Ett riktigt bra band är Sonic Barrels som jag önskar all lycka i framtiden med sin tuffa rock n roll. Intervjun gjordes i början av maj 2006.

 

Historia?

Vi startade på hösten 2001. Det var Trucker och Rick som drog igång det hela. Sen tillkom M.J och Sonny. M.J slutade dock efter ett år och vi körde på som trio i nästan 2 år innan Johnny äntligen kom med. Vi har under dessa år spelat in 5 ep skivor och gjort en binge spelningar. Senast i Tyskland tillsammans med S.O.S.E.

 

Berätta lite om varje medlem, Ålder, band före, band bredvid, familj, intressen, jobb och något hemskt om varje medlem?

Rick Torpedo: 28

Har spelat med “the Lazy southern dogs”

Ett sydstatsrockprojekt, som släppte en 7” ep 1998.

Har jobbat som mekanikkonstrutör, jobbar numera med reklam och layout för ett företag i Färila. …hemskt?

TRUCKER: 37

Katastrof,DIB,Svea rikes hjältar,Sniffin glue m fl. Sambo 3 barn,,,,,,,,,,,snarkar som en stor fet GRIS,Å de e hemskt.

Sonny Barrel: 38

Inga band före, inga band efter.

Gift sen 12år, 3 barn, rektor

För en del låter nog det hemskt.

Johnny Doll: 24.

Spelar i Hudiksvallsbandet ”Texas Bloodmoney” , numer med ny sättning och nytt namn: ”Deadhouse Gospel”. Lastbilschaufför, student i Uppsala, lirar folkmusik på fiol. Rätt så omusikalisk.

 

Varför artistnamn?

RICK: Tycker att hela rockfenomenet är så pass mytomspunnet och tänjande i gränserna, så att om man startar ett rockband, är artistnamn något som går hand i hand med att kasta sig ner pÅ knä och spela gitarrsolo, Jag menar att startar man ett band skall man alltid sikta högt och ta med hela grejen.


Vilken stad kommer ni ifrån? Bra band där?

Sonny: Vi kommer från Färila och Ljusdal. Det är små samhällen i Hälsinglands inland så floran av rockband är ganska begränsad. Folkmusiken är stark här och de flesta band är dans eller coverband. Så det är väl vi, Hion Martell, Sniffing Glue och några till som gör sin egen grej inom rocksvängen.

Johnny: Vi kommer inte från någon stad. Jag kommer från Ljusdal och de andra från Färila. Båda orter är små samhällen i Hälsingland. Bra band? Det tror jag inte, men en hel del bra musiker.

 

Bra band i Sverige?

RICK: Tycker att bland de bästa banden som finns i Sverige är de band som man kommer i kontakt med när man ligger med på alla demo/osignade websidor pÅ nätet. Sverige har en otroligt stark ”demo” scen. Ex Movements, Exploding Fist, Chelophane flower, mm

Trucker:the Bones e favoriter

Johnny: Väldigt många av de tyngre band man lyssnar på är från Sverige, Entombed, dessutom en väldigt stark Rockscen överlag. Men som i alla andra länder finns det hav av skit också, musikaliskt sett. Per Gessle, ABBA, ”Petter”, bara för att nämna några lågvattenmärken.

Sonny: Nu är han sådär gnällig igen! Klart att det finns mycket bra band i Sverige! Både etablerade som Soundtrack of our lives, Hives mm till små okända kanonband som man snubblar över på My space eller var det nu är.

 

Ni har varit med på en tribut till Union Carbide och en till UK Subs? Berätta om båda?

Sonny: Jag hade rätt bra kontakt med Paul som driver UK subs hemsida, så när han började planlägga sitt tribute-projekt ”Brand new rage” så hoppade vi på direkt. ”Ice age” var kul att göra eftersom vår version är så totalt annorlunda den som Subs gjorde. Den ligger på den med punk mått mätta, annorlunda B-sidan (nu snackar jag LP skivor!) på Endangered specis. I originalutförandet är det en atmosfärisk moll låt, i vår version är det en punch rock smocka! Union carbide tributen är det två av Rick:s gamla kompisar från Östersund som står bakom. Och även det andra bandet, Celophane flower, är gamla polare till Rick. Valet av låt satt långt inne eftersom Erik hade så svårt att bestämma sig. Det är han som är den store UCP kännaren. Till slut blev det iaf ”Ring my bell”

Precis i denna stund har vi även tackat ja till att medverka på en tribute till ” New Riders of the purple sage”.

