SS KALIERT

en dag i september 2006

 

Historia?
-Kaoset började i mitten av 2003 när fyra punkare när fyra punkare med en vision kom tillsammans in Ruhrpott regionen i Tyskland. Efter några lineupändringar och när vi fick en andra gitarrist 2005, så hade vi fått en perfekt balans för att göra en hård melodisk punkrockattack. Tidig 2004 släppte vi vår debut “Stand Up and Fight” EP på ett lokalt tyskt bolag  och sent 2005 släppte vi en självbetitlad EP på FNS Records i Boston och nu är vi på Punk Core och vi är redo att att föra ut vårt budskap runt världen!
med hjälp av vårt nya album DSKLation, så har vi lyckats göra en USA-turné i juli till augusti 2006 och vi gör oss redo för en europaturné med våra bolagskollegor Action. Just nu spelar vi som ett fyrapersoners band igen. 

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, jobb, familj och något hemskt om varje medlem?
-Torsten är 20 vår sångare, arbetslös, har en flickvän och hans hobby är punkrock, hans dåliga vana är att han blir förbannad på allt. Haha, det är roligt för oss, eftersom det ofta inte är allvarligt. , 
Fab är 22, trumdator, officiellt är han student och hans hobby är att dricka, turnera och punkrock. Hans dåliga vana är att han kan vara en  stygg jävel....men det är alltid like roligt för oss andra.…
Nils är 25 spelar bas och jobbar på AMP Recording studio & vi bildade bolaget AMP Records ( www.amprecords.de ) tillsammans, han är flickvän och han sintressen är punkrock och han är total datanörd. Hans dåliga vana är att han kan vara väldigt snäll mot andra och det kan ibland vara lite störande och v kallar honom alltid för MR, rationellt. 
Jag är Benni, 21 & och gitarrist & och sångare för   SS-KALIERT. Jag jobbar med nils i AMP Studio & och jag är också med i bolaget. Jag är den enda swingaren(inte egentligen) i bandet och mina intressen är punkrock, turnerande och networking. Jag tror att min dåliga vana är att jag kan vara ganska bossig.  …

”Min recension av er skiva lyder så här:
SS-KALIERT-DSKLATION(CD-PUNKCORE PC 45 CD) SS-Kaliert blandar både tyska och engelska in sin tuffa punkrock. Jag tänker på den gamla goda tiden och ett tidigt 80-tal när gruppen sätter igång. Tuppkammarna vajar och helt klart är detta punk som den skall låta, i alla fall om den är på Punkcore. För här är det tuff punkrock som gäller och helt klart punkig utstyrsel.  Jag gillar när grupper sjunger på tyska för det känns för mig som det ultimata rockspråket många gånger, i alla fall när det gäller punkrock. De 11 låtarna går tyvärr väldigt fort förbi men SSK visar oss på denna korta tid att de är värda att ta på allvar.(SJU) 12/9-06
Vad tycker ni om den?
-Jag har inga mer ord för den mer än att “TTack för komplimangen!”
 

Finns det mer band som ni blivit jämförda med?
-Ja, PUNK CORE jämför oss alltid som en mix av   the Casualties, OHL & One Way System. De flesta recensenter säger att vi är de tyska  Casualties, eller tyska Exploited av den nya tiden.

Bryr ni e rom recensioner?
-Ja, lite grand. jag menar att jag inte bryr mig ett skit om något skriver skit om oss men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte blir glad om någon gillar oss. 

SS Kaliert, varifrån kommer namnet?
-En bra mix mellan provokation och alkohol...Det betyder "Det är eskalerande" och skrivs från början  “Es Eskaliert”, men vi ville ha ett namn/logo som fångar ditt öga med en gång när man ser den på en flyer. Det har ingenting att göra med Nazi SS, vi är verkligen antifascister!

Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara ett punkband?
-Det bästa med att vara ett punkband är definitivt att man får turnera, möta coola människor, komma in på en massa  coola konserter gratis som du ändå hade gått på och självklart musiken och texter som du får skriva och sprida runt dig. Det värsta är absolut att man inte kan rädda dig själv från alla dessa räkningar som man måste ha betalat när man varit ute på turné. Det suger också om man har en flickvän och hon är svartsjuk. …

Hur är det att leva i Tyskland idag?
-Det är Ok. Säkert så om man jämför med andra länder som Irak, Afrika. men det finns självklart saker som kan bli bättre.

