Sunny Gang är ett amerikanskt gäng som gick hela vägen in i mitt hjärta med sin skiva. Här är en intervju med dem gjord i juli-2016. Chris Bacchus och Joe Sap har svarat på frågorna.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

Chris Bacchus: Jag träffade Marshal och Nate i slutet av 2011 på ett party. Vi började att hänga  mycket mer och vi insåg att vi alla hade någon form av musikaliska talanger. I början av 2012 skrev vi vår första låt, Jack och Blunts i Nate och Marshalls studentrum. Det var strikt gitarr, trummor och sång. Vi behövde en basist att fylla i vårt sound och Nate & Marshal råkade känna Joe Sap. Sap tog oss till campusen inspelningsstudio och vi har hållit på sedan dess.

Joe Sap: Vi jammade på en låt killarna hade skrivit som heter Jack och Blunts, och sedan strax efter det skrev vi det som blev Bloc Party, och resten är historia

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan av?

Bacchus: Jag är 23, jag arbetar som elektriker när jag inte spelar musik. Jag är en ivrig skateboardåkare och en älskare av hardcore och punk. Jag försöker gå till så många hardcorespelningar jag kan, det finns egentligen inget som det. Jag har alltid varit engagerad i en mängd små punk eller metalband. Jag har också nyligen precis börjat med en hardcoregrupp som kallas Player Hater med ett gäng av mina vänner.

Sap: Jag är 24, jag är en ljudtekniker, och jag arbetar på en multimediastudio för barn. Jag gillar TV och filmer, älskar att gå på spelningar, och jag är ofta full. Min pappa är en musiker, så jag jammarmed honom och en hel del på gamla rock and roll, jazz och blues saker. Han spelade orgel på Downtown på vår skiva! När jag gick i gymnasiet var jag med i ett skaband hette At The Ready!

 

Jag kan höra mycket olika influenser, både punk, hiphop, ska, Rage Against the Machine etc? Favoriter från förr?

Bacchus: Vi lyssnar till ett brett utbud av musik och vi försöker att införliva alla dessa element i vår musik. Jag ser hela tiden till det förflutna för att få inspiration. Jag ser verkligen upp till band som Black Sabbath och Bad Brains för de banade väg för mig och alla mina kamrater. Jag gillar verkligen reggae också, jag växte upp och lyssnade på en hel del reggae med min mamma och pappa.

SAP: Sabbath var en stor påverkan för mig också när jag först plockade upp basen. RATM också. Några av de första låtarna jag lärde mig var Paranoid och Killing in the name. Jag letar ständigt efter något bra att lyssna på och ta inspiration från. Jag älskar det sena 50-talet / början av 60-talets garage grejer, wild ass hip hop, hårda elektroniska saker, vad som helst.

 

Sunny Gang är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Ni var inte rädd att någon annan band skulle ha det namnet redan. Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

Bacchus: Jag hatar vårt namn lol. Sunny Gang är baserad på showen, It’s Always Sunny In Philadelphia. Vi valde det namnet eftersom vi tenderar att hamna t i samma scenarier sompersonerna i showen. Vi arbetar ständigt på att bli fulla och att få in en massa onödiga, men roliga ståhej. Det bästa bandnamnet jag vet är Deez Nuts.

Sap: Vårt bandnamn är skit men vi har fastnat med det. Och vår logotyp är cool så det är bra oavsett. Vi  googlade på det för att se till att ingen annan hade namnet. Enda vi hittade var några faktiska gäng publicerade bilder på Instagram. Det bästa bandnamnet jag någonsin har hört är oavgjort mellan Smother Teresa och Ellen and The Degenerates.

 

Vad är det bästa med att spela live?

Bacchus: Jag känner mig tillfreds när jag är på scenen. Det bästa är att titta in i folkmassan och se hur människor rör sig till musiken. Jag älskar verkligen att se människor mosha på spelningar, det får mig att tänka att vi gör något rätt.

