny Lawrie Band. Föreställningen gick bra och vi fortsatte att spela shower tillsammans till 9 mars 2013. Det var vår sista show tillsammans på länge eftersom Sam var i tre band och gick i skolan. Så släppte Johnny av en massa kläder, böcker och skivor hos sin granne/väns hus i San Francisco i juni och började lifta runt västkusten med bara en ryggsäck och en gitarr. Han gjorde hela Stillahavskusten. Lång historia kort. det var ett svårt liv och han flyttade tillbaka till San Francisco i mars 2014, reformerade bandet med olika medlemmar i juli 2014 och hade turen att ha vänner som lät honom sova på soffan medan han tänkte på sitt liv. Sam återkom till bandet i december 2016

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Johnny Lawrie: Gitarr / Sång / Låtskrivare 27- Hans familj bor i Massachusetts och Vermont, och jag är singel. Har arbetat på The Battery i San Francisco i Evenemangsfältet sedan september 2014. Han älskar att gå till stranden, gå på vandringar, läsa roliga böcker, hänga med sina vänner och självklart sjunga och spela gitarr. Något dåligt om honom är att han är en stor boll av stress, och han kan vara flyktig och brutalt ärlig ibland. Johnny kan ibland vara envis. Han var också med i Elegant Trash medan han var med i Johnny Lawrie Band 2012. Sam Gearing 27-trummor/ Ljudtekniker Han är bartender i Berkeley. Hans familj bor i Virginia. Han älskar skateboarding, går på stadsfullmäktigemöten och spelar naturligtvis på trummorna. Sam spelade också i Elegant Trash under åren 2012-2014. Han är ibland rörig och slänger tomma vattenflaskor på Johnny när vi repar. Jeremiah Johnson 29- Gitarr / Sång: Hans familj bor i San Francisco där han också bor. Han var i marinen förut. Han är för närvarande på student vid CCSF. Han är intresserad av att bli brandman. Han gör sönder många strängar och spelar en Fender Stratocaster. Johnny hatar Strats! Haha. Derek Zender 25: Bas / Sång Hans familj bor i Orange County i staden Yorba Linda. Han bor i San Francisco. Han arbetar på en ideell anläggning. Hans intressen är att gå på vandringar, gå på komedishower och konserter och hänga med sin flickvän. Derek måste röra sig på scenen! Men hej han spelar bas, så vad ska vi förvänta oss!  Haha! För att vara ärlig låter han bäst av oss tre. Han är en solid musiker.

 

Jag kan höra mycket olika linfluenser men mest tidig punk. Favoriter från förr?

-Några av våra influenser är; Black Flag, Devo, The Clash, Rancid, Oppresed Logic, Operation Ivy, Green Day, Blink 182, Anti Flag, GET DEAD, NOFX, Atomic Machines, Social Distortion, The Adolescents, The Descendents, Joy Division, Nirvana, Best Coast, Ty Segall, Wavves, Dead To Me, The Dead Kennedy's, The Ramones, Teenage Bottlerocket, Screeching Weasel, The Avengers, Bikini Kill, The Distillers, Off With Their Heads, Swingin' Utters, Gaslight Anthem, The Loved Ones, The Lawrence Arms, Alkaline Trio, Dick Dale, Elvis Presley, Ritchie Valens, The Beach Boys, Bob Dylan, Neil Young. Listan kan bara fortsätta och fortsätta.

 

Tortured är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilken är det bästa bandnamnet du vet?

-Vi kände att "The Tortured" var ett bra namn för ett band. Vi var aldrig riktigt oroliga för att ett annat band skulle ha samma namn. Det skulle inte vara mycket punk  av oss. Namnet kom först från hur Johnny kände, men då växte det som mer av en samhällsmässig känsla av att alla har en berättelse att berätta och har en kamp att gå igenom. Alla torteras på en eller annan nivå. Bäst bandnamnet är enligt vår uppfattning är Social Distortion eftersom det kan ha många olika betydelser.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Det bästa med att spela live är den naturliga höghet man känner när du är där uppe. Det är som en boll av blixtar som går igenom din kropp . Du känner att ditt hjärta kommer att sluta slå men det fortsätter bara att slå. Att kunna frigöra alla dina frustrationer om livet i ett kreativt format som är roligt för alla. Svaret vi får från publiken. Vi älskar att se en energisk folkmassa. Det är det bästa svaret du kan ge oss. Vi älskar att göra en bra show, och vi lämnar våra hjärtan på scenen varje gång.

