Jay från Slackers hade en jäktig timme med att besvara mina frågor men han gjorde sitt bästa för att göra det och här är svaren , de besvarades i mars 2001. 

Historia?
-Vi föddes 1991 som ett tremannaband och vi har fortsatt att lägga till medlemmear tills för 7 år sedan och sedan har vi fokuserat genom att utforska det äldre jamaicanska soundet. 


Snälla berätta något om varje medlem, familj, ålder, och så vidare?
-Alla är runt de trettio ungeför och det är den bästa åldern för en man. Du har full kontrol på allt. Problemet med att vara i ett band är att du börjar mista förståndet vid en viss punkt. Tille xempel, Marcus är en kontrollerande man och börjar skrika order till alla och gör sig högljudd över enkla saker som att stanna för ett piss. Dave gör det mesta av affärerna för bandet, så ibland ser han ut som om han har blivit överkörd. TJ och Glen är helt besatta av ett hand fiske spel. Vi har haft en ny trummis det senaste som hette Alan så han är inte helt slut än men han är en trummis och de är alltid dumma i huvudet. Mitt namn är Vic och jag är helt vanlig. Vi har tur för vi har en turnémanahger som heter Skinnhy och han ser till att vi alla tar våra mediciner. 


Ni är på Hellcat Records, är det bra, vad är det bästa respektive det sämsta med bolaget? 
- Det bästa med bolaget ör att det är ett litet bolag och de låter och vara väldigt fria och uttrycksfulla. de låter oss bestämma vår inriktning själva. Men jag tror att de är väldigt underdimensionerade med folk och det är svårt att göra allt som ett större bolag gör. men egentligen vem bryr sig, jag är inte på detta bolag för att få gratis skor eller att få gå på dumma fester, eller? Ni är sju i gruppen, hur är det att vara så många, vore det inte lättare att vara tre eller fyra?
-Det är lättare musikaliskt eftersom man lan göra mer folk involverade i ideér. Det hjälper till att bli inspirerad av. Du kan titta dej omkring och du har en folkmassa som du kan bråka med. Det är också bra för man kan undvika människor som gör dej galna just då. Det svåra är att organisera dem, dumma saker som att äta eller att få in alla i bussen.

 

Har ni varit i några andra grupper före Slackers, eller har ni några andra band just nu bredvid Slackers?
-Jag har varit i Stubborn Allstars med Dave, jag har spelat med Rancid och det gjorde dave också. Jag turnerade i Europa en gång med att spela skajazzgitarr....ummmmm jag och Marcus har spelat i ett punkband som hette Sic and mad. Dave hade ett band som hette Donkeyshow. Glen spelade i The Pressure Cookers och ett underbart band som hette  Malestrom. TJ spelade reggae i ett band som hette Jah Wombat. Dave Hillyard´s band spelar vi alla i ibland.


Ni mixar inte punk och ska som många andra band?
-Vi mixar oss själva med ska och New York. Vi behöver inte mixa olika musikstilar. det mesta vi spelar försöker vi att få lite udd på du vet. Vi är inte ett band på en clownshow. 


Men gillar punk också?
- Ja,vi har alla en förkärlek till gammal punk, eller bra punk. Även Dave gillar det , speciellt twotone var en tidig favorit for honom. Det finns några bra kombinationer med punk och reggae. Några av mina favoritband är the Stooges , the Ramones , the Circle Jerks, ...Dead
Kennedys....


Vet du vad den svart och vita saken kommer ifrån i skamusiken(jag mnear Two Tone saken) Har den någon historisk mening, vet du det? 
-ete kommer från 60-talet tror jag, men de har försökt att göra det till en politisk antirasistgrej... men man kan ju inte göra ett coolt shackbräde med en färg. I min största skanördperiod försökte jag koppla ihop det med soundet i musiken, kontrasterna i musiken mot varandra och rytmen.

Hur är skascenen i USA just nu? Spelar ni oftast med punkabnd när ni spelar ute?
-På senare tid har det blivit mer skaband  , speciellt konstigt är det att vissa band har poppat upp det sista och de verkar visa och mer lika vårt sätt att tänka.


Hur är ett underbart Slackers-gig?
-Det är bättre än att bli avsugen av en tjej med en slickpinne i sin mun.

Hur ser den medelmåttige diggaren ut?
-Hon är liten, har mörkt hår och stinkande små fötter som hon har i läderskor för att matcha hennes katolska skolkläder. ......såååå vacker.


Har ni bra kontakt med era fans, på vilket sätt anser du?
-Det skulle du bara veta, jag har mycket roligt med dolk och det är därför jag är i ett band....helst för de katolska flickornas skull....Ni gör Wanted Dead or Alive av Bon Jovi, varför en cover?
-Det är en rolig låt och några killar erbjöd oss pengar för att göra den till en smaling och vi började att gilla den.


Vad gör en cover bra?
- hmm???


Gör ni några andra covers?
- Work song av Nat Adderly, Tin Tin Deo av Dizzy Gillespie, Iron Shit av Max
Romeo, Walking the dog av Rufus Thomas, det är väl dem.


När ni gör musik , vad är viktigast, är det musiken ,texterna eller att ha en refräng som folk kommer ihåg?
-Det skall bara vara intressant för medlemmarna i bandet. Det måste vara något som blir bra, vad det nu  är. 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?
-Jag kan inte minnas riktigt
Första skivan- Rolling Stones - Tatoo you?
Senaste - Jimmy Forest - Forest fire
Den dyraste?- Det kommer jag inte ihåg

Idoler när du var liten?
-Min första idol var Richard Wright. han är en amerikansk författare. 

Vad vet du om Sverige?
-Det är kallt en stor del av landet. Ni gör god ost(är det nu Schweiz igen? . Ni har inte rkigat sedan ni var i krig med ryssarna på 1700-talet. Ni har bra social välfärd. Volvos. Min kusin har flyttat dit, han bor i en liten stad nära Stockholm.

Har ni hört några bra svenska band värda att nämna?
-Abba?Ace of base? skojar bara. Senast vi var där hörde vi ett band som hetter Liberator, som var ett two tone band.  

Vilka råd har du att ge till ett kontraktslöst band?
-Släpp ut saker själv först, det är på det sättet du lär dig musikbranschen. Och när du säljer tillräckligt mycket, sälj dina saker till ett bolag. Men sälj aldrig dina sångskrivarrättigheter

Hur kom ni i kontakt med Hellcat/Epitaph?
-Dave och Vic spelade med  Rancid

Hur är det att bo i USA, är det våldsamt?
-Jämfört med vaddå? det är ett stort land och det är lika mycket folk här som hela Europa. Brott i New York har minskat en hel del på sistone men det har att göra med en massa mer poliser.


Vad tycker ni om er nya president?
-Han är en bortskämd rik idiot.

Vad är skillnaden om du jämför  Clinton, Gore och Bush?
-Clinton kommer från folket.  Gore och Bush kommer från de priviligierade. 

Ni har en egen hemsida, är det viktigt, gör ni något själva där?
-www.theslackers.com
Ja, vi gör en del där och den är precis omgjord. Det är en udnerbar kvinna som heter KC som gör den.

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med e-mail och internet och allt det där?
-Det är skitbra


Framtidsplaner för bandet?
-Vi kommer att turnera fram till maj. Minst. Vi är i Europa i april.

Visdomsord?
-Elektricitet.