Kevin-trummis och Dennis-sångare och gitarrist i bandet Ten Foot Pole har varit så trevliga så att de har gett sig tid att svara på mina enkla frågor. Detta skedde i januari 2003 när Skrutt går in på sitt tjugonde år.

 

Historia?

D: 5 album, en massa turnerande, trevliga killar i ett kaliforniskt band, en massa medlemmar som har ,kommit och gått genom åren. Det finns mycket detaljer för den intresserade och kolla in biografin på vår hemsida.:

http://www.tenfootpole.com

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen ,intressen, familj, ålder och så vidare?

K: Eric Cody, gitarr och Jack Daniels älskare. Mike Levy, bas och politikern i bandet(han spenderade en gång en månad med Zapatistas). Dennis Jagard, gitarr ,sång, motorcyklar och snowboard. Kevin Ruggeri, trummor, strand, microbrews och böcker.

D: Eric gör massor av bra sex ansikten men han är alltid för sen. Mike är väldigt bestämd och han är extremt gnällig på restauranger och ser ofta ut som han har svalt en gås eller något. Kevin är väldigt generös med filosofi/lärande/data/musik-hmmmm. Jag har svårt att komma på något hemskt om honom men jag måste väl nämna att han gillar Kiss.Och jag är en adrenalinmissbrukare och njuter av livet men jag är troligen överaktiv, har haft framgång mycket beroende på hårt jobb på bekostnad av att jag inte tillbringar så mycket tid med familj och vänner.

Hur kommer det sig att ni ligger på Victory nuförtiden? Hur verkar det

D: Victory är väldigt aggressiva-de har jobbat hårt och har en massa stolthet. Vi hoppas att växa ihop med dem eftersom vi jobbar hårt vi med

K: Vårt kontrakt med Epitaph tog slut och när vi skulle spela in ett nytt album så skickade vi demos till bolag som vi gillade och som skulle kunna vara intresserade. Victory blev intresserade med en gång, helst när vi bokade en turné ihop med Voddo Glow Skulls. Jag tror de signade oss mycket beroende på att vi är väldigt noga med det här bandet.

 

Den nya CD:n Bad Mother trucker, hur har reaktioner varit? Några bra eller dåliga recensioner?

K: De flesta har varit bra , både muntligt och skriftligt. Ungarna sjunger med i de nya låtarna när vi spelar dem och det är nog den bästa feedback vi kan få. Självklart är det någon som  skriver ned oss men det är oftast ett undantag från det vanliga

D: Var inte orolig. Jag har en lista med alla de som skriver något dåligt om TFP. Jag kommer att få dem att betala.

 

Bryr ni er om recensioner? Vilka sätter ni mest tilltro till, de dåliga eller de bra?

K: Självklart bryr vi oss om recensioner. Självklart skulle vi vilja att alla sade att det är det bästa vi hört sedan vi hörde Beatles White Album. Men i slutändan är det viktiga om vi själva är stolta över skivan och att våra fans gillar det. Och sopm tur är med Bad Mother trucker verkar det som om båda sakerna stämmer in.

D: Ja, och som jag sade the negative kritikerna kommer att få betala( Dennis säger detta medans han slipar sin Bowiekniv på en stor sten).

 

Vad är det konstigaste något skrivit om er?

D: Jag gillar när de skriver emot sig själva. Till exempel, en gång skrev en att låtarna lät för lika varandra, och att han blev uttråkad-sedan gnällde han över att skivan var för kort. !

 

Vem kom på den underbara albumtiteln Bad Mother Trucker?

K: Jag tror att det var Dennis idé...

D: Det började med Mother Trucker,s självklart influerad av NOFX låt Bob. Sedan med en liten Pulp Fiction influens lade vi till Bad för att få till lite mer attityd. Det är ganska löjligt men det passar bandet bra eftersom vi mixar humor, tuff musik och gott humör. Jag hoppas att folk kommer ihåg det och det var väl lite det som var meningen.

 

När ni gör musik, vad är viktiga, musiken, texten eller att folk kommer ihåg en refräng som de kan sjunga med i?

K: All detta, jag tror att en enchilada ,för att bli smakfull, måste ha alla ingredienser(förlåt men jag börjar bli hungrig).

D: Ibland fokuserar jag för mycket på texterna. Oftast när jag fått till en text som jag är stolt för passar det inte med musiken så då slängs den

 

Hur gör ni låtarna?

K: Jag är inte säker på att jag förstod frågan. Sorry!

D: Kanske han menar vem som gör vad i våra låtar. Jag skriver vanligtvis texterna, en hel del melodier och lite musik. På det senaste skrev faktiskt några textrader och musik och han sjöng även på Shelter vilket jag tycker är coolt, eftersom det var förta gången någon annan sjöng leadsången i bandet.

 

Hur är en bra konsert med er?

