Sister Shotgun är ett riktigt bra gothmetal/metalband som har kvinnlig sång och jag gillar det som ni vet. Här har Chloe svarat på en del frågor från mig i maj 2019

 

Historia om gruppen?

-Vi bildades runt 2011, Niall höll ett husparty fullt av musiker och vänner, han ville bilda ett band trots att det inte var meningen med festen, Chloe var en av de gästerna men gick inte med förrän några månader senare, en före detta gitarrist och vän till Chloes upptäckte Nialls gitarrsamling och frågade om han ville starta ett projekt kom och fick ihop allt utom en vokalist och sedan började bandet arbeta med covers på de största hittarna i rock och metall efter några misslyckade försök med vokalister, kom Chloe som var befriad från sina musikaliska projekt och var ute på marknaden för att få var med i ett band, hon gjorde en audition och satte det, de möttes upp i en bar i Kidderminster och kom överens om "stora riff" "stadium aktiga refränger" och tunga gitarrer . Chloe föreslår namnet Sister Shotgun och namnet fastnar.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan?

-Chloe Ozwell, 26, Har en yngre bror. Klassiskt utbildad vokalist vid 7 års ålder och har gjort uppträdanden som skådespelare och kortfilmer, musikteater och alternativ modellering, Har ett svart bälte i karate och tävlat i Italien vid internationella mästerskap. Sjöng för punkbandet "2 ys notice" Solo karriär och Funktion/bröllopsband, inne i mode och teater och har en examen i musikaliskt uppträdande.

Niall Wills, 27, det äldsta syskonet till 4 systrar, grundare, låtskrivare och designer av Sister Shotgun, Självlärd musiker som är vänsterhänt men lärde sig spela traditionellt, illustrerade bilmotorer vid 3 års ålder men han kunde skriva sitt eget namn helt bakvänt, inne på motorcyklar och motorsport, tidigare musikaliska projekt som sångare för ett band som heter "NoHappyEnding", Studierat Musik Teknologi på högskolanivå.

Benji Tatlock, 29, Har en yngre syster, började som en metaltrummis men hittade kärleken i gitarren, mycket inne på dinosaurier och Jurassic Park, äger kaniner som husdjur. Spelade gitarr för Deathmetal band enSentinel och trummis för Confined Within och spelat gitarr för Slipknot Tribute band, i och har tidigare arbetat för Jägermeister.

Tim Chambers, 26, har en äldre bror, började på gitarr, vet också hur man spelar trombon och fann sin kärlek till basen, har tävlat i dataspel och deltagit i speedruns av spel i Amerika, har slagits mot diabetes två gånger, spelat gitarr för Sentinel med Benji och är känd för sessions för band som Skarlett Riot. Har en examen i musikaliskt utförande och har varit en intervjuvärd för en radiostation som intervjuar band och artister på Download Festivals

Dave Harvey, 29, Yngsta syskonet, Har körkort för lastbil och truck , Brukade jobba som byggare, trummis men vet hur man klämmer fram harmonier bättre än någon i bandet, äger egna musikstudios/ repetitionsrum, har praktiserad taekwondo, mycket för att spela TV-spel och Resident Evil. Tidigare band inkluderar, Pathogen, dalliance, Shyyne har sessioner för band som Piston, Divided We Fall och Devil Fire.

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels metal och gothmusik? Har jag rätt? Favoriter från det förflutna?

-Det är korrekt, det finns mycket NuMetal, Thrash och Stadium Rock i vårt låtskrivande. Vi har alla våra egna personliga preferenser som Korn, Machine Head, Killswitch Engage, Mötley Crüe och My Chemical Romance

 

Sister Shotgun är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni  inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet ni vet?

-Ja vi är nöjda med att vi tror att det är fräckt och inte för komplicerat eller att det sätter in oss in i en viss genre. Chloe kom på namnet som hon tänkte använda för ett soloprojekt som ett slags alter ego eller scennamn, det var catchy och frasen har oskuld och aggression i sig och aggression som Sex Pistols som är ett ord av intimitet och ett ord av aggression och en bra kombination. Inte alls,  vi sökte på nätet och det fanns inga band med det namnet om det skulle varit så hade vi gått tillbaka till ritbordet och inte heller någon internethandel så att vi inte skulle gå vilse om någon vill hitta oss efter en show. Bästa bandnamn är fängslande och enkelt och ibland en lek med ord. Nirvana är ett briljant namn för ordet av ordet, inte nödvändigtvis ett vardagsord, detsamma med Mötley Crüe, en motleyliknande besättning av missanpassade som passar dem som människor.

