Den tjeckiska metalgroup The Revolt är en riktigt intressant grupp. De har här svarat en massa frågor från mig i april 2016.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Gruppen bildades i december 2007 och allt eftersom började vi att arbeta på nytt material. Vår första konsert var i mars 2008 och det var bra eftersom många människor kom för att se oss på scenen. 2009 började vi att spela in vår första skiva "Istinct" ...... det albumet blev mycket positivt mottaget.Nästa skiva som vi gjorde 2010 var en (Demo 2010) och under 2011 kom vårt andra fullängdsalbum "Liberate" ... .Låtarna var bra men ljudet själv var skit: o). Så vi beslutade oss för att ändra allt och började arbeta på det nya materialet. Vi var tvungna att ändra vårt sätt att göra musik och ljudinspelning i studio, så vi gick till en ny studio med några av de äldre: o). 2013 släppte vi nästa fullängdsalbum "Lost in fiction", detta album är mycket olikt det tidigare och är det mest experimentella här långt. Några av våra fans var inte glada över det, eftersom det var lite mjukare än de tidigare skivorna, men många nya fans kom till på grund av det: o). Så i slutändan fungerade det ganska bra. Efter detta album bytte vi trummis och det var en bra idé, eftersom Mira är bra personlighet, älskar musik och är en skitbra musiker. Förra året gick vi in i studion ... igen: o) .Vi älskar att spela in och spelade in EPn "Pearls for Swines"  och denna EP fortsätter vårt musikskapande.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Láďa – frontman

- Han är ett jävla odjur och älskar rosa underkläder. Han ser hård ut hela tiden men innerst inne är han riktigt trevlig kille som har 2 barn, en fru och fungerar som en affärssuppleant. Han är också vår demon eftersom han lämnar sitt allt på scenen och är en producent av våra album. Ingen ger så mycket så mycket som han gör och vi är tacksamma för det.

Zdenek - han är vår goda själ. Den här killen vill det bästa för alla och hoppas på det bästa. En verkligt god människa (passar inte bland oss ​​alls ) Han arbetar med drabbade personer (vi imenade inte oss i Revolt ). Han har en riktigt bra känsla för melodier.

Pavel (Bruce) - 40 år gammal tonåring. Den mest roliga killen du någonsin kommer att möta, speciellt efter en flaska vodka och hans hjärta tillhör Pantera och de flesta av de "grymma" riffen kommer från honom. Älskar 8 strängade gitarrer, far till en liten flicka och bor med sin flickvän i en vacker by. Han arbetar som försäkringsmäklare ... men vi älskar honom ändå. 

MIRA (BlastMír) - detta är killen du vill ha på scenen bakom dig. Exakt som en schweizisk klocka och även älskare av sjuka skämt. Spelar i 100 andra band, och hans arbetsmoral är otrolig och han passar in  i Revolt perfekt. Den enda musikern i detta band.

Marek (Sly) - skapar det mesta av musiken genom att lyssna på artister som Robbie Williams, BB King, John Mayer, 30 seconds to Mars ... Hatar 8 strängade gitarrer !!! och han alltid vill spela i regnet med våt vit skjorta. Arbetar som projektledare, är en odödlig optimist och arbetsnarkoman.

 

Jag kan höra mycket olika influenser, mycket rå musik men även en del med melodier och tillbaka i musiken även några hardcoreband även på den nya skivan? Favoriter från det förflutna?

-När vi skapar låtar brukar vi aldrig tänka på det som "Ahh, detta passar inte in kärnan nog, detta är alltför mjukt osv ..." vi  fokuserar alltid på låten. Vad behöver låten för att bli låten? Det måste ha några extra värde, viss överraskning, något som ger lyssnaren  gåshud. Det är vad vi försöker göra, musik för de människor som älskar mångfald. Det finns 5 personer i bandet och alla ger något till musiken, det är ju det som gör oss till dem vi är.

 

The Revolt är du nöjd med namnet? Hur kom det kom upp?

-Marek ville att bandet skulle kallas "Marek and the Village Boys", men de andra killarna accepterade förvånansvärt inte stava det fel, det är kort och lätt att komma ihåg. Men tyvärr kallar de oss The Renault: o) i CZ.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-ROLIGT. Vi har så roligt när vi står på scen och spela musik som vi skapat. När du ser att fansen sjunger orden ... vackert.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Den bästa platsen där vi spelat var på en indiefestival i Tjeckien, stor scen och människor som gillade vår musik och oss som vi är.

Den värsta platsen vi har spelat på var en jävla pub i Humpolec: o) vi spelade på golvet mellan skräp och berusade människor: o) ... .. det var galen spelning: o)

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tjeckien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det är svårt att spela den här typen av musik i vårt land, eftersom de flesta människor i CZ vill höra lättare musik, med tjeckiska texter och någon form av 80-taleshårdrock. : O) skiten de spelar i radio är otroligt. Vi har band som Mandrage, Michal Hruza, Slza ... man, det är den absoluta botten av musik. Men de har pengar och är kända, så jag tänker "Vad fan är det som händer här?"  vi träffar på så många bra band som förtjänar att bli kända eller ännu mer kända som "Rattle Bucket, X-Core ... Det är synd, men vi hoppas att det är kommer att ändra sig en dag. Mycket tjeckiska hardcore och metallband är bra, men endast ett fåtal medborgare vill stödja dem.

Våra konserter är mycket olika, det är ju därför vi älskar det och varje minut av det !!! Och vi inte löser inte vilka typer av grupper som spelar  med oss. :o)

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Energisk,headbanging ,spontan

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Jag vet att ni inte spela punk men jag kommer därifrån ..

