Slapdown är ett riktigt intressant metalband som spelar metal och lite hardcore. De kommer från Frankrike och de var väldigt snabba med att ge mig en intervju. Sep 2021

 

Snälla, berätta lite historia om gruppen?

-Slapdown grundades 2013. I början spelade vi amerikansk nu metal. Men efter några månader lämnade vår sångare bandet. Så vi letade förgäves efter en annan nu metal-sångare. Sedan kontaktade Estéban oss på YouTube och gick med i bandet. Vi började skriva några nya låtar, men snarare i thrash death metal-stil. 2018 släppte vi en hemmainspelad EP med 7 låtar som heter "CULT". De kommande två åren skrev vi några nya låtar, mer våldsamma, mer dödsmetal. 2020 spelade vi in vårt första album "FUNDAMENTAL WICKED" i Kohlekeller Studio.

 

Berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan?

-Vincent (gitarr) är 30 år gammal, han är en mobiltelefontekniker, han har en lycklig jävel på tv-spel och han har rygg som en 90-årig man.

Nicolas (bas) är 36 år gammal, han är leveransförare, han är den mest arga och irriterande killen i världen.

Olivier (trummor) är 33 år gammal, han arbetar på ett postkontor och är en kronisk förhalare.

Estéban (sång) är 24 år gammal, han är chef på en snabbmatsrestaurang, han har en udda stil, galna strumpor i för stora skor, vilket ger dig ett oåterkalleligt behov av att klippa båda benen för att aldrig behöva se det blodbadet igen.

 

Jag kan höra många olika influenser men mestadels death metal och lite hardcore? Favoriter från förr?

-Vi har mest påverkats av band som Aborted, Cannibal Corpse, Hypocrisy med death metal. Våra hardcore -influenser är band som Madball, Hatebreed, Get The Shot, Wall of Jericho ... Vi är också fans av Iron Maiden, Pantera, Exodus.

 

Slapdown är ni nöjda med namnet? Hur kom det fram? Vad betyder det? Ni var inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Vi är verkligen nöjda med namnet, det uttrycker vårt behov av att låta som en stor smäll i ansiktet. Vi vet inte om ett annat band heter så här. Oavsett, bryr mig inte.

 

Vad är det bästa med att spela live? Har ni spelat något sedan covid kom?

-Spela live är viktigt för ett band, att dela vår musik, träffa nya coola människor och ha kul.

Vi har bara spelat två gånger sedan Covid, men vi hoppas att 2022 ska bli ett mer fruktbart år.

 

Och var är det bäst att spela? Och det värsta stället?

-Bäst är en liten scen, en nära ilsken och en galen publik. Men i verkligheten så länge det finns en scen att spela på och människor som vill titta på oss och stödja oss, är det det bästa stället vi kan drömma om.

Det värsta stället är att inte ha det så!

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Frankrike just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Extreme metal har en välkomnande scen i Frankrike. Vi spelar med alla typer av band, hardcore, deathcore, thrash metal, black metal, death metal ...

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Omväxande, aggressiv, effektiv.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Jag vet att ni inte spelar punk men jag tykcer att ni har lite  hardcore -influenser?

-Punk är helt klart en livsstil, även om det har blivit mode sedan 2000. Det kan hävdas att punkrörelsen har minskat över tiden, vilket innebär att den tenderar att försvinna. Men vi kan se en liknande rörelse i hardcore just nu.

 

Vilken låt/album eller grupp var det som tog dig till musik och att spela själv?

- Nicolas och Olivier är  bröder, deras pappa var musiker. Vincent var ett fan av Metallica och Estéban av Marylin Manson.

 

Vad ska en ung kille göra idag för att chocka sina föräldrar som vi gjorde när vi var unga? De har redan sett allt ;-)?

-Föräldrar har sett så många saker, men unga människor är så kreativa. Läs en bok kanske eller för en liten gore, presentera en död get för dina föräldrar som om det vore din flickvän?

 

Hur är det att bo i Frankrike just nu? Politiskt? Fascister? Jag hörde talas om denna galning på TV idag som sa att 70 procent var rädda för människor som inte är födda i Frankrike, någon högerkille

-Tja, en baguette, en croissant och en vinflaska och voilà! Den bästa dagen du någonsin kunnat leva i Frankrike.

Om fascister, det finns idioter och de kan vara vara som helst i hela världen, Frankrike är mindre rasistiskt än vissa andra länder.

 

Finns det några bra band från Frankrike just nu? Är punkscenen/metalscenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Ja, det finns band som Gojira, Benighted, Gorod. Punkscenen/metalscenen/hardcorescenen växer och börjar få en väletablerad plats. Tyvärr är det inte så bra i vår stad.

 

Vad vet ni om Sverige? Har ni varit här någon gång? Vad är typisk svenskt?

-Vi har aldrig varit i Sverige, men vi skulle vilja. Om Sverige kan vi  många kända metalband, snö, surströmming, Zlatan ... Typiskt svenskt? Abba: D? Allvarligt talat, melodisk death metal och surströmming!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Ja visst! Amon Amarth, Meshuggah, Arch Enemy, Hypocrisy, In Flames och många andra.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar dig? Är det mycket skräckfilmer eller så som inspirerar er? Finns det någon djupare mening i många av era texter?

