Hej Peter, tack så mycket för att du ger oss chanson för en intervju. Jag skickar dig en t-shirt snart, den kommer, tack så mycket. Så det är en fråga jag har till dig också, har du några kopplingar till promotors i Sverige? Det skulle vara jättetrevligt at spela några spelningar i Sverige, ifall det skulle vara möjligt. På detta sättet Smalltown Rockets Phil startar han intervjun….juli-2010

Historia?
-The Smalltown Rockets (STR) började 2006 med fyra killar som inte har någon talang. Vi försökte att spela enkla punkrocklåtar men det enda orsaken att vara med i ett band var för att få gratis öl(hahaha). Under åren har sättningen ändrats igen och igen men bandet har blivit säkrare och mer melodiskt. Nu har vi den bästa sättningen som vi kan få, spelar musiken som vi vill.Well...

Snälla berätta om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje medlem?

-Ok...Vincenzo, trummisen är italienare…jag tror det räcker(haha). Han blev medlem i bandet 2007 och han spelar trummor som en jävla maskin. Ibland är han lite kolerisk men ge han bara lite öl så blir allting bra.
 Caro, basist är den senaste medlemmen i STR, Självklart så är det en tjej men ibland får man nästan för sig att hon måste vara en kille(haha). Jag tror att hon är väldigt viktig för bandets utveckling och för alla oss!!
 Pete är sångare, gitarrist och den hemlige ledare för vår grupp. Han är defintivt den som gör mest jobb för bandet – det är bra för oss andra som är lata! (haha)
 Och så jag, Phil, gitarristen och det finns ingeting dåligt med mig! (haha)
Förr om åren har vi haft en massa medlemmar, Jimbo som var tvungen att lämna bandet på grund av en tinnitus som inte blev bättre.
Det var en tråkig historia. Efter det så gick Franco med I gruppen men han var tvungen att sluta efter ett år för att flytta med sin fru och få ett jobb. Sedan, så ändrade Joe position från trummor till att spela bas. Det var ett bra beslut! (haha) Han var tvungen att lämna bandet på grund av personliga orsaker. Puh...!

Inget bolag just nu?

-Nej men vi är på bra väg att få ett snart. Vi har frågat runt 30 bolag(några i Sverige) för att släppa Mondopop. Några av dem har sagt dra åt helvete men det finns några intresserade. Så vi får se...

Har ni gjort något annat än de skivor ni skickade till mig?

-Inte egentligen. Vi har spelat in en fyra-låtars demo i början av STR men den var bara för promotion. Vi spelade in den i vår replokal utan värme och det var kallt i december just då. Det var ett av de värsta experiment jag har gjort i detta band. Det är hårt att göra en bra skiva när dina fingrar är frusna.!!

Namnet Smalltown Rockets?

-Fråga alla fyra medlemmar och du får fyra olika svar. Vi var unga och dumma när vi letade efter ett namn som lät kliché. Det var egentligen inte meningen  att det skulle betyda något men eftersom vi är från en liten stad eller så är vi fans av Russ Meyers filmer. Men just då visste vi inte att bandets karriär skulle gå som en raket(haha) men jag säger det igen, vi var unga och dumma.
Senare hörde vi att det fanns ett svenskt metal band som också hette Smalltown Rockets. Jag hörde också att de inte existerar längre men det måste ju ha varit ett fantastiskt band med det namnet! (haha)
 

Vilka grupper har ni blivit jämförda med?

-Jag tror att det är ditt jobb. Men enligt min åsikt så har det blivit en stor förändring i bandets sound efter det att Caro kom med i bandet. I vår ungdom så sprang min mamma iväg när hon hörde oss spela men nu står hon i främre raden, du fattar vad jag menar?

En gång, sade en kille till oss att STR lät som en blandning av Social Distortion och the Hellacopters, men jag tror säkert den killen var riktigt full då! (haha)

 

Förstår ni att recensenter jämför band med varandra?

-Jag förstår dem eftersom jag är en av dem. Jag tror också att det är bra att jämföra med kända band när man inte är så populär eftersom folk då kan bestämma själva om de är intresserade eller inte. Det enda problemet på det sättet är att man måste bli jämfört med ett BRA känt band!! (haha)

 

Snälla beskriv er musik med tre ord?

-MON-DO-POP!!!!

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Jag är inte så säker på det eftersom jag inte riktigt vet vad en livsstil som heter punk är. Är det att hänga omkring och bara låta tiden gå eller är det att sätta gränser för sig själv och inte acceptera alla andra som inte är punk? Isåfall, ja. Jag kan inte saga att detta är min väg. Jag sager bara att spela i ett band och lyssna till musik och inte bara punkrock – det är en viktig del av mitt liv men det finns en hel del andra saker som är viktiga också.  

 

Kan musik ändra någons liv?

-Kanske för en del. Jag kan bara prata för mig själv men jag hade aldrig spelat i det här bandet , det hade aldrig varit så mycket kul, trevliga folk och ställen- viktiga upptäckter som jag aldrig hade vetat någonting om. Så för mig är det en njutning att jag upptäckte musiken för min egen del och jag skulle vilja säga att jag är väldigt glad för det!!

 

Hur är livet i Tyskland just nu? Jag menar politiskt?

-Jag är säker på att en del hatar mig för min åsikt men jag tycker at de flesta tyskar har ett väldigt bra liv om man jämför med andra i världen. . Så ingen har någon orsak att tycka det är hårt.

