Sinners var ett band från Sverige som spelade garagerock och de intervjuade jag på 80-talet noch u är det de belgiska Sinners som är de som håller på att intervjuas av mig och här är det ... Februari 2015.

 

Snälla berätta lite historia om bandet?

-10 år sedan, i en liten stad som heter Klein-Sinaai, i norra Belgien nära den holländska gränsen, Tom, Tony, Maarten och Christof, så bildaded bandet Sinners. Vi hade ingen eller mindre kunskap om att spela något instrument men kände behovet att spela lite punkmusik. De första två åren repade vi mycket hårt och under 2007 kunde vi spela vår första spelning. 1 år senare var vi valda för att spela på en stor scen på Fonnefeesten. Efter en jävla massa spelningar i Belgien, så valdevår basist att lämna bandet. Under den följande perioden spelade vi in en första Split med bandet Working Class och spelade några spelningar med en tillfällig basist.

Under 2012 Bert gick med i bandet efter att ha mött Tom på en lokal bar. Vi beslutade att ge det försök. Bert, som en erfaren musiker / sångare såg ut som en bra match för Sinners och vi blev nära vänner. År 2014 spelade vi in vårt första album som heter Dead Conscience (20 låtar) och under våren 2015 kommer vi att släppa vår andra Split med vännerna i hardcore bandet Muckrakers.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Original medlemmar? Band på sidan?

-Vår Trummis Tony har en ålder av 38, är gift och har två söner. Han arbetar i ett bageri. Ibland när vi spelar en show, måste han försvinna för att gå till jobbet  tidigt på morgonen. Det händer att vi spelar på 10:00 och runt elva måste han försvinna det tar en och en halv timme att köra till hans jobb för att arbeta till 10:00 på morgonen. Han är en väldigt driven kille, inte den mest tekniska trummisen, men en mycket motiverad och lättsam kille. Han har alltid funnits där från dag ett. Han spelar vänsterhänt och har en vänster-kicking-fot som är som tidvattnet. Han använder inte en dubbel trumma , men ändå han har talang för att få de extra bastrummerytmer precis där han vill. På något sätt kan kalla honom arbetshästen iSinners.

Dålig aspekt: ​​Tony brukade vara en retro-house DJ, en dag sålde han hela sin samling av vinyl. Positivt är att med de pengarna köpte sitt första trumset.

Christof är i åldern 34, har en flickvän och har två unga döttrar. Han arbetar på kontor. Bredvid Sinners, spelar han i ett stoner-rock-band som heter The Gang Bank, också från Stekene. Han är den mest skeptiska medlemmen i Sinners, vilket är bra för han  påpekar alltid att ta saker ett steg längre. Som ledande gitarrist, tenderar han att vara en mer låg profil kille, men hans felfria stil gör honom till ett nöje att titta på och lyssna till. Vissa skulle nog att han ser lite ut som Vinnie Stigma från Agnostic Front, man skulle kunna säga att han kunde vara bror till Stigma, men det här är inte från NY bronx, men gjorde i Wasteland ... Belgien.

Dålig Aspekt: ​​När han är berusad, han gillar att ta på dina kulor, så tänk när han är runt ...

Bert är i åldern 32 är den yngsta medlemmen och kom senare in i Sinners. Han har en lång historia av tidigare band och projekt. Bert lärde sig konsten att spela gitarr och bas 1997 i ett band som heter Acid Frog som var en grundläggande funpunkband med sångaren Jeroen Cottenies som tyvärr gick bort 2014 (Where are the Weirdos, är en låt från det bandet). Andra band som han spelade med var Sad Clown (vilket låten Skate And Destroy ursprungligen kommer ifrån), Check Out My Ass, Knock Down, Killer Brand Ba och Birdy Richman. En annan aktivt sidoband just nu, är Bonepicker där Bert spelar gitarr och sjunger, det är ett melodi Stoner Band, som kommer att ge sin första skiva 2 maj 2015.

På den professionella sidan, så har Bert arbetat många år som socialarbetare, med ungdomar och hemlösa. Han är den enda singeln i bandet, så damer ta er chans.

Dålig Aspekt: ​​... tumla ogräs Bert tenderar att gå lite väl långt med skämt och historier, tills alla stirrar in i det ändlösa ingenting, följt av en lång tystnad ...

