The 13th Victim hade vissa problem med att skicka mig denna intervju, men den är här nu och det är en del intressant läsning med denna old-school klingande punkbandet. Oktober-2105

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi startade 2003 i en dal i södra Texas

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Louie "Pist" Luna: sång, 31 år gammal jag kan inte berätta mina tidigare band ha Brent Hazard gitarrist 29 år gammal och han har spelat i band som The Skunks, Pissbottle Parade och ståbas i band som  Lucky Tubbs och Johnny Hootrock, Jonny Psycho, 44 år gamla gillar valpjonglering och har spelat i band som Death Ritual och Lower Class Brats, Leo Souless 38 1/2 har spelat i band sådana band som Ass the Haskels , Faction discord, och Hazard of the industry religion, pretty much satanists.VFFV Smiley


Jag kan höra mycket olika influenser i musiken, men det är mestadels gammal punk eller här i er musik? Har jag rätt? Favoriter från det förflutna?

-Vi påverkas av många musikstilar från Ramones, Beatles till Venom och Elvis Presley. Louie: Och för dem av er i Europa,  kolla in den mexikanska konstnären som heter Vicente Fernandez aka "Cente" Jag påverkar till min sång av några av hans stilar, Smiley  vive le rock!

 

The 13th victim är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp ?? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-I början av 2000-talet hade vi inget namn,  bara musik, vi hade ett namn vi skojade om he poisonous maggots eftersom vi dåi älskade att använda massor av droger, sov med slumpmässiga kvinnor så vi tänkte att vi hade infekterade penisar (larver) men vi insåg att vi inte skulle ha tagits på allvar förrän den dag vi var på väg till vår trummis hus samtidigt som vi hörde på nyheterna "DC sniper slår till igen som nu" the13thvictim ", så sedan gammalt har vi en fascination om seriemördare och den kom till sinnet och vi tittade på varandra och tänkte det är namnett! För er som inte vet det var DC prickskytt och i början av 2000-talet sköt en man och hans son slumpmässigt folk på gatorna i Washington, och det var i vår tid såååå ...

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Den energi du känner från publiken, de människor du inspirerar! Föreställningen som kommer spontant !!!

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Bästa stället Reynosa, Mexiko barnen lever punk och det är fortfarande vilda västern där nere, värsta plats är Las Cruces, New Mexico, det är viloplatsen där Pat Garett- rövhålet  dödade Billy the kid en gång i tiden i vilda västern, så man skulle kunna tro att det skulle vara en bra tid ? Fel vi spelade på Ramata Inn!


Hur är det att spela den här typen av musik i ert hemland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Jo Det har varit mer uppskattat genom åren, ungdomarna i USA behöver en röst och vi gör det möjligt eller åtminstone hoppas vi att vi gör det, vi har spelat med band som de VIBRATORS,LOWER CLASS BRATS,THE BULEMICS,THE METORS,THE DWARVES Vi har också haft förmånen att ha spelat med mindre kända grupper som har kommit upp genom åren som SNIPER66 och SOBER DAZE.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Hög, Snabb, kul.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Vi tror att vi lever en livsstil som man skulle överväga att kalla "Punk" vi lever ett visst liv för att påverka vår musik som andra människor gör samma sak kan relatera till låtarna.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det är bra för exponering, personligen försöker jag stödja konstnären genom att köpa merch och deras skivor, det är inte lätt att på leva på det vi gör, Jag tror att Spotify, och Bandcamp hjälper kämpande den konstnären att åtminstone tjäna pengar till en Mcdonalds burgare.

 

Hur är det att leva i ert hemland nu? Politiskt?

-Jag växte upp under  Reganomics som startade i början av 2000-talet under Bushadministrationen så en hel del av våra POLITISKA låtar var på den tiden, vårt land var i krig och nu är fortfarande i krig inom sig självt. Tänk på att Amerika är en nation gjord av olika raser med några från indianarvet också, rasismen finns där men det är en hysch hysch sak .Vi har  Republikanska partiet och  Demokratiska partiet här, politik är politik du vet.

 

Finns det några bra band från ert hemland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Det finns en massa fantastiska band som kommer från Staterba, som inte har haft möjlighet att ens höras i andra delar av världen Austin är bara en scen här med en massa bra energiska band, vår punkscen här i ATX är inte stor, men har mycket hjärta att sprida de egna meddelanden från en stor scen som du vet,

 

Vad vet du om Sverige?