-Vi tycker att punken har minskat under åren. De enda sanna punkgrupperna för mig är Exploited och Sex Pistols. Men jag håller helt med om livsstil. Jag tror att det är vad den verkliga punken är,  som en livsstil, som frihet, att "jag bryr mig inte ett skit vad du tycker om mig", det är ju för oss är den sanna punken.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Gör det bara! Musik är gjord för att spelas. Bättre folk får det gratis än vi bara har det i våra datorer och vänta på att någon ska betala 15EUR för en CD. (3EUR i vårt fall): o)

 

Hur är det att bo i Tjeckien nu? Politiskt?

-Det är en komedi. Du måste ha ett sinne för humor för att kunna acceptera det  politiska just nu.

 

Finns det några bra band från Tjeckien nu? Är punkscenen / hardcorescenen stor? Metalscenen? Hur är det i din hemstad?

-Vi rekommenderar band som X-Core, Straight, Shatter och många andra ....... Vi har så mycket bra band i Tjeckien men scenen är liten och producenter och promoters skiter i oss: o).

 

Vad vet du om Sverige?

-Blondiner !!! Volvo och hisnande natur. :o)

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Självklart – Bathory, Opeth, Amon Amarth, Hypocrisy, Meshuggah Ni har en massa bra band.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar? Är det lättare att göra texter nu eller var det är lättare att göra det när du var yngre? Aldrig i Tjeckien?

- Texterna är gjorda 80% av Lada, 20% av Marek. Lada skriver schizofrena texter och Marek skriver sånger om att gifta sig, vara ledsen från att bryta upp ... det är ett gott samarbete. En av våra låtar är på tjeckiska: o) "Carpe diem" från vår senaste skiva.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om ??

-Otrohet ... Vi är alla i en relation. :)

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Det går. När du ser röran påTV, måste du reagera och det är bättre att uttrycka dina känslor via musik än att stå framför parlamentet i dagar. Vår mest politiska låt är "Broken Wings" och "Carpe diem"

 

Bästa politiska band / artist?

-Rage against the machine, Biohazard……

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jag personligen tror inte att det kan förändra livet, men det kan ändra ditt humör, ditt sätt att änka, ditt utseende på saker. Mira säger att det kan det. :o)

 

Era skivor är riktigt snygga, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar folk vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

-Omslagen på våra skivor är väldigt viktiga...de senaste två skivorna gjordes av Veronika Vašátková, hon är en stor designer och grafiker och vi älskar hennes arbete ... ..Första albumet designade Lada och "Liberate" gjordes av en grafisk studio. Men det motivet hade vi förberett hemma: o) .I vår hemstad har vi inte någon skivaffär ... .. och vi älskar massor av skivomslag med andra band, men vi har inte tillräckligt med tid att skriva ner ALLA och vi vill nte att glömma något av dem. :o)

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kunde välja?

- Det är verkligen viktigt - Om du har något i handen kan du uppskatta det.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-OHH Man, varje spelning är väldigt roligt för oss. Mest roliga situationer var efter spelningen på puben med någon alkohol: o)) Så vi inte kommer ihåg dem: o) Men det mesta händer på scenen, Marek ramlade ner från scenen, bröt gitarren itu med föregående ackord från konsertenen, Pavel glömmer alltid hur man spelar samma låt igen, Lada skrek så hårt, att han nästan svimmade ... och vi undrade varför han inte sjöng refrängen ...  Kom och se oss, du vet aldrig vad som händer.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-De ser ut som oss. På scenen är vi mycket spontana och fulla av energi, Vi vill spela på 100% och mer: o). Vi saknar folk som älskar energin från levande musik på konserter.

Den största gruppen? Vi har spelat med massor av kända band från vårt land, kanske du inte känner till  någon av dem ... .. (Debustrol, Krucipusk, Atari Terror, Hentai Corporation, Locomotive, Root .......)

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor?

-Vi har massor av favoritskivor av många band ...... vi talade om denna fråga så många timmar med så många öl och whisky, men ingen kompromiss: o) .... Och i slutet av kvällen kom vi inte ihåg våra massor av våra förslag. :o))

 

Först skivan du köpte?

-Marek - Linkin Park – Hybrid Theory, Robbie Williams – live at Knebworth

Pavel – Pantera – Cowboys from hell

Láďa – Sepultura – Chaos A.D.

Zdenek – Metallica – Black Album

Míra – Vet inte...vi hara bara känt honom 6 månader men vi tror inte att han köpt någonting.  

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Det är så många intervjuer ... nästan en per år. : O) Nej, vi älskar intervjuer och det hör till denna verksamhet och om någon läser det och skrattar, så blir vi glada.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt??

-Pantera+Metallica i Moskva, obeskrivbart…sedan Machine Head, Slipknot, Iron Maiden, Fear Factory,Asking Alexandria,Bring me the horizon…..

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Definitivt. Musik hjälper oss att gå igenom svåra tider, hjälper oss att inse att livet kan alltid bli bättre.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Med vem från bandet skulle du ha sex med om du måste? Svaret är Marek - sexiga odjur. :o)))

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Kan ni spela i stället för oss på nästa spelning med Asking Alexandria ?? - Fuck Yeah !!!

 

Framtidsplaner för bandet?

-Bli sexiga idoler: o) och göra massor av bra musik med vårt band, vår familj.

 

För dig själv?

-Vara de bästa fäder, makar om möjligt, eftersom våra flickor förtjänar det bästa från oss. Se ut som George Clooney när vi fyller 50t ... men Zdenekvill se ut som Chuck Norris. :o)

 

Visdomord?

-Det är inte över förrän det är över "- Sylvester Stallone

 

Nåt att tillägga?

-Vi ville uttrycka vårt tack till vår familj, våra flickvänner som tar hand om oss och är en del av vår resa. Och ... .hoppas att vi syns i Sverige förhoppningsvis. J