 

Och var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

-Det är svårt att säga. Vi har haft turen att spela på så många bra ställen. I Oakland är vår favoritplats att spela på Stork Club. Ljudkillarna är bra där. De har mycket professionell personal, och de är roliga att jobba med. De spelar också in din livespelningar gratis och ger dig en cd i slutet av kvällen. En av de värsta ställena att spela på är Ash Street Saloon i Portland, Oregon. Varje gång vi har spelat där har vi haft en liten publik att komma ut till. Ljudkillen är bra, men baren sjunger på sista versen.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Sakta, men det är säkert punk som gör en comeback. Det tar bara tid. Punk är väldigt populärt i Kalifornien, Washington, New York, Texas, Illinois, Arizona, Idaho och många andra stater. Det är bara en mycket underjordisk scen. En av de bolag som har fått stor framgång är FatWreckChords, som är baserade i San Francisco. Många människor som är i vår ålder kommertill spelningen och kan relatera till vad vi sjunger och skriker om. Vi spelar en massa spelningar med Pop / Punk band. Vi spelar också med Hardcore-band och Street / Punk-band. Vi har också spelat med akustiska band. En gång med ett funkband och rapartist.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Kraftfull, elektrifierande, passionerad

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är inte bara ett ord, det är en livsstil. Går emot samhällets normer. Känns som en utamför samhällett. Hoppande tåg, pissar på Scientologibyggnader, stödjer invandrarnas rättigheter, arbetar med grönt taggigt hår, lever en alternativ livsstil, inte blandar sig i medan resten av världen omger dig. Du kan inte se ut som resten av samhället om du kommer att motstå samhällets institutioner och deras sätt att leva.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och de grejerna?

-Nedladdning är bra om du laddar ner populära musikband eftersom de redan har pengar för att stödja sig själva. Vi hoppas att våra fans vill stödja oss genom att köpa våra varor, men vi ger bort mycket av vårt merch och musikaliska innehåll. Vi tycker att musik ska vara för alla.

 

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt? Fascister? Trump?

-Fascister och rasister har alltid funnits i Förenta staterna, men ja de senaste åren har de tagit sig ur sina hål och ut i allmänhetens ögon. De känner att de kan vara mycket mer framme nu på grund av att Donald Trump, vår rasistiska fascist till president, får dem att känna sig bemyndigade att göra det. Johnny har varit med på ett par protester, och Sam har varit med mycket mer. Rasisterna kommer till städer som Berkeley och San Francisco, och kastar ur sig pro-Trump raljerande. Vi och människor som gillar oss gillar protester. Även innan många av våra låtar så pratar Johnny i mikrofonen och säger något som "Döda Mike Pence, och slå  I.C.E. Agents End Fascism!"

 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Scenen är bra just nu. Den blir större. I SF Bay Area  är Pop / Punk och Cow / Punk bands som Nothington, The Lucky Eejits, GET Dead, Dead to Me, etc.  verkligen populära. I SoCal finns det många populära Hardcore-band som Stand, DI, Headnoise, Terminally ILL, men det finns också några pop / punkband där nere. Kalifornien är ett riktigt bra ställe att vara för nästan alla musikgenrer enligt vår åsikt.

 

 

 

Vad vet du om Sverige?