Tom är i åldern 34, bor över gränsen i Holland tillsammans med sin flickvän och hund. Han är den verkliga chefen i bandet. Alla kontakter eller arrangemang för Sinners, sker genom honom. Han arbetar för ett företag som handlar med stenplattor. Han är också den ledande mannen bakom de punkfest-shower som Sinners organiserar två gånger per år. Och när andra band är på turné så ordnar Tom extra föreställningar för dem. Tom arbetar mycket hårt att göra det och är tyst och bra på det också. Han är en kille alla känner till  och respekterar. Han tar hand om alla och är en mycket snäll och ädel person. Tom framtida musikaliska ambition är att spela i ett tuff rock 'n roll band. Bredvid punken är han en stor beundrare av Rockabilly och Psychbilly. Det är alltid roligt när Tom är runt, han är med på en fest.

Dålig aspekt: ​​han pruttar alltid under repetitionerna.


Jag kan givetvis höra några gamla punk här. Jag kan höra både Discharge Exploited samt några 80-talsoiband... hur är det? Vilka band jämförs ni med ??

-Självklart Är det ganska en ära att jämföras med dessa pionjärer i Punkhistorian, men det är inte så att vi försöker copycats. Vi har alla våra influenser och tillsammans kombinerar vi och låter som Sinners. Det är vår inställning till Punk. Vi har inte ambitionen att vara jättetekniska musiker, vi jobbar mer med en bas av enkla strukturer och den energi vi vill släppa ut. Även om vi gillar att kombinera ackord i en mindre ortodox kombination, är det energi och typiska Sinners flöden vilket gör oss till dem vi är. Men några bra rakt fram riff kommer alltid att vara kärnverksamheten tillsammans med det förbjudna beat och vårt typiska sångarbete.

Vårt sound kan jämföras med andra band som The Unseen, Dead Stop, Cut the Shit, Bones Brigade, osv ... I allmänhet lite som den tidiga 80-tals hardcore punken blandat med lite 90-tals punksvåld, men hey Vad är ett namn? För oss  är Sinners det är den oklippta, ren och rå punk, som vi gillar.

 

Sinners var kom namnet kom från (vi har en svensk Garagegrupp som hette så ... Var det förslag på något annat namn? Vilket är det bästa bandnamnet någonsin?

-Namnet Sinners är relaterad till vår hemstad vi kom ifrån, Klein-Sinaai med "sin" av "Sinaai '.

Sinners har lite av antihjältestatus, ingen är perfekt, vi gör alla misstag och måste leva med oss ​​själva, men det betyder inte att man kan vara en verklig person, som ger det en chans, oavsett vad.

Bästa namnet någonsin kan vara  My Dad Is A Cop eller något ... hehe vet inte om det finns ett punkband som heter så här, men det skulle vara roligt.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Energin på scen och i publiken, när alla är med ... det är en jäkla fest.


Och var är bäst att spela?

-Platser där respekten är hög, alla människor trivs och ölen är kall.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i ditt hemland? Är det en stor scen?

-Belgien är ett litet land, och det finns olika scener. Med våra punkfester visar och banden som spelar där, att vi bygger upp ett vår egen slags scen. Men vi når alltid ut till nya band och människor, för att skapa nya möjligheter och samarbeten. Vi gillar DIY principen, och om människor står tillsammans så finns det massor av möjligheter. Vid denna punkt, är det en ganska splittrad punkscen i Belgien beroende på regioner  subgenres. Men vi bryr oss inte, vi kännerfolk från östra Belgien samt vänner från centrum och alla andra sidan av landet. Vi upprätthåller en positiv attityd, vi ger möjligheter för ungdomar samt för de mer rutinerade banden. Platser är relativa och överallt där vi kommer, får vi vänner och anslutningar för eventuella framtida projekt. Så vi ser alltid fram emot, med öppna sinnen och öppna hjärtan. Alla är välkomna att fråga eller föreslå något initiativ.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Tid Att göra uppror !!!

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För mig är punk en stor källa till inspiration och hur man ser på och uttrycker våra liv på ett ärligt sätt, strävar efter mer humanitet, respekt, integritet och roliga saker. Det är ett sinnestillstånd, du behöver inte lyssna på punkmusik för att vara punkare i mina ögon. Dess värderingar bygger på frihet, respekt, ärlighet och att våga säga vad man tycker, alla som lever sitt liv i den riktningen, är en punk på något sätt.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Vi bryr oss inte riktigt, pengar är inte så stor roll för oss.

 

Hur är det att bo i ditt hemland? Politiskt?

-Som i de flesta delar av Europa, Belgien lider också under tyngden av krisen. Men livet är tyst och bra här, om du stänger av de traditionella medierna och inte skära av de politiska freakshowsen.

