Berätta en kort historia och berätta lite om dagens sättning...ålder, familj, band före etc?  -SIR REG är 6 personer mellan 26år och 50år som är utspridda lite över Sverige och med en sångare som bor i Danmark. Bandet grundades 2002, fast var då ett coverband som gick under namnet The Barcrawlers och spelade irländska traditionella låtar. SIR REG drog igång ordentligt med inspelningen utav våran första EP (mcd???) 2009. Vi har alla väldigt olika musikaliska bakgrunder, allt ifrån metal till pop och klassiskt. Flera av oss i bandet har familjer med barn och allt vad det innebär.  Karin, Juba och Bren har ett sidoprojekt som heter Banshee Bones. Dom spelar "irländsk musik" runt om på olika pubar i Skandinavien. Mats har ett sidoprojekt som heter Tullamore Brothers. Dom spelar också irländskt, men ännu mer traditionellt än vad dom gör i Banshee. Chris har ett sidoprojekt som heter Frukost med Liberace. Dom spelar pop på svenska. Jag (Erik) har inget band på sidan, men jag gör många sessiongrejer. Framför allt så spelar jag in trummor samt skriver och producerar åt andra artister i min studio.

Har det varit många medlemmar som kommit och gått genom åren?   -Om vi utgår ifrån starten av SIR REG, alltså 2009, så har det varit några stycken. Framför allt i uppstarten av bandet. Det tar lite tid att få tag på rätt medlemmar som alla är villiga att göra det som krävs. T.ex så passar det helt enkelt inte att turnéra så mycket som vi gör för vissa. Det senaste tillskottet i bandet är Chris på elgitarr. Han har varit med i lite över 1 år.

Ni släpper en ny skiva snart....berätta?  -Det stämmer bra! Den 5/4 släpper vi våran tredje platta som heter 21st Century Loser. Den släps på CD, vinyl och digital över hela världen av Heptown Records.

Har ni ungefär samma stil som vanligt på den?  -Vi försöker ju alltid utvecklas som band, men det är klart att vi håller oss "sanna" mot vårat sound. Låtarna och produktionen är kanske lite hårdare / tuffare än på dom tidigare plattorna. Kolla in våran singel, 'Til The Dead Come Alive, så får ni en liten försmak!

Heptown är det ett bra bolag?  -Abolut! Vi har en väldigt nära kontakt med dom. Vi känner att Heptown verkligen tror på oss och gör allt dom kan för att det ska gå så bra som möjligt för oss!

Är det viktigt för er(i alla fall för mig) att skivan släpps "på riktigt eller föredrar ni digitalt?  -Ja det tycker jag nog! Vi säljer ju fortfarande ganska många skivor (peppar peppar), framför allt när vi är ute och spelar. Det är många som köper plattan direkt av oss efter att ha hört oss live för första gången. Jag tror inte att det är lika många som väntar tills dom kommer hem, loggar in på iTunes och köper den därifrån.

Vad är fördelen med digitalt kontra fysiskt ex?  -Fördelen med det digitala är att allt går väldigt snabbt och är billigt. Dessutom så sliter man inte på en mp3a om man spelar den 25.000 gånger, på samma sätt som man lätt kan göra med en CD. Fördelen med fysiska plattor (både CD och vinyl) är nog känslan av att kunna hålla i den. Att kunna sitta med en booklet och läsa med i texterna. Dessutom så finns det ju dom som hävdar att musik låter bättre på vinyl...

Vad är det för typ av folk som kommer till era konserter?  -Vi når en väldigt bred publik, vilket är väldigt kul!! Folk som gillar att hoppa och studdsa lite hjärndött brukar vara överrepresenterade! ;)

Finns det någon typ av folk som ni saknar som "borde" finnas där och som ni skulle vilja ha där?  -Det brukar vara väldigt blandat faktiskt. Vi gör ju allt ifrån stadsfestivaler till rockklubbar, så det är väldigt blandad publik. Alla är välkomna!!

Går det vilt till på era konserter? Vad är det konstigaste som hänt under en konsert med er?  -Vi och publiken röjer oftast som fan!! Så vilt är det väl antar jag.. Inget sådär jättekonstigt har hänt. Eller jo, engång i Tyskland avbröt polisen spelningen. Det var den sista spelning på den turnén, så det passade väl rätt bra att det blev lite abrupt...

