Ett ganska nytt punkband som heter South City Lcos kommer snart med sin andra CD och vad passar bättre än en intervju angående detta och börja år 2013 med ett av Sveriges intressantaste punkband just nu…..jan-2013

 

Historia?
-Gabo: Korta versionen är att jag och Simon var smått missnöjda med våra roller i dåvarande band, han spela i Kalashnikov orchestra och jag lirade med CD CP.Vi startade nåt och blev till det här.
Långa versionen: Meningen var att starta nåt nytt och lira våra grejer helt enkelt (fanns inte mycket plats för det  i dåvarande band, iaf inte för mig) och inte bara vara med i någon annans projekt. Vi repade två gånger på 6 månader innan det började ta fart. Det var då Thomas kom in och det blev lite mer officiellt, en polare Markus hoppade in på bas och innan vi visste av det så hade vi ett band helt enkelt.
Markus hoppade sedan av och så fick vi in Latino nummer två i bandet, Diddi då. Sen hoppade Thomas nyligen av och det är lite synd men han kände att han inte hade hjärtat på rätt plats, man kan inget mer än respektera hans beslut och komma ihåg alla galenskaper man haft tillsammans.

Berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje medlem också?
-Gabo: Fan vad officiell fråga på nå vis, 30 vintrar har en familj och kläcktes inte så som så många tror. Är jävligt arbetslös och nåt så fruktansvärt jävla rastlös. Vad för hemskheter har du tänkt dig???
Simon: Ja jag är inte så märkvärdig. Jobbar med grönsaker och då menar jag inte sådana i rullstol utan riktiga grönsaker, fruktansvärt glamoröst.
Är 25 långa år och har både sambo och barn. intressen kretsar runt musik och Tv-spel.
Diddi:27 från Sthlm. Lever det goda Svenssonlivet i villa med fru, Volvo och katt! Ha ha!

Du pratar om en ny skiva, berätta? Hur låter den? Några låttitlar...så vi får lite försmak!
-Gabo:Den låter bättre... Hur beskriver man sin musik utan att låta som en prettobög? I alla fall är det mer utvecklat, melodiskt? Tror jag kanske är ordet jag söker men är inte riktigt säker. Sju helvetes ösigare i alla fall,  har väl hittat vårt lite mer helt enkelt tror jag egentligen är fallet. Några titlar är väl självaste titelspåret Mama joined the black bloc, Battle Cry, Garra Charrua som är på spanska och ett slag för klåparna som handlar om livet i förorten där jag växte upp, Jakan.

Är det någon idé att släppa skivor på det gamla vanliga sättet(hoppas jag verkligen eftersom jag är samlare) eller hur ser du på det digital vs old school?
-Gabo: Plats för "fysiska" skivor kommer det alltid finnas, speciellt om man är en samlarnörd, du samlar skivor, jag samlar serier, då kommer aldrig en mp3 eller datafil vara ett substitut,  sen tror jag att allt hänger mer på självaste genren som man lyssnar på, lyssnar man på pissmusik som går på radio och kan slängas inom en veckas tid i och med att veckans ny hit ska rulla in så tror jag att det digitala är praktiskt. Däremot gör man musik som varar genom tiderna så tror jag att mycket värde läggs på en färdig "produkt" omslag, booklet osv. bidrar till charmen av skivan helt enkelt. Sen får vi även se om det håller, för som spotify radio och flertal såna tjänster håller på kommer det inte finnas indie-artist som vill gå med på det längre.

Vad tycker du om nedladdning osv? Dödar det musiken eller vad tycker du?
-Gabo:Till viss mån antar jag att det gör det nog men för oss har nedladdning vart mer än ball grej. Kände mig lite stolt när jag läste på en polsk blogg där man kunde ladda ner vår skiva. Nån har ju då seriöst tagit sig tiden att lägga upp den för andra, ser det mer som en hyllning än att se det som en diss. Sen kommer inte musik att dö ut för att den inte genererar profit, tvärtom så tycker jag att tiden har visat raka motsatsen, ju mer profit desto mindre bra musik. Så vi kanske alla borde ta och ladda ner mer musik.