 

UK Subs är ju ett punkband, har ni era rötter där? Förhållande till punken?

Sonny: Trucker är gammal punkare och har spelat i otaliga punkband; DI, SRH, Sniffing Glue etc. Jag har lyssnat på punk sen jag var 7 År och kommer alltid att göra det. UK subs som grupp är rätt speciella för mig. Mina absoluta favoriter från 10 års ålder. Dessutom håller dom fortfarande på trots att Charlie Harper är över 60 nu.

 

RICK: Jag tror att styrkan i TSB är att vi spänner över så många generationer, dvs Sonny har mycket av den gamla skolan 77 punk, Trucker har mycket av 70-80s hårdrock samt 77punk han också. Johnny har ju mycket av 80-90s metal och trash genren och så fyller jag på med mitt intresse av Detroitrock, bluesboogierock och viss psyk.

Trucker:Absolut,spelade med en hel massa punkband på 80-90 talet, men e nog mer punkare idag, i skallen!!

 

Ni verkar vara ganska bra på att marknadsföra er? Inget bolag som nappat?

Sonny: Vi är definitivt inte dåliga på att marknadsföra oss men om man ska nå fullt genomslag så innebär det nästan ett heltidsjobb och såna har vi redan…

Trucker: de e dags nu

 

Jag skriver i slutet på min recension "Enda problemet är i vilken genre man skall stoppa dem", kommentar?

Sonny:Förr var det nog Punk rock men nu har vi breddat materialet och det kommer in beståndsdelar från en massa olika genrer, men fortfarande är det nog mest rock n roll.

Musiken är väl närmast att likna vid en blandning av punk, hÅrdrock, garage, sydstatsrock och pubrock. Vi kallar det "Punch Rock" -slow punk rock and knock outs.

TRUCKER:enendarörarock,,,,kan vi kalla det

 

Rolling Stones-riffen? ƒr det omedvetet eller tycker ni att e är fräcka?

RICK:Omedvetet eller medvetet…? Jag tycker väl i stort att det är rena Rock riff, sedan hör vissa att det är Stones eller Kiss eller Hellacopters eller Carbide, jag menar hade inte Stones funnits hade inte Kiss låtit som dom låter och så vidare. Jag tror man hör alla av dessa band i oss och även i många andra band. Jag menar självklart snor man som fan, men som svar på frågan så är det ju ofta omedvetet. Det blir ofta att man står i replokalen och fnissar till och säger
-fan det e ju DEN låten med DET bandet,
-ha ha ha skitsamma vi kör ändå. 

 

Vad driver ett band som inte är jättekända och lever på det att fortsätta att spela?

Sonny: Att repa, göra egen musik, spela in skivor och göra spelningar. Det är hela grejen, det är nog att vi gillar det här så mycket som gör att vi bara kör på.

RICK: Jag tror att om man strävar efter ett kändisskap skall man nog sikta på att vara med i Big Brother eller något annat forum. Det är ju skitkul när man träffar någon som har sett en spelning eller hört oss på radion, men drivkraften är att vi får ha kul och spela mycket.

TRUCKER: Efterfesterna på dom få gig vi har.

Johnny: Det bästa är helt klart att stå på scen och ösa livet ur en själv. Alla tråkiga bilresor, tradiga rep eller studiosessioner och bära prylar till gig eller vad fan som helst, att stå på scenen uppväger alla nackdelar och allt slit. Bara det står folk där är det värt det. Sen om någon gillar det är det en bonus.

 

Vad var målet när ni började, har ni nått dit?

Sonny: Målet har alltid varit att göra musik, spela in skivor och få bra spelningar. Allt detta händer ju ibland. Nu handlar det mer om att få någon som betalar för en inspelning.

 

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter, fem viktigaste sakerna i livet?

