Andreas från Startsr gjorde den här intervjun i många olika delar via mail men nu är den här. Oktober 2014 En del saker i intervjun var verkligen svårt att förstå så jag var tvungen att ta bort det. För det var väldigt svårt att första Andreas engelska ibland så vill ni ha bättre förstående för intervjun ta den på engelska om det funkar bättre.

 

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi bildades på den första dagen i augusti 1999, alla medlemmar spelade innan vi började i en massa andra små band. sång Soiche, gitarr Anti & Schnitzel och trummor Dodel, basist var en liten flicka vid namn Steffi. Vi repade punkrock varje dag i våra liv, det är vår livsstil för alltid !!! Tre månader och vi fick första spelningen på vår klubb Brückenkopf i punkrock staden Torgau. För basisten var detta för galet, och sedan kom nästa basist, Killer - han hade inte tid för oss haha och sedan blev nästa basist  Cobra, han är i bandet nu.

Under de första åren av Starts var för Schnitzel andra gitarrist på turnéer och något för Crass, vi spelade bara för att ha kul, inte för de pengar och han sade att set sög, inte för de andra medlemmarna, och han försvann.

Soiche sångaren hade många problem med sig själv och försvann fyra år senare och sedan  dess har Anti skött sången och 2: a gitarr, för sologitarren kom Paule, då spelade han i ett annat band, SPERRZONE och hade lust för vår smutsiga fuxxing punkrock. och sedan har vi spelat tillsammans och har hittat vårt sätt !!!

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

-Bandets medlemmar nu, Dödel - Trummor och slagverk i mitten av de 30 , Paule - gitarr och bakgrundssång nästa år blir han 40, Cobra - bas 32år och Anti - 2: a gitarr och sång 35 år - gamla punks dör aldrig. Vi är besatta av punk !!! Och det här ser du på scen.

 

Ni har lyssnat mycket på Discharge, Exploited, Varukers och Slime? Har jag rätt?

-De band som vi lyssnar på, Cobra - haha jag vet inte, men jag hoppas att han lyssnar på musik, Paule lyssnar på Motörhead och J.R. Cash.  Dödel lyssnar på alla tyska punkband och massmördare, Anti lyssnar på Exploited, Ministry och annat !!!

 

Starts, hur kom namnet kom upp, är det ett bra namn på ett punkband? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Namnet Starts kommer från Soiche när vi startade bandet 1999 och det första namnet var Starts 99 - fans och andra människor säger Starts, så skit i 99 och namnet var Starts. Så enkelt är vi Starts och namnet var fött. Ett engelsk namn är bättre för spelningar i Europa du vet vad jag menar.

Vi startade bandet med höga och färgade tuppkammar och taggiga hår - och efter 15 år har vi grått hår och inga fler taggiga hår hahaha, det är ju den tiden - punkrock är djupt i våra hjärtan och har ingenting att göra med mode.

 

Vad är det bästa med att spela live? Jag kan tänka mig att med er snabba musik som ni spelar så är det vilt?

-Vi har spelat i Tyskland imånga många städer, punkrockscenen i Tyskland är verkligen stor. De spelningarna i andra länder är bättre för Starts när vi talar om den vilda musiken, vi har varit i Holland, Schweiz, Italien och Tjeckien. Det de visar i andra länder är verkligen fantastiskt.


 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Influens, Kanske. Om det hjälper dem med sitt eget sätt att gå vidare , men Starts är ingen musik för melankoli, men alla system går vidare.

 

Har ni gjort något nytt material (The next attack kom 2010)?

-Nytt material är rikligt och vi kommer inom kort att gå in i studion och spela in några nya saker, men vi pressar inte oss själva

 

Varför sjunger på både engelska och på tyska ??? Vilket språk är mest lätt att göra texterna på?

-På Tyska kan du bättre nå människor som lyssnar ibland på vad vi faktiskt skriker eftersom vi gör det  på engelska, då låter bara oftast lite bättre och d vår Saxon dialekt är förutsatt otvetydigt lysande.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under någon spelning?

