Suburban Lockdown är ett band som inte har någon trummis just nu men de andra tre svarade på mina frågor detta December 2006..

Just nu är sättningen  Kevan - Sång, Roger-Bas, och Mike-Gitarr

Historia?

-Roger:Vi började att spela 2002/2003 någonstans runt där.
Vi hade alla varit med i andra band och vi kände varandra ifrån den scenen och vi hade inget på gång så vi beslöt oss för att starta  Suburban Lockdown.

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje?

-Roger/Bas:gammal nog att veta bättre, fortfarande dum nog att inte bry sig. Jag lastar på och av truckar. Gift och har ett barn. Skräckfilmer och rock and roll är mina intressen. Något hemskt…Kev är kortare än mig.
Kevan/sång - Fuck off Rog, Rog är så gammal att han har påbörjat processen med att sjunka ihop och för 10 år sedan var han längre än mig. I vilket fall så undervisar jag på en flick högskola/fotbollshögskola, assisterar flicklaget på den skolan och är tränare för damlaget som  finns i mitt område. Så det gör att jag har ganska mycket att göra plus bandet. Det sämsta är att jag är yngst i bandet och Roger skulle kunna vara min farfar(jag är nästan 30) 
Mike- Jag är en jägare med ett tufft utseende men jag har ett hjärta av guld. Det dåliga med mig kan jag berätta för dig efter några drinkar.  .

Min recension av er skiva låter så här SUBURBAN LOCKDOWN-LOCKED IN(CD-STEEL CAPPED RECORDS SCRCD004) När jag köper en skiva med ett okänt band brukar jag alltid kolla in tacklistan för att se om det är några bra band där. Det brukar säga en hel del om bandet och förhoppningsvis tala om för mig hur de låter på ett ungefär.Jag gjorde samma sak med den här skivan och här ser jag grupper som GBH, LCB, Beerzone, Defiance, Partisans och Blitz för att säga några och det låter väl intressant. Riktigt välspelad punkrock är det som strömmar ut ur mina högtalare och streetpunk är väl grejen för gruppen spetsat med lite hardcore av amerikanskt snitt. Riktigt intressant och bra låter gruppen och Suburban Lockdown är en grupp som är en av de som imponerat mest på mig det sista.(ÅTTA) 4/12-06
Vad tycker ni om den?
-Roger:Jag tycker att det är huvudet på spiken!
Mike- Verkligen.

Finns det några andra band ni jämförs med?

-Roger: Jag har hört att några jämför oss med Discipline,Casualties.
Kevan- Jag har hört Motorhead såklart med lite Test Tube Babies, och lite av gamla AF.


Bryr ni er om recensioner?
-Kevan- Jag vet att Roger gör det och det är nog därför han inte svara på denna frågan. Vi fick en recension i MRR som inte var så dålig men de klumpade ihop oss med typisk punkcore/UK 82 band och han flippade ut och vägrade att läsa resten av tidningen. Men det är ju så att när man är i ett band så lägger man en massa hjärta, själ, tid och så vidare i musiken och då måste man bry sig till en viss del. Så ja!
Mike- Det finns inget sådant som dålig press.

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-Roger:Hahaha..när någon sade att vi var samma skrot och korn som alla andra POPPUNK band. Jag undrar vilken CD han lyssnat på för det var ju inte våran!

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Roger:Riktig Punk Rock


Hur är det att leva i USA?

-Roger:Jag älskar Amerika,precis som jag tror att du älskar dit hemland. Saker kunde vara bättre men det kommer de att bli. .
Kevan: Amerika är för det mesta riktigt bra och det kunde vara värre.
Mike- Amerika, Fuck Yeah!!!!!

Vad gillar ni regeringen?

-Roger:Vänster/Höger fuck them all!
Kevan: Det finns bra och dåligt i alla länder och nu är vi mitt I en massa dåliga affärer som har hänt men så är det i stora delar av världen Varje gång man sätter på nyheterna så undrar jag hur långt tid det är innan vi kommer att börja släppa bomber på  varandra.
Mike- Jag älskar din konstitution.

Tycker ni att politik och musik hör ihop?

-Roger: Jag försöker att inte skriva politiskt. Rock and roll bör vara roligt!
Kevan: Jag gillar en bra blandning, men i det här bandet är vi mer inne på social ämnen som vi kan relatera till än politik men om det låter bra i slutändan så gillar vi det.
Mike- Det beror på bandet. Ifall de är visionära politiska tänkare som Nashville Pussy, så visst.

Bästa politiska band?

