Jag gillar inte riktigt band med Suicide i deras namn för att jag är medveten om vad det kan kosta. Men detta tyska band musik gillar jag. De svarade mig riktigt fort och det var den första intervjun 2014, januari ...

 

Snälla berätta er historia?

-Vi bildades i början av 2005 av mig Rüdiger, Sascha, Tober, Matthias och Chris G.

Från början på vi skrev egna låtar och bara på engelska. Efter några lokala spelningar och en egengjord Demo vi släppte vår första skiva "Devil May Care" 2008 och efter det spelade vi spelningar över hela Tyskland.

I september 2009 spelades ett andra album in och släpptes under namnet "Rule the Apocapylse" och fler och fler Festivalshowspelningar gjordes och klubbspelningar spelades. Ganska snart fortsatte vi med arbetet med nya låtar. I april 2011 dök vårt tredje album "Menticide"  upp och nu 2014 släppte vi vår 4: e skiva "Generation Suicide"  för en månad sedan! 

 

Snälla berätta lite om varje medlem , ålder , familj , intressen , arbete och något hemskt om varje medlem?

- Rüdiger är 35 , Tober är 29 , Chris G. ( trummor ) är 31 och Chris S. ( bas ) är 28 år gammal , vi har alla flickvänner men ingen av oss är gifta eller har barn .

Våra intressen är ganska lika , vi älskar musik , vi älskar konserter , vi sportar och vi gillar att dricka . Vi arbetar i företag och fabriker som elektriker , med undantag av Chris G. Han är en tenniscoach .

Något dåligt , det är ju bra , Tober bor inte 1 mil bort från vårt replokalen , men är alltid den sista som kommer . Chris S. förvandlas till en crabber när han är hungrig eller trött , tro mig det är hemskt när han är båda på samma gång .

Chris G. är ibland utom kontroll när han är berusad , men det är inte dåligt i alla fall utan  det är mer roligt , han är inte arg eller aggressiv , inte alls, men han skadar sin själv ibland , på grund av han klättrar upp saker som faller ned med honom , det suger inte , vi älskar det , men nästa dag vet han att det var dåligt för honom .

Själv tror jag ibland att jag ger  människor runt mig en hård tid , eftersom jag älskar att prata skit och irritera killarna när jag har bra humör , hehe , men jag även vet att jag är herre i att dra ner dem när humöret är dåligt .

 

Har du några andra grupper på sidan av Suicide Kings ?

- Bara Chris G. , han trummar i ett Black Metal band som heter Deadwood .

 

Har det varit många ändringar i sättningen genom åren?

-Inte så mycket, Sascha var en av de ursprungligamedlemmarna lämnade på grund av sin familj för att få mer tid för fru och son. Det är därför vi fortsatte med en gitarr. Matthias försvann eftersom det var inte riktigt hans typ av musik och istället kom Chris S.  med i bandet. Chris G. trummisen gjorde bara en paus på grund av hans studier men sedan över ett år är han tillbaka igen.

 

Jag tycker att ni låter som om ni har tagit influenser från många olika ställen, hur ser publiken ut, kan jag tänka mig att det är blandat?

-Just det! Metalheads, och det är Punks, Skins, Rockers och alla som inte är ett högerkantsasshole är  välkomna.

 

Min recension låter så här

Det är väl inte så att jag älskar bandnamn som detta eftersom min dotter valde att ta denna vägen för ett och ett halvt år sedan. Förstår inte varför man skall blanda in namnet Suicide i sina namnet men det är väl ett laddat ord som berör. Nu till denna gruppens musik. Jag kan tänka mig att de har lyssnat på mycket olika musik men grunden finns i punken såklart och sångaren låter som Animal i Anti-Nowhere League lite grand och han låter därför riktigt arg precis som Animal gör. De tio låtarna går fort och de är väldigt energikrävande och det gillar jag för här finns inte många chanser till att andas. Kul att kolla in hur bandet ser ut. Det ser ut som två deathmetalgubbar, två punkare varav den ena har en Exciter tröja. Det är kanske inte så konstigt att de låter på det viset som de gör… bra är det i alla fall men det gör inte att jag gillar bandnamnet bättre för det. 5/12

 

Vad tycker ni om den?

- Det är lugnt ,tack så mycket , men snälla tro inte värsta om vårt bandnamn ,det betyder bokstavligen inte självmord , vi är verkligen ledsen för det du skrev om din dotter ! Namnet kommer från en Peter O'Fallen Thriller , för oss innebär det att leva snabbt, att älska livet , att leva på  kanten att riskera och att våga saker i livet .

 

Har de andra recensionerna av nya skivan varit bra eller dåliga?

- Åh vi är verkligen nöjda med recensionerna,  vissa är bra och de flesta är riktigt bra , naturligtvis är det en del människor som inte gillar vår musik , och så att de skrev inte den bästa recensionen , men även om dessa killar säger att det är inte mn stil så kan de kan tänka sig att människor som lyssnar på oss kommer att gilla det , så de skrev neutralt men inte illa om albumet och det är helt OK för oss !

