Skaciety är ett engelskt band som låter jävligt bra med sin skamusik. Här svarade på en massa frågor i november 2014.

 

Snälla berätta lite historia om bandet?

-Vi bildades i början av 2012 starkt påverkade av Reel Big Fish, vi hade  mycket ska / rocksound. När vi gått som ett band vi växte ett större intresse för punk och blev mer av ett punkband med blås.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

 -Aiden Lamb (16) som används för att knäppa off-beats regelbundet men nu är en självlärd mästare basist  Dåligt: Gjort ett olämpligt skämt på en familjedag.

Harry "Spazzy" Whatrup (16) älskar badminton, leker med sig själv Dåligt (jojo, Rubiks kub.): Gjorde flickan på CD.

Lucas Hui (16) intensiv matematik debattör. Dåligt: Bar med avsikt en Bad Religion tröja i en kyrka.

Ben Davison (17) passar luftkonditioneringsenheter vid sidan av sitt nattjobb. Dåligt: Hans nattjobb.

Jonny Bower (17) snäpper fler g-strängar än Harry Evans(god vän till bandet.) Dåligt : Äger en Spider-man onesize.

Jag hör många olika band här, Voodoo Glow Skulls, Mighty Mighty Bosstones, Punk Har jag rätt? Lyssnar ni på gamal ska från 60-talet också?

 -Vi är mycket påverkade av punkband i den utsträckning så att jag skulle vilja säga att vi är mer ett punkband än ett skaband, kanske ett punkband med blås? Det största ska inflytandet skulle förmodligen vara Less Than Jake och för mig men de är inte riktigt ett skaband, jag vet att Spazzy (vår trumpetare) gillar Madness och jag tror att det hörs när han spelar sin jazziga solon. NOFX är utan tvekan det som har största punk påverkan på bandet men jag har lyssnat på en hel del på Descendents på sistone och Lucas har lyssnat på en massa Bad Religion så generellt är det den kaliforniska punkscenen som vi verkligen kan relatera till. Vår trumpetare älskar ska.

 

Skaciety, var det viktigt att få i ska i ert ditt namn, det är ett bra bandnamn? Vilket är det bästa bandnamnetni vet ??

-När vi började, att komma på ett namn som vi alla överens om var svårt, så vi tog på Skaciety när vi äntligen hittat något som vi inte alla hatar. Men efter 2 år inser vi att ingen riktigt kan uttala eller komma ihåg det, och det inte riktigt representerar oss som band. Också det är såååå kliché. Så ett bra bandnamn allt som allt.


Vad är det bästa med att spela live?

-Hela liveupplevelsen är bara fantastisk. Jag tror att vi alla får ut olikaav det. Spazzy gillar friheten som han har på scen när han kan säga eller göra vad han vill utan att få ett kok stryk av sin mor. Jag älskar bara allmänt att spela musik.

 

Och var är bäst att spela?

-Den bästa spelning vi någonsin har spelat var på The Emperor's Ballroom  i Blackpool på Rebellion festival. Även på regelbunden basis som vi älskar att spela på Lady Luck och jThe maiden´s  Head i Canterbury, eftersom publiken alltid är bra och personalen är alltid mycket välkomnande.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i England? Är det en stor scen?

-Jag skulle inte säga att scenen är särskilt stor här, men det finns en stor lokal undergroundscen med många bra band.

 

 Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

 -Mycket, Mycket, Hög

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Jag vet att ni spelar ska, men jag kan höra punk här och där i er musik?

 -Jag tror att det subjektiva är punk.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Jag tycker det är helt bort alla möjligheter till människor som gör en förmögenhet på att spela musik, men i slutet av dagen om du är motiverad av pengar då är detta förmodligen  branschen för dig.

Hur är det att bo England? Politiskt? Eller bryr du inte ge ett dugg?

-En massa politiska partier skrämmer mig, jag tror inte att vi någonsin kommer att få en tid när alla är nöjda med vår regering.

 

Finns det några bra band från England nu? I din hemstad?

 -Call Me Malcolm, Philtrum, Ted Dibiase and the Million Dollar Punk Band, The Committed och Less Than Worse.


