LEDGEBACK

 

Jag trodde att Sledgeback var ett gammalt band men jag blandar ihop dem med något annat band tror jag. Mars 2009.  

 

Historia om gruppen, har ni varit igång länge?  

-Sledgeback bildades 2004 och vi skrev på för Sliver records 3 månader senare. Det blev ett första album och en massa turnéer i västra USA, mestadels Seattle, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas...etc

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, intressen, familj, arbete och något hemskt om varje medlem?

-Silo – Gitarr, sång. 25 år gammal. Jag har inte så mycket kontakt med min familj eftersom jag inte hade en riktigt normal barndom. Min mamma dog när jag var 6 år och jag uppfostrades av min pappa och farföräldrar. Jag lämnade hemmet och slutade skolan när jag var 15 och spelade i band. Efter det blev det droger och tåghoppande. Jag levde på gatorna överallt där jag kunde, jag har varit förlovad två gånger men inget har fungerat. Åkte till rehab mer antal gånger än jag kommer ihåg och har flyttat ifrån Gainesville, FL. till Seattle, för att starta om. Det var jag då jag gick med i Sledgeback                                                                                                                                                      

Gabor Hun Szakacsi- Sång, gitarr-,Jag föddes i Budapest Ungern. Flyttade till Seattle 1999 för att rensa upp efter en lång period av droger från mitt sena tonår. Jag är ganska hårdhudad och ifall jag har en dålig dag pratar jag inte med folk. Annars älskar jag att ha spelningar, spela in musik. Ifall det handlar om det vanliga och inte Sledgeback så gillar jag inte att gå ut på klubbar. Jag dricker inte alkohol, jag röker inte gräs och jag går bara på spelningar..

TIM MULLEN-Trummor. Tim föddes i Phoenix, Arizona USA och började att spela trummor när han var 13. Han spelade i bandet HIMSA innan han gick med i Sledgeback. Vad jag vet så dricker han och röker men jag har aldrig sett honom full. Ganska tuff kille och den bästa trummis som jag har spelat ihop med.  

 

Hard et varit många ändringar i sättningen genom åren?

-Ja, précis som de flesta band har haft. Några har lämnat bandet på grund av familjeskäl och några har lämnat av andra orsaker. Det har varit deras beslut. Inget har blivit sparkad från bandet.

 

Att spela punk i USA, hur är det?

-Gabor-Du vet, det är skitbra. Jag är glad att jag får vara en punkrockare i Amerika och spela musiken här. Jag skulle aldrig byta det mot något annat..

Silo-Ha, Väldigt annolrunda mot vad det var förr.  Punk brukade vara en rörelse med tanke och orsaker att stå upp för och man slogs för det man trodde på. Samhörighet. Nu verkar det som om den riktiga punken är död men modet lever kvar genom dyra och enkla klädkedjor och det är mer fokus på popkultur och ”vad underåriga ungar lever på mamma och pappas pengar” tycker är punk. Mallilknade trpkig skit. Det finns ingen attityd i dagens punk. Nu verkar det som om allt handlar om vem´s eyeliner som var dyrast eller vem som fick först från "Hot Topic". Åt helvete! Punken är död!

 

Ingen mer grunge i Seattle?

-Det finns grunge häromkring men den är ganska sunkig just nu. Jag lyssnar fortfarande till klassiker som Alice In Chains och Soundgarden. Kom igen. Du vet att de var skitbra.  

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Gabor-Vad skall man saga efter 20 år med den här jävla saken. För mig är det en livsstil men det ändrar sig med åldern.  

Silo-Idag är det mer ett ord som finns omkring mer än en groupie backstage med Mötley Crue. Det finns ingen riktig punk längre.

 

Är det viktigt att ha texter som handlar om något annat än om kärlek, öl osv?

-Du vet, när du lyssnar till Sledgeback så hittar du de typiska ölpunktexterna tillsammans med de mer seriösa texterna. Meningen av orden är för viktiga för att bli en del av musiken för mig.

 

Vilken är den mest politiska texten ni har gjort?

-Du hittar lite i Sledgeback men vi försöker att inte ha för mycket av den varan. Jag är inte säker, kanske Wonderland från vår andra skiva.  

 

Går inte musik hand i hand?

-För politiska grupper ja men för band som Sledgeback är det inte prio nummer ett. Vi uttrycker våra åsikter ibland men vi går inte in på djupet med politik. Känslor och personliga livserfarenheter är mer viktiga för oss..

 

Finns det några bra amerikanska band som är riktigt politiska? Andra bra amerikanskaband?  

-Politiska? Kom igen, du vet det. Bad Religion. Ifall du frågar om något som jag personligen gillar. Här är några: : Bouncing souls , The Generators.

 

Hur är det att leva i USA just nu? Vad är det bästa respektive det sämsta?  

-Jag ser folk som förlorar jobb och får det svårt att fortsätta med sina normala liv. Det verkar hårt men jag tror att de snart är tillbaka på spåret igen. För mig är det OK nu. Jag skulle inte vilja ändra på någonting. Jag kan inte saga vad som är bäst eller värst.  

 

Är det stora skillnader mellan fattiga och rika?