 

Vad är det bästa med att spelalive?

-Spela den högljudda musiken och prestera ditt bästa och se publiken sjunger allt de kant! Headbanging, knyter sina nävar och bara rakt av se ar på människor som trivs. Det är som en kulturell eller tribal samling och vi delar alla en musikupplevelse. Vi har alla gemensamma saker i det rummet och vi är tillsammans i ett ögonblick.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Bäst, det varierar vi blir överraskadeoch det beror mycket på publiken om vi har rum på scen och publiken är vild så spelar det ingen roll vart det är.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i England? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-England U.K det är fantastiskt! Det blir bättre och bättre varje gång vi åker runt, vi har spelat med många och många olika band

Vi har spelat med Janet Gardener från bandet Vixen, Skindred som spelar massor av stora festivaler över hela världen, band som InMe och Butcher babies, Santa Cruz, vi har spelar med massor av band i olika genrer och gör det hela tiden.

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Dynamisk, energisk, dramatisk.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Jag vet att ni inte spelar punk men jag är bara nyfiken vad ni tycker om punk?

-Punk "riktig punk" är uttrycksfull och har ett budskap att berätta eller åsikt att sprida och behöver int vara en livsstil att för att njuta av det, men punk är väldigt kulturell det är vild det är uppenbart och det dramatiskt. Det skjuter gränser och vi gillar det, punk är en vacker katastrof som definitivt talar till oss ibland, den har den udden som är på kornet speciellt i vissa ämnen men punk är dess texter och där så är texterna viktigast, men punk är speciellt. Det har öppnat många dörrar för många artister och vi respekterar den mycket.

 

Vad ska en unge göra idag för att chocka sina föräldrar som vi gjorde när vi var unga? De har redan sett allt ;-)?

- Med internet har alla sett allt och det är svårt att chocka någon, om du inte går ut för att förolämpa människor. Kanske du är i skolålder och kastar ut din tv från ditt sovrumsfönster och det skulle chocka dem eller raka hunden eller något obskyrt och upprörande för du kan inte chocka någon med musik eller mode längre.

 

Hur är det att bo i England just nu? Politiskt

-Det är ganska dyrt, ingen kan verkligen ha råd att leva själva, många människor bor i delad bostad eller i en liten, överprissatt lägenhet, finns inte många jobb där ute och om det finns är det många timmar för minimilön, så det är inte exakt det bästa .

 

Finns det några bra band från England just nu? Är punkscenen/ metallscenen/hardcorescen stor? Hur är det i din hemstad?

-Detta land är spritt med alla typer av musik, det är gratis för alla, , du får nya vänner självklart, men det är finns en massa olika rockmusik som går bra, vår hemstad är vi borta alltför mycket från för att hålla jämna steg med vad som händer musikaliskt,  vi gör bara vår sak.

 

Vad vet du om Sverige? Har ni varit här någon gång?

-Vi vet att Sverige är metall som bara den och nästan varje metallband som kommer från Sverige har Benji en T-shirt med och Niall ser ut att han borde ha blivit född där, vi har inte varit där alls men vi skulle gärna besöka ert land.

 

Har ni hört några bra band från Sverige?

-MESHUGGAH! Självklart, Amon Amarth, Opeth, In Flames, Crashdiet, Europe och..ABBA 

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar ?

-Chloe gör alla texter Niall har börjat hoppa in på låtar eller avsnitt men oftast mycket Chloe, influenser kan komma från livserfarenheter,  en fiktiv historia eller ett koncept som en Chloe har hittat på eller till och med händelser i historien och ibland har även filmer inspirerat texter

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Om att vara i en "klubben" eller "hur vi vaknade i en Bugatti" saker som popartister sjunger om nuförtiden. Inte de sakerna i princip.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är din mest politiska sång?

-Ja,  musik är ett mycket väldigt kraftfullt verktyg för att uttrycka meddelanden och åsikter, därav alla rättsfall mot musiker och deras meddelanden som påverkar fans. Vi har en politisk sång och den finns på vår ep. Låten heter "Overcome" handlar om att störta en regering och bunta ihop dem för att göra en revolution.

 

Bästa politiska band/artist?

