Spring Fall Sea har en liten udda bakgrund. Här har Dylan och Marvin berättat lite om gruppen. De var väldigt snabba när de svarade på min mail och det tog inte många timmar innan svaren var i min mail. Januari-2018

 

Snälla berätta lite om gruppens historia!

-Marvin: Dylan och jag träffades i Bangkok, Thailand 2014. Dylan studerade ljudteknik på SAE Bangkok och jag arbetade som bartender. En gemensam vän bad oss ​​att spela coverlåtar på hennes födelsedagsfest, det var då vi spelade musik tillsammans för första gången. Under repetitionerna visade vi varandra några av våra ursprungliga idéer och realiserade snabbt att vi var intresserade av samma ljud och vibes. Så ungefär strax efter att caoverbandsprojektet gjordes spelade vi in en första demo på Dylans skola och började arbeta med vårt första EP. Det var för två år sedan och vi har kommit långt sedan dess. Vi har spelat in 3 Eps nu, spelade över 150 spelningar i 15 länder på 3 olika kontinenter, flyttat till London, Storbritannien och jobbar på vår 4: e utgåva.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Har ni spelat i andra band tidigare? Eller har ni andra band på sidan?

-Marvin: Jag är 27, jag slutade med mitt senaste "normala" jobb när bandet blev lite allvarligare. Bredvid musiken älskar jag att gå på promenade och jag är superpassionerad när det gäller matlagning. Jag antar att jag kan bli irriterande när jag jobbar med saker jag är passionerad för, mest av tiden känner jag mig som en klar vision och vill ha saker på mitt sätt. Jag kommer inte säga något dåligt om Dylan (haha). Vi båda spelade i band innan. Dylan spelade i ett band som heter "Blindstar" före och han spelade också med finalisten i "The Voice Thailand" Max Jenmana, vilket är en ganska stor sak faktiskt! Jag har spelat i några band före, inklusive "Schmutzstaffel", "Snarg", "Lafftrak" och "Sledge", alla olika genrer.

Dylan: Jag är 22, född i England och växte upp i Frankrike. Jag har aldrig haft ett "riktigt jobb" tidigare, jag arbetade som lärare på ett par engelska läger i Thailand och som bartender på några musikfestivaler. När jag var barn, fick Tony Hawks Pro Skater mig att börja skata och spela musik omedelbart. Min mamma, som brukade vara en sångare i punkband i Toulouse, Frankrike, köpte mig min första skateboard och lärde mig hur man skatar, då var jag i åldern 12 eller 13 och då fick jag mitt första trumset! Vid 15 startade jag mitt första band som heter "Blindstar" och vi släppte ett album som heter "The Next Stage", vi spelade in det i källaren till mina föräldrars hus i Normandie då. Till denna dag är jag väldigt passionerad när det gäller skate. Men jag har bestämt mig för att jag är klar med att skada mig och jag har inte råd att slå sönder en arm så jag inte kan att spela trummor. Så jag kryssar bara med en longboard nuförtiden.

 

Jag kan höra olika influenser i er musik, men mestadels indie, emo etc? Har ni några favoriter från förr?

-Marvin: För det mesta betraktas vi som postrock så här långt, vilket jag definitivt kan höra, men jag skulle inte se oss ha en bra passform i den genren heller. Enligt min mening gillar vi båda energin i tyngre genrer som metall, hardcore och punk men älskar  melodier, harmonier, grooves. Och elektronisk musik! Så vi gör bara något, inklusive alla dessa saker.

 

Spring.Fall.Sea, är ni nöjda med namnet? Hur kom det fram? Var ni rädda för att andra band skulle heta så? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Marvin: Att hitta ett bandnamn är alltid en kamp.Men det här Spring.Fall.Sea betyder jag grunden bara "flod i havet. Jag gillar att det är typ av kryptiskt. Dylan: Jag gillar vårt namn! Det här är det enda som är lite irriterande: när folk frågar om det måste jag upprepa det två eller tre gånger för att de ska förstå det ... är det dåligt? Men jag var definitivt inte rädd att ett annat band skulle ha det här namnet, det är för speciellt!

 

 

Vad är det bästa med att ´spela live?

-Marvin: Energi! Dylan: Svett!

