Suckerpunch är en relativt ny grupp från Falun(tror jag) som jag fick en skiva ifrån. Jag fick kontakt med Chrille i gruppen och här följer en ICQ-intervju gjord i början av augusti 2003 under dryga två timmar.

Ja vi börjar då, lite historia om gruppen först?När, varför och hur startade ni??

-Chrille:Vi började att spela sensommaren 2000. Det hela började väl med att jag (Crille) pratade med Axel (trummisen) och Martin (gitarr&kör) om att starta ett band som skulle spela musik influerad av band som t.ex. The Wildhearts, Jimmy Eat world eller The Get up kids mm.. Ioch med att vi delade replokal med ett annat band så frågade vi deras bassist (Jonas) som vi kände sen förut om han ville vara med i bandet. Allt funkade bra och vi har sedan dess släppt fem demon samt nyligen våran första fullängdare. Vi har spelat runt 20 spelningar per år lite här och där.

 

Ni har inget skivbolag utan det är ett eget bolag eller, Six Pack productions?

Chrille:-Det är ett eget bolag som jag nyligen startat. Har funderat länge på att starta ett produktions bolag som pysslar med skivsläpp, hemsidor, posters och skivomslag. Fast med musik som huvudinriktning. Håller faktiskt på att jobba med en samlingsskiva för tillfället som ska bli klar någon gång framöver i höst (letar för den delen efter några till band att ha med. så om du vet nåt så tipsa dom gärna). Men just Suckerpunchskivan har bandet finansierat på egen hand.

 

Vad kostar det att göra en skiva och hur många ex har ni gjort av den?

Chrille:-Skivan kostade ca 7500:- att trycka i en upplaga av 550 ex + inspelningskostnad på ca 7000:- Det är typ det billigaste som går tror jag...skivan är nämligen tryckt i Tjeckien och inspelningen fick vi ett väldigt bra pris på. Vi spelade in skivan i studion Wall of sound i Falun. Killen som driver studion är en vän till bandet och ruggigt bra att ha att göra med.

 

Ni hade inga tankar på att göra en bränd CD eller?

Chrille:-Vi har ju släppt fem stycken brända demon redan och kände att det var dags att ta ett steg framåt på nåt vis. Dessutom tar ju folk en tryckt skiva mer allvarligt. Men personligen ser jag ingen skillnad på en skiva vare sig den är bränd, tryckt eller släppt på ett bolag...det är ju musik hur som helst.

 

Inga förfrågningar från skivbolag ännu eller?Andra skivbolag, större menar jag?

Chrille:-Det verkar värre med det. Vi ligger nog ett snäpp fel i tiden eller nåt åt det hållet...men jobbar för fullt med att marknadsföra skivan i både Sverige och andra länder. Men vem vet?? Det känns som att det går framåt och hittills verkar folk gilla det.

 

Jag skrev ju något jag hatar, att ni låter osvenskt, tar du det som en komplimang eller hur tar man det?

Chrille:-Vi tar det som grym komplimang då det skulle kännas väldigt dumt att låta som alla andra band i Sverige. Dessutom vore det konstigt om vi lät som nåt svenskt...eftersom vi i stort sett inte lyssnar på något svenskt band. Tack och bock i alla fall för komplimangen.

 

Jag jämförde er också som ett hårdare Hard-Ons, vad annars blir ni jämförda med?

Chrille:-Hmm...ingen av oss vet vilka Hard-ons är? Annars har vi blivit jämförda med just dom banden som jag tidigare nämnde som influenser.

 

Har ni aldrig hört Hard-ons, skäms på er.Vadå nämnde, menar du i releasebladet, vilka band var det?

Chrille:-Banden som jag nämnde tidigare i intervjun... Men jag lovar att jag ska kolla upp Hard-ons...låter dom som oss så lär det ju vara bra...haha...

 

Jaja, du menar dem , jag är lätt dement...Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

Chrille:-Great kicking power-melodic-core rock för att citera Birdnest mailorder….öhh...vart nåt mer ord än tänkt kanske....

 

Jaja det går igenom.... Har ni fått några recensioner på er skiva ännu....hur är dem?

Chrille:-Eeh...vi har bara fått recensioner på en promo med låtar tagna från skivan. Men jag kan säga att vi inte blivit sågade än så länge iallafall...och för att citera Ben Hopkins på Logo Magazine: "Finally the best demo that has found it’s way into my grubby little mitts lately is ""Somewhere in the middle of..."" by Suckerpunch. If you like heavy-harmony-pop with substance..." Fast du är den första som har skrivit om albumet.

 

Ja, äntligen först med något. Har ni kvar era demos så man kan lägga vantarna på dem eller hur är det?

Chrille:-..det går att få tag på de två sista demona som släpptes före skivan..men de flesta av dom låtarna är med på skivan. De tre första demona är numera preskriberade.

 

Vad kostar dem då?

Chrille:-Typ en tjuga eller nåt symboliskt som täcker frakt och produktion.