-Vi vet att ni har en fantastisk Death Metal Scene. Vi vet också att Sverige tenderar att vara ett neutralt land och har fantastiska sociala program. Vilket vi älskar! Vi önskar att vårt land brydde sig lika mycket om vård och utbildning som ni gör!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Är Turbonegro från Sverige? Var kommer de ifrån? (De är från Norge) Vi har hört talas om dem.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar der? Är det lättare att göra texter nu eller var det lättare att göra det när ni var yngre? Finns det något ämne som nialdrig kommer att skriva något om?

-Johnny skriver texterna. Edgar Allen Poe, Jim Morrison, The Lawrence Arms, Green Day, Bob Dylan, Walt Whitman, Dead To Me, Fat Mike, Tim Armstrong, Lars Frederiksen, Jorge Herrera, Howard Zinn, Allen Ginsberg, Jack Kerouac och många andra är influenser. Det är lättare att skriva texter nu. Nej, alla ämnen är värda att skriva om.

 

Är det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Nej, jag är öppen för att skriva om ett brett spektrum av ämnen.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Det behöver inte men det ska gå hand i hand. Det finns gott om popband som bara sjunger om pengar, klubbar, tjejer, sex, droger, etc. Den mest politiska låten är In this Country.

 

Bästa politiska band / artist?

-Det är svårt att välja en. The Casualties, The Dead Kennedys, Anti-Flag

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Vi vill tro det. Ja varför inte? Det har förändrat våra liv. Texten är ett relativt material för människor som går igenom något i sitt liv. Det är ett känslomässigt svar när man lyssnar på musik.

 

Omslaget på er CD ser väldigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar vilken typ av musik manspelar?  Ertt omslag gör inte det.... Dit favoritomslag? Vem gör era? Och har ni några bra skivbutiker i din hemstad?

-Tack. Nej, ditt albumomslag kan ha någon typ av konstverk som du önskar. Vi gillar tvetydigheten av vårt konstverk för vårt album. Favoritomslaget är Rancid's. "Let´s Go!" Emily Fromm gör våra omslag. Sam kommer dock att göra vårt nästa. Amoeba är en bra skivbutik!

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad som helst?

-Det är väldigt viktigt! I denna värld av teknik som vi absorberas av då älskar människor att få något verkligt, något påtagligt. Vi älskar att ge CD-skivor  till människor som kommer att lyssna, ibland gratis. Människor reagerar alltid positivt. De brukar säga, "Jag ska spela den i min bil på vägen hem!"

 

Snälla berätta för mig en rolig sak som har hänt under er karriär och under några spelningar?

-Vel, jag vet inte hur kul det är, men  i maj 2015, slutade vår basist. Tänk på att jag hade helt olika bandkompisar på den tiden. Keenan, hur spelade bas, blev lite dålig i San Diego. Han är bi-polär. Så, det blev sämre. Han och min trummis på den tiden, Brooks, kom in i en massa argumentation. Brooks är  homofobisk, och han skulle öppna dörren för Keenan och säga damerna först. Keenan var uppenbarligen arg för att han sade sådana saker för att han var bi-sexuell. Jag var också arg på Brooks för att jag har vänner och som jag älskar som är homosexuella, lesbiska och icke-binära. När vi kom till Yorba Linda, som finns i Orange County, berättade Keenan för mig att han ville avsluta bandet. Han sa att han hade köpt flygbiljetter och kulle flytta tillbaka till Oakland. Jag sade till honom att "vi har bara ett par spelningar kvar, och att detta är vår största show på turnén. Kan du snälla slutföra turnén?" Han sa att han inte kunde fortsätta att låtsas längre för att ha kul i det skedet när det faktiskt inte hade det. Jag blev galen! Jag klättrade ut ur RV, jag hittade en massa möbler som var bredvid dörren till pizzastället vi spelade på, och jag fortsatte att vandalera skiten ur dem. Jag klättrade in igen och berättade för honom att jag hade lagt massor av pengar på nerch, bensin, etc. Och att han var tvungen att spela. Han slutade spela. Det slutade med att det blev den bästa showen vi spelade på den turnén "Leeches on the Empire" eftersom vi alla var så frustrerade. Jag sålde en massa merch också! Efter showen bjöd det lokala bandet "Terminally ILL" som satte hade spelningen oss till sin stuga. Vi tre gick separata vägar. Keenan gick till RV, Brooks till ett hotell, och Johnny gick till stugorna med banden, deras fans och deras gruoupies. Jag fortsatte att bära 2 30 förpackningar till öl med mig till campingplatsen som var precis där vi spelade. Vi drack till gryningen! Ryan Rissetter och Chris Rock från Terminally ILL var galna nog att klättra på dessa stenmurar som de hade på de campingplatserna som var över 30 meter höga! Vi var så fulla. Jag bestämde mig för att det var bättre för mig att hänga i stugorna med de 30 andra som var där. De sista 2 spelningarna av turnén var ingenting i jämförelse. Det var den där natten, och en väldigt rolig show!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Vi har alla slags människor som kommer till våra spelningar; vita, afroamerikanska, latinska, asiatiska. Vi har punkare med nitar, skateungar med kepsar, vanliga människor som bara ser vanliga ut, så vidare och så vidare. Jag vet inte. Vad jag menar är att alla slags människor kommer till våra spelningar, och det är så jag gillar det, för det är sann enighet i vårt samhälle. DI är det största bandet vi spelat med. Civil Wart Rust och Hard Stride är andra band som jag kommer att tänka på. Jag har vissa vänner och kollegor som aldrig har varit på våra spelningar som jag önskar skulle komma ut för att se vad jag gör bäst.