 

Var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

-Marvin: Jag tycker att mina favoritspelningar var några spelningar vi gjorde med själva i Bangkok. Och jag älskar att spela i Vietnam, energin där var fantastisk.. Vi hade bra gigs överallt där vi var, det är svårt att välja en favorit. Värst? Vi hade några shower i USA där arenorna inte visste att det fanns ett band som skulle spela, "Arrangörerna" informerade inte barpersonalen, och det sög. Så vi spelade för stamgästerna, jag trivdes med et ändå och vi fick ett bra gensvar. Dylan: Jag älskar att spela i Tyskland, men jag tror att den bästa energin jag har känt under våra spelningar var när vi spelade i Vietnam!

 

Hur är det som att spela den här typen av musik i ditt hemland? (vilket är ert hemland? Skivan kom från London och jag läste att ni är från Bangkok?) Vilken typ av band spelar du konserter med?

-Marvin: Det är en tuff fråga, mitt hemland är Tyskland och Dylans är Frankrike. Vi båda har inte bott där på flera år. Vi tillbringade lite mer än 3 år i Bangkok och flyttade nyligen till London. Vi delar ett rum för tillfället för att spara pengar, vara produktiva och kreativa och avsluta vår nästa utgåva, som kommer att vara ute om några månader från och med nu. Vi har spelat i länder där du inte förväntar dig någon musikscen för vårt ljud, men jag lärde mig att det finns en scen överallt. Musik är ett universellt språk som finns runt om i världen. Band vi spelat med? förtill mig, vi spelade mycket med dem! Snarg är det enda bandet vi spelat med på två olika kontinenter. I London hoppas jag spela  med våra vänner i Hearth, kolla in dem! Dylan: Tekniskt är detta mitt hemland eftersom jag föddes i England men lämnade det när jag var 4 år gammal. Det här är första gången jag är tillbaka. Jag ser fram emot att spela spelningar Storbritannien och se hur vår musik blir mottagen! Vi har spelat med massor av olika band i allmänhet, jag trivs verkligen med olika genrer, det är alltid roligare för mig!

 

Hur skulle ni beskriva er musik i tre ord?

-Marvin: Hög energi rock. Dylan: Tung men vänlig?

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Marvin: Jag tycker att punk är livsstil först, musik i andra band. Punk handlar inte om att spela "bra" musik utan om energi och budskapet. Jag älskar punk!

 

Vad är din åsikt om att ladda ner musik, mp3 och det där?

-Marvin: Jag tycker att det är bra, vi har all musik gratis online, jag är glad över varje enskild person som är intresserad och lyssnar. Varför göra musik oåtkomlig? Musik handlar om att förena idéer och människor.

 

Hur är det som att bo i ditt hemland just nu? Politiskt? Fascister?

-Marvin: Jag tror att vi inte någon av oss bor i våra hemländer är ett bra uttalande (haha). Det var ett globalt rättskifte i politiken förra året, med Trump, Brexit, den vridna allmänna opinionen om flyktingrörelser, andra val i Europa och även i Asien. Det är hemskt. Med Merkel som porträtt som västvärldens "liberala" kraft - vet jag inte vad jag ska säga längre. Jag menar att hon är ledare för den konservativa kristna delen i Tyskland. Det var det högerpartiet längst till höger i det tyska parlamentet tills AFD röstades in förra året, nu är det ännu värre. Vi måste påpeka att rasism och fascism är ett verkligt hot och problem, människor gillar att låtsas att det inte existerar och sedan engagera sig i beteenden som exakt är det.

 

Finns det några bra band från ditt hemland just nu? Är punkscenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Marvin: Att vara i London är stort. Varje band som spelar en EU-turné stannar här. Det finns massor av spelningar varje dag och jag är väldigt glad att vara här. Dylan: Det finns massor av bra band från Storbritannien, scenen är enorm!

 

Vad vet du om Sverige?

-Marvin: Jag har varit i Sverige en gång som tonåring. Jag vet inte för mycket om Sverige i synnerhet. Men de skandinaviska länderna verkar vara några steg framåt i vissa områden jämfört med resten av världen. Jag älskar att Finland ger en grundläggande inkomst ett försök, det borde vara en sak överallt. Dylan: Pewdiepie.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Marvin: Ett av mina favoritband är från Sverige, Refused! De har inspirerat mig mycket, de var så före deras tid. "Punk to Shape" är fortfarande så relevant och låter som om den har spelats in i år - och skivan är 20 år gammal nu. Dylan: Samma här, Reused!

