Frankie Flame I gruppen har varit med väldigt länge med sin punkmusik. Här ger han oss historien om sin grupp Superyob. Intervjun tog lite tid men här är den äntligen. Mars-2011

 

Historia om Superyob?

-Frank;- Superyob bildades 1995 i London av mig Me, Pat McVicar och hans bror Rob Reeves. Vi var kompisar och gick på samma spelningar och de hade sett mig när jag spelat solo. Vi delade på samma boende i södra London och vi hade samma känsla för att gör musik om världen som vi upptäckte. I början var det alltså Pat (trummor)and Rob  (gitarr) som skrev de flesta av låtarna för bandet och jag skrev några och sedan blev det jag och Pat som skrev låtarna och jag har skrivit några av låtarna helt själv också. Jag är den ende originalmedlemmen i Superyob nu och vi har haft en massa ändringar i sättningen genom åren. Hursomhelst så är jag Pat och Rob fortfarande vänner även om de gör andra saker nu. Tills nu har Superyob gjort fyra album, en ep, 2 vinyl singlar, samlingslåtar och vi har preci återutsläppt våra två första skivor som ett samlar vinyl grej med extralåtar och vårt tredje album med bonuslåtar på Randale Records. Vi har turnerat mycket i England, Skandinavien, Europa och i USA och vi firade precis 15-års jubileum med Superyob med en festival i London som hette Yobstock som hade Superyob som huvudband tillsammans med Evil Conduct och några andra band.  


 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje medlem?

-Frank;- Superyobs medlemmar nu är jag själv, ledsång, (och 12 stringad gitarr och keyboards på inspelningar), Dave(gitarr och körsång), Andy på bas och körsång och Mick på trummor. Vi är i olika åldrar, jag är den äldste och Dave är den yngste.  

Jag är en självanställd porffsmusiker och har det som jobb och jobbar också som agent för pianospelare/gitarrister. Jag skriver texter och musik för Superyob och jag filmar lite grand. Sedan sjunger jag i Superyob och jag spelar Oilåtar solo också och jag följer boxning och fotboll(West Ham och England). Jag dricker Guinness och jag är gift.  .

Något dåligt: Jag är en tyrann när jag är kreativ och värre när jag är full. -

Superyob smeknamn:-T’wearly/Old Git

Dave är en ingenjörsprojektmanager, dricker nästan allt och han är min högra hand I Superyob. Han har precis fått ett nytt jobb efter att ha varit arbetslös för ett tag, han har en specialbyggd Superyobgitarr i sin samling. Han spelar gitarr i Aceface och  The East End Badoes. Dave är gift.

Något dåligt- Han äter och dricker allt I sin väg när han är hungrig eller törstig, inkluderat folks middag eller öl. Ifall han är riktigt hungrig så kan han ändra sig till kannibal. …..

Superyob smeknamn;- Fatso/ Haystacks

Andy har en bondgård, han odlar frukt och gör sin egen cider som är riktigt god, vi marknadsför den som ‘Superyob Cider’! han spelade bas i The Gonads före han kom med i Superyob, och han är gift. Han har precis blivit en stolt fader.

Något dåligt- Andy har alltid dåligt med pengar...och han behöver verkligen mer än ett par byxor.......

Superyob smeknamn;- Pikey/Scrooge

Mick jobbar på ett varuhus. Han är jokern I bandet. Vi får en massa skratt mycket beroende av honom. Mick spelade trummor i Business innan han gick med i Superyob och jag har känt honom hela tiden, vi är gamla vänner. Han var halvproffs i fotboll innan och en skitbra grillkock. Han är gift också.

Något dåligt- se till att du vet var dina ägodelar är när han finns omkring dig för han får saker att försvinna......

Superyob smeknamn:- Tea Leaf ( Tea leaf är cockney slang för tjuv....)

 
Ni har varit en hel del band innan, berätta lite mer?

-Frank;-  Före Superyob...min senaste bandagenda måste nog innehålla U-Boat med David Bowie’s  original trummis,Woody Woodmansey. Vi signade en skivkontrakt med Bronze/EMI, spelade många spelningar runtom i UK och Europa inkluderat Reading Rock festival, och släppte ett album och en singel. Efter det så bildade jag mitt eget band Frankie and The Flames, som var en blandning av punk, power pop och pubrock. Jag har spelat med en hel del andra band i studion som  The Blood, The Business, The Gonads, Eddie and The Hot Rods, The Blades,  och en massa andra band och jag har producerat band och skivor också..

