Skeptic? är ett riktigt tufft band som spelar tuff punkrock. Varför inte lyssna på dem efter att ha läst om dem här...Maj 2015

SKEPTIC? INTERVJU – FRÅN BIRMINGHAM, ALABAMA, USA BARRON - SÅNGARE

Snälla berätta lite historia om gruppen?
-Vi började att spela 2001, då några av oss arbetat på en bar i Birmingham som haft metall och punkmusik, och det var inte riktigt något punkband runtom i staden. Vi hade alla ganska mycket gett upp att spela i band,vi hade börjat karriärer och familjer, allt sånt, men att kunna spela och öva på samma ställe som några av oss arbetade gjorde det lätt, så vi bildade ett nytt band för skojs skull. Baren, som kallades The Boiler Room, stängdes för några år sedan, men när det stängdes,så spelade vi på andra platser och städer, så vi har bara håller på med vad vi gör i dag.

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om varje kille? Tidigare band?
-Ha. Vår medelålder är cirka 41, så det bör ge dig en uppfattning. Jeff spelar gitarr och har ett socialt arbete, Weber spelar bas och är redaktör, Tim spelar gitarr och är professionell musiker, Richie spelar trummor och är snickare, och jag sjunger, i brist på en bättre term. Några av oss har familjer och barn, andra inte. Weber spelade i The Payoff och Tim spelade i Carnival Season och The Shame Idols och The Ether Dogs. Jag kan inte komma ihåg vilka band Jeff och Richie spelat i. Något hemskt om alla? Um, nej, men jag har fått veta av mina bandkamrater att jag kan vara påträngande, så jag antar att det är något.

 

Jag kan höra både Dead Kennedys och UK82-musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?
-Jag är rätt säker på att de skulle både vara rättvisa beskrivningar, eftersom vi är alla fans av båda, men vi vet inte riktigt om vi försöker spela någon specifik stil, vi gör bara vad som kommer naturligt. Och detta är i grunden den typ av musik som vi växte upp med, så det kommer att vara vår naturliga influens. Um, några av mina personliga favoriter är Subhumans, Christ on Parade, Poison Idea och (naturligtvis!) Dead Kennedys.

Skeptic? är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Ni var inte rädda för att någon kommer att blanda ihop er med Skeptix? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?
-Är vi nöjda med det? Efter denna långa med det, så måste vi! Det är bra, jag har hört värre namn, och jag har hört bättre, så det är bra nog. En av våra gamla gitarrister hade föreslagit att vi skulle kalla oss The Skeptics, och det fanns ungefär tusen av dem, så vi bytte till singular "Skeptic." Sedan när vi hade använt det namnet på ett tag fann vi att ett annat band i en annan del av Alabama som redan hade det namnet, så vi har lagt till frågetecken för att skilja oss från dem. Sedan visade sig att det inte spelade någon roll, eftersom de inte spelade mycket längre ändå, och spelade en annan typ av musik. Jag tror att det irriterade dem, men. Jaja. Bästa bandnamnet? Förmodligen Dead Kennedys, faktiskt. Jag ser något av ett mönster här .

Vad är det bästa med att spela live?
-Att spela live i en hoppande klubb med en bra ljudanläggning och ett rum fullt av människor som är galna. Det är inte alltid fallet på våra spelningar, men det är bra när det är så.


Och var är det bäst att spela? Och det värsta stället?
-Vårt favorit ställe att spela är på The Nick i Birmingham, men det finns andra som vi tycker om också, såsom Matteus, Head On The Door, Green Bar, Egan's ochThe Copper Top var alltid kul, men det stände fört fem år sedan eller nåt. Den värsta platsen? Förmodligen detta Moose Lodge i Selma. Det var hemskt. Gick en gång, kommer aldrig tillbaka.

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu?
-Vi spelar inte utanför sydöstra, så jag kunde inte säga så mycket om resten av landet, men den sydöstra delen är okej. Det finns support där, och alla känner alla. Det handlar om att det är rätt för vad vi gör. Inte stor, men inte ingenting heller, antar jag.

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
-Hög, snabb, skrovlig.

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Det är varken eller. Det är mer ett sinnestillstånd än något annat. I det fallet kan det definitivt påverka hur du tänker och hur du uppfattar saker och hur du reagerar på vad du följer. Efter min erfarenhet, så finns det en massa människor som kallar sig själva eller deras band "punk" som förmodligen inte borde göra det (åtminstone i mitt sinne), men det finns också band och människor som inte kallar sig det, men förmodligen kunde göra det . Oavsett. Det är upp till var och en.

 

Hur ser ni på nedladdning, mp3-filer och sånt?
-Det finns här och det kommer inte någonstans, så det är ganska mycket är vad det är. Det stör mig inte, och jag vet att folk har hämtat våra grejer, så det är bra. Vi är inte riktigt i detta för pengarna så mycket (även om det verkligen hjälper), så oavsett. Vi är ganska okej med det. Jag antar att du kunde uttrycka det så här: de stora företagens band - vem bryr sig. Små oberoende band - om du gör det du gör , men de oberoende behöver mer stöd än de stora banden, så försök att ge dem något, du vet?

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt?
-Ärligt, är det egentligen inte så mycket annorlunda än det har varit, åtminstone såvitt jag kan säga. Vi förlorar några rättigheter, och då får vi några andra. Vi är naturligtvis inte perfekta, men jag antar att det kunde vara värre. Och det verkligen kunde vara bättre.