Ert namn är ju udda, berätta lite om det...inte det typiskt punkiga?
-Gabo: Vad finns det att berätta? Simon och jag bollade runt lite namn men kom ingen vart, Gabo and the sieg heilers var tydligen ingen hit för folk i bandet. Sen en natt ringde jag  Simon på fyllan och skrek ut namnet har jag för mig och han tyckte det lät bra. Med tanke på alla idiotiska inslag man har stått för i Malmö stad och lite var annanstans passar det in oss jävligt bra. Sanning är att vi tyckte det var fett punkigt men under senare år har vi lärt oss att det låter mer som ett gäng i Los Angeles än ett punkband.

Är det viktigt med ett bra namn på en grupp tycker du...vilket är det bästa bandnamnet?
-G: Det är kanske inte oviktigt, finns band med bra musik som man aldrig minns namnet på och vice versa. Sen är det så att många tycker namnet ska spegla vad folk spelar, sånt blir skittråkigt det är bara kolla på metalscenen och även inom punkscenen, där kan vi snacka om att fastna inom strikta ramar för vad man får och inte får heta. Bästa bandnamnet för mig skulle vara nog vara Cake, Drunx Incharge.

Vilket är det bästa bandet eller de bästa banden just nu i Sverige?
-Gabo: I punksvängen skulle jag vilja säga Projekt Ekan är solklart ett av dem bästa, Gatans Lag, Trubbel sen blir det blankt i skallen faktiskt, vet du om Drunx incharge lirar fortfarande???
 

Favoriter från förr ....både svenska och utländska?
-Gabo: Asta Kask, KSMB, Eskorbuto (Spanien) Kaos Urbano (Spanien) Todos tus muertos (Argentina) The virus, DK, US Bombs... Listan kan nog göras hur jävla lång som helst, så avrundar där.
Simon: just nu är det Black Flag, Non Servium (Spanien), Bad Brains (US), Keffat Liv, Whiskey Rebels, Joy Division, Anal Thunder (Finland)
 

Hur är det med speltillfällen i Sverige just nu?
-Gabo: Obefintlig, i alla fall om man heter South City Locos...


Vilket är det största bandet ni spelat ihop med på en konsert?
-Gabo:Hudson Falcons skulle jag tro faktiskt, får fråga dem andra brukar oftast vara rätt nitad på spelningarna.


Om du fick välja fem band fritt ur historien och ha en stor konsert ihop med vilka skulle du välja då?
-Gabo: Beror lite på men hade utan tvekan velat lira med Dead Kennedys, förutom det bandet vet jag inte riktigt, den listan ser annorlunda ut varje gång man ska svara på en sån fråga.
Simon: Drunx Incharge, Anal Thunder, NOFX, Slapshot, Rancid

Vad är det för typ av folk som kommer till era konserter?
-Gabo: Folk som tycker om att korsa armarna och invänta sina polares band, om vi inte lirar i Danmark eller Göteborg, fan vad folk vill röja i Danmark.  Fast om jag ska vara rättvis så senast i Malmö fick vi en jävla bra respons av folk, de va jävligt kul faktiskt.


Vilken typ av människor saknar ni?
-Gabo: Logiskt sådana.

Simon: Folk som uppskattar bra musik och inte bara låter sig hjärntvättas av radio och trender.


Vad är bäst respektive sämst med att bo i Sverige?
-Gabo: Vad säger man om ett land som snart borde ha U-lands status egentligen?
Simon: Bäst? Ja finns inte mycket mer än att den bästa punken i Sverige strömmar ut från Malmö.
Det sämsta är utan tvekan punk eliten som utger sig för att göra allt för scenen men egentligen bara sitter och dricker …l och tycker dom är hårdast i världen.


Spelat mycket utomlands?
-Gabo: Tyvärr för lite faktiskt.