 

Du sade att ni inte lyssnar på svensk musik men några bra band finns väl?

Chrille:-Jo självklart finns det bra svenska band! För att nämna några: Fireside, At the gates, Hellacopters, Sator (mitt svenska favoritband), Skumdum, Sonic Surf City mm...

 

Sator skall väl ut och spela igen tror jag... Vad betyder ordet punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livvstil?

Chrille:-..för mig finns det punk som är musik och sedan punk som handlar om lort. Men va fasen det är ju i grund och botten bara ett ord som stämplar en viss typ av människor...Känns som det kvittar! Är man glad så.

 

Lort??

Chrille:-Ja du vet man kommer till Hultsfred 98 för att se Misfits. Man möts av drägg som ligger i nyleran med fler nitar än ben på kroppen som egentligen inte verkar bry sig ett skit om musiken.

 

Jaja sådana punkare är väl inte så roliga kanske men den politiska punken är väl bra? Tycker du att musik och politik går hand i hand? Vilka gör den bästa politiska musiken?

Chrille:-..Politiska punken är jävligt bra...iallfall i vissa fall. Politik kan gå hand i hand med musiken...så länge musiken har högre prioritet än budskapet. Själv föredrar jag att blanda allt som dyker upp i huvudet. Bästa politiska band är nog i min synvinkel Bad Religion. Men som sagt jag lägger inte så stor vikt på politik när det gäller musik som jag lyssnar på. Det får jag nog av på fritiden ändå.  Jag vill nog helst se musik som ett glädjerus vare sig den är glad eller sorglig.

 

Var står du i EMU-frågan?

Chrille:-Öhhh....jag antar att jag är skeptisk. Det hela verkar lite korrumperat...men vem fan är jag att döma.

 

Alla åsikter räknas väl.....Nu tillbaks till musiken...Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Chrille:-Fem skivor (ej i ordning och mest för tillfället):

The Wildhearts - Fishing for luckies

Jimmy Eat World - Bleed American

All American Rejects - S/T

Sonic Surf City - Life´s a Beach

Tool - Aenima

Fem favorit konserter:

The Wildhearts - Astoria 03 oct 2002, London

Turbonegro - Hultsfred 2002

Fu manchu - Hultsfred 1999

Suicidal tendencies - Hultsfred 2000

Sparta - Hultsfred 2003

Fem viktigaste saker:

musik

att tycka om...

rättvisa

mamma

vara sig själv och stå för det man tycker

tog tid att tänka ut det där...jaja man ändrar sig ju varje dag...så det där var jag idag.

 

Den första senaste och dyraste skivan du har köpt?

 Chrille:-Första skivan: Queen - Greatest hits II

Senaste skivan: Johnny Cash - The man comes around

Dyraste skivan: The Wildhearts - Best of The Wildhearts

 

Nu har vi snart hållit på i två timmar med detta, men jag vill att du ska berätta lite om varje medlem, ålder, intressen,arbete, tidigare band och något hemskt(pinsamt) om varje medlem?

Chrille-Jonas Liljegren 20 år bassist.

intressen: klättra, playstation II, extreme sporter.

arbete: hemtjänsten

tidigare band: Tony Rocky Horror

pinsamt värre: Klunkade i sig fulvin och gapade och spydde ut genom ett bilfönster tills han däckade.

Martin Nilsson 22 år Gitarrist mm.

intressen: rödvin, sin katt Iskra, kaosartad musik

arbete: okänt

övriga band: Feeble, Iskra, Deud

Pinsamt kanske: Den största smygbulten genom tiderna...artigt yttre och bultigt inre

Axel Östberg 21 år trummis.

intressen: utdöda språk, Civilization III, debattera

arbete: hemtjänsten (samma som Jonas)

tidigare band: Gonzo, Elias and the chicatears

attans pinsamt: Skröt om sina fjuniga polisonger i Spanien för att få hugg av en äldre och ointresserad tjej.

Christian Rask 21 år gitarr&sång.

intressen: åka bräda på vatten,snö och asfalt, Sixpack productions, terrarium

arbete: Sixpack Productions, studera och möjligtvis "The Battle" (snowboardtävling)

övriga och tidigare band: The Sick, Gonzo, B.I.L., Hoax, Never Ending Story.

pinsamt kan det bli: halsade i mig en massiv klump med bananlikör + en massa öl i Portugal. spenderade resten av kvällen tjatandes om att någon hade förgiftat ölen...slutade som utslängd på gatan.

 

Nja, nu är det väl dags att runda av, framtidsplanerna nu då?

Chrille:-Vi ska troligtvis ut och spela med Skumdum och Mimikry under hösten...sedan en sväng till London för ett par spelningar och även till Chamonix för ett gig...annars tänkte vi ta över världen eller nåt.

 

Ett sista visdomsord?

Chrille:-Just smile and get over it!

 

Nåt annat att tillägga?

Chrille:-Håll utkik efter oss vi kanske ses där ute i dimman....We should all just eat Bush!