 

Har du några andra band bredvid Superyob nu?

-Frank;- Bara mitt jobb som är solo som keyboardist/sångare/gitarrist och jag är agent för andra som jag sa


Hur kom du in i punkens värld från början?

-Frank;-Jag gillade Sex Pistols och de andra banden som startade punken, och sedan blev det Oi efter det…  .


Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Frank: det är ett sätt att se ut, ett sound, en livsstil, allt det där…självklart MTV Punk har devalverat det där lite grand.


Musik och politik, hör det ihop?

-Frank:- Nej, inte som jag ser det.


En låt som Champagne Socialist....har du mött många som är såhär?
Är det någon speciell person du tanker på?

-Frank:- Yeah.... Tony fuckin Blair och Gordon fuckin Brown  deras polare som har förråt den brittiska arbetarklassen och en massa så kallade politiker.

Vem är den bästa politiska artisten?

-Frank;- Vet inte. Första av allt, vilken typ av politik….Höger? Vänster ? Grön? Djurrätt? Kristen? Liberal? Demokratisk? Socialistisk?, Nationella Partiet? Jag är inte intresserad av politiska band. Artister som binder sig till den politiska rörelsen hoppar på ett tåg som inte går att hoppa av och de blir ”egendom” till den politiska rörelsen, De skulle bli kallade svikare om de vågade att göra någonting annat eller skriva något som deras politiska parti inte gillar eller håller med om. De blir kontrollerade av den politiska fraktion de är associerade med. Nio gånger av tio så slutar detta dåligt. Så jag har ingen åsikt om bästa politiska band eller artist. Jag är mer intresserad av band och artister som tänker själva och följer sig själva som ledare.  

 

Det verkar som om texterna är viktiga för dig?

-Frank:- Ja, absolute. I en låt är de som skelettet är för en kropp, ifall sången och musiken är köttet , två väldigt skilda saker som tillsammans blir något riktigt bra. Texter är extremt viktiga och de är ett statement på en artist intentioner och vad han eller hon vill säga. Självklart kan texterna existera utan musik…men jag jobbar med båda samtidigt men ibland får jag en bra låt och passar in texten till musiken…och ibland kan det fungera tvärtom också, att jag får en stark fras och jobbar med det.    


Vad är det för typ av folk som kommer till era konserter?

.Frank:- Skins, punks, herberts, fotbollsdårar/huliganer skivbolagsfolk, journalister, fotografer, pc spioner.........


Ni gjorde Live for Today av Sweet på er CD Quality Street? Har ni gjort några mer covers?

-Frank:- Ja vi har spelat in ‘All or nothing’ av Small Faces (London 60’s Mod band) och ‘How Does It feel’ av Slade.... båda dessa har varit b-sidor till vinylsinglarna  ‘Rock n’ Roll Ghost’ och ‘Rock n’ Roll Revolution’.


Vad gör en cover bra?

-Frank;-Jag tror att när du sätter till din egen DNA på låten du spelar in men du ändå respekterar originalet och originalartisten.  


Blir man aldrig för gammal för att spela punk(jag själv är 48) ?

-Frank:- Nej, jag är äldre än dig, kompis....! Jag bryr mig aldrig om vad folk säger och det finns ingen tidsgräns eller pensionsålder i vår scen. Jag gör det jag gör eftersom jag älskar det och när man älskar något så står tiden still…du håller dig ung i hjärta…och så är jag yngre än Charlie Harper…HA!


Vad skall dagens punkare göra nu för att chocka sina föräldrar nu när punkens kläder är mode?

-Frank:- Vet inte, jag är säker på att de kommer på något.....


 

 

 

Hur är det att bo i England idag, politiskt menar jag?