Vad vet du om Sverige?

-Jag tror Jävla är en svär ord av något slag. Huvudstaden är Stockholm tror jag, jag är inte säker på vilken typ av sak du var ute efter men vår samlade kunskap är ganska chockerande.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Millencolin är från Sverige tror jag, de är ganska coola.

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar dig?

-Jag (Aiden) skriver texterna och jag i allmänhet påverkas av saker som händer mig, aldrig några positiva saker för de skulle inte göra någrat bra punklåtar.

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

 -Jag har egentligen inte ett filter som jag inte brytt sig om att dela allt, så länge inget roligt har skrivits så vem vet om det någonsin kommer att hända?

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt? Och er mest oseriösa låt?

-Ja Jag tror att om du har något att säga är musik det perfekta mediet för att få ut ditt budskap. Vi har bara en politisk låt och som kallas "Hard Realisation" och det handlar om en tidpunkt då David Cameron planerar att förbjuda pornografi och konnotationer som kommer med den typen av censur. I Can't Stand Him Standing Next To You makes me laugh, jag skulle säga att det är inte mycket allvar.

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

 -Musik har blivit mitt liv så definitivt.

Ni gör en cover på skivan ... Call me Malcolm berätta om dem?

-De är ett fantastiskt lokalt ska-punk-band och låten var så bra att vi beslutade att stjäla den. Kolla in deras nya album "'We Did This To Ourselves" för varje låt är bra. Vi kan ha något att presentera för nästa sommar när det gäller dem, men du måste hålla ett öga på vår Facebook-sida för att få reda på det.

 

Är det viktigt för dig att få ut fysiska skivor? Har ni gjort något mer än den som kom 2014?

 -... For your age"var vår första fysiska release, vi har  ett gäng demos som vi lägger ut på nätet som kallas" Swallow Scum "uppkallad efter en skylt i vår stad som vi tyckte var lustig men den är inte tillgänglig längre. Jag föredrar alltid att ha en fysisk kopia, men jag förstår helt varför vissa människor föredrar att ha  digitala medier, realistiskt är det mer bekvämt.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under någon spelning? Jag kan tänka mig att det är vilt

-Någon i en Skaciety-tröja har sparkat en säkerhetsvakt, det var intressant att titta på.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

 -Det finns människor från alla samhällsskikt som kommer för att se oss. Jag tror att så länge du älskar musik spelar det ingen roll hur du väljer att se ut.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

 -Dessa är inte i ordning, men:
1. Less Than Jake - Hello Rockview
2. NOFX - Wolves In Wolves' Clothing
3. The Offspring - Smash
4. Reel Big Fish - Why Do They Rock So Hard?
5. Rancid - Let's Go

Jag kan inte minnas en massa konserter för att vara ärlig men Less Than Jake på Barfly i London var otroligt, det gav mig permanenta hörselskador, men det var helt klart värt det.

 

Återigen kommer jag inte ger 5 saker, men se till att vad du än gör gör dig lycklig. Det är ingen idé att slösa bort ditt liv med att göra något du inte tycker eller att vara i en situation som du inte vill vara i.

I

 For your age kallar ni er CD ... varför detta namn ... någon djupare mening? Och ni skriver också att folk uttalar ert namn fel?

 -Haha, Liksom vi är relativt unga och när människor ger oss komplimanger så lägger de alltid till"för din ålder" i slutet som något att säga, som för oss  helt dämpar komplimangen. Så vi tänkte att det skulle vara roligt att kalla ett album detta.

 

 Är det tråkigt med intervjuer?

 -Den här har varit kul.

Framtidsplaner för bandet?

 -Friskvård spela och hålla med på nya saker.

 

För dig själv?

-Bandet är mitt liv, så spelande och skriva ny musik.

 

Visdomsord?

-Inte någonsin äta en choklad täckt av pretzel som du fått av någon som du har förbannad.

 

 Nåt att tillägga?

 -Ni kan du ladda ner vår nya skiva gratis på bandcamp på:www.skaciety.bandcamp.com
Tack