Spelar ni konserter med alla typer av band eller?  -Haha, vi har varit med om en del suspekta förband ute i Europa, vi har både en och två gånger funderat på vad arrangören tänkt med... Ganska ofta så mixas vi med något lite hårdare, inte sällan "melodisk" punk. Vi spelar rätt många festivaler, och då blir det ju blandat.  På förra turnén så gjorde vi några folkpunk festivaler, och då blir det oftast en väldigt bra kombo!

Hur ser ni på punk, är det bara ett ord eller är det en livsstil?  -Jag vet att det är många som verkligen är punk rakt ut på fingerspetsarna, men för oss i bandet så är det mest en musikstil.

Varifrån för ni inspiration till era texter?  -Texterna handlar oftast om allt som är fel i världen, men också om hopp och längtan efter något nytt. Bren utgår oftast ifrån hur politikerna på Irland har kört landet i botten. Han brukar säga att det är tur att det finns så många idioter, annars skulle han inte ha något att skriva om.

Spelar ni några covers när ni spelar live?  -Nej. Eller det har hänt att vi spelat någon irländsk traditionell låt när vi har haft något tekniskt problem på scen.

Vilket är det största bandet ni spelat ihop med?  -Hm. Vilka är störst utav The Misfits och Thin Lizzy? Någon av dom antagligen. Annars så har vi spelat med The Meteors, H.E.A.T, Talco, Fiddler's Green, The Real McKenzies, The Exploited m.fl

I spelar ganska mycket i utlandet väl? Var e bäst?  -Vi spelar mycket mer utomlands än i Sverige. Mest så spelar vi i Tyskland. Vet inte vart som är bäst, men jag gillar Italien.

Aldrig haft några tankar på svenska texter?  -Haha, man vet ju aldrig vad som händer i framtiden. Men just nu så känns det inte som något som vi kommer att börja med iaf.

Hur tycker ni annars att musiklivet i Sverige är?  -Jag tycker att det ser bra ut! Det finns ju något som kallas för "Det svenska musikundret", och det ska vi verkligen vara stolta över! Det finns massor av internationellt erkända artister och låtskrivare från Sverige. Dessutom så finns det massor av oupptäckta band som bara väntar på att få komma ut!  Sen så vet jag inte riktigt hur det ser ut med spelställen. Jag minns när jag var yngre och hade band, då var det inte helt lätt att få komma ut och spela, speciellt om du vägrade ta pay-to-play-gig. Det handlade kanske mycket om att vi inte visste hur man kom i kontakt med arrangörer.  Idag så blir vi erbjudna många spelningar i Sverige, så det känns ju lovande! Vi har en fantastisk festivalscen för ett så litet land!!!!

Några bra svenska band just nu?  -Hm.. Det finns ett helt gäng. Några jag kan tipsa om är Smash Into Pieces som spelar amerikansk alternativ rock (typ Creed, Alter Bridge och liknande). Utöver det så ska vi spela med den fantastiska punkorkestern Pasted imorgon. Om du gillar band som Charta 77 så ska du kolla in Pasted!!! Kolla även in Waredge som spelar någon form av Iron Maiden-influerad rock.

Hur tycker du annars det är att bo och leva i Sverige idag?  -Jag tycker att det funkar fint för mig, men förstår att det är många andra som är utsatta och har det tufft. Vi har det väldigt bra här uppe, men vi måste se upp så att inte muppar som SD får allt mycket inflytande!  Vill bara säga att det här är mina (Erik) högst personliga åsikter!

Fem favoritplattor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?  -5 plattor (utan inbördes ordning!):

Nickelback - Here and Now

Alter Bridge - Blackbird

Breaking Benjamin - Phobia

Hurt - Vol. 1

Staind - Chapter V

Det finns så sjukt många fler plattor som jag hade velat ha med här!! Frågar du mig samma fråga imorgon så blir det kanske andra svar!

Jag var inte säker på att du menade konserter som jag varit och kollat på, eller SIR REG-konserter, så jag listar båda..

