Status Quo - Hello

Release 1973

 

Mina första idoler
Status Quo var väl egentligen mina första idoler och det är svårt att välja favoritskiva från det tidiga med Status och Quo, Blue For You, On the level och denna Hello är alla bra skivor…eller rättare sagt riktigt bra skivor. Jag har väl haft det mesta med gruppen och har väl köpt det mesta med gruppen igen efter att ha sålt vinylen en gång i tiden. Det enda jag inte lyckats med i hela mitt liv är att se mina forna idoler live men den som lever får se.
Stark start på skivan
Status Quo var väl egentligen mina första idoler och det är svårt att välja favoritskiva från det tidiga med Status och Quo, Blue For You, On the level och denna Hello är alla bra skivor…eller rättare sagt riktigt bra skivor. Jag har väl haft det mesta med gruppen och har väl köpt det mesta med gruppen igen efter att ha sålt vinylen en gång i tiden. Det enda jag inte lyckats med i hela mitt liv är att se mina forna idoler live men den som lever får se. Den här skivan i alla fall börjar otroligt starkt med en av Status bästa låtar och det är Roll over lay down där verkligen boogierockens älskare får sitt lystmäte för här rockar det på utav bara den och det är enda låten där hela gänget har varit med och skrivit musiken.
Claudie en ypperlig poplåt
Andra låt är Claudie som verkligen inte är någon metallåt men en ypperlig poplåt som visar rötter i 60-talet som är uppenbara men vilken låt! A Reason for living ger ännu en gång boogierocken sitt rätta ansikte och här gungar man huvudet i takt. Blue Eyed Lady startar med en tuff gitarr tyckte man då och sedan är det fullt ös liksom på deras stora hitlåt Caroline som är en låt som det har headbangats och spelats luftgitarr på många fester….vilken låt.Softer Ride börjar lugnt för att sedan öka i takt…fräck låt tycker jag och Status har trots att de beskylldes bara för att använda tre ackord så har de ett så eget sound så det gör inget.
Tio minuter lång
Nästa sista låten And it´s better now visar upp en lite mer psykedelisk stil som också passar gruppen ypperligt tycker jag och avslutande Forty-five hundred times är nästan tio minuter lång och en värdig avslutare på en riktig partyplatta och helt klart är hela skivan värd att investera i och har ni ingen skiva men vill ha en med Status så är detta plattan ni ska investera i för även om ni är inne på punk, metal, pop eller rock så tror jag helt klart att alla kan gilla detta.