Men det är ett faktum, att fler och fler människor får kännedom med situationer av orättvisa och maktmissbruk, som är en positiv sida, det är den negativa sidan av vår regering, skapade en hel del människor att vara pro eller mot deras beslut. Jag tror att det finns fortfarande en hel del okunskap och lidande människor här, liksom på andra platser utanför Belgien. Jag tror, ​​att en politisk policy, som inte bygger på välbefinnande för alla medborgare, alltid bör ifrågasättas.


Finns det några bra band från ditt hemland nu? I din hemstad?

-I vår hemstad, vi är en av ett slag, men från Antwerpen så har du Reproach, Toxic Shock, som är mycket duktiga band, lutar mer till en trashig sida av punken. Från regionen Bryssel har du The End Of Ernie, med sångerskan Lucce, som är en mycket god vän till oss. Senast våren 2015 kommer vi att släppa ett split album (även på vinyl) med Muckrakers från Hamme, som bor i samma provins som vi. Du har Working Class från havssidan av Belgien, mycket underhållande killar med en mycket begåvad kvinnlig trummis. Och sedan finns det många band som som vi spelat med tillsammans under åren, som inte kan klippas bort från mot de andra ... Som du ser så finns det faktiskt en hel del bra Punk-musiker, kommande, spelande , passerar , resterande och och som vistas i Belgien.

 

Vad vet du om Sverige? Har du varit och här och spelat?

-Jag vet Burning Heart Records, 90-tals  etikett, med svenska band som No Fun At All, Millencollin, 59 Times The Pain, Nine, Satanic Surfers, ... jag älskar dessa band. Det är inte riktigt den musik vi gör med Sinners, men under mina år som ung skatare så köpte  jag några av deras skivor och lyssnade mycket på dem ända fram tills nu. Jag såg inget No Fun at All och 59 Times The Pain spela i Belgien en gång, och jag måste säga att jag är ett stort fan.

Förutom det så antar jag alltid det finns en hel del vackra kvinnor i Sverige, men jag kan inte berätta mer, för jag har inte sett mycket svenska flickor, men det är ordet på gatan, och där det finns rök, det måste finnas eld (Belgian ordspråk hehe ...)

Men jag antar att naturen måste vara mycket vacker i Sverige, i Belgien är allting  byggt med hus, vägar och parkeringsplatser, särskilt i norr, inte så mycket utrymme och alltid en massa människor på en liten terräng. Sverige har massor av utrymme, jag gillar den bilden.

Vi har aldrig varit i Sverige för den delen, men tanken på att besöka er tilltalar verkligen  oss och om vi kunde spela några shower så skulle det vara skitkul.

Era texter, vem gör dem och vad påverkar ?

-Tom och jag (Bert) skriver texterna. Mest inflytande kommer hela vardagens erfarenhet. Vi ser en massa saker som inte går bra. Det finns en hel del kamp mot överensstämmelse, orättvisor, arrogans, respektlöshet, människor som fastnar i ekorrhjulet, politiska eller religiösa övergrepp,att inte vara lycklig, inte våga stå upp, för att ifrågasätta vad livet handlar om. Vi låter vår vision komma ut om dessa saker och hoppas att vi kan nå ut och beröra människor som känner samma sak. Allt som allt är det en anmärkning i sidolinjen, men vi har lärt oss att det finns fler människor än du kan förvänta dig som verkligen kan relatera till vad vi säger.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Jag tror inte det, det beror på de saker vi lever genom och vad som verkligen påverkar oss. Även om jag helst inte vill vara att politiskt, så gör vi ingen självcensur... Om det är något som kommer upp, kommer vi säkerligen att ge det en chans...

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt? Och er mest oseriösa låt?

-Jag tycker yttrandefrihet är väldigt viktigt, då kan musik vara ett bra verktyg för att upprätthålla det. Om motivet är något politiskt, kan musiken ge den extra innebörd. Men vi gillar inte att predika för mycket, eller hävda att vi har absoluta rättigheter över någon sanning. Livet är mycket mer komplext än så. Men man kan säga att det går hand i hand. Punk har alltid varit en reaktiv ström mot den gemensamma sättet att leva, speciellt när det vanligaste sättet blir mer av en behandling för välbefinnande för vissa grupper av människor, natur, djur eller när människor är kvar i misär eller ångest. Frihet och respekt är mycket viktigt i den delen. Men för att göra något av en höger eller vänster vinge politisk ideologi, det är inte riktigt vad vi är ute efter.

- Flag Desecration - måste vara vår mest politiska låt. Den skrevs av Tom under tiden att Belgien inte kunde bilda en regering på nästan mer än ett år efter valet 2010.

