Dave från Tone Junkies var så snäll och svarade på mina frågor från mig. Det tog lite tid men det blev så här. Februari-2009.  


Historia?
-The Tone Junkies bildades tidigt 2006 av Dave “Lagger” DuPre tillsammans med Mike Colin, Barry Martin and Rene “Sickness” Hernandez.
De drabbade först delstaten Orange County California sommaren 2006 och efter det så drabbades L.A., Inland Empire, San Diego, & Las Vegas områdena. Ett och halvt år in i projektet så spealde vi konserter ihop med legendariska O.C. baserade bandet Social Distortion på arenor som House of blues Hollywood och the Fillmore San Francisco. Vi släppte vår första release Load-a-vated helt själva i april 2008 och vi säljer den på  Itunes, Myspace, etc över hela världen. Just nu är bandet i studio för att göra en uppföljare/(Kolla bion på MySpace också)

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, intressen, jobb, familj och något hemskt om varje medlem?  

-Dave DuPre
26 år ganmmal musiker som född i en liten stad som heter Whittier. Han är frilans ljudtekniker och ledare i Tone Junkies på natten. Intresserad av musik men även gitarrer och film. Han gillar att skata och att gå på så många konserter som möjligt. Dave är känd för att göra en riktigt fyllenatt och köra genom Las Vegas öken i mitten av natten för att komma hem.  
Mike Colon
27 år gammal musiker från som har jobbat på byggen tills precis nu. Han är numera en fulltidsmusiker involverad i Tone Junkies som så många andra projekt. Han tatuerar också vid sadan av för att få extrapengar. Mike har droppat i sig 15 hits of acid på samma gång.  
Barry Martin
37 är gammal trummis från Fontana. Han är en UPS truck driver på dagen och den enda av oss som äger ett hus.
PÅ sommaren kan man hitta honom på floden och på vintern i Mammoth Mountain. Närhan var runt tjugo spelade han i ett metal band som hette Comatose vilken är en av orsakerna att man kan höra lite metal i Tone Junkies musik. . Han går upp klockan 6 varje morgon, det är dåligt!!
Rene Hernandez
26 år gammal musiker från Roland hills. Han serverar deltid på Cocoas , en restaurangkedja I Kalifornien. Han är liksom Mike involverad i andra projekt vid sidan av Tone Junkies. Han är influerad av band som NOFX och Lag Wagon. Han är verkligen en kvinnoman och får alla Tone Junkies groupisarna.
Var beredda tjejer!!

Punk i USA, hur är det att spela det? Eller vad menar ni med detta ”Punk rock is pumping through my veins, society they try to take it from me”
-Punk rock i USA är skitbra! Det finns en massa bra band som måste ses. Men marknaden är lite urvattnad just nu.
Med gitarrcenter, Sam Ashes och andra musikaffärer  så gör det att alla bildar band här och där. . “Punk rock is pumping thru my veins, society they try to take it from me” betyder att hur du än ser ut på utsidan, vilka förändringar du än gått igenom så pumpar det ännu I dina vener. Mainstream har alltid varit lite anti punk rock och det är därför vi säger att de försöker ta det ifrån oss. Men de kan inte stoppa det som är i ditt blod!

Hard et funnits några bra band i USA, några favoriter?
-Det finns så många bra band I Staterna. En massa pionjärer har kommit härifrån och några spelar faktiskt ännu som Agent Orange, Adolescents, och Social Distortion.

Finns det några bra band just nu?
-Vi gillar verkligen Lost Captains just nu som är ett relativt nytt LA baserat band..

Load - a - vated , Vad betyder det?
-Load-a-vated menas att du är laddad, eller kanske full, hög etc men du är fortfarande motiverat att gå ut och göra saker. Det är faktiskt ett ord som Dave kom på och det är alltså en mix av att vara laddad och motiverad.  


My review sounds like this , TONE JUNKIES-LOAD-AVATED(CD-JUNK TONE RECORDS JT-5144) LOAD-AVATED(CD-JUNK TONE RECORDS JT-5144) Det höll på att sluta med att jag fick betala 225 kronor för att få ut den här skivan för tullen hade lagt beslag på skivan och belagt den med den summan. Jag tänker på en gammal grupp som Godfathers i första låten Marketplace och det är kanske en rätt bra beskrivning på vad Tone Junkies pysslar med: garagepunk. ”Punk rock is pumping through my veins, society they try to take it from me” sjunger gruppen i en fantastisk punklåt It´ain´t me och det är så man känner det ibland även om man i Sverige idag uppmuntras nästan att spela den typen av musik.  Helt klart är det influenser från andra band och jag kommer att tänka på ett till , inte för att förringa Tone Junkies något men istället bespetsa dem, Social Distortion. (ÅTTA) 24/11-08 Kommentar på den?
-Recensionen later skitbra. Gör och säg vad du vill.
Snälla ta med den I intervjun och få in lite egna ord på det sätt som du tycker låter bra.  

