Det franska bandet Suppose It´s war är en hardcore grupp (tycker jag), men de säger att dom är påverkade av thrash och punk så detta är intervjun med dem. Juni 2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-SIW Föddes 2008 i Fougères, Bretagne, i musikföreningen 8ème AVENUE

Jag gick med två vänner som fastnade tillsammans, vi spelade i timmar och skapade 3 låtar så vi tyckte att det kunde vara bra att bilda ett band

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Bandet bildades av Vince på trummor (fd - ALTOKON) Nico på gitarr och sång (ex- RETENTUM CURIAE) JULIEN på gitarr (ex - ALTOKON) och Antoine anslöt sig till oss några månader senare på elbas, 2010 kom vårt första album Eponyme ut och ett andra under 2012 och samma år lämnade Vince och JULIEN  bandet och Yannick (BURN AT ALL ex- RETENTUM CURIAE) anslöt och vi höll på att spela som en trio i några månader, sedan bestämde JULIEN sig för att komma tillbaka som basist och Antoine blev den nya gitarristen och det har aldrig ändrats sedan den här gången.

Vi är alla 32,33 år gamla men Antoine är 26

Jag är gitarrlärare Yannick arbetar i industriellt underhåll,  Julien är en fiberoptik tekniker och Antoine arbetar i fabriker (ibland hahaha)

Vi gillar god mat, och att spela musik.

Något dåligt om oss: allt är bra!

 

Jag kan höra både hardcore och anarchopunk i er musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Vi påverkas inte av HxC band, vi gillar punk och thrash metal, men mixar ljudet,  HxC det är sant, anarko punk, vi gillar att sjunga hymner men det är allt, våra texter är punk och vår musik är mer thrash i tänkandet än anarchopunk, vi försker bara att skapa en bättre mix som vi kan mellan punk och thrash metal

 

Suppose It´s war är ni nöjda med namnet ?? Hur kom det kom upp? Varför ett engelskt namn? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Ja det är vi, vi försökte att hitta ett namn med ordet"krig" och jag sa "suppositoire" suppositorier på engelska och då tyckte vi det var dumt men kul (det var sent och det var en anti-vatten natt om du vet vad jag menar) och vi ändrade det till Suppose It´s war, vi gillar skämt och skojar tillsammans, vi är inte ett poser band eller någon skit, vissa människor gillar inte det, men de kommer ihåg det, så det fungerar !!!

Det bästa bandnamnet vi vet? ................... ... Suppose It´s war, hahahahaha!

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Träffa människor, tillbringa tid med vänner och dela vår musik på scenen och se att människor njuter av det!

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Jag tror inte att det finns ett  bra eller dåligt ställe att spela, vi spelar i squats, pubar och ibland så spelar på proffessionella konserthus, det är bara en fråga om känslor!

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Frankrike just nu? Skillnaden mot när du började spela och nu?

-Det är verkligen inte lätt, den här musiken är inte populär, det är en underjordisk rörelse, samma för punk och metal, det är endast oberoende radio som spelar den här musiken, inget TV-program, något som spöken i franska musik ärlden. Det var så, är och kommer alltid att vara så!

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-3 ord: energi, vänskap, glädje

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är ett sätt att tänka, med vår förening 8ème AVENUE så samarbetar vi med andra föreningar, vi organiserar spelningar och försöka bygga något positivt och ledordet är "respekt", aldrig döma varandra och vi bryr oss inte om var du kommer från

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Nedladdning, Det är bra, vi kan  sprida vår musik överallt och det är ett bra sätt att bli hörd, den negativa punkten är att  mp3 låter som skit, men vi gillar att köpa album, få en vinyl i dina händer det alltid coolt så vi gillar alla typer av vägen att dela musik.

 

Hur är det att bo i Frankrike nu? Politiskt?

-Leva iFrankrike? Det är ett passivt sätt att leva, FRANKRIKE följer bara den kapitalistiska politiken, regeringen är värdelös, livskvaliteten blir lägre för människor, jag förstår inte varför det finns ingen revolutionrörelse som 1789, våra giljotiner är upprustade hahaha!

 

Finns det några bra band från Frankrike nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Ja det finns en hel del bra band,vi kan inte lista dem, men de är här, du måste söka efter dem eftersom som sagt, det finns ingen hjälp från radio och TV.

Punkscenen är riktigt stor och det stannar under jord, det är alltid svårt att överleva i denna värld av pengar, men våra etiketter, MASS PRODUCTION , FFC production och PUNK’S SHADOW har spelningar med internationella band från Brasilien, USA, ENGLAND osv .. .... och det finns en hel del underjordiska organisationer i Frankrike så vi är här.

Vår stad är verkligen liten cirka 22 000 människor lever i den, men det finns en hel del kulturf.

 

Vad vet du om Sverige?

-Stor metalscen, vackra flickor, och crisprolls, jag tror att det är allt hahahaha!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Totalitär , Dismember , Meshuggah , Victims , Skitsystem , Wolfbrigade , Refused ,Millencolin , Disfear , Entombed , At the gates , Doberman cult , The Dontcares , The Haunted .