-Vad roligt, var börjar man efter 15 års kaos. Vi var nakna gång när vi körde och vi har haft riktig grisblod på en konsert, en låda öl kastas i Pogon med gott om plats för ömma, spruckna fönsterrutor eller förstöra våra gitarrer utan anledning. Punk rock baby.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Publiken är nästan alltid blandad med relativt färgstarka, gamla och unga människor, punkare, metall huvuden, skins och tillsammans kommer vi att rocka alla och göra varje konsert till en speciell upplevelse.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Intervjuer är alltid roligt och det är fantastiskt vad folk är frågor om allt haha men det hålls inom gränser och människor tar sig tid.

 

Fråga de frågor du aldrig får men vill ha, ställ de och besvara dem?

-När ni att turnera i världen??? Bestämt i detta liv någon gång. Varför är du så trevlig och lugn, och på scen så ser det ut som du är besatt ??? Det är precis som lite men galenskap finns inom var och en av oss. Varför är du så gammal och fortfarande gör det ??? Eftersom det håller oss unga och vi kommer att fortsätta att irritera dig tills vi inte kan komma längre.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Nytt album, fler spelningar utomlands och inte överge i något fall, även om vi aldrig kommer att bli rockstjärnor.

 

För dig själv?

-De själva att förbli trogna.

 

Visdomsord?

-Grå hår gör det intressant.
 

 

Och var är bäst att spela?

-Det finns egentligen ingen särskild plats där det är bäst,

Det viktigaste är att kunna stå på alla på scenen och låta galenskapen verkligen flöda.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i Tyskland?

-Vår Stil, ingen aning - vad sägs om hög agressiv sado metal punk !!!

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är mer för oss än bara musik och mer än en ungdomskultur, det är vår inställning till livet - även om vi blir äldre och där håret växer på olika sätt. Det är djupt i våra hjärtan och kommer att brinna så länge vi lever, så det bränner lågor för punk för alltid.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Våra godsaker som tröjor och cd-skivor. LP-skivor - mp3 osv finns på vår etikett BANDWORM records eller på vår Facebook-sida, Starts eastside division Starts army.

 

Finns det några bra band från Tyskland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Här i staden Torgau det finns en hel del punk, oi! och metallband och även hip hop, har en het klubb där man kan repetera och se konserter regelbundet. Skulle säga att punkscenen är enorm här, i vissa städer mer och i andra inte så mycket, har massor av coola människor galna och kåta konserter, om du gillar att gå ut så kan du göra det nästan varje vecka är det något på gång.

 

Vad vet du om Sverige?

-Sverige, Hmm ... är tydligen väldigt stort och så vitt jag vet finns det har massor av mycket bra band där !!! Vare sig det är punk, rock'n'roll eller metall, kan du höra en massa. Har aldrig varit Sverige, men det kan ändras..

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Skulle jag räkna upp alla bra band från Sverige får jag hålla på i evigheter eftersom det finns alldeles för många. 

Your lyrics, who does them and what influences you?

-Our texts are almost always stories or experiences that we have experienced or could experience, because the best lyrics writes truly about the living. And as provocative punk rocker has to tell you what ever. Although one has seen and been through a lot over the years is that reflected in our texts again, I hope haha.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Det finns alltid något att skriva med musik och du kan nå mer än något annat, kan musik berika varje fråga där humör position man är i, kan det göra dig lycklig, dra ner eller tåla ladda energi och minnen från svunna tider, men alla måste hitta dit själv.

 

Politic och musik, går det hand i hand?

-Inte för alla band, för vissa är det väldigt viktigt att politik och musik går ihop för att ansluta och göra intresse och att göra sig stark eller att sätta förtryck och öppna upp, så finns det de banden som är 100% politiskt korrekta och eftersom det alltid är människor som är vegetarianer och hela skiten och som har något att göra med oss , punk har alltid varit och förblir fientlig mot orättvisor, nazister i någon form och kampen mot rasism och dumma intoleranta.

 

Bästa politiska band / artist?

-Ingen aning, vet du något? Litet skämt.