Sap: När allt går rätt och du bara slås av detta ögonblick av total zen på scenen. Det är fullständigt kaos i publiken, PA drar på och ditt sinne är bara klart. Det finns egentligen ingen känsla som den. En gång en kille svängde runt en slägga.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

Bacchus: Det bästa stället att spela är definitivt på en DIY punk ställe. Det finns så mycket energi och det finns en verklig koppling mellan dig och fansen. Det sämsta stället att spela definitivt en rapshow. Jag bara inte gillar dem. Jag älskar rap men jag kan inte njuta av denna nya våg av skitsnack som alla verkar vara så förälskade i.

Sap: DIY punkställen är fantastiska. Rapspelningar kan vara superhit eller miss, men det värsta stället att spela är en sadboy emoshow där människor är arg på våra fans för att de moshar.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

Bacchus: Jag tror att det är uppfriskande för fansen att höra denna typ av musik. Det är terapeutiskt eftersom vi kan släppa ut all denna  aggression. Jag tror att folk välkomnar kritik av politik med öppna armar. Vi spelar med en bra mängd punkband, vissa rappare och ibland andra hybrider och det fungerar när man blandar rock och rap.

SAP: Vi spelar med en massa olika typer av band, eftersom det inte finns en massa människor där ute som gör punk / hiphop saker. Men några som vi har delat scen med är bland annat våra vänner i Ho99o9, Blxtpltn, Shinobi Ninja, Rebelmatic, and The White Mandingos.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

Bacchus: Gritty, Groovy, Arg

Sap: Vaken, berusad, Fun

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

Bacchus: Punk för mig är att vara vem du vill vara. Det handlar inte om att följa trender. Det handlar om att göra egna val och säga vad du vill säga, när du vill säga det.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

Bacchus: Jag skulle vilja att folk betalade för vår musik, men så länge de lyssnar på den så är jag glad.

Sap: Jag bryr mig inte hur människor får vår musik. Bara de får det och kommer vilda ut med oss ​​på en spelning

 

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt? Den jävla  saken i Orlando?

Bacchus: Usa är delat. Du har dina liberaler och du har dina konservativa och alla driver sin egen agenda. De är inte ute efter vad som är bäst för landet, de tittar på vad som är bäst för deras egna kampanjer. Jag tycker inte om politik, jag tror att det är ett spel. Det som hände i Orlando är mycket tråkigt och det bör aldrig ha hänt. Vår värld är avsedd för människor i alla olika trosbekännelser, sexualiteter och föreställningar och det finns ingen anledning att döda människor eftersom du inte håller med om deras sexualitet.

Sap: På vår skiva,där slutar låten Animal med orden ALLT är kört. Jag står fast vid det uttalandet. Och det verkar bli gradvis sämre. Alla har varit så arga på så många saker så länge att det verkar som att försöka ändra någons sinne är en dåres ärende. Men du måste försöka. Om inte annat kommer de gamla att driva landet till helvetet och dö ut så småningom.

 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen / hardcorescenen / metalscenen stor?  Hur är det i din hemstad?

Bacchus: Det finns en massa bra band från USA just nu. Jag skulle säga att mina favoriter är Blind Justice och Dissent. Det är två häftiga hardcoreband från New Jersey. Metalscenen är enorm och definitivt större än punk och hardcore scenen. Det finns en massa hardcore och punk konserter nära till min hemstad. Det är ganska mycket en underjordisk rörelse och de som inte deltar i denna rörelse vet förmodligen inte att de händer.

Sap: Ett par punk / hardcoreband Jsom jag diggat till nyligen är Angel Du$t och Turnstile. Det finns en växande trend av punkband som når ut till andra musikstilar för inspiration, precis som vi gör, och har en hel del framgång med det.

 

Vad vet du om Sverige?

Bacchus: Jag vet inte mycket men jag vet att ni har en blomstrande metalscen.

Sap: Köttbullar, Ikea, Viking Metal.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

Bacchus: Amon Amarth!

Sap: Originalet av black metal: ABBA

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar denne? Är det lättare att göra texter nu eller var det är lättare att göra det när man var yngre?

Bacchus: Vår sångare Nate skriver texterna. Vi ger honom idéer och saker som vi skulle vilja att han skriver om och han kommer tillbaka med en färdig produkt.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om ??