Politiska texter och musik hör det ihop tycker ni?
-Gabo: Va fan ska man annars snacka om? Brudar, fotboll, pengar och öl? Alla dessa är ting som behövs i livet för att bli någorlunda lycklig men går man in på djupet hos folk så borde det finnas nåt mer än detta för att fungera enligt mig. Man behöver inte gå till överdrift heller som inom vissa punkgrupper där man ska mer eller mindre presentera ett politiskt manifest i varje låt eller så e man borgarkräk. Som med allt i livet så krävs balans helt enkelt. Man kan snacka om öl och fotboll men man bör ta tag i lite svårare frågor också eller i alla fall försöka leverera sitt perspektiv på det. Måste poängtera däremot att band som vägrar ta ställning emot nassekräk är enligt mig fittor.


Tror ni man kan påverka någon med texter...jag menar “vanliga” människor?
-Gabo: Människor ja, många har väl nån fantastisk textrad i skallen som dem drar till i huvudet när dem har det svårt eller liknande, tror jag i alla fall. Däremot att tro att man seriöst kommer förändra världen med en text är idiotiskt, krävs mer arbete än att sätta på en skiva för att skapa förändring.


Bästa politiska bandet/artisten?
-Gabo: Dead Kennedys, skulle vilja se nån annan än Biafra försöka sig på att skriva nåt så satiriskt och så genialiskt.
Simon: Non Servium, Rejected Youth.


Den bästa textrad som någonsin skrivits?
Gabo: "Jag är ingenting" och "punks not dead it just deserves to die"
Simon : "Mitt liv är ett skämt, Firar helg med att ha lyset tänt."


Fem favoritplattor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Gabo: Har inga favorit plattor så där, varierar mycket från tid till tid men antar att Kaos Urbano, Non Servium, US Bombs samt Dead Kennedys förblir alltid saker jag kan slänga på utan att vilja stänga av.
Favorit konserter, Pantera, Slipknot, Against all authority, Rancid, och Toots and the maytals.
Fem viktigaste sakerna, se tidigare fråga, lägg till musik så har du det.


Första senaste och dyraste skivan du köpt?
-Gabo:Första var nog Bart Simpson låten, måste ha gott i ettan då tror jag, senaste var nog Bristles skivor. Dyraste måste nog ha varit nån NOFX skiva från gamla Mix skivaffären, det var alltid överpris på skiten.
Simon: Första: Hoola bandoola band - Vem kan man lita på
Dyraste: vet faktiskt inte.
Senaste: Projekt Ekans debut platta


Köper du fysiska skivor idag?
-Gabo: Mest på spelningar om det är nåt jag verkligen tycker om, vandrar sällan in i skivaffärer längre känner mig rätt vilse oftast, vilse och förbannad över hur kass musiksmak folk verkar ha.
Simon: Sällan men på gig händer det om det är nått band som jag inte hört och som tilltalar mig så köper jag.


Nu när det är nyår och allt...har du något nyårslöfte?
-Gabo: Nej, firar kinesiska nyåret, verkar mer logiskt.
Simon: Nopp.
 

Vad inspirerar er till era texter?
-Gabo:Allt och inget. framtid, dåtid, ibland fastnar bara en mening jag tycker är ball i huvudet och jag bygger en låt kring det medan i andra fall sitter jag och klämmer ut en text under 6 månader tills jag till slut blir så pass frustrerad och förbannad att jag kastar skiten i väggen och skriver en annan text på 5 minuter. Allt som allt tror jag nog frustrationen över ens situation/samhället är inspirationen.
 

Framtidsplaner för bandet?
-Gabo:Släppa skiva, kirra gigs, bli fulla och odrägliga.


För dig själv?
-Gabo:Näh planer är inget för mig direkt, skiter sig väldigt lätt då, bättre att ha en ide istället.


Visdomsord?
-Gabo:Herregud vad pretentiöst detta blev plötsligt HAHA!
 You're damned if you do and you're damned if you don't, det är ord man kan leva efter.


Nåt att tillägga?
-Gabo:Näh inte riktigt, kolla in skivan när den släpps antar jag men dig ska vi skicka ett ex. till så, tack för vår första intervju.