Sun Rider är ett holländskt stonerband som ligger på etiketten Electric Valley Records. Jag hoppas verkligen att många fler människor kommer att låna ut sina öron till denna grupp ... .april 2016. 

Snälla berätta lite historia om gruppen?
-Vi startade 1998 som ett heavy metal band som hette Headhaunter, det blev lite ändringar i lineupen. för ett år sedan bestämde vi oss för att sluta spela metall och fortsätta som Sun Rider.
 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan?

-Mark Stevens-gitarrist, han är en skolad musiker i bandet. Han undervisar barn att spela gitarr och har en hel del inflytande på skrivandet av nytt material.
Michael Philippo-sångaren, vår frontman, skriver texterna och sjunger.Giel van Arkel-basist. Stadig kärna i bandet, spelar bas.Gert-Jan Kruijthoff- gitarristSjälv lärt gitarrist, älskar förstärkare, pedaler och blixtrande gitarrsolonTeknikern i bandet när det kommer till utrustning.Erik Reppel-trummor, organisatör.
 

Jag kan höra mycket olika influenser, mycket stonerrock men en hel del Hendrix, Motörhead och Deep Purple på den nya LP:n? Favoriter från det förflutna?

-Vi har vår egen musikaliska preferenser och de smälter in i ljudet av Sun Rider. Vi gillar gamla rockband och aktuella stonergrupper. Men det varierar från reggae till death metal och allt däremellan.
 

Sun Rider är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Du var inte rädd att någon annan band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?
-Vi gillar detta namn, det har något för alla, det har ingen tydlig innebörd precis utan det är vad du vill ha det till. Det bästa bandnamnet någonsin? Jag vet inte, det finns så mycket häftiga namn!
 

Vad är det bästa med att spela live?
-Bästa saken är att se människor njuta av musiken, att de gungar framför oss eller nonchalant nickande på sina huvuden i baren. Rå stämning på scen, värme, svett ... 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Att vara ett undergroundband betyder att du inte kan vara alltför kräsen när det gäller platser att spela på. Vi spelar överallt. Så länge vi får anständigt betalt och människor inte klagar på vår volym!
 

Hur är det att spela den här typen av musik i Holland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det är bra att spela i Holland, det finns en mycket rik bandkultur och bra platser kommer med det. Vi spelar med en massa band som Stone Golem, Ditch,
The Machine. 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Hårt gungande stoner
 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Jag vet att ni inte spelar punk men jag kommer därifrån ..
-Punk för oss handlar om hur vi hanterar våra grejer, vi gör allt DIY. Och frihet i musiken att låta som du vill oavsett ... 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det är ett bra sätt för band som oss att nå till avlägsna hörn av världen
 

Hur är det att bo i Holland just nu? Politiskt?
-Vi blandar inte in politiken när det gäller bandet. Alla i bandet är väl informerade och har en riktig uppfattning om det men bandet är en icke-politisk enhet. 

Finns det några bra band från Holland nu? Är punkscenen / hardcorescenen stor? Metalscenen?
Hur är det i din hemstad?
-Vår hemstad Dordrecht hade en stor musikscen, vi har stora möjligheter att spela in, repetera och spela spelningar. Young Guns kommer upp med massor av coola band. Vi är inte up to date med scener eller något liknande. 

Vad vet du om Sverige?

-Vår trummis har varit i Sverige nyligen. Det är en vackert naturfyllt land med öppna och moderna människor som är välkomnande till utlänningar.
 

Har du hört några bra band från Sverige?

-
Truckfighters självklart.


Era texter, vem gör dem och vad påverkar ? Är det lättare att göra texter nu eller var det är lättare att göra det när ni var yngre? Aldrig på holländska?
-Michael skriver de flesta av texterna under den musikaliska skrivprocessen. Det är bara innan inspelningen vi ser texterna som ett band och anpassar som en gåva till låtarna. Holländska är ett konstigt språk att lyssna på så det passar verkligen inte till det sätt vi vill låta. 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?
-Politik. Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?
-Som sagt innan så vill vi inte göra politik i vår musik. Det är definitivt ett bra medium för att få ut ditt budskap, men för oss handlar det bara om att ha kul och göra episka rocklåtar. 

Bästa politiska band/artist?
-Ingen åsikt om detta. 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?
-Det skulle vara en ära om vi kan förändra ett liv till det bättre, men det är inte vår avsikt när vi skriver musiken. 