Vår mest oseriösa låt måste vara - Where Are The Weirdo's? - Det är en hyllning till allt som är lite konstigt men ändå så roligt på samma gång


Bästa politiska band / artist?

-För mig är det Bad Religion och Strike Anywhere

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

-Ja, mitt ändrades.

 

Spelar no några covers, om ni gör det, vilka spelar ni?

-Ja Vi brukade förut, men nu har vi inte spela dem så mycket ... Vi spelade några Operation Ivy, Rancid, Casualties, Rolling Stones

 

Är det viktigt för er att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Ja, Det är fortfarande något mer än bara några ettor och nollor på en hård skiva.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under nånspelning? Jag kan tänka mig att det är vilt?

-Jo Det är vad du kallar roligt ... Jag minns en spelning utanför på den belgiska kusten, där alla spelningar var över, och då kom  en ung punk  för att be mycket artigt och lite ödmjukt om mer öl som inte var uppdruckna ännu ... Det var som om ölet du inte druckit upp ännu, då kan man ge bort det gratis eftersom ölet var uppdrucket, tycker du inte det?

I samma stad, gjorde vi också en spelning i vintern på en lite smutsig bar. Vår trummis hade ett stort fan, en äldre lite tjusig dam med en skoter och en rosa hjälm. Under vår show hon skrek hela tiden hon var kär i honom och att Tony var hennes, Tonys ansiksuttryck var underbart.

En annan show sent 2014 då kom en äldre mycket elegant dam med cocktailklänning, hår välklippt och fina örhängen som skrek tillsammans med de andra nedanför scenen, när vi öppnade vårt set, blev hon helt lössläppt, medan hennes man stod lite suddig och skämdes vid sidan av och tittade på när hans hustru festade tillsammans med massor av unga och upproriska punkare ... Den bistra utseendet på damens ansikte kom från djupet gissar jag och det var en stor komplimang att hon satte alla sina sociala idéer åt sidan och bara Låt musiken rulla ... Det var roligt och samtidigt såg du den orädde looken i hennes ögon, hon var vid liv och kickade loss på en punkshow, för annars skulle hon vara någonstans dricka champagne och prata småprat på några tjusiga middagar... Hennes man  han bara stod där och förstod inte något av vad som pågick ... Ansiktet talade på dessa människor för sig själva.


Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-En massa ungdomar med läderjackor och tuppkammar, äldre hardcore punkare, lokalbefolkningen och vänner.

Vi vill inte bara ha vissa människor, alla är välkomna att festa.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Bert:
Det finns så manga skivor, men just nu…...
RANCID – And Out Come The Wolves...
NOFX - Punk In Drublic
UNION 13 – East Los Presents..
SHUTDOWN – Few And Far Between
SUBLIME – 40 Oz To Freedom
Konserter:
- Rage Against The Machine (2000)
- True Colours (2010)
- Offspring (1999)
- Luvdump (2013)

- New Mexican Disaster Squad (2003)
Viktiga saker:

 - (Egen) Respekt

 - Integritet

 - Kärlek

 - Frihet

 - Solsken

Att spela punk i denna form och bli arg i musiken, hjälper det människor att bli lugnare personer i det "verkliga" livet ??

-Jag frågade mig själv samma fråga en gång. Med arg musik, för vissa människor ett bra utfall för frustration för undertryckta känslor, som kan vara mycket hälsosamt. Om du sväljer för mycket, bygger upp så måste det komma ut på ett eller annat sätt ... Men du måste släppa ilskan från gång till gång, om du alltid är arg på allt och du lever i ständig konflikt och att och det är inte ett trevligt sätt att leva och kostar mycket energi. Men när hjärtat är fullt är det ett bra sätt att rensa luften och börja om igen med dina dagliga uppgifter och hitta motivation, inspiration och glädje att ge den fullt ut.

 

Är det tråkigt med intervjuer?

-Det beror på frågorna , detta är en lång intervju, men absolut inte en tråkig en. Tack för intresset för Sinners.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Bara gör det vi är upptagna med, vilket gör mer musik, nya låtar, nya shower, nya människor, kanske spela i Sverige? Hehe, nej vi skulle vilja ha en liten turné på gång , kan vara var som helst, men vi ser fram emot att vara på väg, spela, se hur livet är på annat håll.


För dig själv?

-Hitta ett bra jobb i år, spela massor av musik, bli upptagen med mina andra musikaliska projekt och se vad som kommer ut efter ett tag. Det finns mycket ännu att utforska.

 

Visdomsord?

-Gratis öl för punx

 

Nåt att tillägga?

-Håll ögonen öppna för vår split-release våren 2015 ... Det kommer att bli skitbra.