 

Bryr ni er om recensioner ? Vilka litar du mest på, dåliga eller bra?

- När vi får en bra recension är vi glada som små barn och ibland kan vi inte tro att de gillar våra låtar så mycket , det är bra ! Men vi tar med oss det dåliga för att arbeta med de saker de kritiserar , om det handlar om låtskrivande eller min tyska slang i sången , som jag har jobbat på  , det hoppas jag att du märkt? ...

Men i slutändan handlar det om smak, ungefär som öl , en del gillar det , andra inte !

 

Har ni någonsin ändrat något i musiken efter en recension ?

- Det är grejen med min tyska slang , ja jag vet att det ibland var riktigt hemskt , hehe ! Vi vet vad vi vill , vi gör det vi älskar , Punk , Thrash och HC , vi är ett punkband och inte en av dessa  band som är redo att göra allt för karriär , vi kommer aldrig att bli mjukare eller låta någon att påverka vår musik , om en låt är mer punk och en annan mer metall , vi bryr  oss inte .

 

Som du läser i min recension jag inte riktigt gillar ert namn men ni är inte det första bandet som har självmord i sitt namn , är namnet viktigt för ett band ?

- Jag tror inget är viktigare att vara äkta och att leva efter det du gör ! Det handlar om passion och om folk inser det så bryr de sig inte om ditt namn !

Ta en titt på Tyskland , det finns en hel del band som säger att de är  metall och de ser ut som jävla modehjätar det är en jävla catwalk och de har fruktansvärda bandnamn , men de har stor framgång!

Och punkband som Broilers , som betuder en halv kyckling på engelska , vilket namn , men de är äkta och deras musik är bra och det är därför de får vad de förtjänar och det är bra!

 

Vilket är det bästa bandnamnet som du har hört?

-Hmm ... Jag kan inte svara på denna fråga, det finns för mycket, jag gillar så många bandnamn. Ok ett exempel är Bad Religion, låter bra och budskapet är bra.

 

Vilka fem band skulle ni vilja ha en konsert tillsammans med, om du kunde välja fem band från nu och från historien?

-Det är svårt att svara på, men för tille xepmel Tankard, Casualties, Motörhead, Good Riddance och naturligtvis Slayer.

Historiskt Jag antar att du menar band som inte finns längre, så det första namnet måste vara Pantera och sedan de ursprungliga Misfits, SOD, original Black Flag, Dead Kennedys.

 

Finns det några bra band i Tyskland just nu? I världen?

-Naturligtvis finns det det : Kreator, Gamma Ray, Helloween, Accept, Sodom, Destruction, Tankard, Blind Guardian, Edguy, Running Wild, heaven Shall Burnoch många fler, och dessa band är band som spelar i hela världen.

Det finns oräkneliga i världen, det finns så mycket bra band vi hör och älskar! 

 

Varför tror ni sjunger på engelska och inte på tyska ? Har du haft någon tanke på att sjunga på tyska ?

- Aldrig någonsin , jag gillar det engelska språket , vi lyssnar nästa bara på band som sjunger på engelska , så vi tänker aldrig på att sjunga på tyska .

 

Är det lättare att göra låtar på engelska ? Vad tycker du om att sjunga om ?

- Ja för mig är det , jag vet inte varför , men på engelska är det lättare för mig att säga vad jag vill säga i texterna . Och för mig låter engelsk musik bättre, kan bero på att tyska är mitt modersmål , men i alla fall jag gillar jag att sjunga på engelska , jag tror jag  kan framhäva textenar bättre .

Ja, det är mest om saker i livet , striderna mot systemet , fascism , kapitalism och även om rädslor , att ta chanser eller bara om att ha en bra tid och naturligtvis att dricka !

 

Vad vet du om Sverige ?

- Inte tillräckligt , och det är tråkigt , jag har aldrig varit där för semester .

Men vår trummis har varit där  ofta , han älskar Norden !

Jag vet bara att ni har ett vackert land och vackra flickor ... men är inte öl och sprit jävligt dyrt , hehe ?

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-In Flames, Soilwork, Amon Amarth, Hammerfall, Bathory, Marduk,

Sverige har en hel del riktigt riktigt bra metalband ... men vi lyssnar inte på ABBA hehe ... och dessa band är absolut fantastiska: Refused, Raised Fist, Millencolin, Misconduct, Bones.

 

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Nej det är en hanterbar mängd. Tråkigt? Inte en chans, vi gillar intervjuer, vi gillar respons och intresset för vårt arbete och vi älskar att prata med människor i andra länder

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha? Ställ den och besvara den?

-Vad vill du säga med "Generation Suicide" som titel på det nya albumet?

Generation Suicide och speciellt titelspåret är tillägnad sådana människor som sitter med fullt av mat i soffan och bygger luftslott. Som är programmerade med TV och media och representerar inget annat än en konsument i den här världen.