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?
-Birmingham är kul för oss, men vi har spelat i flera år och alla känner till oss. Såvitt jag vet finns det inte mycket av en scen runtom här, men. För äldre människor är det bra, eftersom pubarna är i allmänhet positiva, men såvitt jag kan säga, för unga människor, är det inte mycket roligt här. Men vad vet jag, jag är lika gammal och bitter som resten av besättningen ... suck ...

Vad vet du om Sverige?
-Mycket lite faktiskt, din regering verkar fungera ganska bra, och folk verkar relativt nöjda. Förmodligen mer än de flesta människor här, skulle jag tro.

Har du hört några bra band från Sverige?

-Anti Cimex! Ghost. Skitsystem. Abba!


Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?
-Oftast är det jag som gör dem och min enda reellt inflytande är vad jag ser eller vad som händer med att gå igenom mitt huvud samtidigt som jag måste skriva några texter, antar jag. Influenser kan vara vad som helst, egentligen. Något jag hörde, något jag såg något som någon annan föreslog, vad som helst.

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?
-Aldrig? Svårt att säga, men jag skriver inte om sex eller satan. Båda är redan gjorda... och typ av tråkiga.

Politik och musik, går det hand i hand?
-Det kan, men behöver inte. För dem som känner behov av att skriva politiskt, kan musik vara ett effektivt medium, men det hänger verkligen på författaren, och vad de försöker säga. Å andra sidan tror jag inte att det är ett krav för att vara ett punkband.

Bästa politiska band / artist?
-Jag vet inte, Crass, antar jag. De var originalen. Förmodligen MC5 också.

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?
-Jag är säker på att det kan, och jag är säker på att det gör. Om så är fallet, förhoppningsvis det skulle vara en förändring till det bättre på något sätt, men utöver det, så vet jag inte. Folk borde bara ta så mycket från musik. Mer än så, och någon gång, är du inte riktigt tänka själv. Men om musiken handlar om att tänka själv ... ja, det är lite av en gåta, är inte det?


Omslaget på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? Ditt favorit skivomslag?
-Tack, vår gitarrist Jeffs hustru Amanda gjorde det. Ibland, när vi har en ny release, kanske vi har design i åtanke, och ibland kommer det fram i sista minuten. Jag tror att ett omslag i allmänhet bör åtminstone vara en ledtråd till vad man kommer att få höra, men det spelar egentligen ingen roll. Ifall vi gilalr ett omslag så kommer vi att använda det om det har något att göra med själva musiken eller inte. Mitt favoritomslag? Svårt att säga, men jag har alltid gillat omslaget till "Cause for Alarm" av Agnostic Front.

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?
-Jag gillar att ge ut skivor och CD-skivor eftersom de är som en riktig, påtaglig rapport kort om vad vi har gjort. Digitalt är bra, men du kan inte hålla den i handen. Och låt oss inse , vinylskivor kommer alltid att vara coola, så de finns också.

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?
-En gång jag hoppade upp i luften i tid med ett stopp i en låt och föll platt på min röv. Och jag vet inte om du skulle vilja kalla det roligt, men vi spelade på ett mentalsjukhus en gång. Det var fantastiskt.

Hur ser ern publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?
-Vår publik kan vara vem som helst i åldern 15 till 60, men oftast 25-30. Ibland är det galet, och ibland människor bara står där och tittar. Om vi ​​saknar någon, skulle det vara de människor som kom till våra spelningar när vi bara hade börjat. På många sätt, så känns det som om vi växt upp med dem, och det är alltid intressant att höra vad de har att säga om nya saker ... och nya människor ... det största bandet? Jag vet inte, Fishbone, Agnostic Front, Fear, Subhumans, UK Subs, 7 Secondsr ... Nåt av dem, antar jag.

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ?
-Vi gör inte alltför många intervjuer, så det är inte tråkigt. Alltid glad att chatta med alla som vill säga hej.

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Christ On Parade, Crass, Dead Kennedys, Black Flag, Motorhead.


Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ?
-JA DET ÄR DET.

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?
-Från webbplatsen Fleabomb för tio år sedan: Du går ut och dricker, får lite för mycket, och får en blackout. Nästa morgon befinner du dig nedåt på golvet i en konstig, tom lägenhet, naken med undantag för en smutsig vuxen blöja. Vad är ditt första drag?
Det var frågan. Du frågade inte vad svaret var!

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?
-Kommer ni spela på mitt bröllop? Det skulle vara kul. Vänta, någon kanske har bett oss någon gång, det kan jag inte minnas. Oavsett, så skulle det fortfarande vara coolt.

Framtidsplaner för bandet?
-Bara mer av samma sak, spela så mycket som vi kan och förhoppningsvis göra en ny LP någon gång under nästa år.


För dig själv?
-Jag antar att samma som det ovan. Ha!

Visdomsord?
-Nya band - en show är en show är en show. Det spelar ingen roll om det är 5 personer där eller 500. Ge allt du har och gör det medan du kan, eftersom förr eller senare, kommer du att önska att du hade gjort det när du hade chansen. Men ... öva först. Ett tag. Du kan dö för att få gå upp på scenen, men om du inte är beredd, kan du hitta dig själv död på scenen!

Nåt att tillägga?
-Tack för intervjun. Alltid trevligt att ha någon som visar lite intresse. Du hittar oss på nätet på www.skepticmusic.com. Alla länkar till Facebook och Bandcamp platser, etc. finns, liksom kontaktinformation, diskografi, och alla de roliga sakerna. Så kom och säg hej!