Sonny: utan inbördes ordning

1. När vi vann div 7 Hälsingland utan poängförlust 1998

2. Min familj

3. Motorhead-No sleep til hammersmith

4. Resan till Indien 2003

5. Vibrators-Live på jang & Jin i Gävle 1985

 

RICK utan inbördes ordning

1. the Soundtrack of our lives –LIVE pÅ kåren GBG 96-97?

2. Min uppfostran av min styvpappa Anders från Ånge

3. Samarbetet i Tyskland med bandet S.O.S.E

4. Niel Young - Harvest

5. När min PUCH Florida gick 60kmh i kyrkbacken i Färila

 

Trucker,, utan inbördes ordning

1.Neurotic Outsiders

2.The Bones,,Straight flush ghetto

3.Turbonegro,,,,,Apocalypse dudes

4.familj å vänner

5.bandet

 

Johnny, bland de bästa skivorna: Alice Cooper – Trash; Steve Earle – The Mountain; Pantera – Far Beyond Driven; Kiss – Destroyer; Entombed – To Ride, Shoot Straight and Speak the Truth.

Bästa konserten någonsin: Pantera – Solnahallen 2000; en annan löjligt bra var Slayer – Hultsfred 2005.

Viktigaste sakerna? Jag vet inte, ett stop öl och en rejäl skitning då och då.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

Sonny: Första var nog ”Country and western hits vol2”, dyrast är säkert någon skitdålig bootleg med Johnny Thunders, Senaste var nog nån punk sigel på nån loppis.

RICK: 1:a som jag själv köpte var nog Uprising med Bob marley

Jag har aldrig varit något för dyra rare skivor, men slår man ut det i värde så kan det nog vara en guns & roses skiva jag bytte till mig på mellanstadiet mot en skateboard, skateboarden köpte jag för 300spänn

TRUCKER:första va nog nån Slade om ja inte minns fel,dyraste har ja ingen aning om, Rock n ´roll is dead va nog den senaste.

Johnny: Första skivan jag köpte för egna pengar var Sepulturas  ”Arise”. Senaste är Zeke – Death Alley. Jag köper aldrig dyra skivor, ölen i Sverige är för dyr för att jag ska ha råd med att frottera mig bland kulturskäggen i skivbutikerna.

 

Mest pinsamma skivan i samlingen?

Sonny: Inga skivor är pinsamma.

RICK: har ingen pinsam i genre, men ”cry:s 7”- sandra’s having a baby”, eller ”baby woodrose - blows your” mind är inga skivor jag vill ha längst fram i skivbacken pga oslagen.

Trucker:har nog en kurt olsson som ja fick av lillebror för många år sedan

Johnny: Helt klart Meatloaf's ”Bat out of Hell 2”. Det var en julklapp från min mor när jag var 10-12 bast. Jag förvarar den i en byrålåda. Kan aldrig förmå mig att göra mig av med en skiva.

*Hehe* Sonny alltid PK som vanligt...

 

Blir det mycket spelningar?

Sonny: Kanske 8-10 varje år. överhuvudtaget så finns det för få spelställen i Hälsingland för band som inte spelar dansmusik eller covers. Grabbarna runt Club Fonzie i Bollnäs ska ha en eloge i det avseendet, och Maria Blom på Stadt i ljusdal.

TRUCKER:GÄRNA FLER

 

Vad drar ni för sorts publik?

RICK: Spelar man på små orter som vi gör blir man överraskad över vilken otrolig blandning av folk man ser i publiken. Så man kan säga att vi inte upptäckt någon speciell kategori av publik.

TRUCKER:blandat, men mest småtjejer,,,hahahahahhahaa

 

Ni ser verkligen ut at vara fyra olika stilar om man ser på skivan hur ni ser ut, är detta något som stämmer, vad jag menar är oftast att ett band ser ut på ett speciellt sätt och har ungefär samma stil?

Sonny: Nej vi är faktiskt rätt olika. För det första är ju jag och Mathias 10 År äldre, klokare och vackrare än småpojkarna i bandet! Sen ÄR vi väldigt olika, jag och John idrottar mycket och gärna det gör inte Erik och Mathias gärna. John är vegetarian det är INTE vi andra. Vi har ganska olika yrken, vanor och umgänge. Det som förenar oss är bandet, men det har ju räckt bra hittills.

