Historia?
-TI: Bandet bildades av Phillip 1992.Det har varit en massa medlemmar sedan dess. Men den här uppsättningen har varit ihop de fyra senaste åren. det är samma lineup som har varit med på alla albumen vi släppt. För en komplett historia kanske du kan kolla på  http://www.teenidols.net.

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, skandaler och så vidare?
-TI: Jag är Matt och jag spelar trummor. Jag är 25 år. Jag älskar att köpa skivor och att inte oroa mig så mycket. Keith sjunger och är också 25. han gillar att spela hockey och golf och äter alltför mycket senap och vitlök. Heather spelar bas och sjunger. Hon är 22 år och gillar att ha mycket roligt och gillar även att rida på hästar och hon vill att sticka ifrån något. Phillip spelar gitarr och sjunger. Han är 28 år och gillar att spela TV-spel och köra jävligt fort.

Känner ni er som tonårsidoler (Teen Idols)?
TI: Inte egentligen?Kanske ifall vi sett ut som N'Sync eller Backstreet Boys.

Hur ser den medelmåttige Teen Idols diggaren ut?
-TI: de mesta av våra fans ser ut som medelmåttiga tonåringar. Men på de mesta spelningarna finns det i alla fall några sliskiga punkare, det är coolt tycker vi. 


Hur är en bra spelning med Teen idols?
-TI: En bra spelning för oss är en rolig spelning. En massa människor packade i en liten klubb som dansar och dricker alltför mycket. Vi gillar att se när folk har roligt.

Hhar ni varit i Europa och vad är isåfall skillnaden på att spela här och i USA?
-TI: ja, vi har varit i Europa två gånger ,en gång med NOFX och en gång själva. I USA är det mer folk som känner till oss annars är det inte så mycket skillnad mellan folk här och där.


Har ni bra kontakt med era fans, på vilket sätt?
-TI: Ja, vi har väldigt bra kamratskap med våra fans. Vi går alltid ut bland publiken före och efter spelningar så de får chans att prata med oss. För om man tänker efter så är det ju deras förtjänst att vi har möjligheten att göra skivor. 

Jag har bara Pucker Up och den nya One Full leather Jacket, vad har ni gjort för något annat och hur kan jag få tag på det?
-TI: Vi har släppt tre album S/T, Pucker Up och Full Leather Jacket och de är alla tillgängliga genom Honest Don's/Fat Wreck Chords.  Vi har gjort en split CD med  Spread från Japan som också är tillgänglig genom Honest Don/Fat Wreck Chords och en 4 split med   Screeching Weasel, Moral Crux, Enemy You och Teen Idols som finns tillgänglig genom Panic Button/Lookout Records.

Vad menar ni med Full leather Jacket(namnet menar jag)?
-TI:Det är bara taget rätt av från Full Metal Jacket.Vi tyckte att det var riktigt roligt.

Är ni nöjda med nya CD:n CD? vad kunde ni gjort bättre?
-TI:ja,vi älskar Full Leather Jacket. Vi tycker att det är vår bästa skiva hittills. Det finns några småsaker som jag skulle vilja ha gjort bättre. Jag skulle spelat lite bättre på trummorna men jag tror inte någon annan har de klagomålen. 

Är en prodcuent viktigt för musiken, kan han ändra något på den?
-TI: För oss är Mass som en femte medlem. Han vet precis hur vi vill låta. Ja, han kan ändra saker. Ifall han har en idé så försöker vi den också och se vad vi gillar bäst. Jag tror att det är bra när ett öra utifrån lyssnar lite på inspelningen och producenten hör kanske något som vi andra verkligen inte hör. 

Vid recensionstillfällen ,vad blir ni jämförda med?
-TI: Vi blir egentligen aldrig jämförda med något band. Men någon gång har vi blivit jämförda med   Screeching Weasel, Ramones eller Green Day. Men ärligt, så tycker jag inte att vi låter som något av dem

Bryt ni er om recensioner?
-TI:Jag brukade att göra det men numera läser jag dem bara och skrattar ifall de är dåliga men det är fortfarande roligt att läsa bra recensioner. i

Har ni ändrat någonting efter en dålig recension?
-TI:Nej.


Ni är på Honest Don´s är det ett bra bolag?
-TI: Yeah, Honest Don´s är underbara. Alla är super där och vi får vara bolagskompisar med en massa bra band. 

Ni var på ett större bolag förut eller??
-TI: Nej, Honest Don´s är det enda vi varit på.

Vad vet ni om Sverige?
-TI: Inte mycket egentligen, vi hoppas att vi skall spela där på nästa turné.

Har ni hört några svenska band?
-TI: Nej egentligen inte men vi skulle vilja höra det.

Hur är punkscenen i USA just nu?
-TI: Scenen hart blivit mycket mindre de senaste åren. det verkar som om ungarna hellre lyssnar på Korn är på punk.

Finns det några bra band där?
-TI: Jadå, just nu finns det en massa bra band som, Dillinger 4, Lillingtons, Enemy You, The Boils, One Man Army. TListan kan göras lång.

Hur är det att bo i USA, är det våldsamt?
-TI: det är riktigt cool härborta. Det enda våldet som finns är oftast i stora städer som LA, New York eller Chicago och här är riktigt lugnt. 


Vi ser en hel del dumma program i Sverige som Ricki Lake, Jenny Jones och alla dem och folk verkar nästan lite dumma i de programmen, vad tycker du om de programmen? 
-TI:De mesta människorna i de programmen är skådespelare. Jag kan inte kolla på de programmen längre för jag tycker de är enerverande.

Hur sköte Bill Clinton sitt jobb?
-TI: Han gör sitt jobb bra och sköter vårt land. Han har gjort sina misstag men i det stora hela har han gjort ett bra jobb.

Hur mycket säljer ni ungefär?
-TI: Över 10,000.

Ni har en egen hemsida, är det viktigt och vem gör den?
-TI: Ja, vi har en hemsida, adressen dit är http://www.teenidols.net och vår vän Mass uppdaterar den..

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet och allt det där?
-TI: Jag älskar det för det är mycket billigare än ett långdistanssamtal.

Har ni några favoriter där?
-TI:Troligtvis www.punkbands.com

Första och senaste skivan du köpte?
-TI:Första skivan jag köpte var Michael Jackson's Thriller och den senaste jag köpte var The Vandals Look What I almost Stepped In.

den dyraste skivan du köpt?
-TI: $25 Stiff Little Fingers skiva.

Idoler när du var liten?
-TI: Mike Schmidt (Baseball spelare)

Visdomsord?
-TI: ROLIGT

Nåt att tillägga?
-TI: Tack för intervjun och för att kolla in mer info med oss gå till http://www.teenidols.net . Ifall du inte kan hitta våra skivor låt din lokale skivhandlare beställa dem. Kolla in  http://www.honestdons.com för att se mer bra band.