-Estéban skriver dem. Ibland kan Nicolas också lägga till sin kreativitet i texterna. 80 -talets skräckfilmer är lite av en inspiration, men vårt huvudfokus kommer från riktiga kända seriemördare. Det faktum att de är/var människor som lever nära någon i denna värld gör varje historia om dem till ren skräck. Våra texter berättar hur de blev så här, vilka impulser de hade, etc.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om? Eller är inget heligt?

-Inget är heligt, vi kommer aldrig att prata om politik.

 

Politik och musik, går det inte hand i hand?

-Musik kan vara politisk, men det  är inte det för oss.

 

Bästa politiska band/artist?

-Gojira om ekologi kanske, vi har Lofofora i Frankrike som också är bra.

 

Tror du att musik (text och så vidare) kan förändra någons liv, jag menar människor som lyssnar på musik?

-Alla kan ändras av musik!

 

Ditt favoritskivomslag alla tider? Vem gör era omslag? Och har ni några bra skivaffärer i er hemstad?

-Iron Maiden "Powerslave" är riktigt cool. Vårt skivomslag har skapats av HP (HPB Graphic Design). Vi hade bra skivaffärer, men de stängde.

 

Är det viktigt att få ut fysiska rskivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad som helst?

-Ja, det är väldigt viktigt! Det är verkligen tillfredsställande att ha den slutliga produkten av vårt arbete där ute. Om vi kunde välja, skulle vi välja en vacker vinyl.

 

Berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Vi delade en scen med ett band som spelade före oss. Deras sångare tog smärtstillande och drack för mycket whisky. Han kunde inte sluta ramla under hela föreställningen, på högtalare, på trummorna ... När de slutade kom han och berättade för oss: ”Det var på grund av mina skor! Se på sulan! De är hala! "

 

Hur ser er publik ut? Vilka personer saknar ni på era konserter? Vilket är det största band ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Vi har en växande publik, så vilken typ av profil som helst kan hittas i vår publik. Mestadels death metal -fans på grund av den musik vi brukade göra. En gång delade vi scenen med “In Other Climes” som är det största bandet vi har haft chansen att spela med.

 

Ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Jag ska försöka representera allas smak i dessa topp 5, vi kör!

Fem favoritskivor:

                             —Iron Maiden—Brave New World

                             —Lamb Of God—Sacrament

                             —Benighted—Obscene Repressed

                             —Marilyn Manson—Holy Wood

                             —Dying Fetus—Reign Supreme

Fem favoritkonserter:

                             —Iron Maiden—Legacy Of The Beast Tour

                             —Iron Maiden—England World Tour

                             —Godsmack—1000hp Tour

                             —Alice Cooper in Lyon

                             —Marilyn Manson in Carcassonne

Tja, de fem viktigaste sakerna i livet är nog familj och vänner, musik, förstås, sedan mat och öl!

 

Första, senaste och dyraste skivan någonsin köpt?

-Den första hmm ... Jag tror att det var "Let There Be Rock" av AC/DC. Det dyraste förmodligen Blind Guardian Live -albumet och det sista är Obscene Repressed.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det många intervjuer?

-Inte alls! Det är faktiskt ganska kul. Vissa frågor väcker svar som vi förmodligen aldrig skulle ha tänkt på. Att behöva sätta ord på allt är inget självklart, särskilt när det gäller musik. Det är ganska suggestivt, men jag tror att besvara några av frågorna kan vara ögonöppnande och intressant. Jag längtar till nästa!

 

Bryr du dig om recensioner? Vilket är det mest märkliga du någonsin haft, med det här bandet eller något annat band du har varit med i? Har ni någonsin ändrat något efter en dålig recension?

-Recensioner är viktiga. Det är vårt första album, så vi har aldrig fått något än. Men vi ger fortfarande betydelse för recensioner eftersom det är det som kan motivera eller till och med påverka människor till listan till våra saker. Så även om det inte är något som får oss att ändra något, håller vi oss bestämda.

Vilka band jämför folk er med, är det tråkigt att folk jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Vi förstår att folk jämför oss. Det är bara irriterande när folk ber dig beskriva din musik med ett välkänt band som är reduktivt och kontraproduktivt.

 

Om ni kunde välja fem band från det förflutna och historien och nutida band och både döda och levande band för att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Pantera, Benighted (som en vän och ett jävla bra band), Motorhead, Death och Slayer.

 

Är musik ett bra sätt att komma ut med frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Självklart! Du kan lägga all din ilska, sorg eller kärlek i din musik!

Vilken är den märkligaste frågan du någonsin har fått i en intervju? (Utom den här)

- Som tur är är intervjuare alltid snälla mot oss. Vi har inte haft konstiga frågor än!

 

Vilket är frågan ni vill ha, men aldrig får. Snälla, fråga den och svara på den?

-Är Jesus alltid vid din sida? Naturligtvis tror jag att Jesus älskar alla och står där för att någon själ ska bli frälst genom förlåtelse. Förlåt, jag måste erkänna att jag inte har någon aning.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Fler spelningar, fler album!

För dig själv?

-Alla våra planer kretsar kring Slapdown. För det finns inget coolare än att göra musik med kompisar.

 

Visdomsord?

-Stöd ditt lokala band.

 

Något att tillägga?

_Snacka om oss med dina vänner och självklart lyssna på‘Fundamentally Wicked’!