-Låter generiskt men Sex Pistols som är upphovsmän till detta land och ett band som heter While She sleeps som slår på några riktigt politiska ämnen och inkluderar det här är i sina musikvideor, de är modernare och deras ämnen är mer aktuella med vår nuvarande politiska position.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja! Musik har definitivt förändrat våra liv om och om igen och vi har alla våra spår och sånger som tar oss till en plats i historien eller smärta eller lycka i texter eller inte, den rätta låten kan rädda ett liv och en viss sång kan fylla dig med glädje eller driv eller optimism eller bara rent flytta lite energi eller känslor, det är det som gör musik till en av de vackraste presenterna vi har på denna jord. Det fantastisa är att det är en massa organiserade ljud som vi häller i våra öron som kan göra skillnad. Det är speciellt och unikt och den mest beroendeframkallande sak som finns.

 

Ditt favoritskivomlag?

-Det är svårt att välja eftersom vissa är bokstavligen är konstverk och vissa har ett uttalande eller en historia som är förlorad i dag när det kommer några band som bara att lägger ett snäckskal på omslaget vilket betyder ingenting, kanske Nirvanas "Nevermind" omslaget, eftersom det har ett budskap, dess tänkande out of the box är konstnärligt och har ett uttalande, de har faktiskt en baby under vattnet på omslaget och det orsakade en röra och en oro, det gjorde mer än bara ett konstverk på ett omslag.

 

Vem gör era skivomslag? Och har ni några bra skivbutiker kvar i din hemstad?

-Sam Rutter på SPR-productions gjorde vårt omslag han är en vän till oss så kommunikationen mellan bandet och han var stark så att vi kunde få det rätt, vi hade en idé och ett koncept och vi arbetade nära honom med förändringar här och där, Vi har HMV som är en av de största rekordbutikerna i världen. Innan albumet släppte vi en ep "Devour" och där gjorde Age Velez design, han arbetar som en serietidningskonstnär och han har jobbat på nästan allt "In This Moment " har släppt.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad som helst? Är Pavement en bra etikett?

-Ja, givetvis tror vi att konsumenterna själva vill ha något fysiskt med konstverket inuti och texter och det är mycket mer värt dina hårt intjänade pengar än en massa digitalkoerd. Vi har alltid varit ett band som har sålt cd-skivor för att sälja slut på dem. Det finns ett enda fall där vi slutade att ha vå EP för att släppa ut vårt album och folk erbjöd höga pengar på eBay för att få en kopia som gör att vi överväger att återtrycka några CD-skivor som du fortfarande kan använda i din bil och dator, sedan föredrar vi vinyl som är fantastiskt ochdu får en riktig konstsamling, du kan hänga den på din vägg och spela den är och det är det bästa formatet men inte lika lättillgängligt att spela om du inte äger en spelare som inte är så populär.

 

Snälla berätta någon rolig sak som har hänt under er karriär och eller under någon av era spelningar?

-Oräkneliga var ett av de band som bara skrattar hela turnén, vid en show frågade vi publiken att knyta sina nävar och en kille slängde sin skinksmörgås upp i luften och vi var tvungna att peka ut honom för publiken, eller hitta en föråldrad äppelpaj på en bensinstation som någon lämnade och transporterade  runt hela turnéen för att övertyga någon att äta den eller det faktum att några av oss snarkar och Tim vaknar och brutalt attackerar oss med en kudde för att stoppa vår snarkning.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ninågonsin har spelat tillsammans med?

-Allt vi vet är de bär svart, vi har killar kommer långt hår killar, med skalliga huvuden, tjejer med färgat hår eller dreads eller bara rakt upp och ner vanliga människor Det är en bra blandning, alla som kommer till vår show är vanligtvis ett nytt ansikte och och vi har de som är med överallt och vi ser de på platser vi inte förväntar oss så vi har inte en chans att sakna dem, det största bandet är förmodligen Skindred, de är enorma här i Storbritannien,  spelar på alla stora festivaler som slår upp de stora scenerna, de är super coola killar och de gav oss lite av sin visdom.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste saker i livet?

Jag kan inte prata för hela bandet på den här eftersom vi alla har egna favoriter så jag ska försöka välja 1 från varje medlem

-Skivor:

Aerosmith - Nine Lives 

My chemical romance - Three Cheers

Mötley Crüe - Girls Girls Girls 

Kill switch engage - As Daylight Dies

Machine head - Unto the Locust

 

Konserter:

- Download festival! 

- Mötley Crüe’s farewell tour (Tommy Lees trumslagarkarsuell var fantastisk)

- Rammstein live (all den pyron och elden)

- Devin Townsend live (de låtarna blir hela atmosfären att flyta in i)

 

Mest viktiga saker

Sex

Alkohol

Koffein 

Musik

Familj

 

Först, senaste och dyraste skivan någonsin köpt? Den mest pinsamma skivan i din samling?

