Det italienska punkbandet Teenage Gluesniffers är ett riktigt bra band.Killarna från gruppen tog sig tid och svarade på lite frågor från mig.Detta gjorde de i början av mars 2010.

 

Historia?

-Fra: Vi är ett punkband från Milano, Italien och sedan maj 2006 har vi spelat ungefär 150 gigs I England, Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland, Skottland och uppträtt på riktigt bra klubbar och festivaler som , (La Spezia - IT), Festa Radio Onda D’Urto (Brescia - IT), The Rambler (Eindhoven - NL), Old Angel (Nottingham - UK), Fighting Cocks (London - UK), Subway To Peter (Chemnitz - DE), Bannermans (Edinburgh - UK) bara för att nämna några och spelat ihop med band som, Anti Flag, Queers, Skimmer, Apers, Leftovers, Copyrights, Johnie3, Zatopeks, Accelerators, Jizz Kids, Griswalds, Priceduifkes, Murderburgers, Dopamines, Derozer, Senzabenza, Crooks, Viboras och många många mer. Vi har släppt en sjutummare..split med. Los di Maggios från Frankrike. Vår första fullängdare finns ute nu på Mind Rot Records så kolla in den. Mer eller mindre…så är detta vår historia.  


Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, jobb, familj, intressen och något hemskt om varje medlem?

-Pably: Jag sjunger och spela gitarr. Jag är 30 och jag jobbar på en fabrik.  

Enri: Jag spelar trummor och är 22. Jag studerar för att bli en socialsekreterare.

Fra: Jag spelar bas och sjunger lite grand. Jag är 27 och jag jobbar som forskare i ett labb. Vi är alla förloavde med de 3 mest vackra kvinnor du kan hitta här i spagettilandet eller någon annan stans. Det finns inga dåliga saker med oss eller , vi är för bra för att vara sanna.! Eheheheheh!

 

Min recension av er skiva låter så här: Wow, det här gillade jag med en gång…det kände jag bara jag såg namnet, läste låtitlarna och såg hur gruppen såg ut. Man förstår ju ganska snabbt vilka grupper de har lyssnat på och det är säkert Ramones, Dickies, NOFX för att säga några men det är inte så att de låter som de rakt av utan det känns som om TG har hittat en ganska egen stil i genren snabbpunk. Snygga körer i bakgrunden som lyfter låtarna och jag blir riktigt jävla glad när jag lyssnar till detta…helt klart. Mycket av det egna gör nog Pably sångröst som känns lite annorlunda men absolut inte konstig men på något positivt sätt. 11 riktigt bra låtar med poppunk….vem tackar nej till det? Inte jag i alla fall. 24/2-2010

Vad gillar ni den?

-Fra: Först av allt tack för alla snälla ord!

Enri: Vi började att spela in i april och slutade i september. Vi hade lite problem med den italienska tullen för att få in alla kopior från USA för vi var så otåliga för att få våra grejor. Annars, så gillar vi den, förhoppningsvis uppskattar någon annan skivan, det är ett punkalbum, varken mer eller mindre. Det är på det sättet vi gillar det!

 

Finns det några andra band ni blivit jämförda med?

-Enri: Nej, det verkar inte som om folk ser oss som bandet som spelar som...”. Vi är bara TGS, och det är fräckt.

Fra: Våra influenser är ju ganska uppenbara. Vi är treackordsmissbrukare!!!


Bryr ni er om recensioner?

-Fra: Nja....jag tittar på dem men ifall någon inte gillar vad vi gör så blir jag inte galen. Så länge det är relevanta observationer så är et OK för mig.!

Enri: Bara om det är bra heheh.. Alla gör det, så vem bryr sig?


Vilken recension är den konstigaste ni fått?

-Fra: Upprikitigt så kommer jag inte ihåg, vi har fått en del bra recensioner på 7-tummaren men jag kommer inte ihåg något speciellt!