Vilken typ av människor kommer på era konserter?
-Vi attraherar en väldig vid area av männsikor , punkare, inte-punkare, alla som vill ha en bra kväll och de får dem. Du kommer att se moshpits på ett gig och tjejer som dansar längst fram på nästa.  


Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Föredrar att inte svara på den.

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
-Kraftfull, In your face, Explosiv

Hur har recensionerna på nya skivan varit?
-Vi har inte fått så många officiella recensioner på nya CD:n så det är därför vi har tänka att spela in några av låtarna igen, remixa några och inkludera de nya låtarna på vårt första album som man får lite mer.(Du kan hänvisa till vår My space blog , den har några recensioner men jag är inte säker på ifall de nämner CD:n eller ej)

Bryr ni er om recensioner?
-Ja,det gör vi, vi vill inte att alla skall hylla oss , vi kan ta konstruktiv kritik också. Recensioner hjälper oss att få support till större band och en direktion för andra band.

Hur är det att bo i USA? Jag menar politiskt?? Barack Obama?
-USA är bra för det mesta. Du är fri att leva ditt liv för det mesta. Politiskt är det lite skruvat i och med vem som har varit där de senaste 8 åren. Bannlysa bögäktenskap och för en stund sedan så snackade en gammal filmstjärna(Arnold Schwartzenegger, som inte kommer härifrån) om vår stat och det är lite extremt. Det mesta av det ekonomiska har blivit skit. Barrack Obama gör ett bra jobb redan och jobbar på med dessa saker. Men det kunde varit mycket värre. .


Det bästa och det värsta med att bo i USA/So Cal?
-Vackra stränder, tjejer, frihet.
Smogen, överpopulation.

Vad är typiskt amerikanskt?
Vad är typiskt svenskt?
-Typiskt amerikanskt måste vara det oberoende som hot dogs, öl och sex på stranden.
Jag vet inte något svenskt lol…Vad vet du om Sverige?
-Vi vet inte mycket om Sverige förutom tjejerna är vackra som de i USA och har den sexigaste accenten.  

Några bra band från Sverige som du gillar?
-Om jag skall vara ärlig så känner jag bara till några från MY Space som vi har addat och de har låtit bra.
Kan du rekommendera något för oss.

Någon bra websida att rekommendera? En bra bok?
Eller film?
-
www.moviesfoundonline.com   www.punkrockers.com  Wall-e, Pineapple Express som nya. Midnight Express, Flykten från Alcatraz som gamla.

Mycket intervjuer?
Är det tråkigt?
-Vi har gjort intervjuer förut. Kolla in vår My Space och du ser ett liveframträdande och sedan en liveintervju. De är roliga och underhållande att göra.  

Frågan du vill ah men aldrig får, ställ den och besvara den?
-Inte säker, förlåt.

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Social Distortion
Greenday
Agent Orange
The Beatles
The Rolling Stones

Acoustic Christmas w/ Offspring.
Social D, Green Day alla på samma kväll!
Vilken Agent Orange spelning som helst
Un written Law
Nofx
Hootenanny

Kärlek
Frisk luft
Röka
Familj
Musik

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?
-Greenday Dookie första.
The Sex Pistols senaste

Mest pinsamma skivan i samlingen?
-Melee “Devils and Angels” men den är skitbra!!!

Ert skivbolag är bra? Vad har de släppt mer? Eller är det ert eget?
-Vårt skivbolag är mer ett namn som vi gjort. Vi hoppas att få tag på ett bolag en dag

Nya saker som My space, Facebook och så vidare.... är det bra eller hur ser du på det?
-Vi tycker att Internet är ett skitbra verktyg.
The Tone Junkies använder det varje dag för promotion, hålla kontakt med fans osv.

Hur ser ni på Mp3 och medladdning osv? Är det bra eller dåligt för mindre band?
-Jag tror det är bra för mindre band.
Även om det är gratis, I alla fall tar folk sig tid att ladda ner det och lyssna på det.  

Vilket är det största bandet ni spela ihop med?
-Social Distortion

Och vilket band skulel ni vilja spela ihop med?
-Greenday

Är det en dröm som ni har att förena alla världens punkare,  man märker att det är många olika stilar som inte går ihop riktigt?  
-Vi inser att det är massa olika slags punkband just nu. Vi är mer inne på den gamla old school punken och banden som var mer rock och blev lite mer aggressiva och progressiva som ramones till exempel. Det är sant att det finns en massa stilar som inte går ihop. Kanske för till exempel hardcore som inte går så bra ihop med poppunk och poppunk går inte så bra ihop old school punk

Framtidsplaner för bandet?
-Att få ut vår andra skiva och förtjäna mer fans utomlands.

Fras?
-You can run all your life and not go anywhere. Mike Ness

Nåt att tillägga?
-Full throttle in your face pure punk rock and roll to the bone baby!