-Nja ärligt talat inte mycket men det finns en massa bra band därifrån, och vädret är fantastiskt plus att vi skulle älska att spela där.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Ja Göat ett band, jag har också hört Sötlimpa de är jävla fantastiskt bra och vi skulle älska att spela med variation av punk rockband om det någonsin fanns en möjlighet. Haha Jag fick just reda på ett band från Sverige och det är verkligen bra live men det är inte punk. Ghost de spelade här i Texas. Jag gillar verkligen deras scenshow.


Era texter, vem gör dem och vad  påverkar dig?

-Louie: Mestadels är det jag som gör dem, men det finns tillfällen killarna skriver musik med texter till dem som jag sjunger, främst vad som är aktuellt i världen, olycklig kärlek, seriemördare, kön, och naturligtvis narkotika, killarna i bandet har i själva verket alla i bandet har haft svåra tider i livet och vad är bättre än att agera fysiskt? Att sätta det på papper som så småningom bli bra låtar.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om ??

-Yea Ha spikigt hår och att vara en modefitta.lol

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Jo det gör om du vill vara ett politiskt band, men vi har låtar där vi normalt skriver om vad som händer i våra liv, och hur det skulle vara som att vara en seriemördare. politisk låt skulle vara "Lies and Politisk, seriemördarelåt skulle vara "Death Dealer".

 

Bästa politiska band / artister?

-Att vi gillar att spela med om någonsin fick chansen, Big Boys.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja det räddade våra liv, det motiverade oss att göra till vad vi gör nu.


Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör era omslag? Det var länge sedan er CD kom ut ... tio år ... när komemr det en ny?

-Ja det är viktigt att ha en catchy konst  som lockar lyssnaren, Louie: Jag älskar verkligen London Calling-omslaget med Clash, för det är liknar amerikanska omslag som Elvis Presley som jag växte upp med och lyssnade på, vi alla har våra egna idéer för omslag och för dem till bordet och bestämmer vad som bäst beskriver albumet, vi arbetar för närvarande på en split med Bulemics igen och även vår fullängdare ska vi inspelad och mastrad i början av 2016.

 

Är det viktigt att få ut fysiskaskivor? Varför eller varför inte? ?

-Ja det är vi vill ha särskilda vissa saker i våra skivor, vi samlar personligen skivor från band som vi är ute med, också för att hjälpa banden,vår merch är vårt bröd och smör på den väg vi är beroende av varor till  försäljning för att äta.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Haft El Wood körande vår van i Wyoming på svart is, han fick oss nästan dödade och om du kände Wood så vet du att han är en dålig förare !!  Vi där bak sket i våra byxor men nu är det en rolig stund "vad tänkte vi!" .

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Publiken varierar verkligen, publiken vi mestadels lockar är naturligtvis punkare till de mest tillbakalutade pundarna, i grund och botten olika människor med samma tro och ilska mot auktoritet, vi saknar en hel del vänner som brukade komma i våra tidigare år, såvitt vi pratar om stora band så har vi spelat med en massa band som är ganska populära här som Dwarves.


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Ramones Ramones, Eskorbuto Anti todo, Slayer Reigning blood, Motley Crüe Live wire ,Gang Green Another wasted night Louie: Jag tror att jag talar för oss alla när jag säger 1.Familj 2.broderskap / vänner 3.De fans som vi inspirerar 4. Definitivt vår musik / konst 5.Möta de som blir vänner på turneer.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Hah Vill du att vi ska vara ärliga? .... Ja och nej, ja vi har haft vår andel av intervjuer i själva verket har vi en liveintervju som kommer där Evo en av våra nyaste medlemmar i bandet hade intervju från en tidning gör det på flipperställe där du kan ha din egen alkohol, så det kommer att göra det roligt.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem har du valt?

Darby Crash och Germsr, Ramones, The Sex Pistols, Motörhead boy skulle  vara fantastiskt


Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-För Victim och mig personligen är det om det inte vore för musik skulle vi vara i fängelse eller i värsta fall döda.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Har vi tränat på gymmet.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Vem är din favorit amerikanska seriemördare? Theodore Bundy ...

 

Framtidsplaner för bandet?

-Fortsätta skjuta för victimania och åka utomlands för att sprida vårt budskap,  utvecklas som musiker.

 

För dig själv?

-Inspire Barn som växte upp som jag gjorde och lämna ett hål i rock n roll scenen internationellt.

 

Visdomsord?

-Aldrig ge upp, tror och ha förtroende för vad du vill göra.

 

Nåt att tillägga?

-För vår gode vän och bror El Wood och vår tidigare Victim trummisen Ian spazz RIP och gamla och nya fans ifall ditt band stöder din lokala scener lita på oss saker kan vara bättre än sex, droger och punk är att veta att du kan en dag bli ihågkommen som en legend.