K: En bra konsert med oss är när det är positiva vibbar(inga bråk) och att alla, spelar ingen roll hur ,många det är, har roligt

D: Jag håller inte med. Jag bryr mig inte så mycket om det bråkas lite grand bara de mesta har roligt. Jag tycker samma med att det inte betyder så mycket hur många det är. Det är trevligt att vara i ett fullt rum, ibland går det bra med ganska tomma ställen också men det behövs mer jobb för att få med publiken då.

 

Vad är det konstigaste som har hänt under en konsert med er i publiken eller på scen?

K: På den senaste turnén var et en streaker i Spencer, Iowa, som tur var inspirerade han några kvinnor att göra samma sak.

D: Som tur var klarade Kevin sina ögon så de inte brändes av hans syndfulla tittande på nymferna.

 

Har ni bra kontakt med era fans, på vilket sätt?

K: En av de bästa sakerna är att du får chansen att träffa nya folk. Det är något vi värderar högt så vi sätter det högt att gå ut och umgås efter shown. Det är klart att email är bra också eftersom det ger oss en chans att kommunicera mer personlig med våra fans.

D: E-mail hjälper oss verkligen eftersom det är en kvick kommunikation. Det är bra att ha ett månatligt e-nyhetsbrev som vi vet att folk får reda på våra konserter. För att prenumerera på det, gå till http://www.tenfootpole.com

 

Är det mycket intervjuer, är det tråkigt?

K: Vilken ironisk fråga! Ibland, blir det lite tråkigt eftersom vi frågorna är ganska likartade men de flesta är intervjuerna är ganska olika så det gör så att de blir ganska intressanta.

D: Så länge du inte frågar oss om våra influenser, yawn....

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

K: Fråga: Vilken är din favorit bland obskyra metalskivor? Svar: Death Angel's "Act III"...en klassiker!

D: Fråga: Vilken är din favoritpryl till motorcykeln? Svar: My Attack Racing ställbarae triple clampvilken har gjort min cykel mer stabil eftersom de har ett rykte om sig att skaka när det går (Suzuki TL 1000s).

 


Vilken är den mest frågade frågan?

K: Hur är bandets historia? (Det är också den mest jobiga frågan eftersom det är ganska iD:Vilka är era influenser? Hur skiljer sig detta album från det förra, varför kickade ni er sångare för nio år sedan?

 

Hur reagerade ni på terroristattacken den 11.e september 2001, med ilska, rädsla eller vad?

K: Rädsla, ilska, jag blev ledsen…lite av varje. Jag kom på att en av de som dog var en jag gick i skolan med när jag var liten, då blev det verkligare på något sätt, mer än den surrealistiska känslan man fick när man såg det på TV om och om igen

D: Det var overkligt tycker jag. Jag tittade på det som en film på bio eller liknande

 

Har det ändrat era liv?

K: Jag har förstått att det finns en hel del antiamerikanska rörelser runt om i världen och det har fått mig att tänka efter varför, vilket har gjort mig mer kritisk till vår regerings globala politik..

D:Jag brukade vara mer politisk, jag trodde att en revolution skulle hända för ett tag sedan. Men sedan hände inte så mycket här så jag blev riktigt chockad över attacken-inte bara en enkel bombning utan en sådan plan. Jag tror att de ändringar jag gjort på det personliga planet handlar om att leva med mer passion- det är inte värt att vara olycklig eftersom saker kan ändras vilken minut som helst.Så jag vill dra fördel av mina möjligheter medans jag har chansen.

 

Kan musik ändra någons liv? Ifall du tycker så, ge ett exempel?

K: Jag tror att musik är väldigt maktfull ibland men jag är inte så naiv att jag tror att den helt kan ändra liv. Musik är en mening inte ett slut. Det kan ena folk för samma sak men du kan inte bara spela en konsert/gå på en konsert och tro att världens problem blir lösta

D: Musik har lugnat ner mig när jag behövde bort från en dålig situation. Det har gjort mig lugn eftersom andra folk också har samma problem, rädsla, känslor osv. Jag gillar också att försvinna i känslan av en sång från det förflutna, ett trevligt minne. På det sättet tror jag att musiken har berikat mitt liv, men egentligen inte ändrat det om du inte räknar att hela min karriär kretsar runt att göra musik.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller?

K: Det betyder att göra det man tycker är rätt, utan att bry sig om vad andra tycker.

D: Yeah. Som han säger. D'oh!

 

Hur är det politiskt i USA just nu?

K:Jag är förvånad att inte mer folk är uttröttade på vår nation. Arbetslöshet och brotten ökar, våra rättigheter minskar, natur skandaler ökar , vår president insisterar tjurigt på ett krig för att bearbeta terrorismen, ja det finns mycket skit just nu att protestera mot.

D: Yep:Det är helt fucked up. Men jag tror de flesta amerikanare inte orkar att göra en positiv ändring. Folk är cyniska när det gäller många saker men den 9/11 attacken ändrade folks åsikter om regeringen- folk vill bli skyddade av regeringen . Jag kolla inte vad varje människa tycker och tänker, jag ser bara punkare på våra konserter och motorcykelfanatikerna på internet.

