Sal från Sworn Enemy hade lite för mycket att göra så han kunde bara svara på några frågor från mig. Men de är en metalcoreband med basen i New York .... Mars 2019

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels thrash och hardcore som verkar vara mest inflytande? Favoriter från förr?

-Min all time favorit skulle vara Cro-Mags kasta in lite Biohazard och lägga till lite Slayer och den slutliga produkten är "Sworn Enemy"

 

Sworn Enemy är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp?  Var ni inte rädd för att något annat band skulle bli heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet? Vem är dina svurna fiender?

-Sworn Enemy är enligt min mening ett av de mest minnesvärda bandnamnen. Jamey, Lorenzo (tidigare gitarrist) och jag själv satt en dag och kom upp med namn tills vi kom upp med Sworn Enemy. Vi var inte oroliga för att någon annan hade namnet och ifall de hade haft det...nåväl. Mitt favoritnamn är Carnivore. Jag har inga svurna fiender

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Att titta på folk i publiken som blir helt galna av musik som du skapade

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-En av mina favoritplatser att spela är Polen. Människor där är fantastiska och spelningarna är ännu bättre!

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu? Bor du där? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Vi turnerar inte så mycket i USA för ett band som oss är det svårt. Vi spelar med vem som helst och det  spelar ingen roll.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Jag är inte en punkare och växte inte upp i punkscenen, så den här fråganär inte riktigt relevant. Jag kan inte svara på vad jag inte vet något om.

 

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt? Fascister? Vad sägs om Trump och hans mur?

-Just nu att bo i USA är fantastiskt. Jag älskar det här och skulle inte ändra det för någonting. Vad sägs om Trump och hans mur?

 

Vad vet du om Sverige? Har du hört några bra svenska band?

-Jag vet inte inte mycket om Sverige, jag har bara varit där kanske 3 gånger i mitt liv. Jag är inte särskilt bekant med svenska band.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Musik är ett bra sätt om du väljer att sjunga om sådana saker. Jag skulle säga att låten Sworn Enemy är den mest politiska låten.

 

Bästa politiska band / artist?

-Hur jag än försöker så kan jag inte tänka på det bästa just nu, kom tillbaka till mig och jag ska försöka tänka till på en.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik? Något exempel?

-Jag har blivit tillsagd av människor som älskar Sworn Enemy att vår musik har hjälpt dem att komma igenom några svåra tider, så jag skulle anta att det förändrade deras liv till det bättre

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor med er muisk? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad som helst?

-Jag tycker att det är viktigt att få ut musik till massorna, oberoende av vad du kan. Jag föredrar CD och vinyl men vilken form som helst är bra att släppa på.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Vår publik är en bra blandning av alla. Jag saknar de människor som inte är där för att delta. Största vi någonsin har spelat med är Ozzy Osbourne

 

Bryr du dig om recensioner? Vilken är den mest märkliga ni någonsin fått, med det här bandet eller något annat band du varit med i?

-Människor kommer att ha åsikter och ingenting jag kan göra åt det så jag kunde bry mig mindre. Så länge jag älskar vad jag gör och älskar den musik jag gör och fansen kommer ut för att stödja oss, så är det allt som spelar roll

 

Vilka band jämför människor er med, är det tråkigt att människor jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Vi brukade få jämförelser med Hatebreed i början men det är inte fallet längre

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och nuftida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Pantera,  Carnivore, Metallica, Slayer, Slipknot