-Frank;-   Det är en skitstorm.....Det överväldigande klimatet för politik och finanser är deprimerande nu…England och hela kungadömet har flera biljoner pund i skuld tack vare . Blair/Brown.....  det är miljoner som är arbetslösa precis som på 80-talet…stora publika sektorer skär ner varje dag….försvaret sänker budgeten…lokala service ställen skär ner…social nätverket för familjer och barn skär ner…högra skatter…nedskärningar nedskärningar nedskärningar... okollade och förödande “totalt öppen invandring” de senaste tio åren som har resulterat I massor av invandrare och det blir mer press på att hitta bostäderna sjukhus, jobbmarknaden, skolor och undervisning och all service på vår ö…och nu kan inte de lokala politikerna hitta hem till alla som behöver det, de behöver jobb, sjukvård och skola…barnbidrag och socialbidrag etc….systemet går åt helvete överallt…och på en del ställen är den mardrömmen.. Det är inte fel på invandrarna man kan inte skyller på dem för att de vill ha ett bättre liv…de är bara brickor i spelet. Politikernas är de som har ansvaret för detta skall vi skylla på. Deras social invandringspolitik har skapat kaos, hat, raskrig och det har blivit fattigdom och splittrade samhällen i England. Sydöstra delen av England är den mest tätbefolkade delen i hela Europa och London där jag bor är den mest överbefolkade staden i Europa. Sedan har EU get England en hel del problem politiskt och ekonomiskt med en massa dumma lagar som inverkar på vårt sätt att leva.  Jag skulle kunna skriva en bok om detta…detta är bara en kort historia om hur det är att leva i England just nu, politiskt. Jag är verkligen FÖRBANNAD, jag vill ha mitt land tillbaks. Det jag har beskrivit är det vardagliga livet i England och det är den verklighet vi bor i.

 

Är folk rädda för nya terroristattacker?

-Frank;- Vi är medvetna om hoten och vi är konstant beredda när vi får reda på att det kan bli mer attacker…är vi rädda? Säg så här. Jag tror de flesta är medvetna om det men jag tror inte de är rädda, Och jag säger som så att det alltid finns de som vill kommer att slå tillbaks…......


 

Ni har släppt er skiva Quality Street på Randale Records, är det ett bra bolag?

-Frank:-Vi gillar Randale records, och jag tycker det är ett bra bolag.


Inget nytt album på gång?

-Frank:- Jo, vi har återutsläppt vårt tredje album ‘Ghetto Blaster’ med bonuslåtar på grund av publikt tryck, finns både på vinyl och på CD på Randale Records och vi kommer att släppa ett helt nytt album 2011 också. Jag skriver låtar som en djävel för det nya 2011 albumet. Vi har replokalsinspelningar av vårt nya material och låtarna är riktigt dynamiska.  


Vad vet ni om Sverige? Ni har varit här väl?

-Frank:- Ja Superyob har spelat i Göteborg och för några år sedan spelade jag solo där. Vi har också åkt igenom Sverige när vi en gång spelade i Finland och vi var tvungna att sova på golvet på Skavsta över natten på grund av Ryanair…Sverige är ett fint land och vi har bra vänner från Sverige och några av våra svenska vänner kommer över till vårt 15-års jubileum Yobstock som vi hade i London 2010. ,


Tycker ni om några svenska band?

-Frank:-Vi har delat scenen i Göteborg med The Cliches, och Gatans Lag.  Båda dessa band är bra tycker jag och vi hade kul ihop med dem och det var en riktigt bra konsert. Vi har hört andra svenska band som Ultima Thule etc.  


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Frank-Jag väljer TJUGO skivor. Fem är inte tillräckligt….....!

Favoritskivor.

1. Quality Street /Album/ Superyob (hehe, jag är en storhuvudjävel men den är min favorit!)

2. Sweet F.A.  single track/ Superyob (  samma här....)

3.Oi! Oi! Oi! / Album / Cockney Rejects

4.The truth the whole truth and nothing but the truth /Album/ The Business

5.Live n loud/ Album/ Cocksparrer

6.Never mind the Bollocks/ Album/ Sex Pistols

7.Best of Chas n’ Dave/ Album/ Chas n’ Dave

8.The Ultimate Collection /Album/The Who

9.The Autumn Stone/ Album/ The Small Faces

10. Feel the Noize, The very best of Slade/ Album/ Slade

11.That’s My Music/Album/ The New Chords

12.Straw Dogs 91-97/Album/ Straw Dogs

13.Divine Madness/ Album/Madness

14.This is the Way We Feel/ Ep/ Evil Conduct

15. The Best Of Frankie And The Flames/ Album/ Franky Flame

16.Inferno/ Album/ Franky Flame

17.Islander/ Album/ Franky Flame

18.Skinflicks /Album/ Skinflicks

19.Några låtar från ‘Democracy’/Album/ Killing Joke

20.Flera låtar från ‘Pandemonium’/ Album/ Killing Joke

 

Fem konserter jag varit på (och spelat med Superyob).