Vad tycker ni om er regering?
-De är samma (som överallt) hög av ljugande idioter som vill kyssa det stora amerikanska arslet!

Tycker ni att musik och politik går hand i hand?
-Ja och nej. Du skall definitivt ta en klar ställning (speciellt punkrock) som band men att politik skulle vara mer viktigt än musiken är inte orsaken att vi gillar punkrock!

Bästa politiska bandet?
-SLIME från Hamburg/Tyskland 

Finns det några bra band i ert hemland nu?
-Nej, vi är de enda

Vad vet du om Sverige?
-Det finns en massa skitband som  Ultima Thule, The Jinx, Midgars Söner etc men det finns även en del av de mest coola band som finns som kommer därifrån som   Asta Kask, Radioaktiva Räka or Wolfpack/brigade & och väldigt vackra flickor!

Har du hört några bra svenska band?
-Ja, titta ovan!

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Punk är en attityd att leva, du kan inte beskriva det, man känner det bara.!

Snälla ranka, dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Jag skulle kunna ranka 100.000 favoritskivor, men är är de första jag kommer på
VKJ – S/T
Casualties – For the Punx
Exploited – Troops of Tomorrow
Slime – S/T
Virus – Still Fighting for a Future
5 favoritkonserter jag varit på:
Oxymoron i Bochum
Krum Bums överallt
Casualties i Düsseldorf
Unseen i Oberhausen
OHL på Punk & Disorderly i Berlin
5 viktigaste sakerna i livet:
SS-Kaliert
Familj
Vänner
Skivsamling
Min gitarr

Första, senaste och dyraste skivan du köpt?
-Den första var Me first & the Gimme Gimmes – “Garf” 7”, senaste var Total Chaos “17 Years of Chaos” LP & och den dyraste är Vorkriegsjugend “S/T” 60€

Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-Eisenpimmel – Dicke Eier Weihnachtsfeier!

Punkcore, är det et bra bolag??
-Ja, de tar verkligen hand om sina band och bolagsbossen Dave har blivit en god vän sedan vi signade till Punk core.

Blir det mycket intervjuer? är det tråkigt?
-Ja, vi har många intervjuer speciellt efter att vi signade till Punk core. Ifall man får samma frågor om och om igen blir det lite tråkigt men varje intervjuare har sina specialiteter med coola och intressanta frågor!

Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?
-HA! den är riktigt bra...låt mig tänka...tjänar vi pengar på våra spelningar eller turnéer.

NEJ DET GÖR VI INTE. Faktum är att vi förlorar pengar på turnéer. . ….

Finns det någon chans att se er i Sverige snart?
-Ifall någon kan organisera några spelningar så skulle vi älska att spela i Sverige, så ifall du är en bokare så kontakta oss.  ( benni@ss-kaliert.com )

Var är bäst att spela?
-Movimento i Vienna, AK47 i Düsseldorf & Allen Theatre i Southgate (Los Angeles)

Hur är en bra spelning med er?
-Svårt att säga men jag tror att det bästa är att fråga folk som är i publiken !

Varför sjunger ni inte på tyska?
-Eftersom våra låtar på tysk skulle låta konstigt på tyska, tänk dig själv , fuck off & die: fick dich & stirb! Skit, väl?

Framtidsplaner för bandet?
-Vi kommer att spela in 2 låtar för en split sjua med  Toxic Narcotic från Boston,sedan skriver vi nya låtar för ett nytt album och turnerar så mycket vi kan!

För dig själv?
-Få mitt bolag och inspelningsstudio större så att jag kan leva på det och inte behöva fråga socialen om pengar.

Visdomsord?
-Lev ditt liv som du vill och var stolt över vad du tänker !

Nåt att tillägga?
-Tack så mycket Peter för intervjun och jag hoppas att vi kan träffas i framtiden för när vi spelar en framtida spelning i Sverige. Kolla in vår hemsida  http://www.ss-kaliert.com


- Up the Punx!!!