 

Vem skriver era texter och vad påverkar er? Är det lättare att skriva texter nu eller var det lättare när ni var yngre?

-Marvin: Hittills har jag skrivit texterna till våra låtar. På "The Seedless Fruit" skrev jag en låt som heter "Shape Me", som handlar om min egen kamp med att försöka växa och lära sig och ibland känner mig  fast, medan "The Man in Gold" är kritik mot kapitalismen och " Mother 'handlar om mänskligheten som utnyttjar och förstör ekosystemet och denna planet. Tja, planeten kommer att överleva men kanske inte vi. Jag försöker skriva fiktiva berättelser som speglar dessa ämnen. På vår nästa skiva blir det lite mer personligt och poetiskt tror jag!

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Marvin: Förmodligen för det finns  för många ämnen att skriva en sång om.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Marvin: Det gör det! Musik och konst och liv i allmänhet transporterar alltid någon form av uttalande. Och att skriva ord till låtar är ett utmärkt tillfälle att dela med sig av idéer och ge ett intressant perspektiv. Jag skulle säga att "Mother" är den mest politiska sak vi hittills har gjort.

 

Bästa politiska band/artist?

-Marvin: Refused, Minor Threat, Dead Kennedys, Enter Shikari.

 

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv? Då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Marvin: Visst, när jag började att lyssna på musik ändrade det allt för mig. Musik är magiskt! Dylan: Musik har definitivt förändrat mitt liv och jag skulle inte vara den jag är eller där jag är idag om det inte var tack vare musik.

 

Omslaget på er CD ser väldigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar vilken typ av musik du spelar? Vad är ditt favoritomslag? Vem gör era? Och har ni några bra skivbutiker i din hemstad?

-Marvin: Tack, konstverket gjordes av vår vän Til, han är också trummisen i Snarg. Du kan följa honom på Instagram, leta efter malbvch! Jag älskar konstverk och konst i allmänhet, så omslaget är ditt första steg i din erfarenhet med en skiva. Det är viktigt! Jag tror att mina favoritomslag är 'Die Erde ist eine Scheide' av tyska rapparen 'Audio88', kolla upp det, det är underbart! Dylan: Ett albumomslag som utmärker är Blink-182 självbetitlade album från 2003!

 

Är det viktigt att få ut skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja?

-Marvin: Med musik tillgänglig för strömmande och nedladdning är det en rättvis fråga. Men eftersom det finns så mycket passion för musik, är fysiska skivor ett bra sätt att stödja och samla artister. Det är en helt annan upplevelse i allmänhet. Och vinyl låter fortfarande bäst i alla fall. Vi har gjort cd, kassett och vinyl. CD är förmodligen min minsta favorit bland dessa.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär när ni spelat spelningar? -Marvin: Vi spelade en 6 veckors amerikansk turné i somras och vi hade en videographer med oss ​​efter den första veckan. Vi ville att han skulle göra en dokumentär av vår resa, så han flög från Frankrike till Island och därifrån till Los Angeles. Först glömde han att checka in sitt sitt bagage igen under uppehållet på Island, så han fick inga kläder med sig eller något av hans grejer. Han hade bara sin bärbara dator och en kamera som fanns i hans handbagage. Han var med två veckor på vägen med oss ​​(haha). Jag förstår det helt. Turnerande är svårt, lite eller ingen sömn, måste vara social 24/7, långa körningar, liten osäkerhet när det gäller att veta var du ska sova, dålig mat. Det är tröttsamt. Men han lämnade oss på det mest obekväma sättet. Vi bodde på i en promotors hus utanför Nashville, dussintals mil från staden och mitt i skogen. Han lämnade oss mitt på natten, gick 2 mil genom skogen och sedan liftade han till flygplatsen och åkte rakt tillbaka till Frankrike. Vi kunde inte fatta det efter en vecka eller så (haha). Jag älskar dig Mark! Vi har massor av andra roliga situationer med språkbarriärer också I allmänhet är turné så slumpmässigt och varje dag är ett äventyr, det är det som gör det spännande, jag älskar det! Vi släppte två korta dokumentärer om våra turnéer i Europa och Asien på vår YouTube-kanal, kolla in dem för att få en uppfattning!

 

Hur ser er publik ut? Vilka personer saknar du på mest på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin spelat med?