Enri: På vår myspace kan du hitta en recension på vår 7" skriven av en ungersk kille. Jag vet fortfarande inte vad den betyder men tyvärr är det ingen av oss som kan ungerska. Det är troligtvis den bästa recensionen vi någonsin fått.

 

Hur beskriver du er egen musik?

-Fra: Energisk poppigPunk


Hur är det att bo i ert hemland?

-Fra: Bra mat, fina platser och vackra tjejer. Jag gillar Itailen även om vi är Flintstones i Europa för en massa orsaker!


Vad tycker ni om regeringen?

-Fra: Bah...Den suger!!!

 

Tycker du att musik och politik går hand i hand?

-Fra: Vi är definitivt inget politiskt band men personligen bryr jag mig mycket om politik and jag gillar en massa politiska band så länge de inte använder slogans men de verkligen vet vad de pratar om!!!

Enri: Det är inte vår stil men jag gillar verkligen politisk punk ifall den inte bara skriker mot alla utan anledning. Exploited är inte ett politiskt band, inte heller Casualties. De är bara band som gillar att hata saker.


Bästa politiska band?

-Alla tillsammans: THE CLASH.


Finns det några bra band i Italien just nu?

-Fra: Enligt min åsikt finns det massor av band!!! Alla känner tydligen till the Manges men det finns några nya band som verkligen gör bra saker som Nasty Cats, Riccobellis, Snipers, Flowers...bara för att säga några.Kolla våra toppvänner på vår myspace och du kommer att upptäcka bra nya saker.!!!

Enri: Min favoriter är: Nasty Cats, Manges, Leeches, Retarded (även om de splittrats) och Duracel. Men det finns en del andra fräcka band.

Pably: Manges men det finns en del andra bra band som  the Crooks. 

 

Vad vet du om Sverige?

-Fra: Jag känner till Ibra!!!

Enri: Det är väldigt kallt. Och om jag tänker på vad jag sett i Vancouver-OS på TV, ni är ganska bra på vintersporter.

Pably: IKEA!!!

  


 

Har du hört några bra svenska band?

-Fra: När jag var barn så brukade jag lyssna på Millencolin och liknande saker men jag känner till Sverige mest för “scandinavian rock” bands som Hellacopters och Backyard Babies. Sedan upptäckte jag Hives och vad mer?! Jag gillar HFOS och Lost Patrol Band mycket men jag har säkert missat något!!!

Enri: En massa!! Hellacopters, Bombshell Rocks, Hives, The Bones och massvis med andra! Förutom för Millencolin, jag har aldrig gillat deras grejor.

Pably: Radio Brigade och No Fun At All.


Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?  

-Fra: Definitiv en livsstil!!! Punkrock gör fanzines, ordnar spelningar, köper skivor...det är att ha roligt med sina vänner.


 

Får ni mycket kommentarer på ert namn?

-Fra: Det händer ibland! Någon tyckte vi var löjliga eftersom en Queers-låt heter så , andra tycker att det inte år politiskt korrekt.... jag tycker nog att de människorna tar sig på för stort allvar.

Enri: I vilket fall så sniffar vi inte lim. Försök att komma ihåg det. ..


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Fra: Riktigt svår fråga!!! Utan någon speciell ordning:

-        Skivor: Green Day – Dookie, Ramones – Road To Ruin, Clash – London Calling, Queers – Don't Back Down, Circle Jerks – Group Sex.

-        Konserter: Jag har sett massvis med konserter...Jag måste säga första gången jag såg Green Day åe 2000 och några klassiker som Kiss, Motorhead och Rolling Stones. Jag har pratat om större konserter men jag älskar verkligen att se spelningar på ett litet ställe med en liten scen ...så på 5:e plats kommer alla band som jag sett på små, svettig och rökiga ställen!!!

-        Top 5: Hälsa, min flickvän, familj, vänner och musik.