-Roger:The Clash, Fuck Crass!
Kevan- The Clash är det enda bandet som betyder något vid sidan av Sublock!
Inget är bättre än att gå ner till den lokala puben och spela den hela singelsamlingen några gånger på jukeboxen och köra skiten ur ett gäng collegeungar.

Finns det några bra band í USA just nu?
-Roger:Oh Yeah! Gamla och nya!
Mike- Självklart, men jag kan bara berätta om banden runtom där vi bor som New Mexican Disaster Squad, Polluted Youth, ochThe Horror.

Vad vet du om Sverige?
-Roger:Enda landet där moln är intressanta,haha Taget från en Stranglerslåt…inte mycket egentligen. Jag skulle vilja åka dit.  .
Mike- Jag tror att ni har ett bra välfärdssystem. Jag är inte så stor fan av att se folk svälta eller gå utan medicin. Jag tycker också att det är fräckt att ni härstammar från vikingarna.
Kevan-Jag älskade landet när jag var over dit, men att gå ut från puben när den stängde och solen fortfarande var uppe blev jag lite chockad av. .

Har ni hört några bra svenska band?
-Mike- Randy är mina favoriter, tillsammans med Arch Enemy. The Hellacopters är bra också.
Kevan-Guttersnipe, The Regulations, och The Pints för att säga några.
 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Roger:Jag har varit en punkare längre än många punkare har levt idag. Jag tycker det är en livsstil, sättet du gör sakerna på…för mig är det ett sättet som jag spelar rock n roll. 
Mike- Att inte behöva bära uniform,, du vet , tuppkammar, tighta byxor, patronbälten.
Kevan- Att ha patronbälten, tighta byxor och tuppkam.. HA HA. Nej men sammanhållningen världen runt. Hjärtat och känslan att kunna stå upp och ta skit även om det slår emot mig. .

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Roger:Ramones Rocket To Russia,Deadboys Young Loud and Snotty,Stranglers Black and White,GBH City Baby Attacked By Rats,Motorhead Ace Of Spades..Ramones,Stranglers,Bad Brains,Toy Dolls,Dickies...Sex,Mat,Sex,Rock and Roll,Skräckfilmer
Mike- Min gitarer, femton gånger.
Kevan-The Pogues-Rum Sodomy and the Lash, The Clash-Give em enough Rope, The Dead Boys-Young Loud and Snotty, Anti Nowhere League-We are the League, Rose Tattoo-Assault and Battery,
Peter and the Test Tube Babies, GBH, Major Accident, The Crack, The Skatalites
Musik, fotboll, kvinnor, öl, mat


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Roger:Steppenwolf At Your Birthday,Dictators D.F.F.D,
Den dyraste var en box med Stranglers..
Mike- Vinyl?
Förstat, Spoke 7”. Senaste, Mission of Burma, Vs. Den dyraste, The Damned, Shadow of Love 10 “.
Kevan- Första/Poison-Look what the Cat Dragged In, Senaste/External Menace-Process of Elimination, och den dyraste/The Avengers first lp

Den mest pinsamma skivan i er skivsamling?

-Roger: Jag har inte en som jag skäms för, Jag lyssnar på allt från 60's synth pop hardcore,punk powerpop allt.
Kevan: Chipmunk Punk det var en gammal skiva som hade en Blondie låt med som var uppspeedad till 45-varv men den var rolig som fan när man festade och ett mycket snyggt omslag. Jag tror att jag såg en Prince skiva i Rogers samling och en uppblåsbar docka eller var det en gammal bandmedlem? Jag kommer inte ihåg..
Mike- Troligtvis den första Killers skivan. Hey, de är från Vegas, de kan inte hjälpa det.

Ni säger att ni har rötter från Göteborg? Och att ni har spelat fotboll här eller vad sade ni?
-Kevan: På min mammas sida härstammar från Sverige därav den konstiga stavningen på mitt förnamn. Jag spelade fotboll för det olympiska utvecklingslaget i Göteborg och det var före jag kom till college och började spela professionellt. 

Vilken typ av människor kommer till era konserter?

-Roger:Oftast mellan 15-40,  ,Skins ,Punks,Metalheads,en bra blandning.

Kevan: Scenen här i denna staten är ganska ung, helst i FL så det är lite jobbigt för den äldre publiken att komma och titta för det är oftast en show för alla åldrar och då är den slut klockan 22.00 så at diskoteket kan börja eller någon annan lam skit
 

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Roger:Vi har gjort några stycke, jag får en kick av dem? Tråkigt? Inte för mig.
Kevan: Varje gång jag kan skämta om Rogers längd så är det bra tider.


Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha?
-Kevan: Är verkligen Roger 100 år gammal? Och var han för kort för att spela med The Ramones? Kevan: Svaret är nej och han är bara 65, vilket hjälper oss på turner eftersom han spenderar mindre andel pengar för han får ju seniorrabatt. Och han har faktiskt föröskt att komma med i Ramones och de sade till honom att han var för kort. HA HA han är ganska kort. Jag är ledsen Rog.
Varför är bra trummisar så svåra att hitta? De är antingen sexuellt avvikande eller så kan de inte spela..

Finns det någon chans att se er i Sverige snart?

-Roger: Jag hoppas det som bara fan. Vi vill komma over till Europa riktigt mycket.
Kevan: Jag skulle gärna komma tillbaks.


Var är bäst att spela?

-Roger:Det är svårt att säga, alla ställen vi spelat på har varit bra.
Kevan: Håller med
Mike- Jacksonville, Orlando, Savannah, Philly, Boston, Eatonville, Compton.
 

Hur är en bra spelning med er+ Och vilket band är det största ni varit förband till och vilket är det största som öppnat för er? 
Kevan: Vi har spelat med en massa coola band, nya som gamla. GBH, The Vibrators, The Briefs, Defiance, Clit 45, Beerzone, Murphys Law, The Disasters, Hudson Falcons, Iron Cross, The Freeze, LCB, Naked Aggression, The Business, och säkert några mer. Vi jobbar fortfarande på andra frågan.  .

Varifrån kommer namnet?
-Roger:hahaha..det var det enda vi komma på som alla var ense om utan att bli intvingade in i en underkastelse.
Kevan: Förr i tiden flyttade de rika och medelklassen från städerna för att slippa all kriminalitet. Nu är det en trend att fixa till citykärnan för att locka tillbacks de rika. Nu är det högre kriminalitet i förstäderna eftersom det fattas inblandning från staten, högre kostnader att leva och stagnerande löner. Så namnet symboliserar lite skiftet i vårt samhälle. Eller kanske någon i bandet bara hittade på detta så vi kunde spela konserter och nu är det fast innan vi hann och ändra det. Du får bestämma din egen sanning.  

Vad skall vi göra med alla rasister?

-Roger:Jag säger: låt de hålla på med sin skit så vi kan se vilka de är och veta att de är ett gäng kukar med öron..
Kevan: Det enda vi kan göra är att kommunicera med varandra och utbilda ungdomen på ett bra sätt så de inte blir intoleranta och ignoranta skitstövlar. 
Mike- För det mesta tror jag att rasisterna skrämmer bort mer folk än som kommer till dem. Och även om de inte låter så mycket en del så kan de vara lika farliga som de mest högljudda rasisterna. Så tystnad är svaret eller kanske att vi skall kolla upp varför de har orsak att vara rasister, det kanske är viktigare? 

Bästa bandet i punkhistorien?

-Roger:För mig är det jämnt skägg mellan dessa tre:,Ramones,Deadboys,Stranglers.
Kevan: The Pogues, Dead Boys och Clash för mig.
Mike- N.W.A., eller kanske Mayhem (hur mycket punk är ett band som litterärt dödar varandra?)? G.G. Allen var en skolflicka om man jämför)..

Den viktigaste punklåten?

-Roger: My Sharona,Eftersom den inte räknas som punk,men den var det och den spelades mycket på radio.
Kevan: Varenda singel som har hjälpt mig genom alla dessa dåliga dagar, hjälpt mig att minas de bra tiderna från förr eller framkallat några slags känslor som relaterar till mitt liv eller någon speciell känsla runt mig. Jag skulle kunna skriva en bok om detta.
Mike- “Fuck the Police”, av N.W.A., eftersom FBI var efter dem.

Framtidsplaner för bandet?
-Roger: Göra vad som behövs för att få komma i samma rampljus som Ramones.
Kevan: Ramones Ramones Ramones det är allt som Roger alltid pratar om. För mig är det att släppa ut några kvalitativa skivor, turnera I staterna och resten av världen och betala räkningarna.
Mike- I came to bring the pain, hardcore from the brain, let’s go inside my astroplane.

För dig själv?

-Roger:Att bli rik och starta en skräckfilmskanal och bara titta på den hela dagen. hahaha 
Kevan: Footy och PunkROck det är mitt liv och det kommer det alltid att vara och kanske en liten familj för att föra arvet vidare.
Mike- Att lära mig bli en bättre kock och en bättre skytt. Och lära mig spela gitarr som Dimebag Darryl.

Visdomsord?
-Kevan: Oi! Köp vår skit, det är billigare än en väska med Newcastle och det håller längre.  .
Mike- Normalhet.

Nåt att tillägga?
Mike- Bränn dina uniformer!
Kevan- En notis. Rog är mycket kortare än mig. Och äldre!  !