-Första albumet jag köpte personligen var en samlings-CD kallad Headbangers bible Jag gick in i en skivbutik när jag var 11 och ville upptäcka mer rockmusik det hade de 3 CD-skivor och cirka 15 låtar på varje cd så jag slog till och upptäckte ton av artister som Motörhead, Van Halen, Metallica, Pantera. Dyraste? De har alla varit runt samma pris så jag kunde inte säga,  kanske en med en live DVD i med Devin Townsend live at Plovdiv. Och de senaste är Mötley Crüe Dirt soundtrack eftersom den har 3 nya spår samt klassikerna

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Nej förstås inte, speciellt när frågorna inte är samma eller generiska men när du blir frågad exakt samma kan det bli tråkigt men hittills har alla frågat olika saker. Vi får ganska många intervjuer kring detta album nu vilket är fantastiskt

 

Bryr ni er om recensioner? Vilken är den mest märkliga ni någonsin fått, med det här bandet eller något annat band du har varit med i?

-Ja och nej, vi är alltid nyfikma på att höra vad folk säger och ibland försöker de att jämföra oss och det är långt ifrån bara för att en tjej sjunger i det bandet som de skulle jämföra med, eller en obearbetad kommentar som att de inte ens hört det men vi gillar kritik också,  alltid bra att förbättra, men en kritiker är en persons syn och delar inte alla andra åsikter, vi har inte riktigt haft några konstiga recensioner, de är alla mycket professionella och ganska rakt framåt.

 

Vilka band jämför människor er med, är det tråkigt att människor jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Halestorm eller Evanescence, men våra låtar och varumärkesljud låter som inget av detta, kanske aggressionen från sången i Halestorm och den drömska sången av Evanescence men själva musiken eller vokalmelodierna låter inte alls lika men du behöver alltid hitta en sorts jämförelse för att förklara hur vi låter för folk eftersom vi aldrig gick ut för att låta som något band så vi låter inte som någon så du måste hitta en artist med närmaste likheterna för att förklara hur vi låter.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

-Vi skulle behöva en festivalkänsla där nästan inget band låter lika och den största dyraste och farligaste scenen som har fullt av eld och pyro så band som, Slipknot, Rammstein, Kiss, Rob Zombie och Alice Cooper. Som ett teatraliskt slag.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

-Jag tror det, vi är inte på något sätt benägen att vara elaka eller inte trevliga människor, men det hjälper till att få stress, ilska eller depression bort från dig och göra det till konst och en kreativ sak, men vissa människor gör musik och då växer en ego från popularitet och det gör dem inte till en trevlig person som gör dem mer fulla av sig själva så det beror på personen och anledningen till att du gör musik i första hand.

 

Vilken är den mest udda frågan ni någonsin har haft i en intervju?

-Er en Jaffa-tårta ett kex eller en tårta? Det är en liten kaka formad som ett kex i Storbritannien, inte säker på om ni har dem i Sverige.

 

Vilken är frågan du vill ha men du aldrig får. Snälla fråga den och svara på den?

-Har du några dolda budskap till andra artister i din musik?

I "For the love of Hate" kom låten och konceptet från "Nikki Sixx - heroin dagböckerna" boken om sitt liv som en heroinmissbrukare, i vår text   "Now they call you major Tom" handlar det om  Major Tom som är en karaktär skapad av David Bowie och i sitt koncept säger han att karaktären är en junkie (en heroinmissbrukare) så låten nuddar båda artisterna.

 

Framtida planer för bandet?

-Turneer turneeer, turneer, Fler videos, mer musik större spelningar och större folkmassor

 

För dig själv?

-Fortsätta på denna resa och bli en bättre musiker, prova nya saker få det här bandet så stort som möjligt och njuta av åkturen

 

Visdomsord?

-Ge aldrig upp dina drömmar oavsett hur omöjligt det verkar eller hur du ska göra det eller var du ska börja hitta en väg, om du älskar det nog och att den passionen är i musik, i ett förhållande eller företag satsa och gör vad du älskar får inte självklart och bara vara "ok" och gör ditt bästa och favorisera dig själv.

 

Något att lägga till?

-Vårt album FRAGMENTS är ute nu kan du beställa ihela världen från HMV och Amazon och kan streamas på Spotify och ITunes och alla andra musikplattformar och vi har lagt massor av arbete på det och  vårt hantverk för att göra det här albumet till ett riktigt bra album!