Enri:

-        Skivor: Ramones - Leave Home, Mr. T Experience - Revenge is sweet and so are you, Queers - Love songs for the retarded, Screeching Weasel - How to make enemies and irritate people, Apers - You're only as strong as the table you dance on.

-        Konserter  Green Day - Milan 2009, NOFX - Bolzano 2008, Sick of it all - Milan 2007, Anti Flag (med oss!!) - Brescia 2009, Teenage Bottlerocket - Milan 2009.

-        Top 5: Min flickvän, Punk Rock (jag menar mina band, mina vänner och allting som är relaterat till punken) Min familj, Sex, Böcker.

Pably:

-        Skivor: NOFX – Punk in Drublic, Green Day – Imsomniac, Queers - Love songs for the retarded, Screeching Weasel - How to make enemies and irritate people, Rancid – And out come the wolves.

-        Konserter Iron Maiden Milan 1993, Green Day Milan 1998, Queers Vicenza 2005, Teenage Bottlerocket Fidenza 2006, Joe Strummer Bologna 1999.

-        Top 5: Familj, flickvän, musik, vänner, rött vin.


Första, senaste och dyraste skivan du köpt?

-Fra: Första: En kassett med Dookie '94 Senaste: Lemuria – Get Better. Den dyraste: Jag tror att det är lika mellan en italiensk pressning av en  Rolling Stones LP och Beatles' Rubber Soul!


Mest pinsamma skivan i samlingen?

-Fra: Jag tror Ska-P eller något liknande.

Enri: Jag har "Disco Duck" 7". Finns inga ord för det.

Pably: Klasse Kriminale.


Gör ni några covers på scen?

-Fra: Ja vi spelar lite covers i vårt liveset. Vi gillar att göra det för att det är roligt att spela gamla klassiker!


Är det mycket intervjuer, är det tråkigt?

-Fra: Vi har gjort en del intervjuer och det är inte tråkigt tycker jag! Det är kul!  

 
Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

-Enri: “Hey, Skulle du vilja ge mig en miljon euros? Javisst, grabben!!


Finns det någon chans att se er i Sverige snart? Har ni någonsin varit här?

-Fra: Wow...skulle älska att komma dit!!! Ifall någon kan hjälpa oss med bokning så skulle det vara fantastiskt. Jag har aldrig varit i Sverige men alla har talat om för mig att det är vackert där!


Var är bäst att spela?

-Enri: Här i Italien så älskar jag Rom och Udinese och nära min hemstad så finns det ett litet ställe som heter Circolo delle Arti som har en av de bästa ställena att spela på för små-medelstora band. Jag älskar Europe, Jag älskar England, helst då London..


Hur är en bra spelning med er?

-Enri: Litet ställe, 100 personer som är vilda och publiksurfar. Det är så jag gillar det.


Vilken typ av folk komemr till era konserter??

-Enri: Alkoholister.


Vad skall vi göra med alla rasister?

-Fra: Rasism är en plåga! Rasister är så ointelligenta och okultiverade...jag kan verkligen inte förstå det.  

Enri: Det bästa sättet att bekämpa dem är att vara tolerant.  


Det bästa bandet i punkhistorien?

-Alla tillsammans: Ramones!!!

 

Den viktigaste punklåten?

-Fra: Troligtvis låten som ändrade mitt liv “Basket Case” med Green Day. Jag var 11 när jag såg videon första gången och jag kommer ihåg att jag blev helt överkörd!!!

Pably: Anarchy in the UK med Sex Pistols introducerade mig för punkrock så jag tror jag måste säga den.  


Framtidsplaner för bandet?

-Enri: En ny 7”, en Green Day tribut, massa spelningar. Vi skulle vilja turnera i USA, kanske 2011 är det rätta året.


För dig själv?

-Fra: Festa tills jag dör!!!

Enri: Vara glad.

Pably: Jag skall äta eftersom det börjar bli sent!!!

 

www.myspace.com/teenagegluesniffers