5 konserter jag varit på (utan inbördes ordning):

Nickelback - I Helsingfors 2012

Dream Theater - An evening with Dream Theater tour på Hovet i Sthlm

Linking Park, 30 seconds to mars, Blindside - Globen i Sthlm för säkert 5-6 år sedan, om inte mer..

Aaron Lewis - På Nokian Theater i New York 2010. Det här är sångaren från Staind som spelade akustiskt. Sjukt bra!!

Staind - I Malmö för en massa år sedan. Mejeriet var det nog på..

5 SIR REG gig (utan inbördes ordning):

2012 Shamrock Castle i Tyskland. Tillsammans med bla Fiddler's Green.

2010 Hela Europaturnén tillsammans med The Misfits. Favoriterna på den turnén var nog Rockefeller i Oslo, Nosturi i Helsingfors, Baroeg i Rotterdam eller kanske Carraponte i Milano.

2012 U&D Festivalen i Stuttgart. Efter en hel dag på Autobahn helt utan fungerande bromsar, så kommer vi fram och headlinar denna fantastiska festival!

2012 Folkpunk festival på klassiska SO36 i Berlin tillsammans med bl.a The Real McKenzies. Utsålt och ett jävla ös!!

2012 Knust i Hamburg som förband åt Talco.

Det är tur att vi har en "All historical gigs"-sektion på hemsidan. Var tvungen att gå igenom och kolla vad vi har gjort!! Många spelningar som varit helt fantastiska på olika sätt! :)

5 viktigaste sakerna i mitt liv:

Min son kommer helt klart först! Allt som jag trodde var viktigt betyder egentligen ingenting i förhållande till honom!

Utöver det så är det svårt att lista. Klart att min fru är med där tillsammans med min familj och sen vännerna. Det är viktigt att göra saker som gör mig och människorna som är mig nära lyckliga. Livet är för kort för att slösas bort på en massa skit!! Jag lever med musik dygnet runt, utan det skulle jag nog inte må bra psykiskt.

Första, senaste och dyraste skivan du köpt?  -Första skivan som jag köpte för egna pengar var Dream Theater - Images and Words. Jävlar vad bra jag tyckte att den plattan var. Kan fortfarande lyssna på den när jag känner mig nostaglisk. Senaste plattan jag köpte var Nickelback - Here and Now. Tung, jävligt välpolerad rock. Fantastiskt välproducerad!! Dyraste plattan vet jag inte. Jag var ett stort Dream Theater-fan förut och köpte allt jag kunde komma över med dom. Så skulle tro att jag lagt mest pengar på någon Japan-release där..

Bästa skivan att ha sex till?  -Haha...Hmmm.. Meshuggah - Destroy Erase Improve!  Nej men jag vet faktiskt inte. Beror väl på vilket humör man är på! Jag diggar allt ifrån RnB till metal.

Skivan ni måste ha i turnébussen?  -När vi turnérade med The Misfits så blev det väldigt mycket Led Zeppelin. Så har det varit sen dess.. Vi brukar faktiskt inte lyssna på så mycket musik i bussen. Vi kollar oftast på någon film eller så stänger folk in sig under ett täcke med sin mp3spelare.

Framtidsplaner för bandet?  -Att göra samma som vi gör nu, fast ännu mer!

För dig själv?  -Samma som på förra frågan.

Vilken är den konstigaste recension ni fått på något ni gjort?  -Hmmm... På första plattan var det någon som skrev "....the singer has an almost perfect Irish accent...". Det kan man ju hoppas, med tanke på att Bren är född och uppvuxen i Dublin!

Visdomsord?  -Vill du något tillräckligt mycket så går det att genomföra!  "If you can dream it, you can do it", jag tror det var Walt Disney som sa det.

Nåt att tillägga?  -Inte mer än att jag vill tacka för intervjun och hoppas att alla som läser detta kollar in våran nya platta som släpps den 5/4!! Det kommer även en musikvideo i samband med den!! Medan ni väntar på att skivan kommer ut så får ni gärna ladda ner våran singel, 'Til The Dead Come Alive, på iTunes! Jag såg precis att den ligger på 14e plats på iTunes Alternative Chart!

Rock on! // Erik, trummor.