-Självklart är det stora skillnader. I Europa kan fattiga folk gå på college eller få sjukvård. I USA är det hårdare eftersom man inte kan göra detta om man inte har pengar. En har en Cadillac och en annan åker buss ifall det finns pengar till bussbiljetten. Precis som överallt annars.  .

 

Fotboll, några favoriter?

-Seahawks. Soccer: FTC

 

Här är min recension SLEDGEBACK-PERCEPTION BECOMES REALITY(CD-SLIVER RECORDS SSLV 9303) Jag vet inte varför men jag hade dragit mig för att recensera den här skivan. Jag trodde det skulle vara psychobilly men så var ju verkligen inte fallet. Gott att bli överraskad på det här sättet och Sledgebacks musik är ju riktigt bra. Man kan höra influenser från alla de stora banden i punkvärlden tycker jag nog. Social Distortion, Proffesionals, Pistols osv.  Ni förstår på grund av detta att musiken har ett jäkla driv i sig och helt klart ett intressant sound. Jag blir nästan lite deprimerad när skivan är slut efter 11 låtar och 34 minuter. Jag vill ha mer och jag sätter på skivan en gång till.(ÅTTA) 10/2-09 Kommentar?

-Tack för de snälla orden. Det är väldigt viktigt att få vår egen stil i varje låt. Jag vet att det är lätt att jämföra med andra band och säga att de inte jobbar hårt nog för att hitta en egen stil. De följer bara trender och till sjunker de till ingenting. Du kan höra influenser i Sledgeback men jag har hört från folk att vi skiljer oss från andra. Folk säger olika saker men oftast är det sättet jag sjunger på och hur bandet matchar de olika delarna och känslorna man får av texterna.

 

Er hemstad, hur är musiklivet där?

-Jag tycker det är ganska bra. Självklart finns det några musiker som tror de är något men deras scenen är dålig. Det är deras problem. Ifall ditt band är bra , då blir det populärt och folk kommer på konserterna. Men ifall du suger…då kommer självklart ingen och ser er.  

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag vet lite. Jag har hört att det “sociala systemet” är väldigt bra och att folk är snälla.

 

Har du hört några svenska band?

-Jag brukade lyssna på Millencolin.

 

Har ni gjort någonting annat än Perception becomes reality? Ifall ni har det hur kan jag få tag på dem?

-Ja det har vi. Vi gjorde ett album 2004 som hette  :"People's choice".Det var vår debutfullängdare och nu har vi gjort klart vårt tredje album, -Bite the bullet".det kommer ut i USA i mars 2009.Du kan få tag på våra album genom en massa distributörer. Ifall du inte hittar dem så kan du kontakta Sliver Records på www.sliverrecords.com

 

Nya saker som My Space, Facebook och liknande saker, har det hjälpt er mycket?

-Ja, verkligen. Vi har fått en massa vänner genom My Space och liknande siter. Jag tror att dessa online communities är skitbra. Folk hittar ny a saker och band hittar nya fans. .

 

Ni har varit en hel del utanför USA och spelat, var har ni varit och var har varit mest roligt?  

-Vi har bara spelat i Kanada med Sledgeback utanför USA men vi skall till Europa så fort vi kan få ihop det

 

Hur ser den medelmåttige Sledgebackdiggaren ut?

-Jag hoppas inte de är fula.

 

Vilka saknar nip å era konserter

-Ingen egentligen. Gänget som visar sig på våra spelningar är mer än nog att komma i bråk med.

 

Vilken låt är fansen favorit? Vilken är er egen Sledgeback-favorit?

-Jag vet att de gillar "Pants off" och "Good bye my friend" från vår första  cd.Vår egen favorit? Jag gilalr alla. De är alla våra bäbisar. Kanske "Push me away" från "People's choice" album.

 

Har ni gjort några coverlåtar?

-Vi brukade att spela "Bad luck" av Social Distortion.

 

Sliver Recordsär det ett bra bolag?

-Ja. De är skitbra. Vi har en bra relation. De är inget stort bolag men de har gjort allt som är möjligt för att få ut oss.  .

 

Första senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första jag betalade för var "THERAPY? - Nurse" album. Den senaste jag köpte var en trippel special CD med KISS.

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?/

-Kommer inte på någon. Jag gillar all sorts musik. Jag har musik från Miles Davis till Napalm Death.

 

Vad gillar du mp3 och nedladdning, var står du?

-Det är bra och dåligt på samma gång. Ärligt? Jag tycker det är bättre än dåligt för medelstora band men du kan argumentera I dagar med andra människor om detta.  

 

Är det bra eller dåligt för ett band av er storlek?

-Det är Ok för oss just nu. Jag skulle inte säga att det är dåligt men ekonomin dödar oss också. Folk köper mindre merch genom Internet, distros eller på spelningar. .

 

Framtidsplaner för bandet?

-Turneér efter tredje skivan.

 

För dig själv som människa?

-Hålla mig ifrån de tunga drogerna. Jag vill inte tillbaks dit.

 

Visdomsord?

-Never trust a hippy.haha

 

Nåt att tillägga?

-Förhoppningsvis komma till Sverige detta århundrade.