För andra gången svara Nick 13 från Tiger Army på mina frågor. Deras tredje fullängdare kommer ut i juni och den låter riktigt bra. Nick 13 tog sig tid att svara på några frågor i början på maj 2004.  

 

Den nya skivan, hur skulle du vilja saga att den är annorlunda från de förra skivorna?

 -Få se nu... Jag tycker att nya skivan är lite med medeltempo när vi snackar om snabbhet. Den är inte långsam men den senaste var lite snabbare. Jag tycker det är förenligt med vårt sound men vi har växt på många sätt. Det finns lite 80-tals influenser på skivan som inte har kommit fram så mycket förut, både 80-tals psychobilly och 80-tals depprock  - i några låtar kan man höra Smiths, Cure eller Depeche Mode. Jag är väldigt nöjd med alla toner och med mixen och det var jag inte med förra skivan.

    

Har det varit några medlemsbyten sedan förra gången jag intervjuade er(September 2001?

-Vi har samma lineup sedan Juli 2001 men en vän som heter Mike Fsano spelar trummor på nya skivan. Detta beror på att Fred Hell blev skjuten förra året. Jag är glad att säga at Fred mår bra-vi har turnerat med honom bakom trummorna igen o november, december och april och hans trumspel låter skitbra. 

 

Vilken är den mest pinsamma skivan I din skivsamling?

-Jag skäms inte för något som jag lyssnar på eller köper, men en del av skivorna jag lyssnar på kanske överraskar en del människor. De enda jag skäms över är promosorna som jag aldrig köper och bara lyssnar till en gång!

 

Jag gillar era omslag , vem gör dem och är det viktigt hur ett skivomslag ser ut

-Alla skivomslag designas av mig och de sätts ihop av en grafisk artist som heter Sergie Loobkof.  Musiken kommer först så klart men de visuella elementen är väldigt viktiga för mig

 

Har ni hört några reaktioner på nya skivan?

-Bara de senaste veckorna…. ... alla reaktioner hittills från intervjuare, bolaget, vänner och så vidare har varit väldigt positiva och det är trevligt.  .

 

Bryr du dig om recensioner? Vilka litar du mest på , de dåliga eller de bra?   

-Jag bryr mig inte så mycket om recensioner ...  självklart vill du att folk skall gilla vad du har skapat, men alla kommer inte att gilla det eller förstå det. De viktigaste är att du blir nöjd själv eftersom det är en känsla och tillfredsställelse som inte kan tas bort av någon.

 

Ni skall ut på turné nu eller?

-Vi gjorden en månad I Staterna efter inspelningen, och vi kommer att göra några till I maj, från Kalifornien till Florida. Vi kommer att ha en del ledigt men det blir mer efter det att skivan är släppt.  the States right after the studio, and we're about to start another few weeks in May, from California to Florida. 

 

Vilken skiva måste finnas i turnébussen?

-Vi är oftast I en van men vi kommer att vara i en buss när vi åker på Warped Tour I sommar. När vi är på väg lyssnar jag mycket på Smiths/Morrisey, en del nyare industri/EBM  och en hel del  gammal  hillbilly/honky-tonk/bluegrass.

 

Du sade I den senaste intervjun att du alltid är efter med din e-post, har du lyckats att svara på alla mail i tid nu?

 -Jag är rädd att det inte är så! All min tid går pt Tiger Army och jag är alltid efter med att höra av mig till vänner och allting annat…   ..

 

Hur mycket säljer en grupp av Tiger Armys kaliber?

-II: Power of Moonlite har salt over 40.000 tills nu(och då har jag inte inkluderat Europa och japan) och den säljer fortfarande. Det är inte den mest säljande skivan genom alla tider men för att vara ett band på ett oberoende bolag som spelar en typ av undergroundmusik är det bra. Självklart hoppas vi att nya skivan när ännu mer folk. 

 

Har du några band vid sidan av Tiger Army? Var du med i något band innan Tiger Army?

-Jag är för stressad för att vara med I något annat än Tiger Army. Mitt första band hette Influence 13, ett punkband som fanns mellan 1991-93. Geoff i Tiger Army och jade i AFI var bandmedlemmar med mig i det bandet.

 

Vilka var era ambitioner när ni startade Tiger Army och vilka ambitioner har ni nu?

-Många av våra tidiga mål har infriats, som att spela in en skiva, spela på en psychbillyfestival I Europa, åka på turné. Många av mina mål nu är mer långtgående - det är min förhoppning nu att Tiger Army kommer att bli kända för att ha varit ett band som influerat nya generationer av musiker. En viktig sak har infriats det är att vi kan leva på det vi gör och det vi älskar. Så länge jag kan göra det är jag lycklig.

 

Gur är det att leva i USA idag  , förra gången jag intervjuade er var efter terroristattacken 2001. Hur har livet ändrats efter det?

-Mycket är sig likt, kanske lite mer invecklat, jag tror inte att folk har illusionen av säkerhet som folk hade förut men fakta är ju att de aldrig är säkra någonstans..

 

Och Bush har attackerat Irak, är det bra att USA är inblandat överallt?

-Som Tiger Army pratar vi inte om politiska saker med vår musik. Jag försöker att inte göra det vid intervjuer. Men jag kan säga att jag börjar tröttna på dagens administration och den kristna agendan de försöker att tvinga ner i folks halsar. 

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Inte för mig!

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi spenderade den största delen av 2003 hemma, nu är det dags att åka ut på vägarna igen. Vi kommer att vara på turné resten av det här året och nästa år också. Vi hoppas vi kommer tillbaks till Europa den här hästen. Vi skall göra vår tredje ”riktiga” video i juni också. Jag kommer inte att vara redo att se en inspelningsstudio på ett tag nu

 

Nåt att tillägga?

-Vi vill tacka alla som kom och såg på oss I Skandinavien och i resten av Europa också.  Förhoppningsvis kommer vi att ses på någon spelning senare det här året. Vi är riktigt stolta över nya skivan , jag tycker det är det bästa vi har gjort och vi hoppas att folk kollar in den när den kommer i slutet av juni.  Kolla vår hemsida  www.tigerarmy.com för att höra gratis mp3 och för att hitta det senaste om turnéer och mycket mer. Tack!!