Bacchus: Jag hoppas att vi aldrig skulle skriva om att ha en massa pengar och bilar. Det finns ingen substans i sådant nonsens.

SAP: Jag hoppas vi skriver om att ha en massa pengar och bilar, eftersom det skulle förmodligen innebära att vi hade en hel del pengar och bilar, vilket låter bra.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

Bacchus: Musik kommenterar politik. De kanske inte exakt går hand i hand, men medveten musik kommer alltid att peka ut vad som är fel i den politiska sfären. Vår mest politiska låt måstee vara Godzilla

SAP: Musik har alltid varit ett sätt att sprida ett budskap, så naturligtvis har den alltid haft politik inblandad. Burn it Downr är också en superpolitisk sång.

 

Bästa politiska band / artist?

Bacchus: Rage Against The Machine

Sap: RATM, Woody Guthrie, Killer Mike

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

Bacchus: Det kan den definitivt, jag har sökt min tillflykt till musik många gånger. Jag tror verkligen att musiken har räddat mig och gett mig ett syfte i denna värld.

Sap: Absolut.

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar folk vilken typ av musik du spelar?Ert favoritomslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

Bacchus: Tack! Jag tror att ha ett skivomslag och då är det viktigast att fånga persons ögon. Du vill ha något som sticker ut och få dem att vilja köpa skivan. Mitt favorit skivomslag måste vara Bad Brains självbetitlade skiva. Det är ett sådant ikoniskt konstverk. Det finns inte så många skivaffärer runt min hemstad men det finns en riktigt trevlig  ca 40 minuter bort. Den heter Vintage Vinyl och den ligger i Fords, NJ.

Sap: Mike Hinson, en grafisk formgivare från NYC gör alla våra omslagsbilder. Han är utropa honom. Jag har lyckligtvis en stor skivbutik i min stad som heter Jack Music Shoppe. Den har varit det i 50 år och är definitivt mestadels en rockbutik, men de har en hel del av allt. Jag tycker att Action Bronson har några av de galnaste omslagsbilderna i musik just nu, Saab Stories speciellt. Mitt favorit skivomslag genom tiderna är dock troligtvis John Coltrane s Coltranes Sound. Jag drogade en gång och stirrade på det i en timme.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kunde välja vad som helst?

Bacchus: Ja det är mycket viktigt att få ut fysiska skivor. Det är mycket mer personligt än en digital nedladdning av en låt. Jag föredrar att ha en fysisk CD. Jag har alltid gillat den processen att gräva igenom lådorna.

Sap: Fysiskt är mycket viktigt och att någon kommer att kunna köpa den på en show just då och där. Om du berättar för någon "Åh leta upp det på iTunes" så kommer förmodligen att glömma, men om du kan sälja dem något just då och då har du ett nytt fan som kommer att lyssna på dina saker hela tiden. Vinyl är fräckt också, jag älskar att bläddra genom LP-skivor och köra med skivspelare och allt. Jag är inte riktigt såld på hela denna kassettbandsväckelsegrejen men vissa människor gillar verkligen att gräva.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

Bacchus: Det finns en massa roliga saker som har hänt. Jag tror det roligaste var när vi spelade på ett lager i Jersey City. Jag var väldigt berusad och började att pissa ut genom ett fönster. Det visar sig att lagret ägdes av ett biker gäng. En biker såg mig pissa ut genom fönstret och han tog mig i håret och hotade att kasta mig ut genom fönstret.

Sap: Som jag sa innan, en gång kom någon genom moshpiten med en slägga. Och ingen blev skadad! En gång gjorde vi en naturlig storlek dummy av Bacchus och kastade ut till publiken. Den varade i cirka 30 sekunder innan de slet den i stycken.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

Bacchus: Vår publik är mestadels medmusiker, skateboardåkare, punkare, hipsters och vissa hiphophuvuden. Jag tror att vi verkligen missar när vi spelar för en mainstream rap publik. De verkar inte vara intresserade av vad vi har att erbjuda. Det största bandet som vi någonsin har spelat med är Living Color.