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Varför inte på franska?

-Jag skriver texterna, vi talar om politik, krig, sociala problem, religion, eller mentala experiment, det finns sång om sanna historier, som LULLABY FOR THE BUTCHER  , den sanna historien om kvinnan som blev torterad av en Gourou i Kanada jag inte vet engelska namnet på boken (l'Alliance de la brebis)

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Jag tänkte inte på att jag skulle kunna skriva om kärlek, om jag var tvungen att göra det, om det visar fel! Det finns inget lyckligt slut i våra texter.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Ja jag tror att det gör, när du ser människor som BIAFRA , RAGE AGAINST THE MACHINE ,PETER GARETT. Jag tror att det verkligen fungerar.

 

Bästa politiska band / artist?

-Samma som jag nämnde precis ovanför.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja, eftersom musik är ett utlopp för ditt sinne, om våra låtar så säger vi inte hur folk ska göra eller tänka, vi bara berätta historierer, folk förstår låtar som de vill, men det stannar antisocial, människor som lyssnar på oss är särskilt punkare så att de vet hur man blir en bättre människa.

 

Ert omslag på er CD är riktigt snyggt  är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? ... Doitt favoritomslag? Vem gör era omslag?

 -Ja det är, som sagt, det finns en en underjordisk förbindelse med etiketter och föreningar som hjälper oss så vi var tvungna att visa att vårt band är inte bara fyra killar, utan ett kollektivt arbete.

 Vår vän MARTIAL gjorde omslaget till våra två album och infographic gjordes av JC påden första och AURELIEN SAUVE från AS ommunication på den andra.

Våra favoritomslag är:Nico : NOFX So long and tx .……

Yannick : BRING TO RUINS   ( vinyl picture)

Julien : MAGMA ( attack )

Antoine : COLLAPSE MACHINE ( The death we deserve )

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Ja vi tror att det är viktigt, eftersom de är tidlösa, och konstverk kan ge färg på din musik, och skickar ett meddelande. Det är mer intressant än en datafil.

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-En show med Turbojugend på Daniels pub i Bretagne, det var den mest våldsamma Pogo jag någonsin sett, var det omöjligt att sjunga och spela där och det var bara Yannick trummor som var snabbare och snabbare och drev människor mer galna, och en festival vi organiserade med 8ème AVENUE för 20-årsjubileum, där det regnar så mycket att vi kände oss som vi var på Woodstock, scenen var helt oanvändbar, vi simmade i en gigantisk pool av lera, men alla i publiken njöt av festa hela natten lång, några människor tyckte det var bättre att avbryta showen men vi stannade enat och vann mot väder och vind

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Vi bryr oss inte vem som kommer att se oss på scenen, om du inte är en intolerant skitstövel så är du välkommen.

Det största vi spelat med är Poison Idea, Discharge och Inner Terrestrial.

 

Snälla ranka dina fem skivor fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-5 Album som vi tycker :JULIEN : Nirvana Unplugged

                                          ANTOINE : Slayer  Season in the abyss

                                          NICOLAS : Mastodon   Blood mountain

                                          YANNICK : Pink Floyd    Pig

                                          ALL OF US : Bonehouse  Onward to mayhem

 

       5 live   : JULIEN : Assasin ( Touche d’espoir )

                      YANNICK : Coroner på the Motocultor festival

                      NICOLAS : Toy Dolls

                      ANTOINE : Iron Maiden Somewhere back in time tour

                      ALL OF US : Bring to ruins

                     

 

        5 viktiga saker : rock’n’roll

                                            vänner

                                            respekt

                                            äl

                                           galette saucisse ( typisk mat från Fougères )

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Nej det är vår första intervju, det är kul

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Pantera, Neil Young, Johnny Cash, Dead Kennedys och Beyonce när hon är död hahahaha!

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken?

-Vi tror att när du är en skitstövel så förblir du en skitstövel, livet kan förändra dig

Bli en bättre eller värre person men det är bara livet, det är inte särskilt på grund av musiken.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Det är inte tråkigt, men denna fråga är verkligen för mycket hahahaha

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Hur känns du då du är miljardär?

-Inte dåligt.

 

Framtidsplaner för bandet?

-En nytt split album vinyl med Arrach från Toulouse, en ny video och kanske komma till Sverige för att kicka några svenska rövar!!!

 

För dig själv?

-Julien: Bli en professionell musiker

 Yannick: Ha min egen plats för att organisera spelningar

 Antoine: Att vara en socialarbetare och hjälpa människor

 Nico: Fortsaätta at lära ut gitarrspelande

 

Visdomsord?

 -Den som sväljer en kokosnöt har en slutmuskel för mycket!

 

Nåt att tillägga?

-Guts, svett, blod, öl, rocka och pannkakor

 Tack för ditt stöd, och den här intervjun! Fortsätt att rocka