I ena handen smartphone och i den andra handen, fjärrkontrollen, men rädd för att stänga av, kan verkligheten komma tillbaka ... det är vad de är rädda för.

Suckande andning, struntar i det ytliga och tråkiga liv de har och klagar hela tiden om deras usla innehåll, övertidsarbetet och chefen som suger.

Men de vågar inte ha en förändring.

Dessa människor behöver inte vara rädda för att dö. Varför? De är redan döda!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor , fem favoritkonserter som du har varit på och fem viktigaste sakerna i livet ?

- Rekord :  Accept-Balls to the walls, Rancid-...and out came the wolves, Slayer- Reign in blood, Metallica- Master of Puppets, Sepultura-Arise  bara några , men det finns många många fler.

Konserter: Tankard 30 år på Batschkapp , Rancid på Groetzrock , Annihilator på Rockfabrik , Leftover Crack på Exzess , Municipal Waste på Nachtleben

Liv : Att vara frisk , att ha tur , att spela live , att ha goda vänner , att hålla sig borta från trubbel

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt ?

- Det var Die Toten Hosen - Damenwahl , det är ett tysk punkband , jag antar att du känner till dem i Sverige , eller ? Och den sista var Betzefer - The devil went down to the holy land, vi turnerade med killarna från Tel Aviv i slutet av förra året i 4 tyska städer, om du inte har skivan , köp den , du kommer inte att ångra dig , tro mig !

Hmm dyrt Jag kan inte minnas att jag någonsin köpt en riktigt dyrt skiva , jag betalar vad skivbolaget vill att jag ska betala , jag vet att de pengar och den tid ett band lägger ner på det är mycket , så det är ok . Jag kan säga att jag är glad att har det mesta av de bra vinyler från början , så jag inte behöver köpa dem idag på ebay för dåliga priser .

 

Vad tycker du om mp3 och nedladdning och sånt?

-Det är ok och det är ett bra sätt att sprida din musik, vi är inte arg om någon kommer att ladda ner vår skiva, vi vill bara att folk lyssnar på våra låtar, i denna tid gör inte små band som vi några pengar genom att sälja skivor , det är en sak som är säker. Men samlare köper skivor hela sitt liv, så som vi gör, Så jag personligen har inte mycket av MP3-filer eller något jag gillar vinyl och cd ... det är allas eget beslut. Men vad vore världen utan små mp3-spelare, detta är riktigt bra, jag hatade min stora 10 sek. antischock discman, hehe.

 

Är det bra eller dåligt för ett band som ert?

-Det spelar ingen roll, jag tror att det egentligen är bättre, människor har möjlighet att ladda ner och dela på ett bra sätt, så jag tror att vi kan nå många fler punkare och metalheads där ute och det är i vårt intresse, inte några pengar.

 

Men det är roligare att släppa verkliga och fysiska skivor?

-Visst, det är underbart för ett band att vara i studion, jobba hårt, och åtminstone kan du hålla din egen skiva i dina händer, det är en härlig känsla och ingen kan ta denna cd är det är som en tatuering.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord och musikstil eller är det en livsstil?

-Det är både dess musik och livsstil, att man aldrig skulle kunna existera utan den andra!  Det är ett hjärtslag, det är passion,du behöver inte ha en tuppkam på huvudet, är punk inne i ditt huvud, det är uppror för hela din livstid. Jag tror att en punk hade inte sagt något liknande:

"Från och med idag är jag punkare", nej du är född som det och det är inget beslutman tar,  det är i dina gener.

Men det är även ett ord med fyra bokstäver ...

 

Framtidsplaner för bandet?

-Spela live, spela live,vi hoppas på festivaler 2014 och bra klubbspelningar och vi hoppas att vi snart kommer att korsa tyska gränsen för ett par spelningar... och självklart kommer vi att skriva nya låtar, nästa år har vi vår 10: e födelsedag , det skriker efter nya låtar till den 5: e skivan.

 

För dig själv?

-Hälsa, bra musik, att vårt band kommer att finnas en lång tid,  att träffa coola människor över hela världen samtidigt som du spelar där och att människorna runt omkring mig kommer att stanna för alltid och vara friska.

Och naturligtvis att jag får se fler platser i världen för semester ... jag hoppas att en dag en dröm kommer att besannas och jag kan tillbringa lite tid i USA för att se landet och rida på vägar med en motorcykel!

 

Visdomsord?

-Kämpa  mot systemet för evigt och var ärlig mot dig själv!

 

Nåt att tillägga?

-Ja! Detta var en bra intervju med riktigt bra frågor och det var en stor glädje för oss att prata med dig och dina läsare. Tack så mycket för ert stöd! Vi önskar dig all lycka och hoppas att du fortsätter ditt stora arbete med skruttmagazine och att vi en dag  vi kommer att spela i Sverige, då är du inbjuden att komma med och få gratis entré och drinkar naturligtvis, hehe!

Ha det bra kompis och bästa hälsningar!