1.Avalon Ballroom Boston USA med The Dropkick Murphys

2.Concorde 2 club Brighton UK med the Cockney Rejects

3.Oi! The Meeting Festival, Leipzig Germany med The Templars

4.Endless Summer Festival, Torgau Germany med The Cockney Rejects

5.Back On The Streets Festival, Waldlaubersheim Germany med Krawallbruder

 

Fem viktigaste sakerna i livet

Frank:- Jag listar mina nio saker jag försöker leva efter:-

1.Mod, 2, Sanning, 3. Stolthet, 4. Trohet, 5.Disciplin, 6. Hjälpsamhet,

7. Förtröstan, 8. Industriousness(???), 9. Uthållighet

 

Första senaste och dyraste skivan du köpt?

-Frank;- Den första var en Small Faces skiva, jag kan inte komma ihåg vilken det var…den senaste var 4-skins  ‘The Return’ album och den dyraste skivan? Jag vet inte riktigt men det var troligen någon disc eller box som jag köpte som en gåva till någon…Jag har spenderat en förmögenhet på skivor i alla år…...

 

Var står du i debatten om nedladdning och mp3 och liknande?

-Frank:-  Personligen föredrar jag den fysiska produkten(cd eller vinyl) för att lyssna till musik.  


Är det bra eller dåligt för ett band som ert?

-Frank:-Vi säljer fysiska produkter och en del som nedladdning på Tunecore, det är inte dåligt eller bra det är bara olika sorters format. En del ställen och folk föredrar Cd eller vinyl och en del föredrar nedladdning.


Hur mycket säljer en skiva av er?

-Frank:- Det måste du fråga vårt bolag om! …..Ifall du menar – för hur mycket vi säljer Cd eller vinyl?...Vi säljer de ungefär för  £10.00 , det beror om det är med porto eller inte men på spelningar tar vi oftast £10.00. (


Framtidsplaner för bandet?

-Frank:- Turnera, festivaler, spelningar, mer skivor och videos so vi hoppas att få göra.  

‘Real music in an unreal world’.


För dig själv?

-Frank:- Jag tanker fortsätta att skriva, spela in och producera texter och musik för vår scen och jag skall försöka göra mina solospelningar som är väldigt populära och jag skall också föröska att få en budget för att producera en musikfilm som jag har skrivit med en vän plus att jag skriver min biografi och göra några mer filmjobb.  


Visdomsord?

-Frank:- ‘Självinsikt”.


Snälla berätta någon rolig sak som har hänt under alla dessa år som du spelat musik?

-Frank:- Jag åkte på semester till Europa med min fru och hennes bror och de åkte skidor. Jag kan inte åka skidor…Jag har aldrig varit i en skidbacke i hela mitt liv så jag började att gå nerför den röda pisten för att gå till puben längt ner i backen,  (Dumt!) …men jag isnåg snart att jag gick fortare och fortare eftersom det var is och en brant backe och mina gick som en tecknad figurs …. (meep meep!)…. Det slutade med att jag sprang så fort att jag inte kunde stoppa och jag ramlade framåt rakt ner i berget och jag var ungefär som kitten Gustaf I ansiktet, lika platt. Jag gick förbi puben med mitt ansikte i isen….Jag tittade upp i backen efter min fru och hennes bror och de låg ner med sina skidor i luften och skrattade hysteriskt när de såg mig så här. …en amerikansk tursit kom ut från puben och sade “  “God-damn boy, that was the most RADICAL descent I’ve ever seen on this slope!”. Jag gick skakande in på puben och fick en massa tillrop och applåder och alla vill köpa drinkar till mig. Senare sade min fru att hon önskade att detta skulle ha varit filmat eftersom vi troligen hade vunnit pris på Tv-programmet  “You’ve Been Framed”!!!!

Jag lärde mig aldrig att åka skidor……


Nåt att tillägga?

-Frank:- Tack till alla, ni kan kontakta mig på:-

 

www.myspace.com/Fieryfrank

www.myspace.com/superyoblondonuk