STRUNG OUT ÄR EN GRUPP SOM JAG ALLTID HAR GILLAT OCH JAG SÅG DEM FÖRSTA GÅNGEN SOM FÖRBAND TILL NOFX I GÖTEBORG 1993. HÄR ÄR JAKES SVAR TILL MINA FRÅGOR SOM JAG STÄLLDE I APRIL 2002.

 

Historia? –Vi började att spela ihop 1992 och vi träffade Fat Mike på en spelning. Han gillade oss och sade till oss att vi skulle skicka in demos och hålla kontakten. Vi höll kontakten och i december 1993 spelade vi in Another day in paradise och vi har varit på fat efter det och släppt ut 6 skivor

 

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, familj och något hemskt om varje medlem? –Jag är 25 år och att turnera och skriva musik är allt för mig. De andra killarna är lite äldre och gillar motocross, tatueringar och annan rolig skit.

 

Jag såg er på en klubb i Göteborg tillsammans med NOFX, minns ni den spelningen? –Jag kommer ihåg den spelningen. Det var på vår första europaturné 1994. Jag kommer ihåg att natten före vi kom till Göteborg hade jag sett Running Wild spelat på samma klubb. Gud vad jag älskar metal.

 

Kommer du ihåg varje spelning ni gjort(hur många har ni gjort)? –nej, egentligen inte, det finns många spelningar jag minns men vi har spelat över 800 så det går ihop lite efter ett tag..

 

Vilken är skillnaden om du jämför er musik nu med då? –Vi har blivit mycket bättre på våra instrument och på scen. Jason är bättre sångare och vi känner oss mer bekväma på scen.

 

Ni har ett mer vuxet sound nuförtiden skrev jag i min recension, vad tycker ni om det -Yea jag tycker att vi har blivit vuxnare och blivit bättre låtskrivare.

 

 

Jag jämför er också med No Fun at All, kommentar?- Jag tror att vi är lika snabba som dem men det är den enda likheten jag kan höra.

 

Vilka andra band jämförs ni med i recensioner? –När vi började sade många att vi lät som NOFX eller Bad Religion men det tycker jag abar är lat journalism. Jag tror man kan höra våra influenser men vi gör vår egen sak.

 

Bryr ni er om recensioner? –Egentligen inte men det är trevligt att läsa bra recensioner.

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni fått? –Nån idiot sade att vi spelade ska.

 

Vad är det konstigaste som har hänt under en konsert med er, i publiken eller på scen?  -En gång spelade vi på en gaybar för 200 transvestiter.

 

Vad är det konstigaste som har hänt under er karriär? –Att vår exbasists slog ner vår trummis, två gånger.

 

Vad driver er att spela musik? –Musik har alltid varit viktigt för mig. Att få chansen att vara kreativ tillsammans med mina vänner är en dröm som gått i uppfyllelse.

 

Beskriv er musik i tre ord? - Innovativ, reflektiv, vacker.

 

Vad betyder ordet punk för er, är det bara ett ord eller? –Jag tycker att det betyder att du skall göra vad du tror på, i motsats till oppositionen.

 

 

Vad vet du om Sverige? –Jag vet att ni gör säkra bilar och tycker att marijuana är hemskt.

 

Har du hört några bra band från Sverige? –Jag känner till Refused, Randy, Millincollin. Jag älskar The rest is silence med Randy.

 

Hur är Fat Wreck som skivbolag? –Vi älskar Fat. Det är underbart att jobba med folk som verkligen gillar din musik.

 

Hur är en bra konsert med er och vad är er styrka som liveband? – Jag tycker att en bra konsert är mycket energi , bra ljud och en massa ungar.

 

Hur ser den typiske Strung Out lyssnaren ut? –Det är oftast vanliga skateungar. Men vi drar en hel del läckra brudar nuförtiden också.

 

Finns det några bra band i USA just nu?

-Jag gillar Thrice, Rise against, och Finch.

 

Ifall du kunde välja fem band från historien att spela ihop med er från förr, vilka skulle du välja?

-Ozzy, Metallica(cirka 1988), Decendents, The Misfits, och Van Halen(cirka 1984)

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoirtkonserter, fem viktigaste sakerna i livet?

-Jag vet verkligen inte.

 

Första ,senaste och dyraste skivan du köpte?

-Min första Michal Jacksons Thriller. Den senaste vra Weezers Green album, Och den dyraste var en bootleg Metallica live för 50 dollar när jag var 15 år

 

Vilken är er bästa CD förutom den senaste?

-The Element of Sonic Defiance.

 

Vilken låt vill folk höra på konserter och står och skriker sej hesa efter den?

-Folk frågar alltid efter Matchbook,Bring out your dead, Firecracker.

 

Gör ni några covers?

-Vi gör Bark at the Moon och Every breath you take

 

Vad är det roliga med att spela covers?

-Jag kan låtsas att jag är Randy Rhodes.

 

Vad tycker du om det ”nya” sättet att kommunicera med email och allt det där?

-Jag tycker det är skitbra, en massa folk är sammankopplade med folk så man kan få tag på en massa bra prylar.

 

Någon favoritsida?

-Jag är alltid på ESP guitars com

 

Framtidsplaner för dej som människa?

-Bara hänge ute med min snygga flickvän..

 

För bandet?

-Att turnera mycket och att växa till oss.

 

Visdomsord?

-Var inte smalspårig.

 

Nåt att tillägga?

- Tack alla som lyssnar på oss och vad vi gör. Vi kan inte hålla oss från att komma tillbaka till Sverige och dricka lite med dej.