 

Var god ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Skivor-. And, Out Comes the Wolves av Rancid 2. Bad News av GET DEAD 3. Kerplunk av Green Day 4. Nervous Break Down av Black Flag 5. The End of the Longest Line av NOFX Konserter- GET DEAD på Hemlock Tavern 2016 2. Rancid på the Warfield 2016 3.Swingin' Utters på Thee Parkside 2015 4. Off With Their Heads på Thee Parkside 5. Semisonic

Jag har glömt konsertlokalen men det var i Boston. När jag var 9 år tog min mamma mig. Det var en skolkväll, men jag älskade den sången "Closing Time" och hon tyckte att det skulle vara trevligt för henne att ta mig till min första konsert. Från det ögonblicket visste jag att jag föddes för att vara musiker. Livet 1. Familj och vänner 2. Natur 3. Passion 4. Manifestera dina drömmar 5. Musik

 

Första, sista och dyraste skivan du någonsin köpt?

- Första skivan var Enema of the State av Blink 182. Senaste skivan jag köpte var The Only Place av Best Coast  och dyraste skivan var Eddie Cochran Live på Town Hall Party 1959 på Vinyl

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Nej inte alls! Intervjuer är både viktiga och roliga! Det är stor exponering för bandet, och jag älskar att prata med nya människor!

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?-1. Rancid 2. Best Coast 3. GET DEAD 4. Social Distortion 5. Nirvana med Kurt Cobain

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

-Ja det är helt klart. Det är viktigt att ha någon form av utlopp i ditt liv för att utmana alla frustrationer och svårigheter i världen.

 

Vilken är den mest udda frågan du någonsin har fått i en intervju?

-En flicka sa en gång att jag har snyggt hår och frågade om jag någonsin varit modell.

 

Vilken är frågan du vill ha men du aldrig får. Snälla fråga den och svara på den?

-Vilken kvinnlig sångare vill du gifta dig med en dag? Bethany Cosetino från Best Coast, såklart!

 

Framtida planer för bandet?

-Komma på en välkänd etikett, och göra en världsturné!

 

För dig själv?

-Just fortsätta att försöka hitta nya möjligheter och utforska saker.

 

Visdomsord?

-Var vänliga mot alla du möter. I mörkets skuggor klamra dig fast på ljuset. Sök efter klarhet och hopp i en värld som ibland kan kännas dimmig och fylld av förtvivlan.

 

Något att lägga till?

-Tack för att ni läste denna intervju. Nu, kolla in vår musik! Vi skulle verkligen uppskatta det