 

Musiklivet där borta, några bra band?

K: Många bra band! Piebald, Thrice, River City Rebels, Death By Stereo...några nyare band som jag kommer på först

D: The Frequency Five in Detroit är coola, väldigt influerade Refusedjag tycker att No Uses nya skiva är briljant.

 

Vad vet du om Sverige?

K: Det är ett hem för många av de bästa banden som har funnits/finns (ex. Refused, In Flames, Millencolin, Satanic Surfers), får stöd från regeringen, regeringen verkar vara ett stöd till konsten...

D: Kevin glömde No Fun at All, min absoluta melodiska favoritband. Men tufft nog var våra konserter i Sverige inte så bra så vi har inte åkt dit på några turneér. Vi säljer inte tillräckligt mycket för att övertyga promoters för att hosta upp pengar som kan ta oss till Sverige. Jag hoppas att det kommer att ändras.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

K: Skivor: Dag Nasty - Can I Say/Wig Out at Denkos, Jane's Addiction - Nothing's Shocking, KISS - Alive!, Bad Religion - Against the Grain, Fugazi - 13 Songs. Konserter: KISS Avskedsturné - Hershey, PA, Sick of It All - City Gardens, NJ, At the Drive In - Lancaster, PA, Jawbox - State College, PA, Weezer/Lush - Philadelphia, PA. sakers: Familj, Vänner, Musik, Skola. Kärlek..

D: Svår fråga eftersom det är svårt att ranka dem:

Skivor:

1: Pink Floyd, The Wall

2: David Bowie, Ziggy Stardust

3: Lagwagon, Hoss

4: Minor Threat, the EPs

5: Radio Head, The Bends

Konserter:

1: NOFX, Face to Face och TFP in Quebec City.

2: The Grateful Dead, Tracy Chapman, John Fogerty, Oakland.

3: Stalag 13, Simi Valley.

4: 22 Jacks, Trois Rivieres.

5: Sam Mangwana, Los Angeles.

sakers:

1: Kärlek.

2: Motorcyklar.

3: Bra musik.

4: Snowboard.

5: Att göra ett bra jobb

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

K:Första skivan jag köpte var nog "KISS - Gene Simmons," senaste vars Ani DiFranco's, "Livin' in Clip," vilken också var en av de dyraste eftersom det var en dubbel CD.

D: Första: The Beatles, Yesterday and Today (Den var inte ny just då!).

Senaste: No Use for a Name, jag har glömt titeln!

Dyraste: Jag tror det var Pink Floyd, The Wall eller kanske Les Mizerables Soundtrack.  

Ert skivomslag på Bad Mother Trucker är riktigt bra, är det viktigt att ha ett omslag som sticker ut?

K: Absolut, för att vara ärlig gillade jag inte titeln på skivan tills jag såg omslaget

D:Jag älskar titeln. Jag är inte riktigt säker på att jag älskar killen på omslaget men det är i alla fall ett omslag man kommer ihåg.

 

Vilket bolag eller band gör de bästa omslagen?

K: Maiden, Maiden, Maiden.

D: AC/DC --Dirty Deeds, Highway to Hell och det bästa i alla tider.: Back in Black. OK, Molly Hatchet förtjänar ett omnämnande eftersom jag köpte deras skiva eftersom jag gillade omslaget men jag blev riktigt besviken.

 

Från covers till covers, gör ni många coverlåtar? Från vilka band isåfall?

K: Inte just nu, vi är öppna för förslag.!

D: Vi har gjort några till exempel Tesla's "love song" på Punk goes Metal.

   

Varför göra en cover och vem har gjort den bästa?

K: Ifall ett band skall göra en cover, så skall de försöka göra den till ett egt sound Lagwagon's "Brown-Eyed Girl" and Sicko's "Closer to Fine".

D: Yeah, det är tråkigt om den bara görs igen. Jag gillar Propaghandi's I want you to Want ME. Det är ett bra sätt för ett okänt band att få in folk i sin show.

 

Framtidsplaner för bandet?

K: Turnera med "Bad Mother Trucker" så mycket som möjligt, och försöka göra nytt material.

D: Turnera, turnera, turnera, skriva, skriva, skriva..

 

För dig som människa?

K:Fortsätta söka, fortsätta lära, fortsätta att rocka.

D: Hålla balansen mellan jobb och spelande. Investera i framtiden men njuta av ögonblicket ändå.

 

Visdomsord?

"Jag skriver inte för pengar. Jag skriver för privilegiet att vara levande.." -Zora Neale Hurston

 

Nåt att tillägga?

K: kolla vår hemsida på www.tenfootpole.com och skriv upp er för det månatliga nyhetsbrevet sp vi i bandet kan sända er alla viktiga updates. Tack för intervjun.!

D: Ja tack, jag hoppas vi kommer att turnera i Sverige igen.

Ha de

Dennis

 

 

  


  
 

 


 


 

 


 


 


 

.


 


 

 


.


 
 

.


  

 
 


 

.