-Marvin: Jag tycker att vi rimmar ganska bra med människor som gillar tyngre musik. Men det finns ingen typisk publik, vi blir överraskade många gånger av människor som kommer fram till oss efter spelningar som verkligen tyckte om det. Vi hade aldrig förväntat just dem! En gång var det här paret, förmodligen i 70-årsåldern, de satt vid ett bord på baksidan av rummet på en spelning som vi spelade i Kambodja och de älskade det! Största bandet vi har spelat med? Vi har spelat på några festivaler i Thailand som hade väldigt populära band. Jag skulle säga att min favoritspelningvar med LITE, de var fantastiska.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Marvin: Refused – The Shape of Punk to Come, System of a Down – System of a Down, Explosions in the Sky – The Earth Is Not A Cold Dead Place, Shojoskip – Cosodorokitsune, Enter Shikari – The Spark. Jag har ingen aning om mina favoritspelningar. Det är nog de som vi är inblandade i och det finns för många. De 5 största sakerna i min dagliga rutin är frukter till frukost, sport, musik, matlagning, sömn. De är inte de viktigaste sakerna i livet, men det är det jag spenderar nästan hela tiden på (haha). Denna fråga är för vag för att ge ett riktigt svar på. Dylan: Angels & Airwaves – I Empire, Angels & Airwaves – We Don’t Need To Whisper, Have Mercy – The Earth Pushed Back, Korn – Issues, Shojoskip – Cosodorokitsune, Bring Me The Horizon – Sempiternal. De fem viktigaste sakerna i livet är vänner, familj, omge dig med bra och positiva människor, Marijuana och MUSIK!

 

Första, sista och dyraste skivan du någonsin köpt?

-Marvin: Jag kan inte komma ihåg min första, förmodligen några Bravo Hits-samlingar. Den senaste var "Enter Shikari - The Spark". Jag tror att alla skivor jag någonsin köpt var under 20 $. Dylan: Första skivan jag någonsin köpt var "Sum 41 - Underclass Hero" och den sista och dyraste var "LOVE" 1 & 2 + filmpaketet från "Angels and Airwaves"!

 

Är intervjuer tråkiga? Gör ni många intervjuer?

-Marvin: Vi har gjort några intervjuer och varit med på ett par podcaster. Jag har gillat det än så länge.

 

Om du kunde välja fem band från förflutna eller nya band, både döda och levande att ha en konsert med, vilka fem skulle du välja? Marvin: Förmodligen de band som jag nämnde i 5 favoritskivefrågan. Dylan: Samma för mig.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en snällare person utanför musiken?

-Marvin: Definitivt! Jag känner mig av om jag inte spelar musik. Jag upptäckte just det väldigt nyligen igen. Sedan vi flyttade halvvägs runt om i världen var vi hemlösa de ssita månaderna. Nåväl, vi behövde inte sova ute men vi kraschlanda på vänners soffor och saker som det för det mesta. Vi fick inte repetera alls i 3 månader och i veckan hade vi vår första riktiga repetition sedan september - jag hade den bästa dagen denna månaden dagen efter, det är all energi (haha)!

 

Vad är den märkligaste frågan du någonsin fått i en intervju?

-Marvin: Vi gjorde två intervjuer för vår vän Stevo. Han har en podcast kallad "Surrounded by Details". Han gillar att fråga udda frågor. Jag kan inte komma ihåg någon specifik men ändå.

 

Finns det en fråga du vill bli frågad men du aldrig får? Fråga och svara!

-Marvin: Jag frågar mig så många frågor hela tiden och vet inte svaret (haha).

 

Framtida planer för bandet?

-Marvin: Hitta en producent för vårt nästa EP, spela in det, släppa det, turnera med det!

 

Och för dig själv?

-Marvin: Jag försöker verkligen att springa 10 km på under 45 minuter (haha), jag tränar 4 gånger i veckan. Jag är nära men kan fortfarande inte göra det. Och jag försöker göra den bästa sushi jag kan, det är knepigt! Dylan: Jag har haft en ganska dålig sömnrutin nyligen, jag kan inte sova alls och hålla mig vaken i 2 dagar rakt, så förhoppningsvis kan jag fixa det snart!

 

Visdomsord?

-Marvin: Ät dina frukter och grönsaker (haha). Dylan: Var inte en kuk!

 

Något att lägga till?

-Marvin: Tack för intervjun! Hitta oss på nätet, vi har massor av videor på Youtube och all vår musik är gratis för nedladdning på vår Bandcamp-sida. Mycket kärlek!