Slaughter and the Dogs har alltid varit ett av mina favoritband. Nu har de släppt ett nytt album som heter "Vicious" som jag inte har hört än, men här är det Mick Rossi som pratar om gruppen idag! April-2017

 

Vad har hänt sedan senaste gången jag intervjuade dig ... för ungefär 10 år sedan? Nya medlemmar?

-De senaste 10 åren har SATD spelat stadigt. Turnerar världenrunt och spelar stora festivaler såväl som fortsätter att skriva nytt material. Vi har skrivit på för en stor indie-etikett i Los Angeles Cleopatra Records, Vi har just avslutat vårt nya album "VICIOUS" som finns tillgängligt över hela världen. Tyvärr så avled vår otroliga vän och strålande trummis de senaste 20 åren, Noel Kay i en tragisk olycka i hemmet i Frankrike, han saknas och man är ledsen. De nya medlemmarna av bandet inkluderar Dan Graziano på bas & Mark Reback på trummor; De har tillfört sina unika känslor, stil och kraft till vår rytmavdelning och vi älskar dem.

 

Berätta lite om varje medlem idag, ålder, familj, intressen, favoritfotbollslag och arbete om du gör något annat än musik?

-Fulltidsmusiker, Rockstjärnor & Drömmare. Jag har älskat film hela mitt liv, jag är ett stor fan av Al Pacino & Dirk Bogarde och den franska skådespelerskan Isabelle Hubbert. Jag har arbetat som skådespelare / författare i Los Angeles i flera år. Jag producerar också andra musikaliska handlingar, det tycker jag om. När det gäller fotboll så älskar Wayne Manchester United och jag älskar Manchester City.

 

Hur gick den europeiska turnén?

-Turnén var fantastisk; De flesta av spelningarna var utsålda. En sak som slog oss mest var publiken bestod av alla åldrar och alla kunde orden till låtarna inklusive de nya låtarna på "Vicious". Det var otroligt glädjande att spela inför sådana entusiastiska folkmassor. Vi kände oss mycket privilegierade.

 

Hur ser publiken ut? Gamla unga?

-Riktigt snygg publik överallt vi spelade. Överraskande mängd av unga människor samt våra lojala SATD-fans. Människor i alla åldrar. Det var en riktig fest.

 

Vilken är den låt som folk mest vill höra?

-Cranked Up Really High  

 

Och vilken låt vill du spela mest?

-Jag älskar verkligen att spela "Trash Talking Queen" från "Vicious".

 

Låtarna på den nya skivan - var det svårt att skriva nya låtar?

-Låtarna på "Vicious" är livfulla och färska med hela SATD-andan. Wayne & jag hyrde ett hus i San Francisco i en månad och skrev varje dag, det var roligt och produktivt och ibland utmanande.

 

Vilket är det viktigaste när ni gör musik. Är det texterna eller melodierna?

-Det är lika viktigt. Lyriken serverar melodin & musiken OCH musiken skapar tonen för lyriken.

 

Finns det något du aldrig kommer att skriva en sång om?

-I detta skede i mitt liv vet jag inte. Hittills har jag inte hittat något av de gränserna.

 

Hur är det nu att bo i England, efter Brexit och så vidare?

-Jag har bott i Los Angeles i flera år, så jag är inte den bästa personen att svara på den här frågan.

 

De pratar om terroristhot i England. Är människor rädda att någonting kommer att hända?

-Jag tror att i dagens klimat, oavsett vilket land du bor i - så finns det alltid chansen att någonting kan & kommer att hända. Det är ett hemskt faktum i  den värld vi lever i idag.

 

Du bor inte i Manchester?

-Jag besöker Manchester så ofta jag kan, men jag bor i USA.

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag har mycket goda vänner som bor i södra Sverige, bra människor, jag har varit på besök. Det är ett otroligt rent land.

 

Har du hört några bra svenska band?

-Du menar något annat än ABBA ....

 

För mig är öl väldigt viktigt, vilken typ av öl är din favorit, ale, lager, IPA, stout eller vad och om du har något speciellt bryggeri du gillar?

-Jag dricker grönt te

 

Vill ni ha ditt eget vin / öl?

-Jag skulle hellre spela på min Les Paul än att ha ett bryggeri eller krossa druvor!

 

Vad tycker du om punk så mer än 40 år efteråt, hur har det varit genom åren, lever den och sparkar eller vad?

-PUNK är tillbaka och vi behöver den nu mer än någonsin. Jag tycker att det är fantastiskt att band fortfarande finns där ute och att nya band dyker upp varje dag. Oavsett om du spelar i ditt garage, ditt sovrum, på en liten skitklubb eller på en stadio - det spelar ingen roll. Musik är ett viktig uttryckssätt, särskilt i dagens politiska klimat.

 

Spelar ni på Rebellion?

-Vi är headline på Rebellion 2018. Vi älskar att spela där, vi älskar Daz & Jennie som driver festivalen, de är familj.

 

 

Vilka andra band vill du se på Rebellion?

-Damned sviker aldrig.

 

 

 

 

 

Fem favoritskivor?

-Starman (David Bowie) Pretty Vacant (Sex Pistols) Master Plan (Oasis) Perfect Day (Lou Reed) Only After Dark (Mick Ronson)

 

Köper du fortfarande skivor? Vad föredrar du, CD, kassett vinyl digital?

-Jag köper fortfarande CD-skivor.

 

Är det mycket intervjuer nu? Är det tråkigt att göra dem?

-Intervjuer är bra att göra. De är en del av det. Jag har inte ont av dem och jag har gjort många av dem sedan släppet av "Vicious". De kan vara ganska roliga.

 

Framtida planer för bandet?

-Vi spelar på en stor festival i USA i augusti följt av en full turné.

 

Framtida planer för dig själv?

-Jag är också en skådespelare och en författare. Jag har skrivit och producerat flera filmer som har gått mycket bra över hela världen. Jag älskar att agera och jag har haft turen att spela huvudrollen i flera filmer mot sådana stora skådespelare som Val Kilmer, Gabriel Byrne, Vinnie Jones, Patsy Kensit, Joanne Whalley etc. Min nästa filmtagning blir i Berlin i slutet av september 2017 .

 

Visdomsord?

-Tro på dig själv!

 

Något mer att lägga till?

-Ja, det är sent i Los Angeles och jag är redo att gå och lägga mig! Godnatt och tack för frågorna. Tack för att du hade tålamod med mig. Låt mig få veta om du fick albumet från Cleopatra Records. Bästa hälsningar, Mick Rossi Slaughter & The Dogs