Ert omslag på er skiva är riktigt snyggt, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar folk vilken typ av musik du spelar? Ditt favorit omslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?
-
Ja för oss är det mycket viktigt att albumet är ett paket. Namnet är ganska abstrakt och en del av musiken kan anses vara spacey. Så att titta på konstiga konstverk medan du lyssnar på våra låtar. Till nästa album letar vi efter en annan stil bara för att hålla saker färska!
 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kunde välja vad?
-Självklart, vi måste göra några pengar för att hålla elden brinnande. Bensinen är inte billig så är resor i allmänhet. Fysiska kopior av albumet ger dig ett bra sätt att nå ut till fansen och samtidigt få pengar för att täcka en del av kostnaderna 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Förr i tiden brukade vi fest ganska mycket, massor av sprit och ganja. Vi hade en hel del konstiga situationer. Vi sov en gång i ett bankvalv efter en spelning på en squat. Vår sångare Mike gick vilse i sömnen på ett hotell.
  Det finns alltid något på gång. I Polen en gång fick vi fly en plats eftersom folkmassan blev för våldsam efter showen.
 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Vår publik är bara människor som vi inte ser som en speciell typ av människor. Bara
  folk att umgås med. Vi spelade ihop med Karma to Burn en gång.
 

Är det tråkigt med intervjuer?

-Nej Inte tråkigt, vi har inte så mycket intervjuer så vi är glada att ge en!
 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?
-
Jimi Hendrix Experience/Led Zeppelin/Lynyrd Skynyrd/
 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?
-Det är det bästa sättet att komma ur daglig stress och frustration, men jag tror inte musik gör dig till en bättre människa. 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Bästa album etc:

Mike sång:
Bästa album
1 Deep Purple - In Rock
2 Iron Maiden - Piece of Mind
3 Clutch - Clutch
4 Led Zeppelin - IV
5 Entombed - Wolverine Blues
Best live show
1 Pantera Dynamo Open Air 1998
2 Iron Maiden  Somewhere Back In Time  World Tour 08 
3 Queens of the stone age Lowlands 2005
4 Earthless 013 2014
5 Cephalic Carnage 013 powerfest 2006
Favoritsaker I livet
1 Musik
2 Familj
3 Vänner
4 Spelande
5 Kall öl

Senaste album jag köpte
King Tuff - Black Moon Spell

Giel basist :
1. Kyuss - Welcome to Sky Valley2. Orange Goblin - The Big Black3. Black Sabbath - Paranoid4. Deep Purple - In Rock5. Megadeth - Rust in PeaceBästa liveshow1. Pink Floyd - Division Bell Tour De Kuip2. Tool - Ozzfest 2002 Goffertpark3. NIN - 2009 Tour HMH4. Motörhead - Bömber Tour W:O:A 20135. Meshuggah - Obzen Tour Zwarte CrossFavoritsaker i livet?1. Musik2. Familj3. Filmer4. SpelandeSenaste album  - Blind Dog - Captain Dog Rides Again
Första album - Orange Goblin - A Eulogy for the Fans... (Vinyl)

Gert-Jan guitarTopp 5 bästa skivorDark side of the moon - Pink FloydElectric Ladyland - Jimi HendrixLed Zeppelin IV - Led ZeppelinMasters of Reality - Black SabbathMachine Head - Deep Purple
Konserter
Roger Waters - The Wall tourRolling Stones - Forty Licks tourBlack Sabbath - 2013 tourSepultura - Roots tour Golden Earring - Meerdere keren gezien Favoritsaker i livet: Frihet-Öl-bröst-El-musik Dyraste skuivan jag köptBrescia 20-6-71 - Pink Floyd bootlegeller Farewell to LA - Led Zeppelin bootleg. Första album jag köpte Hot Rocks I&II - Rolling StonesSenaste album jag köpte var Blackstar - David Bowie
Mark gitarr
1. Dark Side of the Moon - Pink Floyd 2. And the Circus leaves Town - Kyuss 3. Gravity-X - Truckfighters 4. Straight Ahead - Southfork 5. Time traveling blues - Orange GoblinMest viktiga sak?1. Buddha haze 2. Bergstoppen Nepal 3.Fyrhjuling I öknen 4. Elke andere haze 5. Alla stonerrock album 

Framtida drömmar?
-Att få ut ett nytt album och fortsätta spela konserter och träffa nya människor
 

Erik!