STR är defintivt inget politiskt band så vi tar inte ställning för några politiska system eller politik i synnerhet inte varken i våra texter eller vid intervjuer. Men det är på sin plats att tillägga en sak: Vi hatar rasism och nationalister och vi hoppas att det en dag att de jävlarna är historia. Det är allt…

 

 

Finns det några bra band i Tyskland just nu?

-Ja, det finns några. Det finns en massa och det är lite väl många för att räkna upp dem!!

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag frågade mig själv hur ett relativt litet befolkningsantal som ert land kan få fram så många bra band och musiker. Sedan hörde jag att alla elever i skolan måste lära sig ett instrument och jag tror att det är flöjt. Jag är inte säker på att detta är sant men ifall det är det så är det det bästa man kan bli erbjuden i skolan. Det är verkligen bra.

 

Några bra svenska band?

-Jag lyssnar på bra svensk musik nästan varje dag, Det finns så många bra bra svenska band så det är svårt att hitta någon favorit!

 

Många ladder ner musik gratis, dina tankar om det?

-För okända band som STR så kan det vara en bra sak eftersom om många folk lyssnar till vår musik och inte behöver betala för den så kanske dessa folk kommer på våra konserter eftersom de har upptäckt oss på www och gjort en gratis nedladdning. När jag ändå pratar om detta så måste jag säga att jag aldrig laddat ner något. En skiva är inte bara något att lyssna på, det är något att känna på och titta på. Jag gillar att ha skivan i min hand, titta på lite bilder och få lite skriven information. Det är därför som jag föredrar vinyl och det är nog det enda mediat som kommer att överleva!

 

Vad skall vi göra åt nedladdningen?

-Jag fruktar att det är en sten som rullar som du inte kan stoppa. Band som Radiohead släpper hela sin skiva för nedladdning. Det är bara för att folk inte är villiga att köpa skivor regelbundet. Vad skall jag säga. Det suger. Men kanske det är resultatet av en modern, högteknolagiserad värld som vi lever i. Men jag ser också framåt , det kommer alltid att finnas folk som kommer att köpa skivor eftersom de är beroende av det.  

 

Hur mycket säljer en grupp som Smalltown Rockets?

-Vi säljer en hel del skivor men jag tror att man kan räkna de på våra händer. De mesta skivorna säljer vi på spelningar, på en bra dag tio och ibland ingen, Så jag vet inte riktigt, vi kanske har sålt runt 800 skivor. Så alla ni därute, det finns tonvis med STR-skivor som kan bli era.

 

Har ni varit utanför Tyskland och spelat?

-Ja det har vi. Vi har spelat några gånger i Österrike och Schweiz och på vår senaste turné så spelade vi i Eindhoven/Holland. Det var en av de bästa saker vi har gjort. Folk var så generösa och intresserade, vi kunde inte tro det innan.

Jag är säker på att vi en dag kommer att spela i Sverige och då kommer vi att träffa varenda en av er! (haha)

 

Varför sjunger ni på engelska och inte på tyska?

-Vi valde att göra våra låtar på engelska. Det låter mycket bättre. Det var enda orsaken.

 

Vilka är framtidsplanerna för bandet?

-Det viktigaste är att hitta ett bolag som kan släppa “Mondopop”. Resten av året så kommer vi att spela ett gäng spelningar i Tyskland och Schweiz.  Det finns inga konkreta planer för en turné till just nu men vi pratar om att turnera i Frankrike februari 2011. Vi får se….

 

För dig själv?

-Jag skall försöka bli en bättre musiker …

 

Var är det bäst att ha en konsert?

-Här får jag prata för min egen del och jag föredrar klubbspelningar. Jag gillar at spela på låga scener och stå i direkt kontakt med folk. Det är svårt att inspirera publiken på en utespelning ifall de inte får komma så pass nära bandet och i värsta fall lyser solen

 

Snälla välj fem band som ni skulle tänka er att ha en stor konsert ihop med, döda som levande?

-Det är svårt att bara välja fem eftersom det finns så många bra band, Jag försöker,  :AC/DC- eftersom de var de första bandet jag lyssnade på och jag inspireras fortfarande av Angus stil att spela gitarr, Hellacopters eftersom de visade för en massa folk hur man spela skitbra rock n roll på 90-talet. Nicke Andersson själv för vi skall spela ihop med honom i November och det är en ära för oss. Stooges- jag tycker de är ett av de mest energiska band som funnits.Alla band som vi hittills har spelat ihop med och haft en bra tid med!

 

Snälla ranka de fem bästa albumen du vet, de bästa konserter du varit på och de fem viktgaste sakerna i livet?

-Puh…ok, Refused- the shape of punk to come, Zeke- death alley, AC/DC- Powerage, the Briefs- sex objects, Adolescents- Adolescents…det är de skivor jag lyssnar på i perioder?!

Det finns inga favoritkonserter men det finns en del som verkligen har sugit men ifall bandet ger allt de kan, så gillar jag dem!

De viktigaste sakerna? Ja, de existerar!!

 

Vilken är den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Det är inte rättvist!Jag gillar inte att folk skrattar år mig.(haha). Men jag skall föröska att vara ärlig.Men jag är är en stolt ägare av två Bon Jovi-skivor. These Days och Cross Road. Tänk vad du vill…..

 

Skivan som folk har glömt och som inte borde bli glömd?  

-Mondopop av the Smalltown Rockets…men just det, den är inte släppt ännu. (haha)

 

Visdomsord?

-Jag vet inte!!

 

Nåt att tillägga?

-Tack för den här intervjun och hoppas att vi syns i Sverige någon dag.