Sap: Vi öppnade även för Questlove och de gjorde ett DJ-set en gång, det var ganska fräckt. Våra massor av folk är ganska mångsidiga och det gör mig glad.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

Bacchus: Lifestyles Ov Da Poor And Dangerous- Big L, Kill Em All- Metallica, Ashes Of The Wake- Lamb Of God, The Right Time- Mighty Diamonds, The Doors- The Doors

Mina fem favoritkonserter måste vara Lamb of God och Slipknot, Suburban Scum på TCNJ, Afropunk Fest 2014, Dead Kennedys och Hot Blood, Fidlar på First Unitarian Church.

Mina fem viktigaste saker i livet är musik, skateboard, familj, vänner och öl

Sap: utan inbördes ordning

Skivor: Phoenix- "Wolfgang Amadeus Phoenix" Kanye- "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" Daft Punk- "Discovery" John Coltrane- "Coltrane Sound" Beatleset "Rubber Soul"

Konserter: Death Grips på Webster Hall, The Orwells på Bonnaroo 2014 (som nästan slutade i upplopp), Fidlar på First Unitarian Church, Odd Future på First Unitarian Church i 2011, Bonnaroo Superjam 2014

5 viktigaste sakerna: musik, familj, vänner, öl och mat. Jag åker inte skateboard.

 

Första, senaste och dyraste skivan du köpte?

Bacchus: Den första skivan jag köpte var On The Front Line av The Casualties.. Den senaste skivan jag köpte var Forced Order’s Vanishing Crusade. Den dyraste skivan jag har köpt var nog Nirvana, With The Lights Out box set.

SAP: Min första skiva var Daft Punk Discovery. Senaste skivan jag köpte var Death Grips "Bottomless Pit" på vinyl. Jag kan inte riktigt komma på en särskilt dyr skiva jag har köpt.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

Bacchus: Intervjuer är inte tråkigt och jag njuter av dem. Jag gillar definitivt personliga möten eller telefonintervjuer bäst.

Sap: Jag gillar intervjuer! Speciellt när vi blir frågade unika frågor som dina.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade då valts?

Bacchus: The Jimi Hendrix Experience, The Doors, The Roots, Incendiary and Lamb of God

Sap: The Doors, RATM with Zach De La Rocha, Run The Jewels, Death Grips, and Wolfgang Amadeus Mozart (DJ set)

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ?

Bacchus: Absolut så är musik mycket terapeutiskt. Gå på spelningar är en tid för mig att släppa all min uppbyggda ilska. Det känns som om jag inte får vara galen i mosh pits så skulle jag förmodligen skada någon på gatorna lol.

Sap: Ja, det gör det definitivt bättre för mig när jag har varit spänd eller förbannad hela dagen. Släppa energi är stort, jag kommer ofta av scenen och mår bra, om inte showen var förbluffande dåligt.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

Bacchus: Vi har inte riktigt fått några udda frågor ännu.

Sap: Denna fråga.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

Bacchus: Frågan jag vill bli tillfrågad är vad är den mest stressande delen av att vara en oberoende musiker. Den mest stressande delen är känslan av att vara i limbo och känslan som du lägger i allt detta arbete med några omedelbara resultat.

SAP: Jag önskar att folk frågar oss om öl. Vi älskar öl. Låt oss tala om öl mer.

 

Framtidsplaner för bandet?

Bacchus: Turnera, get ut mer musik och film, mer musikvideor

Sap: Just nu är mål numero uno är komma ut på vägen och komma till LA. Vi skriver också en massa ny musik och försöker sätta ihop en ny EP för släpp i höst / vinter.

 

För dig själv?

Bacchus: Att vara glad 24/7

Sap: Hitta ett bättre jobb som jag kan arbeta med tills jag kan sluta för att göra musik på heltid.

 

Visdomsord?

Bacchus: Det är bra!

Sap: WUBALUBADUBDUUUUUUB

 

Nåt att tillägga?

Bacchus: Hjälp oss att få spela i Sverige, det skulle vara roligt!