Johnny: Jag håller med. Vi har inte ens samma musiksmak, men uppenbarligen dock inget hinder.

TRUCKER:vicken jävla tur att ja inte e lik John å hans jävla Peps nuna,,,,,hahahaahaa     sorrry john!!

 

Bilden på framsidan, var kommer den ifrån?

RICK: Det är min farfar som tog bilden någon gång sent 70 tidigt 80. Den är fotat utanför taxistationen i Färila som han drev. Det var väl det stället som ”gubbarna” samlades på och utbytte historier och drycker.

 

Är det viktigt att ha en framsida på en skiva som sticker ut?

Sonny: I slutändan är det ju musiken som talar så egentligen inte men våra skivor har bra omslag som sticker ut eller som helt enkelt är snygga.

Johnny: Vi har tur som har Rick Torpedo som designer, han är  grym på allt som har med grafik, bilder och sådant att göra. Jag skulle inte kunna se en bra affischbild om den så hoppade upp i röven på mig och släpptes ut genom prostatastimulering. *Hahaha*

 

Vilket band/bolag gör de fräckaste/snyggaste omslagen?

RICK: Jag gillar mycket experimentella omslag från 60-80talet, där de jobbade med stora 12” omslag i olika material och dyl.

Jag har väl inget speciellt favorit bolag direkt. Men jag gillar Beatles, Grand funk, Sparks, mycket Jazz omslag från 50-60 talet. Tycker att det varit väldigt tråkiga omslag under 90talet, men de senaste åren har det återigen blivit snygga omslag igen. En favorit är Runaways – Live in japan.

Sonny: Maidens omslag är ju otroligt bra, framför allt för att dom har varit konsekventa sen starten.

 

Hur tycker du det är att bo i Sverige idag?

Sonny: Sverige för mig är ju Färila och det är bra och/men litet. Ibland är det en fördel ibland en begränsning. Det tar tex en jävla tid att ta sig till en flygplats om man ska någonstans längre. Annars ÄR Sverige ett bra land och dom som gnäller mest är bara bortskämda eller korkade.

Johnny: Sverige är ett sjuhelsikes land. Fast en gnutta riktig socialism skulle inte skada. Sen om jag finge bo i Hälsingland för resten av livet skulle jag ha allt.

TRUCKER:dyrt

 

Blir det ett regeringsskifte i höst efter valet tror du? Röstar du själv?

Trucker:förstår inte frågan????????

Sonny: ja jag röstar men om det blir skifte vet jag inte. Frågan är hur stor skillnad ett skifte skulle göra…

 

Texterna vem gör dem och vad handlar dem om?

RICK:De texter jag gör blir oftast country texter dvs att det är en historia som berättas, en liten följetong. Jag har aldrig försökt gjort någon ex U2-förändra-världen text.

Det handlar oftast om rock’n roll myten sprit brudar och snabba bilar.

Sonny: Mina bygger sällan på en story. Ofta är det en känsla som är utgångspunkten, Sex, telemarkskidåkning, rock n roll eller nån ångestattack. Sen handlar det mycket om ordbyggen, det ska vara mycket godisord som ligger bra i munnen. Jag tror inte någon av oss lägger ner sin hela själ i textskrivandet.

 

Framtidsplanerna för bandet?

RICK:Att få spela mycket, och att göra den sista skivan i den 2:a trilogin. Och att medverka på ” New Riders of the purple sage” tributen. Samt att göra en rockopera

Johnny: Rockopera!? Vafan, har vi blivit Queen riktigt nu eller?

TRUCKER:Spela så mycket som möjligt,turnera i Tyskland igen

Sonny: Spela in så mycket som möjligt och göra en turne i Tyskland.

 

Visdomsord?

Johnny: ”The problem with the world is stupidity. Not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don’t we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?” /Frank Zappa. Damn straight!

 

Nåt att tillägga

Johnny: Vi har legat ganska lågt med Rock n' Rollen och tagit det avsevärt lugnare på låtarna. Framöver blir det ändring på det. Det är roligare att spela om fingrarna blöder och publiken rör på sig.

Sonny: Kul intervjufrågor. Du har ju funderat lite, det är det inte alla som gör. Fantastiskt med all web-zines ni berikar verkligen musiksverige!